Helgen.

Vi har haft fullt upp i helgen. Storstädat och tvättat 6 stoooora maskiner tvätt i tvättstugan och vikt all jäkla tvätt, dammsugit, torkat kökluckorna och stolarna, gjort rent fläkt och lister, dammat och skakat täckena ute på balkongen, gjort rent badrummet, dammsugit sängarna (madrasserna) och lite därtill. Älsklingen har varit så duktig!! Vi har hjälpts åt, men han har nog gjort mest. Idag har vi varit på Mcdonalds, Bauhaus och IKEA. Vi var ute efter ett badrumsskåp, sånt man stället på golvet under handfatet. Men det är sjukt svårt att få tag på något där man inte måste byta ut hela handfatet och dessutom skruva fast själva skåpet på väggen. Så tillslut nöjde vi oss med ett vanligt vitt skåp från IKEA. Det duger bra! Vi vill inte lägga ned alltför mycket pengar på denna lägenhet eftersom vi inte ska bo här i mer än ett år till ungefär. Så fort Ellen börjar på dagis och jag börjar jobba så ska vi leta efter radhus eller hus.

Igår på dagen var Maja och badade med sin farfar på badhuset och igårkväll ringde Maja sin morfar och frågade om han kunde komma och hämta henne. Hon ville vara där ett tag. Så han kom förbi och hämtade upp henne, så åkte de och köpte lördagsgodis eftersom vi inte hade hunnit med det under dagen. Så stannade hon där två timmar kanske och åt godis och sen skjutsade morfar hem henne igen :)

Ikväll har vi ätit jätte god köttgryta hos Mathias föräldrar så vi kom nyss hem. Ellen somnade i bilbarnstolen och förhoppningsvis så somnar Maja snart och då ska jag och Mathias glo på denna film:


(Bild lånad från: "http://www.moviesonline.ca/movie-gallery/albums/userpics//poster_mutants3.jpg")

Halloween! ;)

img_1873 (MMS)

Halloween! ;)


Statusuppdatering.

Har djupa samtal med Ellen. Försöker övertala henne att det inte är morgon klockan 3 på natten. Det går inge bra. Hon skrattar bara åt mig. In your face liksom.

Nellie, Maja och Esperanza på barnadiset i...

img_4684 (MMS)

Nellie, Maja och Esperanza på barnadiset i fredags. Så söta <3


Väldig tidig lördagsmorgon.

Ellen vaknade strax innan fyra imorse. Jätte roligt en lördagsmorgon. Tur att hennes leende är helt oemotståndligt, det gör det lättare att gå upp då :) Hoppas dock på att hon somnar om snart.. Det skulle vara skönt med lite mer sömn. Maja är också vaken, men är trött och kommer förhopnningsvis somna om när som helst.. Annars blir det en lång dag idag. Hon hostar mycket när hon vaknar såhär på natten, pga hennes förkylningsastma...

Hemgjord pizza med salami, tomat och rödlö...

img_1866 (MMS)

Hemgjord pizza med salami, tomat och rödlök äter vi idag!


Vikt och längd.

Ellen väger bara 5735 gram !! En smal tjej med andra ord, men 61,7 cm lång, så särskilt kort är hon inte. Maja vägde mer än 1kg mer i samma ålder, vid 3 månader vägde hon nämligen 6,8kg... (Och då vägde ändå Maja mindre än Ellen när hon föddes.)
Aja, jag tror att Ellen går i mina fotspår helt enkelt, jag vägde också lite när jag var bebis (och har väl alltid gjort det...). Bvc-sköterskan var inte orolig över att hon gått upp så lite sen sist, hon tyckte att Ellen såg jätte fin ut och sa att hon utvecklas jätte bra :)
Sprutorna gillade Ellen inte, såklart, men hon blev nöjd igen så fort hon fick amma. Bvc-sköterskan sa att de ofta sover mycket efter vaccinationerna, men Ellen har sovit jätte lite idag!! Mina barn verkar gå emot strömmen när de får vaccin eller blir sjuka - de sover ännu mindre då.... Men jag hoppas i alla fall på en lugn natt.

BVC och Barnadiset!

Kl 9.30 ska vi vara på BVC med Ellen. Ska bli spännande att se hur mkt hon väger!! Jag gissade förut på 6,5kg... Vi får se :) Sen är det vaccinet också, jag är inte ett dugg rädd för sprutor och tycker inte själva sticket är jobbigt alls. Däremot tycker jag inte att det känns bra att spruta in allt det där i min lilla bebis. Särskilt inte då sjukdomarna inte/knappt förekommer i Sverige. Men, om alla skulle resonerna så då skulle ju sjukdomarna säkert komma tillbaka. Så jag får bidra med mitt strå till stacken helt enkelt. Dessutom är det bra när man reser till andra länder m.m.

Min syster kommer upp till BVC och tar Maja så länge, tycker inte hon ska behöva se när lillasyster får sprutor. Efter BVC blir det en sväng till barnadiset med Carro, Nellie och Julia.

Tradera.

http://www.tradera.com/POP-Polarn-o-pyret-OVERALL-strlk-98-NYSKICK--auktion_302818_121283084

http://www.tradera.com/POP-Polarn-o-pyret-TERMOBYXOR-92-Fint-skick--auktion_302796_121283552

Stressig dag.

Har stressat hela dagen. Det började med att barnen vaknade klockan åttaq på morgonen!! Helt otroligt. Men vi fick stressa med påklädning, frukost och halvspringa till dagis. Sedan gick jag till OK och hämtade ut ett paket, sedan til bandhagens centrum och hämtade ut ett annat paket. Sedan gick jag till Högdalens centrum och handlade lite. Stressade hem, plcokade lite här hemma, ammade Ellen och slängde i mig en banan och två varmkorvar, duschade, sminkade mig och klädde på mig. Sedan stressade jag vidare till tunnelbanan, mötte upp Madde och insåg att vi var rätt tidigt ute. Så vi gick en promenad och drack en kaffe tillsammans (lugnt och skönt), sedan tid hos naprapaten. Sedan stressa hem. Ta kort på Reimaoverallen (ska sälja både Reiman och POP ändå på tradera, Maja växer så det knakar och jag tror nog hon behöver en större storlek ändå... suck.. Men det kanske blir jacka och termobyxor då hon hatar overall. vi får se..), tvätta POP overallen samt ett par POP termobyxor inför försäljning. Plocka ur diskmaskinen... Plocka in ny disk.
Och nu sitter jag här!!

Här är en traderaannons på Reiman. Den köpte jag på tradera innan (brukar inte köpa beg. så ofta men gjorde det den här gången och storleken var inte så bra... Men overallen var verkligen SÅ fin, som ny i stort sett. Synd p en så fin overall) http://www.tradera.com/Reima-Tec-overall-98-MYCKET-FINT-SKICK--auktion_302803_121276705

Lägger ut annonserna på POP sakerna sen också :)

Ellen 3nmånader idag!! <3

img_1850 (MMS)

Ellen 3nmånader idag!! <3


Kärlek.


Godmorgon.

Imorse vid sex åkte Mathias till Västerås för att jobba. Så han kommer inte hem förrän ikväll. Blir med andra ord en kväll ensam med barnen, men det gör inte så mycket. Det är samma sak imorgon, och dessutom är det hockey. Så han åker raka vägen från Västerås till hockeyn och kommer inte hem förrän sent. Trist, men vad ska man göra..
På torsdag ska jag till Naprapaten Christer med min rygg, har himla ont i min nacke för tillfället. Får se vad han säger då. Madde ska också med och kolla sin rygg, så då passar vi bebisarna åt varandra när den andra har sin tid. Det blir perfekt!
Idag har jag inga planer för dagen alls och det känns riktigt skönt. Ska nog passa på att vila, eftersom Ellen ammar så många gånger på natten just nu och dessutom har Maja börjat vakna flera ggr per natt och ropa "mamma! mamma! mamma!" och vill att jag ska sova i hennes säng. Inte så lätt att sova bra om man ska springa fram och tillbaka. Men Mathias hjälper och han la sig och sov hos Maja när hon hade ropat några gånger under natten. Det kommer monster till hennes säng tydligen..

Bilder:


Nytta och nöje.

Efter dagislämning gick jag hem till Carro och drack kaffe och snacka lite, alltid lika trevligt! Hennes Julia var vaken också och var så söt, hon har blivit så stor redan.  
Efter det gick jag hem och gjorde lite nytta, städade ett skåp i köket med massa mediciner, rengöringsmedel m.m. Gjorde även om lite i de andra skåpen och bytte plats på saker och slängde lite koppar m.m. i grovsoporna. Igår gjorde jag ordning ett annat skåp och ställde in vår micro där, skönt att få ordning på saker och ting.
Jag har även varit i källaren och gått igenom några kartonger. Tog upp min vinterjacka, en hoppgunga till Ellen, en fårskinnsfäll, kudde till barnmatstolen och lite bebisleksaker.

Idag har även min skötväska kommit med posten som jag beställde från www.kidzshop.se för ett tag sedan. Det blev en svart skip hop (hade en i rosa till Maja när hon var liten, och de är så himla bra!). Dem är på rea just nu och kostar 695:- där, och jag hade dessutom 500kronor i presentkort.





Tandblekningen.

V köpte ju tandblekning från Dentalworks, och jag lovade att skriva hur det gick. Tandblekningen är bra, den bleker tänderna snabbt och effektivt. På Mathias fungerar mkt bättre än på mig. Jag tycker att det ilar i tänderna och jag får även lite ont i tandköttet. Så jag ska inte bleka mera, även om jag inte blekt så mycket som man "ska". Men lite vitare tänder har jag fått och jag tycker absolut att det var värt pengarna. På dem flesta ilar det bara litegrann och då är det jätte bra! Mathias tänder är mycket vitare och han har ju även slutat snusat, är så stolt över honom!!!! :)


Reima.

Det blev en Reima overall till Maja i år, en i grått och rosa. Jätte fin! Och till den även en matchande mössa i rosa, också den från Reima. Hon har kvar sin POP overall sen förra året, och den passar bra, så hon får varva mellan dem två. Det blir nog bra! Nu måste vi bara inhandla ett par vinterskor till henne, jag tror att det får bli ett par viking till henne, hon hade ett par förförra vintern och de var sköna och satt bra på fötterna. Hon blir dock lätt kall om fötterna vilka skor hon än har, så jag ska köpa lite stora skor i år så att hon får plats med ett par rejäla ullstrumpor i och fortfarande kan röra på tårna ;)
Stackars lilla Ellen, jag har sparat overaller och skor, så hon kommer mest få begagnat när hon blir större!! :D (Fast jag har slängt eller sålt det som inte ser ut att vara i riktigt bra skick).

Vi bakar syltkakor :)

img_1835 (MMS)

Vi bakar syltkakor :)


Seg.

Jag är riktigt seg. Allmänt seg och har inte haft någon direkt lust att blogga. Har inte ens vetat vad jag ska skriva om!!  Men igårkväll var vi hos mina föräldrar, åt god potatisgratäng och kött. Alltid lika trevligt :)

Igår kom även mina fina skor från H&M som jag visade i ett tidigare inlägg, lika fina i verkligheten som på bild! Hade egentligen tänkt att ha dem på Mathias födelsedag, då vi skulle gå ut tillsammans, bara vi två. Men jag tycker fortfarande att Ellen är känns för liten för att lämnas bort i flera timmar... Så det får vänta!!

Till Mathias lämnar jag ju inte bort henne på samma sätt, eftesom han är ju hennes pappa och kan ta hand om henne precis lika bra som jag kan. Då känner jag mig inte orolig för fem öre, om jag går ut och gör något för mig själv. Men hon känns fortfarande för liten att lämnas bort till mormor i så många timmar, hon är lite annorlunda bebis än vad Maja var. Maja älskade att vara hos andra och då kändes det inte alls jobbigt att lämna henne med mormor några timmar, för det gick precis lika bra med henne som med oss. Men Ellen är nog mer mamma/pappig. Vi väntar helt enkelt med barnvakt, tiden går så fruktansvärt snabbt ändå och snart är hon stor och pratar och går och allt möjligt.... 
Det viktiga för mig är inte att få komma ut på det sättet, utan för mig är att viktigaste att få lite egentid och även att GE egentid till Mathias och barnen, det förtjänar han och dem lika mycket som jag förtjänar min egentid med barnen :) Träningen ger mig väldigt mycket på det sättet!! Det är så skönt att komma ifrån en stund, pressa kroppen till max och lyssna på musik eller träffa fina Jenny någon timme eller två. Och sen är det ju så mysigt att komma hem till sina älsklingar efteråt!!

Lugn lördag.

Mathias har åkt iväg, han ska spela en innebandyturnering med jobbet. Strax kommer även Majas farfar och hämtar henne, de ska åka iväg till badhuset och simma.
Senare kommer kanske min syster över, så att jag kan färga hennes hår mörkt brunt. Om jag får så ska jag ta ett kort på henne, före- och efterbild så ni får se hur det blir!
Budade hem löshår till syrran för några dagar sedan, sånt man sätter fast med clips så att man kan ta på/av när man vill. 310 kronor fick jag det för, äkta hår!! Riktigt bra pris med andra ord. Budade även hem en molobody till Ellen igår, jätte fin. Tradera är roligt men lite farligt, kan bli att man budar hem lite onödiga saker! Men kläder beövs ju alltid ;)



Är på barnadiset, barnen har superkul och ...

img_1831 (MMS)

Är på barnadiset, barnen har superkul och bebisarna är lugna o snälla så vi mammor sitter o snackar :)


Torsdag.

Har varit och fikat med Carro och lilla Julia efter dagislämning, lika trevligt som vanligt! Ellen gallskrek dock på vägen hem, för att hon var trött. Vår lugn lilla flicka har förvandlats till en skrikhals de senaste dagarna, tror hon är mitt i en utvecklingsperiod.

Imorgon ska jag, Maja och Ellen till barnadiset med Carro, Madde, Nicki och Jonna och deras barn, Amanda, Moa, Nellie, Julia, Esperanza, Leonel och Juli. Tyvärr kan inte Jonna ta med Cindy, men vi ska äntligen få träffa lillasyster Juli.

Barnadiset är ett lekland, ni hittar det här: http://barnadiset.se/

Här är en gammal bild på Maja på barnadiset:



Fullt upp..

Vi var i Farsta ända tills dess att det var dags att hämta på dagis. Maja bestämde att vi skulle till parken, och vad gör man inte för sina barn? :) Hon älskar att vara ute och leka, så vi går till någon park nästan varje dag efter dagis, om så för bara en halvtimme.
När vi kom hem från parken var det bara att ställa sig och laga mat. Mathias var tvungen att dra iväg precis när jag lagade mat också, för en jobbarkompis hade fått problem med bilen. Så jag lagade mat med Ellen på armen för hon var trött och grinig. Efter maten la jag mig med Ellen i sängen eftersom ho gallskrek (övertrött) och tillslut somnade vi båda två... Sov en stund bara, Ellen vaknade med ett leende på läpparna efter ett tag :)
Läste bok för Maja och satt lite i soffan med Mathias och Ellen.. Efter det tog jag på träningskläderna och gick till gymmet. Kom nyss hem, åt en tallrik havegrynsgröt och nu sitter jag här med tanblekning i munnen. Vågar bara köra övre tandraden idag då tandköttet gör ont på den undre, så jag låter det vila en dag eller två. Man ser iaf lite resultat redan efter två gånger, får se hur det blir om 1,5vecka då behandlingen är klar.

Shoppade likadana klänningar till Maja och Ellen som de ska ha på julafton (roligt att det fanns både på babyavdelning och den för större barn, det är svårt att hitta likadana kläder annars, men tycker det är så fint vid speciella tillfällen). Så här ser klänningarna ut:



Bilden lånad från Lindex.

Farsta centrum.

Har städat lite nu på morgonen, gått igenom lite post och så. Ska strax iväg till Farsta centrum och möta upp Madde och lilla Moa. Vi ska äta lunch och kanske shoppa upp lite pengar!
Om det blir någon shopping får ni självklart se det senare..
Nu ska jag dammsuga köket, vi hörs senare :)

H&M beställning.

Här är skorna jag har beställt hem:


Bild lånad från H&M.

Ola.

"Ola" var på förkväll nyss och sjöng någon av sina låtar. Vet inte ens vad den heter,  brukar inte lyssna på hans musik. Men FAN vad bra han var, skitbra låt och jätte bra röst. Det var bara det jag ville säga!

Jag ser det regnar!

Efter dagishämtning så gick vi till parken o var där en liten stund medan det spöregnade, Maja tyckte såklart att det var jätte kul att leka med vatten.
Sedan gick vi hem till svärföräldrarna och åt middag där, skönt att slippa laga mat :) Vi åt falukorv och makaroner, älsklingen hade önskat sig det!! Nu gick jag hem i spöregnet med Ellen, famor skjutsar hem Maja så hon slipper gå!
Mathias har precis gått hemmifrån, han ska på hockey. Han är ju en riktig djurgårdare och går på nästan alla hemmamatcher. Hoppas barnen somnar tidigt, tänkte själ försöka sova tidigt. Fast först på med tandblekningen i ca 45 minuter!

Blev inte så mkt sömn för min del! Men hon...

img_1808 (MMS)

Blev inte så mkt sömn för min del! Men hon skrattar högt åt mig, gullungen, och det betyder ju mer än att få sova <3


Sova!!

Jag har en tid hos frisören kl. 10.00, för att göra en hårinpackning och sitta med den i en såndär värmelampa för bättre effekt.
Men jag ska ringa och avboka tiden. Jag är så vansinnigt trött, eftersom Ellen vaknade vid halv fem imorse och vägrade att somna om förrän vid sextiden. Och inte långt därefter gick Mathias upp och då vaknade såklart Maja!
Så nu tänkte jag faktiskt passa på att sova lite, får ta det där frisörbesöket en annan dag..

Hoppas nu bara att Ellen vill sova lite till, hörnämligen hur hon håller på och vrider sig i vagnen! (hon somnade påväg hem när vi hade lämnat Maja på dagis..)

Träning och guldmedlem.

Strax ska jag gå väg och träna på gymmet. Känner mig tillräckligt frisk för det idag, äntligen! Har ju inte kunnat gymma på ett tag för att jag varit förkyld, så det ska bli skönt att komma iväg nu. Tror jag får sällskap av Jenny, och kanske hennes kille Jimmy. Vi får se, jag har inte hört något ännu om det!

Idag kom det dessutom något roligt med posten, nämligen 200:- att handla för på H&M, för att jag nu är guldmedlem (shoppat för en viss summa). Fick även 50kr för någon månad sedan, så nu har jag 250:- att shoppa för där! Alltid roligt med lite extra att shoppa för :)
Har föresten beställt en sak från H&M´s hemsida för några dagar seda, ska visa bild senare eller imorgon.. då får ni se vad det är för något!


Shopping.

Idag var jag & Ellen och fikade med Carro & Julia i centrum. Vi passade även på att handla mat och gå en sväng på Lindex.. Hittade en supersöt pyjamas/bodysuit till Ellen! (Jag älskar heldresser på bebisar, det är så gosigt!!)


Ego.


Hela familjen är vaken.

Ellen vaknade vid fem och kunde inte somna om. Hon väckte Maja på köpet, så vid halv sex gick jag upp med Ellen och försökte få Maja att somna om. Men det gick såklart inte! Kort därefter kom Maja upp, och sedan även Mathias. Så nu är hela familjen uppe och igång! Maja kommer vara alldeles för trött för sitt eget bästa idag, blir en lång dag för henne. Själv kommer jag nog försöka sova lite på dagen. Men efter dagislämning så blir det först en fika med Carro och lilla Julia!


Sammanfattning av dagen.

Vi har inte gjort mycket alls idag, så det blir ingen lång sammanfatning.. Jag fick sovmorgon till kvart i tio, Mathias tog barnen. Jätte skönt! Sedan sov han ett tag och då myste jag med barnen, vi badade i badkaret bland annat. Sen har jag sovit lite till mitt på dagen medan Maja och Mathias var ute och lekte, och handlade. Jag behövde nog ta igen lite sömn, det känns i kroppen att jag inte är helt frisk från förkylningen ännu.
Mathias skulle handla middagsmat med Maja, och kom hem med en fläskfilé. Jätte gott! Men han hade inte köpt något annat at ha till..... :D Och eftersom vi inte hade så mycket hemma, så blev det ingen middag på den.. 
Så jag tog fram frysta kycklinglår istället och hällde på en marinad gjord på 1,5dl soja, 1 dl rapsolja, 2 vitlöksklyftor, peppar, grillkrydda och lite sweetchilisås och la in i ugnen. Till det blev det ris! Eftersom jag gör rätt mycket marinad + att kycklingen släpper ifrån sig massa vätska, så blir det en god "skysås" i formen att ha på kycklingen också. Efter middagen dansade vi som sagt, och Ellen somnade i sjalen!
Nu ska vi bara ta det lugnt i soffan, en riktig vilodag med andra ord :)


Jag och Maja dansar till barnsånger! Ellen...

img_1779 (MMS)

Jag och Maja dansar till barnsånger! Ellen myser i sjalen och njuter av "gunget" :)


Nytt utseende.

Som ni ser har jag nu fixat en header till bloggen!
Jag är totalt värdelös på att ordna med designen på bloggen, jag vet ju knappt hur man gör.. Men det blev i alla fall lite finare än vad det var innan. Jag ska verkligen försöka lära mig lite mer så småning om, men för tillfället får ni nöja er med detta! Möjligtvis att jag ändrar bakgrunden senare idag, om jag lyckas vill säga...


Matstolspremiär!

Idag var första gången Ellen satt i barnstolen, hon tyckte det var jätte roligt även om hon blev trött rätt snabbt ! Hon är ju inte ens 3-månader, men eftersom hon är så stark så testade jag och det gick hur bra som helst den lilla stunden hon fick testa. Bebisar visar ju tydligt när de inte orkar längre.
Visst har hon en härlig stil när hon sitter såhär med händerna??? Gullungen!!


Me too.

Idag var vi hos Mathias föräldrar och åt lunch. Där var även Mathias moster Birgitta, som hälsar på ända från Sveg. Hon hade med presenter till barnen. Dessa supersöta kläder, märket "me too":




Maja.


God mat och ett glas rött.

Jag gjorde i ordning god mat, trots att jag inte har så mycket energi pga förkylkningen. Ellen hade lite feber tidigare på dagen också, så hon har varit rätt gnällig. Maja är övertrött eftersom hon gick upp för tidigt för sitt eget bästa. Men maten blev god och älsklingen köpte en flaska rödvin till mig, så jag njuter av ett glas just nu.
Till middag gjorde jag en avokadoröra till förrätt som vi åt på rostbröd. Jag mixade 3 avokados, hällde i lite creme frasie, 1-2 dl skalade räkor, hackad rödlök, salt & vitpeppar samt lite tabasco! Gott!
Till varmrätt gjorde jag färsk pasta med en sås gjord på zuchini, höstkantareller, bacon, grädde, kryddor och halloumi (stekte osten först innan jag la den i såsen). Också jätte gott :)

Nu blir det soffan resten av kvällen, hoppas på att bli frisk under helgen... Hoppas ni andra har en mysig fredag!!


Ändrade planer.

Egentligen var det ju tänkt att jag skulle gå ut med Nadja idag och ha roligt en stund för mig själv! Gå på middag på hennes jobb och festa lite. Men eftersom både jag och Ellen är förkylda så blir det tyvärr inte så. Skulle vara jätte roligt att gå ut, men känns inte trevligt att sitta på en middag/fest och snyta sig varannan minut. Desstom känns det som om Ellen behöver få amma nu när hon inte är helt frisk. Får gå ut en annan helg istället!

Jag har egentligen inget jätte stort behov av att gå ut eller göra något för mig själv. MEN, jag tror att det är BRA att göra det. Dels för sin egen skull, att komma ifrån om så bara för någon timme eller två. Men framförallt för att papporna ska få vara delaktiga och känna att de också kan, helt själva. Tycker det är tråkigt att papporna ofta inte får chansen att ta hand om barnen själva förrän de är närmare året, dem kan ju de också!! Vi mammor måste lära oss att lita på våra killar och ge dem och barnen en chans till egentid med varandra. Och då menar jag utöver den där tiden då vi duschar, handlar, lagar mat eller liknande ;)

Vi gick till lilla parken efter förskolan!...

img_1751 (MMS)

Vi gick till lilla parken efter förskolan! :) Nu vill Maja gunga en stund!


Tandblekning!

Nu har jag och Mathias beställt hem tandblekning från www.tandblekning.com! Perfekt tillfälle för Mathias att sluta snusa också, när han ändå ska få vita fina tänder. Man ska helst inte dricka kaffe, rödvin och liknande när man göra behandlingen och en vecka efteråt. Blir spännande för mig som ÄLSKAR kaffe!! Men det ska nog gå bra ändå.
Lovar att berätta hur blekningen fungerar sen när vi börjat behandlingen!




Ellen myser i pyjamas fortfarande :) lägg ...

img_1742 (MMS)

Ellen myser i pyjamas fortfarande :) lägg märke till dregglet också, nymatad och belåten!!


Trött!

Jag är trött och jätte snorig... Usch!!
Ellen snorar hon också, fortfarande... Mest på kvällar och på morgonen. Hoppas det blir bättre snart.

Madde och Carro var här under dagen, med sina små bebisar. Vi åt lunch & fikade. Men jag blev alldells snurrig i huvudet medans dem var här. Nu i efterhand tror jag nog att det var min kropp som sa ifrån, för jag känner mig sjuk nu... Hoppas bara att jag inte smittade dem!!

Imorse efter dagislämning så var jag förbi min frisör och gjorde en hårinpackning också, som jag satt med under värmelampor för bättre effekt. Jätte härligt!! Madde kom också dit och fick tvättat hår och någon olja för hårbotten.. Vår frisör Laila bjöd oss båda på våra behandlingar! Så himla gulligt av henne, bara för att vi alltid klipper oss där! Hon vet hur hon ska behålla sina kunder :) Dessutom är jag alltid nöjd när jag går därifrån, och hon får i stort sett alltid fria händer... 


Skulle egentligen gått till naprapaten imorgon på morgonen, men han avbokade för att han skulle åka iväg. Och tur är väl det med tanke på hur jag mår.. Det blir nog sängen för min del hela dagen imorgon!!

Nu ska jag ta ett varmt bad och sen blir det tidigt i säng. Båda barnen somnade jätte tidigt, skönt!

Idag lagar jag panerad fiskfile med potati...

img_1723 (MMS)

Idag lagar jag panerad fiskfile med potatis, smörstekt färsk spenat med vitlök, en pepparots sås och en annan gräddfilsås med kapris och vitlök. Så gott det ska bli!!!!


Måndag!

Maja vaknade klockan fem imorse, och råkade såklart väcka Ellen. Jag var inte en glad mamma då, utan en väldigt trött mamma som ville fortsätta sova. Ellen lyckades i alla fall somna om kvart i sju, så då vilade jag en liten stund innan det var dags att göra i ordning Maja inför förskolan. Maja åt en bulle till frukost imorse, hon frågade så himla gulligt att jag inte kunde säga nej. Men vad gör väl det egentligen?? Vissa barn får ju sötad yoghurt, oboy, rissifrutti och allt möjligt annat skit med massa socker i varje dag, så jag tror att vå lilla tjej klarar sig om hon får en bulle till frukost en dag. Annars är vi rätt strikta med att hon inte får äta något som innehåller socker på vardagarna, med undantag för fredag kväll då vi brukar ha fredagsmys, eller om vi är på kalas eller så. Anledningen till att hon inte får äta socker är mest att hon blir extremt gnällig och överaktiv när hon äter socker.

Idag har jag sålt en vagn på blocket, det gick snabbt! La ut annonsen kvart över tio och tjejen hämtade den klockan tolv. Skönt!
Jag har även betalt lite räkningar och skurat spisen, ugnen och ugnsplåtarna idag. Det tog lång tid att få bort all ingrodd skit!!! Skrubbade med både rengöringsmedel, tandkräm och bakpulver för att få bort allt... Fast ändå tycker jag inte att det är helt rent, men det går nog inte att få det bättre.

Imorgon ska Carro och Madde komma hit på lunch/fika med sina små bebisar Julia och Moa, det ska bli mysigt!

Vår dag.

Idag åkte vi till Huddinge för att köpa fleecefodrade regnkläder till Maja. Vi passade även på att äta världens godaste kebabrulle på "Illern". Så gott! Maja älskar också kebab. Hon älskar nämligen det mesta som innehåller vitlök!
Efter shoppingen handlade vi på Konsum och gick hem och bakade bullarna ni såg på bilderna nedan. Mamma kom förbi och fikade en stund. Och efter det åt vi pasta och köttbullar som älsklingen fixade. Enkelt men gott!
Han tog även disken, så jag satte mig i fåtöljen med Ellen och hon somnade på min mage, lilla älsklingen. Maja var helt slut hon också och somnade framför barntv. Så nu sitter älsklingen och jag i soffan och njuter av lugnet. Jag har hällt upp lite vitt vin att smutta på ockå, gott!!

Ang. biobesöket igår så hade det gått ganska bra för Maja. Hon hade haft lite svårt att sitta still, men det förvånar nog ingen! Hon är nog lite för aktiv/livlig för att gå på bio, precis som jag misstänkte. Men hon hade varit jätte duktig ändå, inte stört någon eller så. Hon hade fått stå på golvet en stund, suttit i mormors knä en stund och tittat på de andra barnen när hon hade svårt att sitta still. Hon, som knappt kan sitta still i en minut här hemma, var ju ändå duktig som höll sig lugn i nästan två timmar tycker jag! Men det får nog dröja tills hon är lite större och har lite mindre spring i benen innan det blir dags för biobesök igen.

Färdiga bullar!! Luktar så gott :)

img_1712 (MMS)

Färdiga bullar!! Luktar så gott :)


Vi bakar bullar! :) degen står på jäsning....

img_1698 (MMS)

Vi bakar bullar! :) degen står på jäsning... Sen ska vi baka ut den och ha smör och massor av mandelmassa och kanel på!! :)


Mysigt.

Vi har haft en mysig dag. Vi passade på att vila när Maja var på bio och Ellen sov, jätte skönt! Även om jag från början tyckte att Mathias var jätte tråkig som villa vila. Men efter vilan så gick vi ut på en promenad, hämtade ut västen jag beställde från Ellos och sedan åt vi Sushi i Bandhagen. Så himla gott!!
När Maja kom från bion gick vi till affären och handlade lite mat och godis. Sedan gick vi till parken så att Maja fick leka lite. De har två stora gungor som man kan gunga högt upp i luften med, som Maja älskar!
Nu står älsklingen i köket och lagar mat, det ska bli potatisgratäng och helstekt fläskfilé! Mums!! Mathias lagar aldrig mat, så det är kul att han börjat visa lite intresse för matlagning. Tror att han är jätte duktig bara han vill laga mat, så hoppas han börjar göra det någon gång i veckan nu. Mehmet kommer snart förbi också, han ska äta här och hålla oss sällskap lite ikväll, det blir trevligt.
Västen från Ellos åker för övrigt tillbaka igen, den var gräslig. Inte alls som på bilden, tyvärr.

Här är Maja i somras, på samma gunga som hon gungade på idag.



Bio.

Nu har jag varit och lämnat Maja i centrum. Hon ska på bio med mormor och Louisa! De ska se Toy Story 3, hoppas att hon tycker att det är roligt.
Hon har ju lite svårt med det här att sitta still, så vi får väl se hur det går.

Egentligen är jag inte så jätte förtjust i det här att gå på bio med små barn, för mig känns det lite knäppt att åka iväg för att sätta barnet framför en film i nästan två timmar... De rör inte på sig,  de får ingen frisk luft...och film kan de titta på hemma när de inte orkar så mycket annat.
Jag vet att många tycker det är jätte roligt, men för mig med ett aktivt barn känns det som att om vi går på bio måste vi ändå hitta på något mer under dagen för att tillfredställa Majas behov av att springa av sig och få frisk luft (För jag räknar inte promenaden till och från tunnelbanan som tillräcklig...).

Men nu får hon göra det med mormor i alla fall, det blir spännande för henne och vi får lite lugn och ro! 

Jag var förbi Lindex en sväng och köpte en svart top som jag ska ha nästa fredag. Då ska jag nämligen ut med Nadja, för det är oktoberfest på hennes jobb. Förhoppningsvis blir det jätte roligt!



Efterbild! Mycket snyggare, även om bilden...

img_1644 (MMS)

Efterbild! Mycket snyggare, även om bilden inte ger någon rättvisa direkt. Men de gula och gröna nyanserna är borta och det är guld, röda, blonda o bruna slingor i!! Supersnyggt i verkligheten, jag är jätte nöjd.


Förebild! Det blir inte rött, Mathias och ...

img_1635 (MMS)

Förebild! Det blir inte rött, Mathias och Laila sa att jag bara kommer att ångra mig och de har bog helt rätt! Ni får se resultatet sen :) (bilden gör håret lite finare än vad det är, tycker det är mer gulaktigt i verkligheten!) spännande att se hur det blir, men Laila är världens bästa frisör!


Frisören!

Imorgon ska jag till mina frisör Laila och fixa håret. Jag har fortfarande inte bestämt mig för vad jag ska göra och vilka färger jag vill ha. Gud så svårt det är!! Rött, blondt, ljusbrunt????
Tror att jag ska klippa mig ungefär 5 cm bara, för att få bort allt det slitna, men jag vill ju fortfarande ha långt hår.
Har funderat lite på rött... Tror ni att jag skulle passa i något liknande detta????



Frågan är bara om jag vågar.. Eller om jag ska vara feg och köra ljusbrunt med lite ljusa slingor i bara...

Maja!


Tränat och rullat!

Nu har jag varit på gymmet och tränat igen. I måndags blev det inget, men då tränade jag faktiskt hemma en stund. Mathias skrattade åt mig för att jag inte orkar göra vanliga armhävningar, utan gjorde på knäna. Så mitt mål är att snart kunna göra 20 vanliga armhävningar. Vi får se hur snabbt det går att komma dit, jag lovar att säga till!
Körde rätt hårt på gymmet idag och det var riktigt skönt.

Ellen har lärt sig rulla från mage till rygg idag, och nu gör hon det så fort hon hamnar på magen. Jätte roligt! Har spelat in det på film och sparat på datorn, så man kan titta på det i framtiden. När jag hämtade Maja på förskolan så berättade jag för henne att Ellen hade lärt sig att rulla från mage till rygg och väl hemma så la vi Ellen på mage. Maja skrek HEJA, HEJA och när Ellen rullade runt så skrek Maja av glädje: BRA ELLEN!!! Och fick världens största leende på läpparna, samtidigt som hon klappade händerna. Fantastiskt att se hur glad och stolt hon var över sin lillasysters framsteg!!


Tänkte bjuda på en bild från igår också, här är Amanda 3 år & Moa 2 veckor, Maja 3 år & Ellen 10 veckor.

 

Vi väntar på tunnelbanan hem! Jag har vari...

img_1621 (MMS)

Vi väntar på tunnelbanan hem! Jag har varit hos naprapaten och pappa följde med för att passa Ellen under tiden! Men hon somnade  precis innan vi kom dit och vaknade precis när jag var klar! :)


På väg på föräldrarnöte på Majas dagis! El...

img_1620 (MMS)

På väg på föräldrarnöte på Majas dagis! Ellen får hänga med. Jag Maja och Ellen har varit hos Madde hela dagen. Hon hade också barnen hemma idag och våra gamla "klasskompisar" Nina och Caroline var också där och luncha/fikade! Mkt trevlig dag.


Shopping till Ellen.

Det blev en varm vintermössa, ett par vantar och en halskrage.


Idiot.

Ja, det var precis vad en mamma sa till sitt barn häromdagen. Jag, Carro och barnen satt och åt vid grillen när det kommer en jätte stressad mamma förbispringandes, hon skriker på sitt barn att hon ska skynda (tror ja, hon pratar inte svenska, men jag uppfattar det som att hon har bråttom och att flickan ska skynda, för hon vinkar till sig ungen jätte argt) och sen när ungen springer ifatt säger hon jätte argt, IDIOT!! Och så skäller hon lite till och så säger hon IDIOT till dotten igen..

Så hemskt!!!! Jag önskar att jag hade sagt någonting. Men vi satt en liten bit ifrån och de nästan sprang förbi oss för att hinna till tunnelbanan. Men, jag känner ändå dåligt samvete för att jag inte reagerade snabbare. Man säger bara inte så till ett barn, det är så otroligt kränkande och nedvärderande.. :(

Ny halsduk! Shoppade även lite smått till ...

img_1607 (MMS)

Ny halsduk! Shoppade även lite smått till Ellen som ni får se senare. Halsduken är inte en sån lång halsduk, denna är ihopsydd så den är "rund".


Dopplanering.

Jag ska snart ringa och boka tid för dop. Maja var 5 månader när vi döpte henne, och det kändes som en perfekt ålder! Hon var med och skrattade under dopet, tyckte det var spännande när prästen höll upp och visade henne för alla (Jag tänker på lejonkungen när hon gjorde så). Hon kunde sitta i sin barnstol medan vi öppnade paketen och tyckte det var kul att äta på paketsnörern.. Ja, jag tyckerdet är roligt när de är lite större när de döps helt enkelt och är mer "med".

Så nu vill jag i alla fall börja planera, vet ni vart man kan beställa fina dopkort???



Majas dop, oktober 2007.


Älskade Maja!


Söndag.

Nyss hemkommen från parken. Maja lekte med Molly, som blir 3år i december. De hade jätte roligt ihop!
Min mamma var med också, vi mötte upp henne i centrum och gick tillsammans till parken där vi grillade korv och hamburgare. Det har verkligen varit en jätte fin höstdag!
I parken skojade mamma att hon skulle vinna lite pengar, och när hon kollade "sina hästar" hade hon sju rätt!!!! Tyvärr var det inga miljoner, utan ca 1500:- Men jätte roligt ändå! Alltid kul att vinna pengar.
Vi var även varit förbi apoteket och köpt en "snorsug" till Ellen och engångsfilter till den, samt babytops och vitaminer till Maja. Nu ska jag vila lite i soffan, framför tv:n.


Host och snor!

Ellen har snörvlat och hostat hela natten. Hon har ändå sovit hela natten med untantag för några amningstillfällen, men själv har jag sovit jätte dåligt. Det låter så otroligt jobbigt att andas för henne, så jag har bara legat ocg tyckt synd om henne. Hon har i alla fall sovit med andningslarmet hela natten, är så glad för att jag har det! Jag hade aldrig vågat somna annars när hon är såhär förkyld, stackarn får ju knappt någon luft emellanåt. Maja var inte förkyld förrän hon var mycket större, då har de liksom hunnit förstå att om man öppnar munnen så får man luft ;) Och det har inte Ellen kopplat riktigt ännu, så hon ligger och frsöker andas genom en jätte täppt näsa... låter så otroligt jobbigt. Hoppas hon krya på sig snabbt!
Igår åt vi hos mina föräldrar. Så himla gott! Röding med pressad potatis, smörslungad spenat med vitlök och tre olika såser - pepparotskräm, chilimajonäs och en örtsås. Jag var även förbi Jenny en snabb sväng på kvällen och drack ett glas rött, tack för att jag fick komma förbi gumman!!

Barnen imorse. Dem är helt fantastiska. Ja...

img_1593 (MMS)

Barnen imorse. Dem är helt fantastiska. Jag älskar dem mest av allt i världen.


Ingen bra fredagskväll.

Dagen var jätte mysig igår. Vi var först här hos mig medan de stora barnen lekte och de små mest sat i famnen eller låg och sov. Drack en stor kopp kaffe innan vi begav oss ut. Gick förbi Bandhagens centrum där vi åt på korvkiosken. Korv till barnen, kebab till mig och Carro. Efter det blev det en sväng till parkleken Bandängen.

Men kvällen var hemsk. Mathias var på bio så han var inte hemma. Maja var övertrött, trotsig, och plockade fram ALLT och bara röjde runt och lyssnade inte på något jag sa och Ellen skrek i timmar!! Hon somnade och vaknade av att hon inte kunde andas pga av allt tjockt segt snor i hennes lílla näsa, eller pga att hon hostade eller kräktes upp slem. Det var SÅ snd om liltjejen, hon var så trött så hon gallskrek rakt ut! Vilket hon aldirg brukar göra.. Och ingenting hjälpte, hon ville ju bara somna.
När båda barnen väl hade somnat skulle jag plocka undan här hemma och då blev jag galet illamående. Kräktes och hade mig.. Usch!! Men sen när jag väl hade somnat så sov jag hela natten utan att vakna någon gång av illamående eller så. Ellen var helt utmattad och vaknade bara en gång under hela natten! Sen vaknade hon vid sex igen och ville amma, och kunde inte somna om. Så hon var vaken i ungefär en timme och sen somnade hon och jag om igen.
Jag mår inte alls dåligt idag som tur är, tror det var något jag ätit! Kanske köttfärsen till tacosen eller kebaben tidigare på dagen???

Hoppas på en bättre dag idag!!!


Tankar om förlossningen.

Min förlossningn med Ellen gick ju rätt så snabbt, 1 timme och 6 minuter på förlossningen. Men själva krystandet tog enligt jorunalen bara 6 minuter! Jag höll emot krystningsvärkarna ett tag, då de fick lite bråttom och undersköterskan var ju tvungen att trycka på akutlarmet då hon var ensam i rummet då krystvärkarna startade. Så bm kom springandes och sen satte de på sig lite skyddkläder och tog fram lite instrument och så (det gick optroligt fort!) innan jag "fick" börja krysta. Och jag krystade några gånger och sen gick vattnet samtidigt som Ellen kom ut på en krystvärk! Det gjode knappt ont, själva utdrivningen alltså. Det var tusen ggr värre med Maja. Även om förlossningen med Ellen var mycket mer intensiv med starkare värkar..
Hur lång tid krystade ni andra?

RSS 2.0