Sommarplaner...

Är det några som har börjat planera för vad ni ska göra till sommaren??

Jag tycker det är så mysigt att planera inför sommarens äventyr!!!
Vi har åkt till Nåttarö varje sommar sedan jag och Mathias blev tillsammans. Och jag har ju varit där sedan jag var liten.
Men i sommar har vi planer på att göra något annat, antagligen en utlandsresa. Problemet är bara att vi inte vet om han eller jag kommer att vara föräldraledig då. Jag vill ju helst av allt få jobb på sjukhus som undersköterska, och för att få det vore det helt klart lättast att först få ett sommarjobb på något sjukhus och därefter kanske få fortsatt antsälnning. Så om jag nu får jobb till sommaren så får Mathias vara föräldraledig med Ellen, men då ryker planerna på vår semester. Därför kan vi inte boka in något inför denna sommar, utav vi får ta det som det kommer helt enkelt. Mathias föräldrar har landställe uppe i Ytterberg där Mathias mamma är uppväxt. Så det blir i alla fall en liten semester dit. Där bor även Mathias moster och "hennes gubbe". Underbart för barnen att bara kunna öppna dörren springa/krypa ut och kunna leka hela dagarna.


Älskade Maja i Y-berg 2009.


GRATTIS MAMMA!

Idag fyller min älskade Mamma 50 år, GRATTIS mamma!!



Sötunge!


Härliga Helg!

Igår kväll var jag på "sminkparty" hos min syster. Hennes kompis Nathalie visade smink från Mary Kay, som man fick prova och köpa om man ville. Jätte trevligt var det!
Efteråt åt alla en god middag, det serverades en hemmagjord potatissallad, potatisklyftor i ugn, marinerad fläskytterfilé och en god sallad, samt bea sås, tzatziki och bröd! Sedan drack vi lite vin och hade det trevligt. De flesta tjejer åkte iväg med taxi för att gå ut på krogen vid halv elva. Men jag stannade kvar med Nathalie och satt och pratade en stund. Hon har också en dotter, som är fem månader, så det blev massa bebisprat men det var jätte kul! DÅ hade även mina föräldar kommit hem, så vi satt och pratade med dem också.
Vid tolv ringde Mathias och sa att Ellen var jätte ledsen, så det var bara att skynda hem. Tur att det är så nära, tog bara 5 minuter hem då jag sprang nästa hela vägen... Klarar inte av det där hjärtskärande gråtet som jag hörde genom telefonen. Men när jag kom hem sov hon i Mathias famn igen!! :)
Sedan sov jag ända till ett!!! Eller jag ammade massa gånger under natten, men jag gick inte upp förrän ett på dagen. Det var läääääänga sedan jag sov så länge på morgonen. Mathias gick upp med barnen och lät mig sova.

Idag på dagen har Maja varit borta hos sin faster och hennes kille. De har bakat muffins, åkt snowracer, hälsat på hos Björns brosa och kollar på hans ödla och skoprion, Maja var jätte nöjd med dagen och hade haft så kul!

Jag, Mathias och Ellen har varit uppe i centrum under dagen och handlat lite mat och lite kläder till Maja. Hon vill ha killkläder säger hon, så vi köpte 3 tröjor på killavdelningen. Jätte snygga! Jag börjar faktiskt tröttna rejält på alla "gulliga" barnkläder. Sedan köpte Matias en plånbok till mig också, det var verkligen på tiden...

Till middag smaskade vi i oss flera räkmackor och drack coca cola, mums!! Sedan har vi tvättat, nattat barnen och sånt där..... Imorgon ska vi upp jätte tidigt och ut på äventyr :)


Mathias tatuering!!

Jag älskar den!! Tatueraren är riktigt bra, så fina detaljer. Både Mathias och jag älskar blomman han har gjort! Men den är ju absolut inte färdig, fjällen på fisken ska fyllas i och skuggas, tatueringen ska bli större och gå ner längre ned på armen, vågorna ska skuggas m.m. Med andra ord har han x antal timmar kvar hos tatueraren.
Vi tatuerar oss hos Niklas, på NM Tatoo i Sköndal. Han har ritat upp hela Mathias tatuering.

(Bilderna är i rätt dålig kvalité, fotade manuellt och det såg bra ut i displayen men de vart inte alls så bra som jag trodde.... Fotar nya bilder när Mathias har gjort en sittning till.)


Barnen myser framför tv:n, sötungar!!!

img_2007 (MMS)

Barnen myser framför tv:n, sötungar!!!


Varma vinterskor!

Nu har jag beställt ett par varma och rejäla Timberlandkängor/stövlar att ha i vinter. De ska vara jätte varma, vet en som har haft dem nämligen.
Jag valde ett par i vitt! De kostar 1699:- men jag hade 40% rabatt, så det blev 1064,50:- med frakten, beställde på Ellos. (Om man är medlem på Ellos och kollar under "Mina ebjudande" så finns där alltid massor av erbjudande att välja på, jag valde 40%, rabatt då jag tjänade mest på det.)

Såhär beskrivs dem:
"Vattentät varmfodrad stövel. Snörning med brett platt skosnöre med lätt "smutsade" effekter. Plös med snölås. Av nubuckskinn. Varmfodrad med akrylpile samt en isolerande barriär med thermolite. Uttagbar formpressad filtklädd innersula. Slitstark mönstrad gummiyttersula med bra grepp. Skafthöjd ca 36 cm. Reglerbar skaftvidd, yttermått ca 42 cm."

Vill inte stå och frysa om fötterna i pulkabackarna i år igen.... Så dessa skor blir nog jätte bra! Vinterskor är ju inte så jätte snygga alla gånger, men dessa är helt okej tycker jag.

Såhär ser de ut:


70% på allt hos skurk-kidz.com

Kolla in hos skurk-kidz, de har 70% rea på allt.
De har dock inte så mycket saker kvar, men jag beställde i allafall två haklappar, en vällingflaska och en napphållare från Elodie Details för endast 158:- som Mathias fick betala. Sjukt billigt!! Här är en av haklapparna - Petit Royal som jag beställde.



Och här är den andra, Retro Revolution:


Lägg märke till halsbandet hon har fått av...

img_1986 (MMS)

Lägg märke till halsbandet hon har fått av Maja, "nu är du en prinsessa Ellen!"


Ellen vräker i sig majskrokar, mycket mums...

img_1989 (MMS)

Ellen vräker i sig majskrokar, mycket mumsigt!!


Julpynta..

Snart är det dags för att julpynta. Om jag har någon lust?
Inte ett dugg!!! Jag tycker lätt att det bli pråligt med allt julstök faktiskt. Gillar det inte!
Ska försöka göra det riktigt julmysigt här ändå, för Majas skull. Tycker inte om när det är för modernt, inte heller när det är för amerikaniserat, och inte när det är för mycket "glitter och glamour". Jag gillar inte heller massa belsyning och lampor i olika färger, och jag hatar verkligen lamporn som blinkar i grönt och rött.....
Svårt att tillfredställa mitt behov alltså!!!
Hade jag haft ett hus hade jag försökt få till det riktigt lantligt och gammeldags, men det är svårt i en liten lägenhet som rakt igenom är "modern" och "ikeamöblerad"....
Ska nog köpa en hel del ljus, det gillar jag! Och så ska jag skippa ta fram sånt som jag egentligen inte gillar så mycket och försöka köpa lite nytt helt enkelt.. Trist bara att jag tycker det är så otroligt tråkigt att lägga ned pengar på julpynt.

Gillar ni att julpynta???




Foton:

Här har jag tagit kort manuellt med lite olika inställningar som ni ser... Det är rätt svårt, men jag börjar lära mig. Önskar mig dock ett nytt objektiv i julklapp...... ;)

Vilken bild tycker ni är finast?

 


Tittut!


Shopping.

Köpte denna tunika idag på H&M, som jag ska ha när vi är på vår lilla resa! Tycker dock att den är mycket finare i verkligheten än på denna bild:



Sedan köpte jag även en gammelrosa tröja att ha under, bh+trosor till mig och så en haklapp till Ellen.

Problem.

Fler som hade problem med blogg.se igår? Jag försökte gå in, men det gick inte. Och kunde heller inte besöka flera av de bloggar jag brukar läsa. Igårkväll fungerade det igen, men då var jag för trött för attt skriva något. Ellen somnade vid 23 och vaknade vid 06.30. Lång natt eller hur?  Därimellan åt hon 3 gånger också. MAja vaknade innan sex, men henne fick jag att somna om. Mathias är på jobbet.

Idag är Majas förskola stängd, så vi ska väl hitta på något kul under dagen. Madde och hennes barn är också hemma idag, så vi skulle antagligen hitta på något med dem.

Ikväll ska jag träna, måste verkligen komma igång med träningen ordentlig nu igen. Ska tydligen inte köra någon konditionsträning, enbart styrka. Det ska man tydligen bränna lika mycket fett utav ändå, så de här extra kg jag går och bär på ska bort.

Nu är det inte lång kvar tills dess att vi ska åka till Finland och bo på hotell. Längtar!! Ska bli skönt att komma iväg i några dagar och ta det lugnt, äta gott och må bra!

Bio!

Snart ska jag och Maja åka in till Söder för att gå på bio, så mysigt! Ska bara amma Ellen lite och så innan vi går till tunnelbanan. Ska bli spännande att se hur Maja reagerar på 3D, det har hon aldrig sett förut.

Igår var Maja på Skansen med sin mormor och morfar, och deras kontaktbarn. De hade haft jätte mysigt och haft med sig varmchoklad och grädde, mackor och risifrutti. Efter det åkte Maja raka vägen till Globen och mötte upp Mathias, så gick dem på hockey, och Maja hade varit jäte duktig. Hon hade dock varit rädd för någon utklädd Nallebjörn, så hon hade vägrat gå ut och köpa lördagsgodis i pausen, så det fick hon handla efter hockeyn.

Jag lagade lasagne medan Mathias och Maja var på hockey, som vi åt när de kom hem. Sen åt vi lite lördagsgodis och såg på "Så mycket bättre", tycker att Pluras låt blev riktigt bra. Annars brukar mina favoriter helt klart vara Peter och "September"-Petra. Efter det kollade jag lite på Armageddon, men ja gick och la mig utan att ha sett klart den, har ju sett den flera gånger tidigare.


Hålla i sig i fötterna är himla skoj tycke...

img_1973 (MMS)

Hålla i sig i fötterna är himla skoj tycker Ellen! :)


Syster och Maja!


Lediga!

Idag har vi varit på barnadiset med Madde, Carro och Jonna, samt alla barnen. Lika roligt och trevligt som vanligt, och barnen har så himla roligt :) Maja var helt slut efteråt, hon hade sovit rätt lite inatt.
Vi orkade inte laga mat, så det blev hemkörning av pizza. Maja ville ha kebabpizza, Mathias köpte "Amigo" som är en pizza med pepperonikorv, skinka, köttfärs & jalapeno, och jag köpte en turkisk special som det är en turkisk krydda på, kött, paprika och tomat, så bad jag att få fetaost på också, jätte gott!!
Nu har vi haft lite fredagsmys och kollat på idol. Maja la vi tidigt, och Ellen somnade i soffan men har precis vaknat igen... Hon sög på tummen för första gången idag!! Får se om hon fortsätter med det eller om hon föredrar nappen som hon har nu.
Imorgon ska Maja på Skansen med mina föräldrar och deras kontaktbarn. Sedan ska hon på hockey med Mathias. Och på söndag ska hon och jag ha lite egentid och se "Sammys äventyr" och även gå på Mcdonalds.
Hade egentligen tänkt att vänta med bio, men alla som har sett den filmen säger att den är så bra och så häftigt gjord i 3D!
Tog några fina kort med kameran idag, jag börjar äntligen lära mig att fota manuellt med den! Jag tänkte lägga upp några kort på Maja och min syster imorgon, så ni får se dem då.

Ha en mysig kväll!

Vagnen med vinterhjulen på! Superskönt när...

img_1969 (MMS)

Vagnen med vinterhjulen på! Superskönt när man kör terräng eller på snö.


Mathias tatueringar.

Här kommer bilder på Mathias tatueringar. Han skrev "Ellen" igår + datumet när hon föddes. Och så la han till datumet då Maja föddes, precis under sin tatuering där det står Maja.



Dagens middag.

Idag åt vi kyckling, pommes frites, tzatziki och så mozarella, tomat & gurka med balsamico creme.


12-pack örhängen på H&M för 49.50:- snacka...

img_1958 (MMS)

12-pack örhängen på H&M för 49.50:- snacka om billigt!!!! Jätte fina örhängen, allihopa.


Och den där det står Maja, på vristen!

img_1957 (MMS)

Och den där det står Maja, på vristen!


Ni får väl en bild då ;) tatueringen sitte...

img_1955 (MMS)

Ni får väl en bild då ;) tatueringen sitter strax nedanför vaden.


Tatuering!

Idag har jag tatuerat in "Ellen", ska visa imorgon! Då tänkte jag även passa på att visa mina andra två tatueringar. Mathias är inte hemma just nu, för han hade tid hos tatueraren nu. Det är så svårt att fota tatueringarna själv, så ni får ha lite tålamod ;)

Bilder:


Efter ett besök på akuten så somnar Maja m...

img_1940 (MMS)

Efter ett besök på akuten så somnar Maja med armarna runt sin mjukishund. Det har varit en jobbig kväll för Maja som ramlade från en hög stol och slog sig i underlivet så att det kom blod, läskigt var det.. som tur var gick det bra <3 godnatt stora sessa, mamma älskar dig.


Ni sitter Ellen korta stunder allt oftare,...

img_1938 (MMS)

Ni sitter Ellen korta stunder allt oftare, tidig som sin storasyster! Hon försöker sätta sig upp när hon ligger också och det ser kul ut, som att hon gör situps..


Ellen badar, hon tycker det är så kul och ...

img_1936 (MMS)

Ellen badar, hon tycker det är så kul och sprattlar som en liten fisk!


Dagen.

Jag, Maja & Ellen åkte till Hökarängen imorse och mötte upp Madde och hennes barn Amanda och Moa. Vi gick till en park och lät de stora tjejerna leka lite. Vi hade tagit med oss korv och bröd för att grilla på en engångsgrill som Madde hade. Men det gick inte att få igång den, vi kämpade och eldade upp massa papper på den för att få igång kolen. Men det bara slocknade hela tiden, så vi gav upp och åkte buss till en pizzeria i Sköndal och åt kebabpizza istället. Gott!! En av Majas favoriträtter (såklart, det är ju vitlöksås på...).

Efter det gick vi hem till Madde och drack kaffe och lät barnen leka lite till, så vi var inte hemma igen förräns vid 16.15

Efter det tog vi det lugnt hemma en stund innan vi gick hemmifrån igen hem till Mathias föräldrar där vi åt en jätte god middag! Till förätt åt vi en smörgås med räkor oc avocado och sen blev det oxfilé, klyftpotatis, vitlökssmös och bea till varmrätt. När vi skulle gå hem därifrån så ville Maja sova kvar där, och det fick hon självklart :) Hon har bara sovit där någon gång tidigare, och det var jätte länge sedan. Så nu sover hon gott hos sin famor och farfar!! Jag tycker att det känns bäst när det är sådär spontant, på hennes villkor. Men jag saknar henne redan, min stora prinsessa.

På tal om något helt annat så hittade ingen klänning till Ellen när vi shoppade i lördags, så jag beställde hem denna från H&M. Om den är fin i verkligheten så får Ellen antagligen ha den efter dopet.


 


Ett glas skumpa blir det nu! Mathias och h...

img_1933 (MMS)

Ett glas skumpa blir det nu! Mathias och hans kompis är här hemma, de ska ut och parta sen :) jag ska sova tidigt!


Shoppinglördag.

Vi ska snart dra iväg och shoppa lite! Det var Mathias idé för han ville shoppa lite. Men jag lär komma hem med lite saker jag också, som vanligt.
Jag måste köpa lite smink för ett presentkort jag har på H&M. Och kanske kolla in om det finns något fint kvar på POP-rean. Och så måste jag börja kika efter en klänning till Ellen, som hon ska ha efter dopet! Helst en vit eller svart vill jag ha, och gärna klockformad också.. Önska mig lycka till! :)
Maja är föresten på badhuset med sin farfar, som hon ofta brukar göra på helgen! Vi hämtar upp henne efter shoppingen. Sen blir det lördagsmys för oss tjejer här hemma, Mathias ska ut med en kompis.

Hörs senare!

Gott.

Det luktar så gott hemma hos oss just nu! Jag gör lite snacks till Maja, äppelskivor med kanel på som jag torkar i ugnen just nu, hon tycker at det är jätte gott! (Och perfekt att det inte är något socker i).



Här är pannacottan vi åt igår också.


Mätt och belåten.

Nu har vi avnjutit middag och efterrätt. Jag hade tänkt att köpa oxfilé idag, men tydligen ska vi äta det hos Mathias föräldrar på söndag då Mathias pappa har fyllt år, så då struntade jag i det och körde på köttfärs i pitabröd med grönsaker, vitlökssås och stark ajvar. Mathias var ju inte hemma sist vi åt det, så jag ville göra det igen och han tyckte att det var gott så det kommer vi att äta flera gånger! Ett alternativ till tacos, och så mycket godare!!
Till efterrätt blev det dumlepannacotta, och det var riktigt gott!! I alla fall tyckte jag och Maja det, Mathias är inte så jätte förtjust i konstistensen på pannacotta.

Tog bilder på efterrätten, men orkar inte ladda upp de nu. Jag är så himla trött, Ellen krånglade igår och ammade sedan klockan 22, 00, 03 och strax innan sex och sen gick vi upp.. Och sen så har vi varit igång hela dagen idag, haft kompisar över och sådär. Nu blir det fredagsmys =)

Julklappar!

Det börjar närma sig jul med stormsteg, och eftersom det är en hel del julklappar att inhandla så är det bäst att sätta igång.

Lekmer hittade jag jätte fina leksaker till båda barnen. Jag hade dessutom 100:- rabatt där ifrån cdon.

Maja fick en klosslåda med Lego, en legoplatta, en Hello Kitty  "Nyfiken på att läsa"-bok, Leklera 12 burkar, Lego Sjöflygplan och en "Jag börjar skriva"-bok. Ellen fick en pekbok och den klassiska telefonen från Fisher price som man kan gå runt och dra på, låtsas prata i m.m.






Lugna dagen.

Idag har vi bara tagit det lugnt, städat och så. Jag dammsög och torkade golven och gick ned med lite saker i källaren under dagen. Passade på att sova lite med Ellen eftersom jag har sovit rätt dåligt de senaste dagarna.
Mathias och Maja åt middag hos Mathias föräldrar, medan jag och Ellen var hemma. Ellen var rätt gnällig och övetrött, ville helst bli buren. Sen sov hon en stund men nu är hon vaken igen! Hon borde vara helt slut...

Imorgon ska Maja vara ledig från förskolan, så vi går antagligen till parken om vädret tillåter. Sen tänkte jag nog göra någon god fredagsmiddag och någon smarrig efterätt. Funderar på att göra pannacotta, och smälta ned dumle i grädden så att det blir en dumlepannacotta, eller kanske ska jag göra en cheesecake istället??

Längtan.

Jag gillar inte vintern. Föredrar helt klart regn framför snö, för regn kan vara rätt mysigt men snö är bara kallt och jobbigt. Förra året var hemskt, vi hade snö i flera månader här i Stockholm. Och ploga gångvägarna och trottoarerna gjorde de knappt heller så varje dag till och från dagis var en kamp för att ta sig fram!!

Längtar redan till sommaren och värmen. Vi får se om jag och barnen åker utomlands i slutet av januari med min mamma, vilket vi har gjort två gånger förut, när Maja var 8 månader och när hon var 1 år och 8 månader (hon har redan varit utomlands 4ggr i sitt liv!).



Maja på Gran Canaria 2009.

Vinterhjul!

Nu har jag beställt vinterhjul till vagnen, Mathias trodde jag skämtade när jag sa det, men inte då!!! :)
Buggan har ju smååå svängbara framhjul, viket är helt underbart när det inte är snö ute, eftersom den är så himla lätt att ta sig fram med överallt. Men nu när snön kommer så är det svårt att köra och då är det bättre med dessa fasta stora hjul.

Såhär ser dem ut:


Astma.

Majas förkylningsastma verkar ha kommit igång igen :(
Hon har klarat sig mycket längre än vanligt i år. Förra året och året innan dess har det hållt på från september-mars ungefär!! Men det ska ju tydligen växa bort och förhoppningsvis får hon inte lika mycket besvär i år som tidigare. Nu har hon även bättre mediciner som förhoppningsvis fungerar bra.
Jag sitter och funderar på om jag ska göra i ordning medicin till henne så att hon kan inhalera nu, eller om jag ska vänta lite och se om hostan ger med sig om en stund... Fast det verkar inte så tvär..
Det är så jobbigt att väcka henne, då hon halvsover, och försöka få henne att inhalera. Det är inte alltid det lättaste vill jag lova. Stackars liten!!!!!

Ellen testar hoppgungan!! Oj så kul det är...

img_1921 (MMS)

Ellen testar hoppgungan!! Oj så kul det är!! men det går ju inte få en bra bild med mobilen när hon rör sig hela tiden.. ;)


100 frågor

Hittade denna hos Sandra!

1. Vad är klockan: 06.07

2. Vilket namn står det på ditt födelsebevis: Nina Mari och så två till.

3. Smeknamn: mamma, älskling, morsan (mathias säger det ibland när han pratar med Maja. "fråga morsan" ;) För att retas med mig ;)

4. Vad heter dina föräldrar: Björn och Mari. 

5. Antal ljus på din senaste tårta: 24 om jag hade haft en tårta (äter helst inte det).

6. Husdjur: Inga.

7. Hårfärg: Ljusbrunt/mörkblondt. Slingor i olika nyanser
 
8. Favoritfärg: Svart, grått, rosa.

9. Piercing: Öron och har en i naveln, men inte satt dit den efter graviditeten och ska nog inte göra det heller.

10. Tatuering(ar): En rätt stor på ryggen och så "Maja" på vristen/ankeln. Ska tatuera in Ellen den 17:e.

11. Födelseort: Stockholm

12. Bostadsort: Bandhagen, Stockholm.

13. Nuvarande bostad: Lägenhet.

14. Har du varit kär: Jag är!

15. Har du varit i några andra värlsdelar: USA och Afrika.

16. Har du varit med om en bilkrasch: Nej,

17. 3 eller 5 dörrar (på bilen): 5

18. Kaffe eller glass: Kaffe!!! Beroende av det. Glass är jag inte särskilt förtjust i.

19. Snuttefilt eller kramdjur: Snuttefilt då, eftersom Ellen har det och gosar in sig så mysigt i den. Själv har jag inte haft något av det.

20. Salladsdressing: Italiensk salladsdressing från Eldorado (fins på willys)! Eller en god vitlöksdressing.

21. Färg på strumporna: Svart, 99% av mina strumpor är nog svarta.

22. Lyckotal: 2

23. Favoritfilm: Shooting dogs, Sometimes in april.

24. Favoritcitat ur en film: Inget, jag är inget fan av citat från filmer. Mathias har däremot många som han går runt och säger hela tiden, från gamla svenska tråkiga filmer.... ;)

25. Bästa semestern: Egypten med älskling 2006! Sen alla resor med barnen, särskilt nu senaste till Rhodos eftersom Maja verkligen hade roligt :)

26. Favoritmat: Fisk och skaldjur gillar jag. Och husmanskost! Och häromagen gjorde jag en variant på cevapcici (gjorde lite starkare köttfärs) och hade det i pitabröd med grönsaker, gräddfil som jag hade pressat i vitlök i och så stark ajvar, såååå gott!!! (inspirerades av en kompis som hade gjort nästan samma sak.)

27. Bästa veckodagen: Lördag.
 
28. Senaste låt du har lyssnat på: Längsen, av Petter.
 
29. Tandkräm: Sensodyn.
 
30. Favorit TV-program: Berg flyttar in, 112 - på liv och död, Så mycket bättre.

31. Favoritrestaurang: Ingen speciell faktiskt..

32. Favoritblommor: Har nog inte det heller, men jag gillar orchidér.

33. Tycker inte om: Oj, det är mycket jag inte tycker om.

34. Sport att titta på: Hockey

35. Snabbmatrestaurang: Burger King, där har jag jobbat!

36. Senaste sjukhusvistelse: När Ellen föddes.

37. Favoritdricka: Mineralvatten.

38. Vilken färg på väggarna i ditt sovrum: Vita med en turkos fondvägg.

39. Hur många gånger kuggade du på körkortet: Har inte körkort.

40. Var är du om 10 år: Bor i villa strax söder om Sthlm. Jobbar på sjukhus.

41. Vem fick du senast e-mail från: Testlagret. Beställde gravtest därifrån när vi planerade Ellen och får fortfarande mail därifrån.

42. Är du dömd för något brott: Nej det är jag inte.
 
43. Om du fick ett enda kreditkort, vilken affär skulle du välja: Ingen, handlar inte på kredit.

44. Vad gör du när du är uttråkad: Bloggar, kollar fb eller glor på tv.

45. Fras/ord du använder (för) ofta: Skärp dig!

46. Vän som bor längst från dig: Oj, har ingen vän som bor särskilt långt bort faktiskt.

47. Vad retar du dig på: När folk gör sig roliga på andras bekostnad, hur vissa saker fungerar i samhället..

48. Det bästa du vet: Min familj. Och även att abreta med sjuka barn, det känns som att jag har hittat "rätt" och jag älskar det!

49. Läggdags: Runt runt 22-23

50. Vem tror du kommer att svara snabbast på det här: Inte en aning!

51. Vem/vilka tror du kommer låta bli att svara: De allra flesta.
 
52. Vad är klockan: 06.35

53. Favorit beatle: ingen.

54. Favoritlek: Vet inte...

55. Favoritfilmmusik: Musiken i Avatar är fin. Men jag har nog ingen favorit sådär..

56. Skostorlek: 37-38

57. Syskon: Lillasyster

58. Favoritpålägg: Skinka och grönsaker

59. Om du skulle skänka bort pengar: Till svårt sjuka barn i Sverige. Kanske till hjärnforskningen, cancerfonden eller liknande.

60. Vilket är det vackraste ordet/orden du vet: Jag älskar dig.

61. Bästa bok du läst: Oj, jätte svårt! Men en bok som fått mig att tänka och uppskatta det jag har är Flickan med de röda skorna.

62. Är du internetberoende: Ja! Fast om jag åker bort eller så, då går det hur bra som helst. Så kanske det inte är ett riktigt beroende ändå..

63. Favoritdjur: Hund

64. Gillar du snö: NEJ.

65. Favoritglass: Calippo Cola!

66. När köpte du något åt dig själv sist: Häromdagen.

67. Är du långsint: Nej, jag är nog den som glömmer för snabbt.

68. Favoritgrupp/artist: Kan inte välja ut någon favorit.. Får beslutångest!!

69. Vilken är din bästa egenskap: Omtänksam.

70. Vilket är ditt nästa mål i ditt liv: Få ett jobb jag trivs med efter föräldraledigheten.
 
71. Skulle du döda en kattunge om du fick 20.000 kr: Absolut INTE.

72. Vad gör du: Svarar på denna evighetslistan och underhåller Ellen samtidigt.

73. Mest intressanta stad du varit i: Amsterdam kanske?

74. Vilket djur skulle du identifiera dig med: Är för trött för att tänka... så jag säger ingen aning.

75. Vad fascinerar dig hos andra människor: Många olika saker - självkännedom, styrkan att gå vidare efter svåra händelser i livet, kunskap...

76. Senaste pojkvännen/flickvännen: Älsklingen Mathias!

77. Favoritgodis: Lakrits.

78. Spelar du nåt instrument: Nej inte direkt, pyttelite piano då..

79. Vilken/vilka sporter gillar du mest: Gymnastik, dans.

80. Vilken person i hela världen skulle du helst vilja träffa: Carina Berg, hon kan få flytta in hos mg några dagar!!

81. Vilken film såg du på bio senast: Mutant

82. Senaste köpa skiva: Kommer inte ihåg..

83: Roligaste konserten: Gwen Stafanis kanske?

84. Bästa känslan: Kärleken till familjen
.
85. Samlar du på något: Kläder till barnen skulle man kanske kunna tro.......

86. Isåfall vad: –

87. Är du feminist: Näpp.

88. Om du var ett instrument, vad skulle du vara då: En gitarr.

89. Favoritskiva:

90. Bästa kompis: Har flera stycken "bästa vänner".

91. Hur tror du att folk som ser dig på stan uppfattar dig: Beror nog på om jag har barnen med mig eller inte, hur jag är klädd m.m. Men antagligen uppfattar dem mig helt fel ;)

92. Vad stör du dig mest på i detta ögonblick: Inget alls :)

93. Favoritlåt: Just nu spelar jag Petter´s Längesen om och om igen, efter att ha blivit påmind om låten i "så mycket bättre".

94. Har du en mobiltelefon: Ja.

95. Vem är du kär i just nu: Mathias!!

96. Vad är det vackraste som finns: Maja och Ellen.

97. Om du fick en resa helt gratis, vart skulle du åka då: Bali kanske!

98. Är du homo- eller bisexuell: Nej

99. Vad är klockan nu när du är klar: 07.30

100. Var detta roligt? Ganska.


Campadre!!

Blir medlem på denna sida och få superbra erbjudande på allt från skor, kläder, hushållsmaskiner, glasögon, hårprodukter, skor, klockar och mycket mer!
Det har varit mååååånga kända märken, bland annat Canadian Goose, Puma, Reebook, Ralph Lauren, Gangstar (barnkläder), Chanel, Saga form, Ordning & reda...... och massa fler.

Blir medlem här!

Liten resa.

Vi ska åka på ett spahotell med vattenland om några få veckor. Jag längtar jätte mycket!! På båten dit ska vi äta buffé och ha det roligt. Jag tror att Maja kommer tycka att det är jätte spännande! Alltifrån själva båtresan, hytten, taxfreen, buffén, själva hotellet, badet och allt annat runt omkring. Vi åker med mina föräldrar och min syster eftersom mamma blir 50år!

Titta in hotellets poolområde här!




Promenad på Skogskyrkogården.

Jag, Mathias, Ellen, Maja, mina föräldrar och hunden promenerade i minneslunden på skogskyrkogården och tänkte speciellt på farmor som gick bort i januari. Vi saknar dig så himla mycket!


Kladdmuffins.

Maja brukar kalla våra kladdkakemuffins för "kladdmuffins", så nu har vi döpt om dem till det. Och det passar ju bra, för vi gör dem riktigt kladdiga. Jätte goda tycker jag själv.
Vi bakade kladdmuffin i torsdags.. Älsklingen hade med till jobbet eftersom han fyllde år!




Vi har haft Carro och Julia över på fika, ...

img_1912 (MMS)

Vi har haft Carro och Julia över på fika, efter det åt vi lunch och sen blev vi trötta. Så nu har vi sovit och när vi vaknade var Ellen så glad så! :)


Måndag.

Pappa kom förbi här imorse och drack kaffe. Nu har han åkt och lämnat Maja på dagis :) Och Ellen somnade för någon minut sedan, efter att ha varit vaken i 2,5 timme. Hon brukar oftast vara vaken 2-3timmar i sträck och sedan vilja sova en stund.

Maja ville inte ha sina nya kläder imorse, men efter lite om och men så gick det bra. Här är en bild på henne med sina nya kläder (som ni ser vill hon inte vara med på bild...), fast färgerna på kläderna är lite annorlunda i verkligheten. Tycker att de är lite mer rosa/röda (fusia heter det kanske??) än vad det ser ut att vara på bilden.



Om ni undrar vems svans det är som är med på bilden så kan jag tala om att det är mina föräldrars hund Loui. En blandis - rottis/dobberman. Världens snällaste hund!!

H&M beställning.

De hade inte klänningen jag vill ha på H&M i Farsta Centrum. Så nu klickade jag hem den på nätet. Den kommer inte förräns i mitten på december, men det gör ju inget med tanke på att jag inte ska använda den förräns på dopet i januari. Fin är den verkligen, så hoppas den sitter bra också! jag älskar verkligen långklänningar tillsammans med höga klackar, så snyggt! Jag komer antagligen ha klänningen med mina grå höga skor med kilklack.
Jag beställde även hem en fleecetröja till Maja som var på rea, 49:- och två par tights till henne. Och ett tolvpack örhängen till mig själv, för endast 49.50!


Klänningen från H&M!


Solsidan! Vi har precis sett sex avsnitt, ...

img_1909 (MMS)

Solsidan! Vi har precis sett sex avsnitt, så roligt! :) Maja är hos farmor och farfar, längtar efter henne, men hon kommer nog när som helst.


Shoppat!

Det blev varken Didriksons eller Viking. Vi pratade med en kille på Stadium och han sa att Everest kläder överlägset bättre. Så vi litade på honom och hoppas på det bästa! De kändes otroligt bra i alla fall och satt riktigt bra på Maja, inte alls lika knöligt som en stoppad overall eller jacka. Han sa också att barn svettas lätt och då blir dem kalla i stoppade overallen/jackor eftersom de inte andas så bra. Så de här kläderna vi har köpt ska tydligen andas och sen så ska de vara rejält vattentäta också. Hoppas att det stämmer!
Orkar inte kopiera in bilder just nu, men jag länkar till jackan (den svarta) och byxorna (röd/rosa):

http://www.stadium.se/mode/juniorklader/ytterplagg/110347/everest-k-s-shell-jkt-f10

http://www.stadium.se/mode/juniorklader/ytterplagg/096589/everest-k-s-shell-pt-ef09

Och en sånhär mössa fick hon också med fleece innuti (röd/rosa):

http://www.stadium.se/mode/juniorklader/accessoarer/113892/everest-k-wind-hat-f10

Och så fick hon ett par Timberlandkängor, de var tydligen bättre än Vikings. Inte så jätte snygga, men förhoppningsvis varma och sköna (de svarta med röda detaljer):

http://www.stadium.se/mode/juniorskor/kangor-stovlar/110861/timberland-h-l-snowboot-gtx

Så nu är Maja förhoppningsvis varm och skön i vinter :D Och snygg blir hon också, hon ser ut som en liten snowboardåkare i sina nya vinterkläder!!

Ellen in action.


Söndag.

Jag gick up vid kvart i nio, för Mathias gick upp med barnen imorse. Så himla skönt med sovmorgon!!
Idag ska vi till farsta och shoppa, Maja behöver vinterkläder och vinterskor. Det blir nog ett par Viking gorotex skor och en jacka+täckbyxor från didriksons om vi inte hittar något som verkar bättre eller är finare.
Jag ska kolla efter en klänning på H&M också, skulle vilja ha en fin till Ellens dop. Vi har bokat datum nu, fast det är inte förräns i januari så det är ett tag kvar. Maja har ju redan en fin klänning att ha på sig som går i svart och vitt, så det gäller att hitta något till mig och Ellen som matchar litegrann. Jag har tittat ut en långklänning som jag gillar som är svart, hoppas den finns på H&M dit vi ska så att jag kan prova den i affären. Jag antar att Mathias kommer ha kostym på sig, så det är ju redan klart om han inte ska hitta någon skjorta eller så.
Nu ska jag göra kaffe och äta lite frukost!



Bugaboo styling.

Nu har åkpåsen och sufletten kommit som jag beställde för ett tag sedan. Nu är vagnen om möjligt ännu snyggare, jag älskar min bugga! :)



Jag beställde mina saker hos mamma på vift, http://www.mammapavift-lillagroda.blogspot.com/.

Bilder från igår.

Vi firade Mathias hemma hos hans föräldrar. Vi åt smörgåstårta, så gott!!! Till efterrätt blev det pannacotta med hallon, också supersmaskigt.



Födelsedagsbarnet & Ellen.



Maja tycker det är roligt med kalas men vill helst inte vara med på kort. Men jag fångade henne på dessa två, dét ena är när hon leker med Mathias kusin Gunilla.



Här är Mathias kusin, systers pojkvän, syster och mamma.



Ellen var glad stor del av kvällen.



Men sen blev hon trött och gnällig, då var det dags att gå hem.




Hipp hipp hurra!

Detta fick älsklingen av oss när han kom hem från jobbet, en ansiktscreme och en duschcreme från Biotherm!




GRATTIS ÄLSKLING!!

Idag fyller min älskling Mathias 24år!! Grattis på födelsedagen!! Älskar dig!!!



Jag, älsklingen och Maja uppe i ytterberg.. Vi får ta en ny bild där i sommar när även Ellen är med!

Höstbild!



Rösta gärna på min höstbild, den är på Maja när hon var liten. Gå in på http://loon.blogg.se/2010/november/veckans-bild-tema-host-1.html#comment

Och lämna gärna en kommentar att ni röstar på nr 4! :)

Hittade denna bild på Maja, så liten!! 2år...

img_0048 (MMS)

Hittade denna bild på Maja, så liten!! 2år... Nu är hon så stor och sa nyss "jag älskar dig min favorit, mamma! Och så älskar jag ellen och pappa!" och sen sa hon "du älskar mig när jag är dum också mamma!" <3 hon är aldrig dum min flicka, bara envis, bestämd och trotsig emellanåt! Älskar dig min fina stora Maja!!!!!!


Fotografering.

Vid tolv ska jag vara på en öppen förskola och ta kort på barnen! Hoppas att Ellen vill vara vaken och på gott humör så även hon kan vara med, så vi får en fin syskonbild. Barnen kommer ha på sig samma klänningar de ska ha på jul, det blir nog fint.


Nybadad.

Bjuder på en bild på en nybadad Ellen och så jag då..



Och så finaste Maja..



(Och Agneta/farmor/svärmor, Maja vill inte klippa luggen, hon vill ha likadant som mig! ;) Så v i spar ut den, även om det är lite jobbigt nu när den är precis vid ögonen. )

Ellen somnade precis i vagnen, mysigt! Hon...

img_1883 (MMS)

Ellen somnade precis i vagnen, mysigt! Hon har nya mössan och scarfen på sig.


Godmorgon.

Idag fick jag "sovmorgon"! Jätte skönt. Ellen vaknade någon gång efter fem, så vi ammade, jag gav nappen, ammade lite till, "buffade" på rumpan men hon ville inte somna om. Och så tände jag lampan tillslut efter mycket om och men, och då var klockan redan 06.15!!
Nu sitter vi tjejer i familjen framför SvtB och glor på barntv. Mathias har nyss åkt till jobbet.

Funderar på om vi ska låta Majas hår växa och bli långt, eller om vi ska klippa upp det lite kortare igen. Ungefär som hon hade här:



Vad tycker ni? Långt eller kort?


Ellen växer... Shoppade strumpor, byxor, b...

img_1882 (MMS)

Ellen växer... Shoppade strumpor, byxor, body, scarf och en mössa till henne idag (hade presentkort på lindex)!


Fler besökare.

Vill ni få fler besökare till er blogg så anmäl er på denna sida:

http://www.bloggtrafik.nu/index.php?sponsor=NinaBoma

Jag har gjort det idag och har redan fått fler besökare än vanligt!

Smilegropar har hon, lilla Ellen! :)

img_1877 (MMS)

Smilegropar har hon, lilla Ellen! :)


Spiral!

Nu har jag satt in en hormonspiral. Det blir inga fler bebisar här inte! ;)
Det gjorde ont att sätta in den, för första barnmorskan som gjorde fick inte in den. Så hon fick ta dit en annan. Och nu har jag världens "mensvärk" trots två alvedon. Men, men. Nu är det gjort och den håller ju i fem år, perfekt! Dessutom får de flesta ingen mens alls, och om man får det brukar det vara så lite att det ofta räcker med trosskydd. Hoppas på det!!

Jag har fått lite sömn idag också, nästan två hela timmar på förmiddagen!!! Förut sov Ellen ofte ett längre pass på dagen men det känns som länge sen.. Så det var tur för mig att hon gjorde det idag :) Vi drog ned persiennerna och la oss i sängen tillsammans, hon kanske trodde att det var natt.

!




03.15 vaknade Ellen och ville inte sova me...

img_1875 (MMS)

03.15 vaknade Ellen och ville inte sova mer. Sa jag att jag var trött?? Det var inget  emot vad jag är nu. Hoppas hon somnar snart!


Tröööööööööööött.

Jag är så trött. I hela kroppen!! Vakennätter och extremt tidiga mornar har gjort sitt..

Jag har varit så oförskämt pigg för att ha två små barn varav en nyfödd. Nästan direkt efter förlossningen var jag pigg och det har hållt i sig i många veckor nu. Visst har jag varit trött tilfälligt, men det har gått över så fort jag har sovit lite. Men nu är jag trött på ett helt annat sätt. Jag är helt slut. Hoppas det går över om några dagar!

Ska nog ta en dag i veckan och bara vila. Om Ellen vill.
idag har hon sovit max två timmar på hela dagen. Troligtvis mindre. Men nu är hon trött och sover gott, och Maja också.
Maja somnade kl 18.10 efter ha skrikit i någon timme eller så. Hon var helt hysterisk av trötthet.
Tänk om jag hade skrikit sådär pga min trötthet...
Fast på torsdag och fredag kan jag inte vila. Då ska Maja vara hemma från dagis.

Nu ska jag färga håret på Mathias. Kanske skruva ihop badrumsskåpet. Sen sova.

Idag har jag lämnat på dagis. Lunchat och fikat med två vänner. Hämtat på dagis. Varit i parken med vänner och barn. Haft Madde med barn över en stund. Lagat mat. Ätit mat. Plockat undan. Nattat Ellen. Och här sitter jag nu.
Ingen träning för mig idag.

Godnatt.

(Och jag vet att inlägget är som det är... Att jag skriver konstigt. Jag är för trött för att skriva. Jag vet inte ens varför jag skriver. Borde strunta i det, men ser att många redan varit inne och kollat efter nya inlägg idag. Så jag känner att jag måste uppdatera läget.)

Godnatt igen.

RSS 2.0