Shopping avklarad!

De grövre bootsen från Din Sko fick självklart följa med hem, ingen tvekan om saken. Likaså klänningen/tröjan från Gina tricot som jag visade på tidigare bild. Kommer bli så snyggt tillsammans. Ett par svarta och ett par bruna tights/tjockare strumpbyxor fick också följa med. Den svarta kjolen som jag visade tidigare köpte jag i grått istället, tillsammans med ett svart linne. Snyggt med ett par av mina riktigt höga svarta skor... Köpte även ett par stora silverörhängen. Så outfiten till kryssningen blir helt klart den grå kjolen, svarta linnet, svarta höga skor, silverörhängen och ordentligt sotade ögon och plattat hår. Madde får ta massa kort sen. Hon kommer utan tvekan få vara med på ett gäng bilder, hon också. De SKA upp på bloggen.
Köpte även lite små saker såsom svart kajal, deo, duscholja, vitaminer....

Följer en hel del bloggar, så tänkte tipsa om några av mina favoriter om någon är intresserad.
Modebloggar jag följer:

http://emsedge.se/

http://stylebykling.tv4.se/

http://kanal5.se/web/guest/nataliekarlsson

http://www.whatsupsthlm.se/4inches/

http://sannaknows.blogg.se/

http://kanal5.se/fridafahrman


Bloggar som är djupa, sorgliga, underbara, glädjande, svåra, upplyftande, inspirerande och mycket mer...:

http://cpmamman.blogspot.com/  - Mamma Tove skriver om dottern Tekla som föddes i v.33 och som fick en cp-skada till följd av syrebrist.

http://honungspojken.blogspot.com/ - Honungspojken har en ovanlig sjukdom som gör att hans hjärna är helt slät. Följ deras kamp!

http://mammamelissa.blogg.se/ - Förlorade sina tvillingdöttrar när de föddes alldelles förtidigt, skriver om sorgen och glädjen. Hon är gravid med sina döda döttrars lillebror - som hon skriver själv.

http://www.gmlt.se/ Om en tjej som är i min ålder, som har en neurologisk sjukdom som förstör hennes kropp.


http://uffe-ensammapappan.blogspot.com/ En ensampappa till Maya som har en cp-skada.


Läs någon av de bloggar jag nämnt, för alla är helt underbara!!
Följer x antal andra bloggar som jag kan återkomma med någon annan dag.






Aj, aj, aj..

Jag har konstant värk i min rygg sedan några år tillbaka. Går regelbundet hos naprapaten och blir bättre/sämre om vartannat. Idag är en sådan dag som är SÄMRE, precis så - med stora bokstäver. Det gör sådär fruktansvärt ont att jag inte vet åt vilket håll jag ska hålla huvud, nacke och rygg för att minska det onda. Det knakar bara jag rör mig lite. En naproxen har jag tagit, men jag vet inte om det hjälper något alls faktiskt.
Shopping med Jenny idag är inplanerat, och vad kan höja humöret om inte lite nytt i garderoben?
Så, nu botar vi min rygg med shopping idag så får naprapaten stå för resten på onsdag!


Helgen som gått.

I fredags var vi hemma hela familjen tillsammans. Fredagsmys såklart, så vi åt lite glass och mumsade ostbågar till idol. Älskar dessa mysiga myskvällar tillsammans med familjen, och de värderas så himla högt! Kan verkligen inte förstå glädjen med att festa helg efter helg som man gjorde för några år sedan. Vad för stimulering ger det? Det är ju samma sak nästan jämt, först trevligt sällskap och en hel del alkohol, sedan ännu mera alkohol och tillslut fylla, somna, vakna bakis.. Ser inte så stor mening med det alls faktiskt. Men igår var det jag och Mathias som faktiskt gjorde precis det! Det är mycket roligare att komma ut och festa lite när man inte gör det särskilt ofta. Först gick vi på hockey, som ni kunde läsa i förra inlägget. Det var riktigt bra drag faktiskt, och var mycket roligare än vad jag hade förväntat mig med tanke på att jag inte är hockeyintresserad för fem öre. Hur som helst så förlorade djurgården och jag imponerades återigen av att Mathias tog det så coolt mot för två år sedan då han hade slagit i någon vägg och tjurat i x antal timmar.. Nu var han besviken en stund men lät det inte gå ut över mig, skönt! Vi åkte till Fridays på Stureplan och tänkte käka middag där, men det var så lång väntetid för att få bord så vi nöjde oss med ett glas vin/öl och begav oss sedan till Sanzibar på Norrmalmstorg. Åt och drack gott och hade supermysigt bara vi två. För att avsluta kvällen gick vi till Karlsson & Co, tog några drinkar och cider och hade jätte kul! Medelåldern var väl runt 45 där, men det gjorde ingenting alls. Mycket skönare än att spendera tiden på ett "18-ställe". Vi var rätt trötta och tog en taxi hem vid tolv, superskönt.
Idag har vi varit hos min farmor och farfar, firat farfar i efterskott och min farbror som fyller 43 år idag. Trevligt, trevligt! Sedan blev det middag hos mina föräldrar, ryggbiff m. pressad potatis och sallad, till det någon skysås med bacon som inte jag åt utan tog istället massa vitlökssmör...
Maja var helt slut efter en fartfylld helg med diverseaktiviteter som hon har haft för sig, badhus, slagsmål i parken (med knytnävar och hårda sparkar...), resturangbesök m. morfar och moster och mycket mer. Så hon somnade snabbt ikväll, jätte skönt för mig och Mathias. Strax blir det soffan och en kopp té.
Just det! Vi har beställt en stor säng till Maja som ska komma om 1-3 veckor. Den ser ut såhär:

Förutom det köpte vi ett par stentvättade jeanstights till henne, supersnygga! Ett par svarta mjukisbyxor, ett par riktiga baggyjeans och ett pas svarta byxor som också var lite baggy. Hon har växt som sjutton den senaste tiden och även om jag har köpt massor av nya kläder till henne den sista tiden så saknade hon just byxor.
Imorgon blir det lite shopping för mig, ska till Farsta eller Skärholmen med Jenny. Kanske blir det något av sakerna som jag la upp bilder på tidigare. Skorna från Din Sko känns som väldigt heta kandidater just nu och känns dessutom väldigt praktiska...
Nu är det inte många dagar kvar tills jag och Madde åker på RAW Comedy Cruise med massa komiker, som bland annat Magnus Betnér och Peter Wahlbeck. Ska bli SÅ skoj! 


Hockey med...

0-129b14ff1408417874a9bd56d70b6680.png

Kolla varifrån!

Hockey med älsklingen. Sedan la vi äte ute och efter det drinkar!!! Maja hos mormor och morfar tills imorgon. Hon och morfar har varit på badhuset och sen blir det lördagsgodis, hon älskar varje sekund!


En höstbukett...

12e58f231e4db2c7e1637a03d883d23f.png

Kolla varifrån!

En höstbukett fick älsklingen av mig och Maja idag, bara för att han är han.


Hösten är här.

Hösten har smugit sig på, ganska obemärkt. Det är först nu när temperaturen har sjunkit med sisådär 10 grader som jag inser att löven på träden har blivit röda och gula, ett säkert tecken för att hösten faktiskt är här.
Hösten gör något med mig. Får mig att längta efter förnyelse. Jag tror det handlar om att vi går mot en ganska dyster årstid, om du frågar mig, som gör att jag vill liva upp det hela med massa nya saker. Jag tycker inte illa om hösten, inte alls. Jag tycker den är jätte mysig! Men vintern däremot, den gillar jag inte alls och vad får en att tänka på vintern om inte hösten? Den är ju liksom näst på tur. Hur som helst så får jag kraftig abstinens att köpa massa saker som man bara måste ha när det är höst. Här kommer lite bilder på vad jag vill ha:

Till vardags:




Eftersom jag inte är världens rikaste så är det BILLIG shopping :) Skor Din Sko 499:- , Armband HM , Tröja Gina Tricot 199:- och scarf samt väska från Lindex (väskan har jag redan, men är mycket snyggare i verkligheten!). Och sen såklart ett par neutrala strumpbyxor till och den svarta midjekorta mc-skinnjackan.

Till helgen:


Självklart med riktigt sotade ögon till , mc-jackan, ett lång silverhalsband och några silverarmband och bara ben! Kjolen ska såklart sitta högt upp i midjan med linnet instoppat... Men det förstod ni säkert ;)



Beskrivning.

Funderar och funderar vad som kan tänkas vara intressant läsning för er få, som läser bloggen. Ni som läser vet ju det mesta och dessutom pratar jag med er i stort sett dagligen med några få undantag. Men vips så kanske det trillar in andra läsare som inte vet något alls om mig och då kanske det vore lite mer intressant om det faktiskt kom fram något om MIG och om min FAMILJ än enbart vad vi gör för stunden.
Så en lite kort beskrivning av oss får nog ta sin plats i detta inlägg trots allt. Jag, Nina, är 23 år och bor i Bandhagen, Sthlm. Studerar till undersköterska och drömmer om att jobba på sjukhus. Just nu jobbar jag lite som personligt assistent men tar det rätt lugnt för tillfället och koncentrerar mig mer på studierna. Har en liten passion att arbeta med just funktionshindrade barn, för det är så otroligt givande att få vara med att "göra" deras vardag. Att finnas där för att ge massa utav möjligheter, utan att ta för mycket plats eller att på något sätt ta över... Att vara med och utveckla och skapa intressen.. träna.. gosa.. Och massa, massa annat.. Kanske är det det jag kommer att hålla på med i framtiden..  inte som assistent men kanske med habilitering eller något i den stilen.. Kanske blir det barnsjuksköterska istället, eller barnmorska eller helt enkelt uska på förlossningen... eller det, eller det, eller det... Finns så otroligt mycket intressant att jobba med inom vården så tiden får utvisa vad det blir.
Maja heter min dotter, en 2årig sprallig liten tjej med mycket vilja och med en ooootrolig charm (såklart!). Tror att hon kommer bli skådespelare i framtiden... ;) Skulle kunna skryta i evigheter om allt hon kan och om hur fantastisk hon är, men jag skippar det. Alla föräldrar förundras nog över hur SMART och DUKTIG och FANTASTISKT just deras barn är och jag vill ju inte skapa dålig stämning här inne genom att påstå att mit barn är bäst! ;)
Mathias är pappa till Maja, en underbar sådan. Han är också min KÄRLEK och det mest fantastiska som finns, efter Maja då såklart.... Han är en riktig hockeynörd, larmtekniker, har kort stubin, är otroligt omtänksam, snygg som fan och ibland är han bara dum i huvudet. Men för det mesta älskar jag honom näst mest av allt!




Resultatet! På...

6dced49003f126cea1ea434c2c5f9755.png

Kolla varifrån!

Resultatet! På avdelningen för stors barn för killarna inte pärlhalsband utan fotbollsmössor och Maja kunde förstås inte vara sämre! Här är resultatet på Majas fotbollsmössa;)


Maja gör...

7b7174098fadd1450dfa2f0490fcc3c9.png

Kolla varifrån!

Maja gör pärlhalsband! Själv har jag släpat barn, vagn, en barnfåtölj från jysk, pärlor, en påse med mjölk, läsk och sånt till fredagsmyset samt en påse med massa schampoo och balsam från kicks, från centrum ända hem. Nu behöver jag en stor kopp kaffe för att återhämta mig!


Jag och...

0-714bf464d4732749fb3c89480786a96e.png

Kolla varifrån!

Jag och Maja bakar äppelkaka. Luktar fantastiskt med kanel och äpple...


På grönalund!...

0-766d34604c8970055588c38d7e9554e6.png

Kolla varifrån!

På grönalund!


Uppdatering från sjukstugan.

Kan väl inte säga att vårt liv är överdrivet intressant just nu med tanke på min och Majas förkylning som gör att den mesta av tiden spenderas framför tv, dator, i sängen eller på golvet (lek med diverse leksaker).
Idag begav vi oss faktiskt utanför lägenheten (!). Vi gick till centrum och handlade en piggelin till Maja, hade lovat henne en glass. Glass hör liksom till när man är fökyld, i alla fall i min familj. Sedan köpte vi kaffe, dricka och en stor kyckling/currysmörgås på Gullvivan som vi tog med till parken. Vi gick till en nybyggd park nära Högdalens centrum, där det inte brukar vara så mycket folk och var där i ca en timme. Åkte båt, gungade, lagade mat, snurrade och sprang omkring. Jag försökte njuta lite av solen emellanåt också. Efter parken gick vi hem och sov. Välförtjänt och underbar sömn... Sedan drog vardagsbestyren igång som städning, disk, matlagning.. Idag serverades cevapcici (stavning någon?), bulgur, rivna morötter, vitlökssås och keso. Mycket gott!

För övrigt söker jag jobb som en galning just nu, vill så gärna flytta! Om någon har något kul jobb att erbjuda mig, så bring it on ;)
Nu är det idol för hela slanten. På återseende!

Tisdagsmys.

Dagen har varit nästan precis som jag tänkt mig att den skulle vara. Massa gos med Maja blandat med lite sura miner och gnäll som är fullt förståligt med tanke på att hon hostar konstant. Själv känner jag också en liten förkylning komma smygandes, så snart är vi väl sängliggandes hela familjen.
Min syster, Frida, var här på middag. Jag gjorde grekiska köttfärsbiffar fyllda med vitlök, timjan och ost. Till det serverades tsatziki, bulgur och en grönsallad. Riktigt gott!
Idag var ju även idol-premiären, så vi bänkade upp oss framför tv:n och smaskade på lite ostbågar som var över ifrån förra helgen. Härligt att ha lite myskväll så här mitt i veckan ibland. Efter Idol så hade även Andra Avenyn premiär och det missade vi självklart inte! En riktig framför-tv-kväll med andra ord.

Tomatsoppa och...

071fd0426e6c2e2e6f83227cdd0a435a.png

Kolla varifrån!

Tomatsoppa och nybakt bröd serverades till lunch dagen till ära.


Vårt vardagsliv.

Det krävs nog egentligen ingen direkt presentation känner jag. Jag låter er istället hoppa direkt in i vårt vardagsliv med allt vad det innebär!

Dagen började riktigt bra, och är det fortfarande. Jag och Maja ligger i soffan med fötterna på bordet, hon tittar på Playhouse disney och själv surfar jag runt på nätet sedan någon timme tillbaka. Ingen av oss är påklädda och ingen av oss har borstat tänderna, men idag är en sådan dag då varken Maja eller jag bryr oss det minsta. Natten var en enda lång hostattack, med Maja i huvudrollen. Jag sov rätt så gott ändå, men Mathias hade tagit sin kudde och sitt täcke för att sedan lägga sig till rätta på soffan någon gång under natten. Maja har troligtvis förkylningsastma så vid minsta förkylning så hostar hon som en galning, och i "svintider" som denna är hon inte så populär på dagis just för tillfället. Därför är hon hemma med mig idag, vilket är både mysigt och jobbigt på samma gång. Jag skulle ha haft sista lektionen på kursen Etik och livsfrågor idag, och det skulle för min del innebära en redovisning om jehovas vittnens syn på vissa skeenden i livet som är relaterade till vård och omsorg. Nu missar jag den, och får skriva ett arbete istället. På ett sätt är det skönt att vara hemma, och slippe redovisa. Det måste jag ju erkänna, annars hade jag ju ljugit för er. Samtidigt skulle det vara mycket mindre tidskrävande att gå dit och redovisa ca en kvart, istället för att skriva ihop allt till ett arbete. Men nu är det ju som det är helt enkelt. Dagen blir lite annorlunda än vad det var tänkt, lite mer barnprogram, hostattacker, matlagning, barnskrik, lek, data, tjat, gos och mammaliv än vad det hade blivit i ett klassrum.


I förkylningstider längtar i alla fall jag tillbaka till en sommardag som denna:




RSS 2.0