Tisdag, denna veckas första dag.

Ja, så känns det. Måndag bara flög iväg och flöt ihop med helgen. Men idag börjar praktiken och det ska bli SÅ jäkla skönt med rutiner och tempo i några veckor!! Det är ju egentligen så jag, jag älskar ju att ha saker att göra - inte att sitta hemma o fördriva tiden. Det är en fin balansgång det där när man studerar.. Jobbar man mycket så är det vips massa i skolan och man får stressa ihjäl sig med skola, jobb, barn och så vips blir ungen sjuk och man har satt sig i en jälva situation helt enkelt. Men bestämmer man sig för att INTE jobba ett tag så är det visst inget att göra i skolan och barnet är friskt och man bara ruttnar sönder typ.. Okej, nu överdriver jag väl lite. Men det är rätt trist att inte ha så mycket att göra.

Helgen var helt fantastisk för övrigt. Barnfria i nästan ett dygn, så blev sovmorgon m. älskling på lördagen och en fredagskväll som jag kommer att minnas länge!! Det spenderades hemma hos Jenny med henne och Nadja! Massa vin, god mat, idol, djupa samtal, massa skratt, dans ända in till småtimmarna.. Min älskling kom ditcyklandes full som sjutton vid tre tiden också efter ha varit på firmafest!
Här kommer lite bilder:

  


Maja sov hos farmor och farfar, hade myskväll och somnade tidigt. På lördagen fick hon följa med mormor och Louisa på fjärilsmuseet. Vi blev sedan bjudna på oxfilé hos mathias föräldrar för att sedan avsluta kvällen på bowlinghallen med mina föräldrar och deras vänner, samt min syster och hennes kompisar. Maja var helt slut och somnade på Mathias mage så fort vi kom innan för dörren!

Nu måste jag äta lunch och sedan bege mig av till praktiken. Måste ju vara i god tid såhär första dagen utifall att jag inte hittar dit. På återseende!


Nybakta kanelbullar:)...

0-76f5482b8fbe017fb59ad2bea6077f65.png

Kolla varifrån!

Nybakta kanelbullar:) tyvärr känner jag varken lukt eller smak just nu......


Bullbak med...

0-2bc38be590a244c99f9e875fd87d706d.png

Kolla varifrån!

Bullbak med Maja! Nu ska dem in i ugnen...:)


Praktikplats!!

Ja, nu har jag äntligen fått en praktikplats! Eller fått och fått, jag har fixat den själv trots att det egentligen är upp till skolan. Är rätt så besviken på hur skolan har skött detta faktiskt, dåligt med information och inga förklaringar alls. Skulle börjat med praktik redan i måndags, och till 97% hade jag en plats på ett korttidshem inne i stan för ungdomar från 12 år med olika funktionnedsättningar. Men tydligen så "vann" de andra 3%... Och läraren hörde inte av sig utan det var jag som fick ringa runt och kolla vad som hände. Läraren har jag fortfarande inte haft någon kontakt med trots att jag lämnat meddelande på hennes telefonsvarare!
Skolan är i övrigt väldigt bra, eller helt fantastisk är väl det rätta ordet egentligen. Så det här känns så himla trist, faktiskt.  Jag har ägnat måndag, tisdag och idag till att ringa runt bland kortis och olika chefer. Lämnat meddelanden osv, utan napp. Vissa chefer svarade inte alls, och ringde inte tillbaka heller. Andra sa att de var alldelles för kort tid att förbereda inför en praktikant och på fyra korttidshem så var det omorganisation.. Det finns liksom inte så många korttids i stockholm över huvud taget så det kändes rätt kört.
Men så idag hittade jag numret till ett barn- och ungdomshem för barn och ungdomar med funktionsnedsättning. De är fyra stycken som bor där jämt, de bor alltså aldrig hemma hos sina föräldrar vilket är väldigt ovanligt i Sverige. De flesta som har barn med svåra funktionsnedsättningar, som grava cp-skador, svår autism (om man säger så?) och liknande har ju perosnliga assistenter i hemmet och sen korttidsvistelse på boenden där de är några dagar i taget för att familjerna ska få avlösning. Så med största sannolikhet har dessa fyra barn på boendet väldigt svåra funktionsnedsättningar. Men, jag vet inte det med säkerhet. Jag hoppas det! Kanske låter taskigt, men jag gillar ju att jobba med sånt och vill lära mig massor! På boendet finns även plats för 2 barn i taget mellan 5-12 år, för korttidsvistelse! Det här ska bli så himla kul och spännande!
Chefen jag pratade med var dessutom så himla trevlig, trodde inte de kunde ta in praktikanter men hörde efter med "tjejerna" om någon kunde ta sig "an mig" och återkom jätte snabbt efteråt och gav mig glädjande besked!! De kunde inte ha en enda handläggare på så kort tid, så jag kommer få gå med två stycken men det blir bara roligt!
Ibland känns det som saker och ting sker av en anledning... eller jämt kanske? Vilket fall som helst tror jag att det här är mer "jag" än vad det andra stället som läraren kunde fixa skulle vara. Min dröm är ju att jobba med barn, inte bara med ungdomar.
För övrigt så är jag genomförkyld, har jätte ont i halsen, huvudet m.m. så  jag tror inte jag hade FÅTT praktisera med funktionshindrade just nu i influensatider... Kanske inte orkat heller för den delen. Så nu ska jag bli frisk tills på tisdag! Vad jag längtar!

Maja i...

-bd9e044028798b6210a12a72de8b812.png

Kolla varifrån!

Maja i sina "fotokläder". Dock dök någon fotograf aldrig upp på dagis den dagen.. Värdelöst!


men seriöst?!?...

0-4954999762b61471866f76104c7bd2c3.png

Kolla varifrån!

men seriöst?!?


Skärpning!

Ja, måste ju skälla lite på mig själv för jag uppdaterat bloggen så vansinnigt dåligt. Vet faktiskt inte varför, tir har jag ju bara jag tar mig tiden att göra det. Så det är inte problemet. Har väl helt enkelt var någon slags kombo av dålig inspiration och att jag faktiskt glömt bort det.
I helgen har det inte hänt så mycket. Vi har myst tillsammans hela familjen.. Gjort det vanliga, kollat Idol, käkat godis o god mat... Varit på IKEA och köpt madrass, ribbotten, kudde, täcke och en liten hjärtformad rosa matta till Maja. Nu fattas bara sängen som vi beställt från JYSK. Den finns i lager, men de får inte ut den för att de har fått för stor leverans?! Haha, JYSK i Högdalen får väl sisådär 1/10 i betyg... I alla fall i service. Sängen är förstås väldigt fin fortfarande... om den bara kommer någon gång.
Maja är så duktigoch har börjat prata 6-7 ords meningar nästan hela tiden. Roligt med utveckling! Det första hon sa när hon fick se sin madrass med täcke och kudde var: ÅH! Tack snälla! Pippi har osså en jätte stor madrass!
Tror hon tänker på när pippi ligger med fötterna på huvudkudden i sin säng... Hon tycker att det är jätte kul och knasigt så när hon såg sin stora madrass så kom hon väl att tänka på det.
En till rolig sak med Maajs språkutveckling är att hon faktiskt börjat använda sig utav alla dess små ord som OCH, SÅ, EN, FÖR, TILL... ja sånna drär små utfyllnadsord som hon missade förut. Som just : pippi har osså EN jätte stor madrass, eller Jag OCH mamma vill ha EN glass, jag vill gå TILL dagis... osv. Hon låter faktiskt mycket större helt plöstligt när några små ord har tillkommit alla meningar. Förut lät det: jag vill gå dagis.... jag vill ha glass..
Sen har hon börjat fråga; Vad gör du? eller Vad har du gjort? HELA TIDEN!! Andra saker som hon säger hela tiden är: Titta på mig mamma, titta på mig pappa. Kolla nu då mamma! Titta på mig då pappa!
Aja nog om det nu.... Mest mamma och pappa själva som bryr sig... haha....
Nu ska jag strax väcka de troll jag nyss prata om :) Vi ska titta på moster Fridas bandymatch.
På återseende, snart igen! (lovar!)

fotografering på...

0-44f8cb2d1ce67ee75c7cb7b32d9aa0ff.png

Kolla varifrån!

fotografering på Majas dagis på torsdag.. Därför inhandlades denna rosa söta tunika, med lite silver trådar i, mörka jeansleggins, Rosa benvärmare samt Rosa strumpor till henne!! Visst kommer hon att bli fin?!


Ljuva helg.

En till helg har passerat. Känns inte som om det var många dagar sedan alls jag skrev förre inlägget om "helgen". Dagar går, blir till veckor som blir till månader som blir till år..... Det är väl så det ska vara antar jag. Även om det går lite för snabbt ibland.
I helgen har vi inte gjort så jätte mycket. Igår hade vi en riktigt soffpotatis dag, beställde hem pizza och tittade på film. Superskönt! Det var så himla tråkigt väder ute, vilket jag tycker var riktigt bra. I vanliga fall får jag så dåligt samvete om man inte hittar på saker på helgerna, men om det är busdåligt väder ute så har man en anledning till att bara ta det lugnt och mysa en hel dag!
I lördags var vi inne i stan och Mathias köpte massa fina kläder! Bland annat två stycken lite oversize tröjor från cheap monday, båda i vitt, en med svarta smala ränder och en med grå smala ränder. SÅ SNYGGA!!
I fredags åt vi middag hos mina föräldrar och deras kontaktbarn var där, så Maja hade superroligt med henne! :) Vi orkade inte gå hem på kvällen, så jag och Maja sov kvar. Mysigt!
Idag har jag tvättstugan.. ska även hinna med en snabbfika med jenny var det tänkt.
Imorgon är det skola och förhoppningsvis får jag reda på min praktikplats då! :)


Nothing more, Nothing less..

http://www.youtube.com/watch?v=O8VW2YQJhhE&feature=player_embedded

Finns inte så mycket mer att säga. Eller jo, vem fan röstar på moderaterna på riktigt? De måste ju vara så sjukt egoistiska så det finns inte. Avslutar där, innan jag börjar svära och komma med värsta utlägget.....

Måndag.

Så var det måndag igen. Det gör mig ingenting alls, jag har det inte särskilt slitsamt just nu eftersom jag har lagt jobb lite åt sidan och koncentrerar mig på studierna istället, och på den fronten har vi inte mycket alls att göra just nu.
Under dagen har jag dammat, dammsugit, städat, handlat, lämnat/hämtat på dagis, suttit framför datorn, diskat i två omgångar och lagat mat!  Idag blev det en supergod chili con carne, jätte stark och den goaste jag har gjort någonsin. Till och med Mathias åt massor fastän han inte brukar gilla just chili con carne.
Efter middagen satte Mathias upp spotlights i hallen och i köket och jag assisterade lite genom att sträcka honom olika skruvmejslar, hålla i ficklampan eftersom han stängt av strömmen och räcka honom en penna typ.. Men Mathias var så duktig och kopplade om sladdar och hade sig. Tur att man har en karl som kan göra sånna saker!
Sen har jag pluggat lite, men det mesta hade jag gjort tidigare. Vi har ett grupparbete om Asperger där vi ska skriva en fallbeskrivning.
På onsdag ska jag jobba kväll på demensboendet på "fyran", en avdelning jag aldrig varit på tidigare. Det ska bli jätte roligt! Träffa lite nya förvirrade dementa, de är ju för härliga! Och sen är det alltid kul att lära känna nya människor, i och med att jag inte känner någon personal förutom de som jobbar på "ettan" och på "tvåan" så blir allt nytt på onsdag. Sen nästa vecka ska jag också jobba på demensboendet en kväll, men det blir på den avdelning jag känner till bäst.
Snart blir det lite mys och sen sova! Nattinatt!

Myshelg.

Helgen har kommit och (snart) gått. Vi har tagit det lugnt, hela familjen tillsamans. Underbart! Mathias hade tänkt att gå ut på lördagskvällen men skippade det. Jätte mysigt att ha honom hemma istället tyckte jag :)
Han var visserligen på hockey igår som började vid fyra om jag inte minns fel, men kom hem efteråt i sällskap av sin syster. Vi åt middag tillsammans, färsk pasta med en jätte god räksås på grädde, vitlök, tomatpuré och lite annat smått och gott. Sedan blev det lite lördagsgodis och mycket tv-tittande.
Jag och Maja skulle passa på att baka medan Mathias var på hockey, eftersom hon verkligen älskar att baka. Medan jag funderar på vad vi ska baka rotar jag lite i kylen för inspiration och upptäcker att vi visst inte har några ägg. Vad kan man baka utan ägg? Min tanke blir kakor. Upptäcker då att vi inte har något smör eller margarin - förutom LÄTTA. Vi som alltid har SMÖR och bregott hemma. Men inte den här gången. Så jäkla typiskt! Allt som fanns var flytande Smör/Rapsolja och olivolja. Det går inte att baka kakor med flytande smör då smöret ska vara hårt.. Kommer heller inte på något att baka med smält smör utan ägg.
Regn, regn och mera regn och en unge med det STÖRSTA leendet på läpparna för att hon ska få baka.
Vad gör man då?
Jo, vi bakar med LÄTTA. Jag vet, det låter verkligen superäckligt! Vi gjorde kola/chokladkakor, med lite extra kakao och sirap för att dölja lätta smaken. Det lyckades faktiskt och kakorna är helt okej om ni frågar mig. Inte för att jag kommer att äta dem, jag gillar inte kakor. Men de smakar bra för att vara just kakor.
Om någon timme ska vi bege oss till mina föräldrar och jag ska få en av mina favoriträtter som jag inte ätit på åratal, fiskpudding!! Med skirat smör. Så jäkla gott!!!


RAW kryssning.

Raw kryssningen var fantastiskt rolig! Underbara komiker och så självklart underbart sällskap, Madde.
Blev faktiskt inte SÅ mycket bilder, vi hade helt enkelt annat för oss. Synd, lyckades inte bli EN ENDA bra bild på mig, men det kan jag bjuda på. Jag är inte särskilt fotogenisk, så jag skyller på det.
Båten gungade en del, och jag mådde ganska dåligt hela kryssningen. Blev inte särskilt mycket alkohol och var ju inte på topp tyvärr, men jag tycker att vi hade otroligt roligt iallafall! :)
Madde och jag hade väl tänkt att passa på att sova ut när vi var hemmifrån och kunde sova hur länge vi ville, men det blev väl en sådär 5,5 timme sömn. Störd sömn. Inte lätt att sova när man blir störd av diverse saker, såsom hög musik, någon som ramlar (rakt in i vår dörr?), prat i högtalare, motorer som går på högvarv och gung-gung.... Men sova kan man göra någon annan gång (?).

Här är lite bilder i varje fall:

(Och nej, jag röker inte. Bara på fest. Så det så. )


RSS 2.0