31:a mars.

Idag ville Maja vara ledig och då fick hon självklart det. Det är så härligt att vara hemma och kunna välja fritt vad man ska göra om dagarna.
Maja fick följa med på Ellens 8-månaders kontroll och  hon tyckte det var jätte spännande. Hon vägde 17,3 kg (med kläder på) och var 103cm lång ! Ellen vägde 7,9 och var 70cm lång. Mina fina tjejer, helt perfekta.

Idag har Ellen vid upprepade tillfällern sagt Aja riktade mot Maja, så vi tror att det är hennes första ord. Under dagen har hon även sagt pappa, pappa, pappa många gånger men det har än så länge inte varit riktat direkt till honom men det kommer väl det med snart. Det känns som att hon övar sin röst väldigt mycket och det skulle inte förvåna mig om hon snart börjar säga några ord. Titta säger hon sedan ett tag tillbaka också, men det är nog bara ett ljud hon gör, oftast säga hon "titta, dtadta dta dta" Gulligt är det hur som helst!

Efter BVC så gick vi och handlade massa gott. Bland annat frusna bär på lösvikt, vilket jag aldrig sett tidigare.!Man plockade som i godispåsar från en frysdisk. Det fanns hallon, blåbär och björnbär så vi tog alla tre. Jag mosade en banan med lite bär och mjölk, vilket Ellen tyckte var supergott!

Sedan var vi i parken och lekte en stund medan Ellen sov. Maja klättrade i en stor klätterställning och jag satt i solen och njöt. Jätte härligt! Man kan knappt tro att det var tidigare idag, med tanke på det snöblandade regnet som faller ute just nu.

Till middag åt vi tacos idag, eftersom Maja önskade sig det. Hon åt med god apit, och till och med jag som är väldigt trött på tacos tyckte att det var rätt gott.

Nu ikväll hade jag tänkt att träna på gymmet, men det blev inte av då en nära vän mådde dåligt. Så jag ställde självklart upp och gick hem till henne. Vi hade mysigt även om hon såklart var ledsen, hennes pojkvän/sambo har precis gjort slut :( Tänker på dig vännen!

God natt..

Nu börjar det även växa scilla (tror jag a...

img_2921 (MMS)

Nu börjar det även växa scilla (tror jag att de heter?), vår!!!!!


Träningsvärk.

Har världens träningsvärk idag. På dagen gick jag, Madde och Dominuiqe på en långpromenad och kollade på hästar vid Farsta ridskola. Vi gick i minst 2,5 timme, så himla skönt och mysigt! Sedan körde jag ett riktigt hårt gympass på kvällen med syrran. Hon tvingade mig göra 90 situps och 30 vanliga armhävningar, plankan och massa andra övningar på mattan som hon gör på sina innebandyträningar.. Det var liksom efter alla de övningar jag gjorde på maskinerna och så 20 riktigt intensiv cross trainíng innan dess. Men gud vad stark jag är jämfört med för bara några månader sedan!! 
Jag ska bota min träningvärk genom att köra ett till pass på gymmet idag ;-) Det blir nog mest konditionsträning idag, för musklerna bör väl vila??


Nya snygga skor! Älskar dem!

img_2913 (MMS)

Nya snygga skor! Älskar dem!


Fika! Hemmagjord kladdkaka med gammaldags ...

img_2911 (MMS)

Fika! Hemmagjord kladdkaka med gammaldags vaniljglass.


Helg!

Är det inte fantastiskt härligt med helger? När de flesta av oss är lediga, skolorna och förskolorna är stängda och man har lite mer tid för varandra än vadman har på veckodagarna. Jag njuter!

Igår kväll var en nära vän och hennes två döttrar här hos oss och hade fredagsmys. Vi åt våfflor, våffeldagen till ära, och massa annat gott. Vi drack varsitt glas rött och pratade om allt mellan himmel och jord medan de stora barnen lekte så snällt tillsammans och de små sov. Super-duper-mega-mys!


Idag har jag varit i parken med barnen och min mamma. Vi grillade hamburgare, kollade på djuren och stod och värmde oss i solen medan Maja lekte.



Efter parken så gick jag, Maja och Ellen till affären och handlade det som behövdes hemma och så självklart lördagsgodis till Maja! Ingen lördag utan lördagsgodis ;)

När vi kom hem började jag direkt med middagen. Jag gjorde en nötstek med massa svartpeppar, timjan och vitlök som jag stekte i ugnen tillsammans med mer vitlök, lök och morötter. Till det serverades kokt potaits och en underbar gräddsås gjord på grädde, äppelcider, schalottenlök, vitlök, kryddor och buljong (hade ingen fond hemma). Det var riktigt mumsigt!!
Mamma kom över på middag också, pappa jobbar tyvärr kväll så han kunde inte komma med.
Vi hade det jätte trevligt, åt den goda middagen och så passade jag på att ta disken och plocka lite medan mamma var med Maja och Ellen. Nu har mamma gått hem, tjejerns sover och jag sitter här i lugn och ro efter en dag full av aktivitet. En helt perfekt lördag helt enkelt.

Och bättre blir det, för ikväll kommer äntligen Mathias hem!! Jag och barnen har saknat honom massor!
Nu hoppas jag tiden går snabbt, han borde vara hemma runt 22.30 Vad jag längtar nu..

Ha en fortsatt trevlig helg! 

Buzzador - Lovefilm

Via Buzzador fick jag vara med och testa LOVEFILM.

Lovefilm fungerar som en videoaffär, fast på nätet! Du blir medlem på Lovefilm här.
Det som jag tycker är bäst med hela grejen är att man slipper förseningavgifter och att det är billigt. För 99:- i månaden så får man hem 4 filmer att titta på. Man får 2 i taget och man väljer själv när man ska skicka tillbaka dem. När man skickat tillbaka filmerna så får man två nya i brevlådan automatiskt. Du väljer självklart själv vilka filmer du vill se på Lovefilm´s hemsida. Du gör en egen filmlista på hemsidan och väljer i vilken ordning du vill ha de hemskickade. Paketet med filmer kom nästkommande dag direket i brevlådan. Det är ett litet paket så du slipper hämta ut det på posten (inga stora fodral alltså, skivorna ligger bara i små "kuvert"). Man skickar tillbaka filmerna i samma kuvert som de kom i och portot är redan betalt, det ingår alltså i månadsavgiften på 99:- Ett perfekt sätt att hyra film på enligt mig! Bekvämt, man kan sitta i lugn och ro och läsa om filmer för att sedan lägga till de man vill se i sin filmlista. I videobutiken blir jag alltid så stressad över att försöka hitta och välja en film...




En liten hare utanför vårt fönster...



Visst är den söt?

Jag kastade ut en morot till den och efter en liten stud vågade den sig fram och äta på den! Den mumsade glatt i sig hela moroten, och det tog sin lilla tid.


Lite nytt i garderoben.


En vanlig torsdag.

Idag gick vi upp kl 5. Ellen vaknar alltid någon gång mellan 5-6, och sen somnar hon vid nio. Men inte idag! Hon somnade redan klockan sju, hon kröp nämligen upp på mig när vi lekte på golvet och så la hon huvudet mot mitt bröst och somnade. Jätte konstigt, men supermysigt!
Så nu sover hon igen och vårt mat- och sovschema är totalt rubbat. Men det gör ingenting! Hon får väl sova en kortare stund på em för att orka med ända fram tills 19 då det är natt för henne.. Hoppas att det fungerar bara, det återstår att se. I vanliga fall är hon så väldigt precis med sina tider.

Dagens vikt föresten, 8 månader gammal och 7,7kg tung (lätt)! Eller hon är ju inte 8 månader förräns på söndag och då ska det firas! Då är ju pappa M hemma igen och det blir nog familjemys hela långa dagen, iaf om jag får bestämma och det får jag ju eftersom jag är vuxen.

Jag har shoppat massor den här veckan. Jag fick ett generöst bidrag av min pappa förra helgen (tusen tac för det, älskar dig!) och har unnat både mig och Maja en del nya kläder! Maja har växt mycket den senaste tiden så hon behövde lite nytt och jag behövde verkligen lite nya snygga plagg inför våren. Det blev några blusar och ett par supersnygga svarta byxor som är jätte tighta och höga i midjan, med en dragkedja i guld på baken :)

Jag tänkte lägga upp någon bild eller två senare så att ni får se något av det jag köpt.

Föresten, visst var Maja fin i sina nya beiga byxor och tröja från Kappahl?? Byxorna påminner lite om chinos och tröjan är helt bedårande med små rosa blommor på. I love it!

Maja i sina nya kläder :) (imorse innan hå...

img_2902 (MMS)

Maja i sina nya kläder :) (imorse innan hårborstning ;-) )


Ellen äter mellis och jag dricker kaffe! I...

img_2899 (MMS)

Ellen äter mellis och jag dricker kaffe! Idag har vi storstädat (dammat, dammsugit, torkat golv, haft tvättstugan, skakat mattor på balkongen m.m) och så har vi även hunnit med att handla och gå på en långpromenad :) effektiv dag!!


Vår helg.

Mathias åkte ju till Alperna i lördags, vi saknar honom massor! Han har det fantastiskt bra med grym snowboardåkning i St Anton. Fick ett underbar bild på honom när han står i backen tidigare idag.

När Mathias åkt iväg på dagen i lödags så gick jag till parken Bandängen med barnen och mötte upp min mamma. Det var strålande sol och det var helt underbart att njuta av en kaffe och andas in våren!
Efter parken så gick vi hem till mina föräldrar. Där åt vi en god middag; Utbankad fläskfilé fylld med pepparotröra, pressad potatit och en gräddsås med dijonsenap till det. Mums!
Vi åt lördagsgodis, tittade på tv, lekte och hade det allmänt mysigt. På söndagen åkte vi till Farsta centrum, Maja och Ellen fick nya vårmössor som ni såg i tidigare inlägg. Maja fick även nya fleexekläder i svart från H&M, de är jätte bra! Maja valde även ut en klänning som morfar köpte åt henne. Vi åt på Burger King också och tittade i lite affärer.

Efter shoppingrundan så åkte vi till Högdale igen och mötte upp Madde, Amanda och Moa. Tillsammans gick vi till Bandängen och de stora barnen lekte jätte bra tillsammans medan vi mammor drack kaffe och underhöll de små. Maja ville så gärna att Madde, Amanda och Moa skulle komma hem till oss och äta middag, så det fick bli så :) Det var jätte jätte trevligt! Jag gillar verkligen att ha folk omkring mig, så trist att sitta själv hemma.
Maja och Amanda fick även bada i badkaret tillsammans vilket de verkade tycka vara jätte roligt!

Majas förskola är stäng idag, så hon är hemma hos sin farmor & farfar och bakar bullar. De frågade redan förra veckan om hon ville baka med dem, så då passade de perfekt när förskolan ändå var stängd idag. Jag ska gå dit när Ellen har vaknat, för vi ska äta middag där. Trevligt och skönt att slippa laga mat :)

Ellen har föresten fått in superbra rutiner. Hon vaknar 5-6 varje morgon, sedan lägger jag henne vid 9-9.30 (eller så somnar hon i vagnen till eller från förskolan) och då sover hon i 1-2timmar. Sedan är hon vaken till 14, och då lägger jag henne igen och då sover hon ytterligare 1-2 timmar och sedan somnar hon för kvällen vid 19-20. Det har dock blivit lite tokigt på kvällarna nu senaste dagarna eftersom hon har varit sjuk och hostas så mycket att hon har kräkts efter kvällsvällingen, men tror att det börjar bli bättre nu. Det enda som blir lite tokigt med Ellens rutiner är att eftermiddagsvilan blir mitt i hämtning av Maja, och det är inte alltid hon somnar om när jag lägger henne i vagnen så då får hon lite för lite sömn för att orka ända fram tills 19-20 så det har änt att hon somnat redan vid 18. Men annars är schemat perfekt, hon somnar oftast bara på någon/några minuter när hon ska sova.

Detta är Ellen-disktrasan. Den torkar man ...

img_2891 (MMS)

Detta är Ellen-disktrasan. Den torkar man inget annat än Ellen med ;) Perfekt att torka henne med efter måltiderna, istället för använda våtservetter varenda gång! Sen är det bara skölja ur hänga på tork tills nästa måltid. Visst är jag smart? ;)


Ny vårmössor från POP till barnen! Maja fi...

img_2890 (MMS)

Ny vårmössor från POP till barnen! Maja fick välja själv, och hon valde den blå- och vitrandiga. Den är verkligen jätte fin på henne :) Ellen fik en röd- och vitrandig, passar till hennes vårjacka. Nu ska bara snön försvinna....


Mammor och barn ska äta middag ;)

img_2889 (MMS)

Mammor och barn ska äta middag ;)


Fredag.

Idag har vi haft en jätte mysig dag! Förmiddagen spenderade vi inne och åt en god frukost, glodde på tv, hade disco, ålade omkring på golvet och åt grus i hallen och sådär (det sistnämnda var Ellen som gjorde). Sedan gick vi till Bandängen med min vän Carro och hennes barn Nellie & Julia. Nellie och Maja lekte jätte bra tillsammans medan vi mammor stod och drack kaffe samtidigt som vi rullade vagnarna fram och tillbaka i kylan. Gud så jag längtar till våren!
Efter parken gick vi förbi Ica i Bandhagen och handlade lite gott till fredagsmyset. Vi köpte dipp och blomkål, så tanken är att vi ska dippa grönsakstavar av morot, gurka och blomkål! Maja köpte även lite nötter och annat naturgodis!
När vi kom hem från affären fortsatte vi att mysa med varandra. Vi åt mellis och fikade, gosade, hade mer disco i vardagsrummet och busade. Sedan kom Mathias hem med sushi, som kan vara den godaste maten man kan äta.
Helt plötsligt hade Maja somnat i soffan och hon går inte att väcka. Stackarn blir väckt varje dag mellan 5-6 av Ellen och håller igång hela dagarna fram till lägdags vid 19-20. Så hon behöver nog ta igen lite sömn, frågan är bara om hon sover för natten eller om hon kommer att vakna senare ikväll och inte kommer att kunna somna om förrän klockan är jätte mycket?! Det återstår att se.
Ellen har sovit jätte lite idag, så hon kunde inte hålla sig vaken längre och somnade hon också vid 18. Vilken tur för mig att det är Mathias som ska gå upp med barnen imorgon medan jag får sovmorgon!
Mathias har dragit iväg på hockey, han är ju en riktig djurgårdare och vile för allt i världen inte missa denna otroligt viktiga match. Så nu sitter jag här i soffan och njuter av tystnaden. Jag ska snart göra mig en kopp kaffe och krypa ned i soffan under en filt och titta på tv!
En helt perfekt fredag med andra ord. Hoppas ni har det lika mysigt som vi!


Vi är och handlar på Willys, och Ellen får...

img_2867 (MMS)

Vi är och handlar på Willys, och Ellen får åka sulkyn för första gången :)


Maja fick en ny klänning, 129:- på Lindex....

img_2860 (MMS)

Maja fick en ny klänning, 129:- på Lindex. Så söt!!


Ny vårjacka till Ellen! Majas gamla POP ja...

img_2857 (MMS)

Ny vårjacka till Ellen! Majas gamla POP jacka var alldeles för stor för Ellen, den är i strlk 80 nämligen. Så Ellen får ja denna så länge! (Jag älskar röda jackor, så fint på barn.)


16/3

Idag har jag hunnit med både den ena och det andra!

* Tvättstugan kl 7

* De vanliga morgon bestyren med påklädning, frukost, tandborstning och allt annat som ska hinnas med innan vi lämnar Maja på förskolan kl 9. Vad lugnt det var när man bara hade ett barn att tänka på, särskilt när man var föräldraledig!! Synd bara att man inte insåg det då :-) .

* Gå hem efter dagislämning för att ta hand om tvätten.

* Gick jag hela vägen tillbaka till förskolan för att lämna Majas vantar, som jag hade glömt i vagnen.

* Mötte upp Madde och lilla Moa i centrum. Vi tog en kaffe på pressbyrån och åkte sedan med bussen till Stuvsta.

 * Madde skulle kolla om de hade stövlar på Hi Sport, men det hade dem inte. Så vi gick in en sväng på Coop och köpte barnmat och lite naturgodis istället. Vi stannade även till på "Illern" och åt varsin kebabrulle. Gottt!

* Väl hemma igen så tog jag en välbehövlig tupplur med Ellen och det var fantastiskt skönt.

* Städade och gav Ellen mellis.

* När Mathias kom hem från jobbet så gick vi till hans föräldrar där Maja redan var. Åt en jätte godd middag bestånde av potatis & morötter i ugn, kött, sallad och "Ari´s specialsås" (med massa vitlök i!)

*Sen gick Mathias hem med Ellen, Mathias pappa skjutsade hem Maja. Jag gick själv till affären och handlade gröt, välling, hårfärg till Mathias, mjölk, morötter och fruktpuré.

* Mötte upp min pappa vid hans garage och sa hej medan jag väntade på att Jenny skulle komma hem från sin massage.

*Gick hem till Jenny och snackade en massa och sedan dansade vi ZUMBA! Galet roligt och väldigt jobbigt också.


Själv med barnen!

På lördag åker Mathias iväg till alperna för att åka snowboard med några kompisar. De ska vara där i en vecka och ha det roligt! Jag är väl inte överlycklig över att han ska åka iväg, men det är hans beslut och jag vet att han älskar att åka snowboard så jag förstår honom, till viss del ;-) De kom över ett grymt bra pris med boende, flyg, transfer och liftkort. Perfekt för dem med andra ord!

Vad vi hittar på under den veckan vet jag inte riktigt, det blir nog så att jag äter middag hos mina föräldrar några dagar och så för att slippa ta allt här hemma själv. Och känner jag Mathias föräldrar rätt så kommer de också att ställa upp och erbjuda sig att hjälpa till (eller jag VET att de kommer göra det). Så det blir inga problem egentligen! Det är ju vad ensamstående gör dagligen, bara det att när man inte är van så blir det lite tuffare än vanligt. Tur att vi är två stycken som hjälps åt i vanliga fall :)


Skumbad är mys!

img_2850 (MMS)

Skumbad är mys!


Snygg väska.

Jag älskar den här väskan från Lindex i mörkblått och guld. Billig är den också!

Den finns även i svart och brunt, de är också riktig snygga men den blå är ändå finast i mitt tycke. Tänk marint ;).




Slutammat!

Jag slutade amma Ellen i torsdags! 
Jag bestämde mig dagen innan att nu får det räcka, så jag tänkte att hon skulle få amma under natten och sedan sluta. Så sista gången hon ammade, då var klockan 5 på morgonen.
Hon var ledsen och ARG under dagen, försökte dra ned min tröja och var allmänt grinig. Självklart att hon protesterade när hon är van vid att få tutte. 
Jag och min vän Madde försökte ge henne massa olika saker för att få henne att dricka ur flaskan, men hon vägrade. Under kvällen var hon lite ledsen men vägrade fortfarande att ta flaskan och somnade rätt tidigt. Hon vaknade sedan vid 23.30 och var ledsen och vrålhungrig men ville fortfarande inte ha välling.. Men efte mycket om och men så drack hon tillslut ur flaskan och då hade klockan hunnit bli 00.15.
Efter det har hon tagit flaskan bättre och bättre, och det är så himla skönt! Dessutom sover hon bättre på nätterna nu och det är ju också en stor fördel.
Nu till kvällen drack hon 150ml havrevälling och somnade därefter nästan på direkten, så himla skönt!

Jag har varit tvungen att pumpa ut lite mjölk några gånger för att undvika mjölkstockning, men nu verkar mjölken sina ordentligt så snart är den nog borta helt.


Tillbaka!

Jag kommer att fortsätta blogga här i fortsättningen. Jag trivs bäst här helt enkelt! :)

Nu ska vi vidare ut efter ha varit på genr...

img_2831 (MMS)

Nu ska vi vidare ut efter ha varit på genrepet inför melodifestivalen!


Vilken gillar ni bäst?

Till utseende, layout m.m. Denna eller http://vartvardagsliv.babyblogg.se/ ??


testar ny blogg.

Kolla in min nya blogg : http://vartvardagsliv.babyblogg.se/

Jag ska testa den i en vecka så lovar jag att återkomma om vart jag fortsätter att blogga i fortsättningen.

Liten Maja!!


Två små sjuka barn som sover middag, de är...

img_2755 (MMS)

Två små sjuka barn som sover middag, de är så underbara (särskilt nu när de somnat, innan var det ett himla gnällande från båda två!). Kärlek!


RSS 2.0