Ny hårfärg?

Alltså just nu är jag så himla trött på mitt hår, så att det är inte klokt. Känner man sig ful i håret blir liksom hela helheten förstörd, håller ni inte med?
Gjorde ett tappert försök att fixa det fint, och la i ljusa slingor med hjälp av lillsyrran. Problemet är bara att jag inte har fortsatt med att lägga i slingor sedan jag var hos friösren sist som jag kanske borde ha gjort egentligen, utan har istället lagt i en mellanblond nyans i utväxten bara. Så nu när jag la i slingor blev det liksom mycket ljusare nertill än upptill vilket inte är snyggt alls. I alla fall tycker inte jag det, vet inte hur mkt man tänker på det egentligen.... För övrigt så är det slitet också.
Jag ska boka en tid för klippning, men jag vet inte om jag har lust att lägga ut 1500:- på att färga håret när jag har massa andra konstader runt omkring som känns viktigare. Dels måste jag spara inför föräldraledigheten eftersom jag kommer få ut ganska lite pengar då. Dels vill jag ha en ny vagn och den får vi väl båda två betala för, men det blir ändå en stor utgift. Sen vill jag ha ett andningslarm till bebisen, eller jag SKA ha ett andningslarm. Jag ser det som en livsförsäkring, för runt 1500:-. Läste nyligen en blogg, där mamman hittade sin bebis död men lyckades få liv i henne! Så hon måste ha kommit in i precis rätt ögonblick. Jag vill kunna slappna av när bebisen sover utan att gå in i rummet varannan minut som jag gjorde med Maja. PSD är ju något som drabbar bebisar varje år, och om jag kan skaffa ett larm som larmar när barnet inte har andats i 20 sekunder så känns valet ganska självklart. En billig livsförsäkring helt enkelt, då det ofta går att få liv i de små bebisarna om de slutar andas bara man märker det direkt. Så kan jag sova bättre om natten också, jag vaknade ju var femte minut hela nätterna de första månaderna med Maja och lyssnade om hon andades! Och det värsta är att man hör inte alltid de där små andetagen direkt, så hjärtat hinner stanna några gånger varje natt innan man inser att magen faktiskt rör sig... Aja, nog om det!
Sen vill jag ha en till sjal att bära i, så skönt för ryggen (till skillnad från baby björn!!)
Sen har man ju en massa andra utgifter som inte rör bebisen för fem öre. Som ett nytt soffbord, ny matta, ny ytterdörr (bara 14 600:-) och lite andra saker..
Så en hårfärg för en hundralapp på Ica kanske får duga helt enkelt.
Det enda är att jag ALLTId bruka tröttna på att vara brunett. Och jag kan inte fixa till en snygg blond nyans själv nu, eftersom jag inte vill ha helfärgat.
Men.... det lutar helt enkelt åt en Icafärg i alla fall... Vad sägs om brun/rött?
Eller tycker ni att jag ska lägga ner lite pengar hos Laila och förbli blond i alla fall?
Kommentera!!!! Snälla!!! :)

Mer lycka! ...

4a898af2ef12520089b3f5d6fbc670ba.png

Kolla varifrån!

Mer lycka! 


Lycka! 

0-6ef786e5fd5f31c196a78d8fe7eb1d2a.png

Kolla varifrån!

Lycka! 


Konstiga liv.

Livet är bra underligt ibland.  Just nu är en sådan period. Jag lever i två olika världar som inte hör ihop för fem öre, och ibland vill jag bara säga stopp! Önskar att jag kunde känna något mellanting, men det går inte. Jag pendlar mellan euforiska lyckokänslor till djup sorg och ingenting därimellan. Jag känner mig som världens lyckligaste människa med världens mest fantastiska liv (på riktigt, utan att överdriva) men så plöstligt kastas jag in i en förlamande sorg som gör mig paralyserad av smärta för ett ögonblick för att sedan återvända till total lycka och det känns så fruktansvärt konstigt. Det känns om ren jävla dubbelmoral från kroppens sida, men det är ju precis vad jag upplever.
Maja - vår fantastiska dotter som helt plötsligt pratar långa meningar som aldrig tar slut, som är klokare än få och som chamar sin omgivning. Hon är 2 år och 8 månader och gör 20 bitars pussel utan problem(inte ett sådant där löjligt med knoppar eller som sitter var för sig, utan riktiga pussel där bitarna sitter ihop) , som kan veckodagarna och som räknar till tjugo.. Som ritar de finaste av huvudfotingarna och talar om att hon älskar sin lillasyster i magen många gånger om dagen... (Fast det kan ju lika gärna vara en lillebror). Hon som säger till sin mormor att "jag måste gå hem sen för jag älskar min mamma" och som tröstar mig och säger "det är ingen fara mamma det är bra nu, gammelfarmor är i himlen" när jag gråter som ett litet barn strax efter jag fått reda på att min farmor har dött. Hon som pussar magen och klappar den på kvällen, sjunger sånger och längtar efter bebisen.. Som tycker att man kan hoppa i sängen för om den går sönder så är det bara för oss att bo på hotell.. som tycker att vi ska skaffa ett kort till hennes plånbok så att hon kan köpa godis när hon vill. Och som är min, min, min.. Min alldelles egna dotter.
Och så bebisen i magen.. Som sparkar och gör mig medveten om livet. Som får mig att längta något fruktansvärt efter framtiden. Som ger lyckorus i själen och som får mig att gråta till robinsson.
Och Mathias som också är min alldelles, alldelles egna. Som tar ned mig på jorden när det behövs och som höjer upp mig till skyarna när det behövs. Som är sämst på att prata känslor och visa vad han känner men som försöker för min skull och lyckas gång på gång. Som ger mig trygghet och kärlek och som alltid finns där.
All denna lycka.

Och så sorgen. Som finns där mitt i allt och dyker upp när jag minst anar det. Bland annat sorgen över farmors död och tankarna om hennes sista dagar. Tankarna på att hon grät och var så rädd kvällen innan hon dog. Rädd för att hon inte togs på allvar, för att hon inte fick hjälp... Tankar på att hon, som gjorde allt för alla andra, svimmade i ett badrum på sjukhuset och inte kunde ta sig upp... Som sov på ett hårt golv och som hade märken på kinden efter det hårda brunnslocket på golvet inne på toaletten.. Och tanken av att ingen på sjukhuset hjälpte henne eller tittade till henne. Tankarna och funderingarna på om hon dog i onödan, om hon hade varit här nu, om hon hade fått vård. Funderingar på varför vi inte får några svar och inga papper fastän obduktionen är klar för länge sedan. Vad döljs?

Nu är jag tom på känslor och det är nog bra.. Jag orkar inte skriva mer om detta. Så därför avslutar jag här fastän det är långt ifrån avslutat.


Glad, glad, glad!!!!

Vi fick våra praktikplatser i skolan idag och jag ska vara på......

AVA på Huddinge sjukhus!!! AVA innebär Akutsjukvårdsavdelning, och det ska bli så jäkla kul!!! :) och lärorikt.
Och ännu bättre är att jag ska inte vara på AVA för vuxna, utan för barn!!!! =) =) =) =)

Jag är så jäkla glad så att det inte är sant! Min störta dröm (förutom att jobba på förlossningen) är att jobba med sjuka barn och det ska jag få testa på i fyra veckor... Jag kunde inte ha fått en bättre praktikplats.. Hade inte kunnat önskat mig något roligare!

Det här kommer jag kunna leva läääääänge på!!

Och på måndag ska vi till underbara barnmorskan Ulla-britt och lyssna på litens hjärtljud! :D


bebismagen!

79bb7699dc49fa291162d524f6c7e6d0.png

Kolla varifrån!

bebismagen!


Kommentera mera!

Jag ser att jag har en del läsare, så kom igen... Kommentera gärna det jag skriver, det blir så mycket roligare när man får feedback på sina inlägg.
Ska snart lägga upp en bild på fina bebismagen igen. Den har nämligen växt en del sedan förra bilden togs.
Bebis sparkas och rullar runt i magen så att det står härliga till.
Just nu händer inte så mycket annat i livet. Massor av plugg, vi har sjukvårdskursen i skolan vilket är en rätt så omfattande kurs.. Mathias jobbar ju dessutom i Sundsvall så på dagarna försöker jag plugga, vila lite, städa och plugga ännu mera. Sen är det hämtning, matlagning, lek, tandborstning, pyjamaspåklädning och nattning vilket tar sin lilla tid. På kvällarna är jag helst slut och spenderas framför dator och tv. Halv åtta hos mig är ett måste :) Igår somnade Maja på min mage i soffan medan vi tittade på halv åtta hos mig, jätte mysigt! Jag hade egentligen lagt henne i sängen och satt på en film med orden "när mitt program är slut stänger vi av både tv och dvd och sover" men hon stängde av sin film och kröp upp i min famn redan innan halvåtta hos mig var slut, och somnade gott.  
Idag så har jag det lite lyxigt! Pappa hämtade Maja på dagis idag nämligen. De ska gå på badhuset tillsammans :) Mamma och Louisa skulle nämligen dit så pappa ringde och frågade om han kunnde låna Maja och ta med henne också, och jag som har så himla mycket i skolan tackade glatt JA! Det var verkligen en passande dag att låna ut henne lite...
Nu ska jag återgå till studier och rabbla namn på latin.... Colon, rektum, hepar, ileum, jejenum, duodenum, ventrikel, esophagus, appendix, renes, nefron, glomerulus, vesica urinaria, pancreas m.m. Låter det skoj? =)Inte cool.

Måste berätta en sak som hände igår. Maja är liksom expert på att säga konstiga saker, som man inte har någon aning vartifrån hon har fått det ifrån..
Hur som helst så skulle vi ut och åka snowracer. Jag letade som en galning i garderoben efter en varm tröja, men hittade ingenting. Jag kollar högt upp i garderoben och långt där inne hittar jag en lång vit varm kofta och tänker "Ja, den kan jag ha!" Tar ut tröjan och lägger den på sängen varpå Maja kommer in och tittar konstigt på tröjan och utbrister:
"Den är inte cool mamma!!!".
Nähäpp, bara att lägga in den i garderoben igen då.......


Söndag - vilodagen.

Det är inte var dag man äter chips med dipp till mellis. Men idag gjorde jag det, fick ett sådant fruktansvärt sug nämligen... Det var tänkt att ha till fredagsmyset men ingen var sugen då (eller jo, säkert Maja om vi hade sagt något till henne)... Så då gör det väl inget om jag åt lite idag istället? Det är typ 9/10delar av chipsen kvar.. och det kommer att slängas som vanligt. Fattar inte varför jag köper chips egentligen, borde bara köpa morötter, blomkål och paprika att doppa i, det är ju så mycket godare!
Jag är sådär tråkigt "gravidhjärning" (fint uttryck va?). Ja, alltså min hjärna är en gravidhjärna och inte mycket mer. Vad jag än tänker på så slutar det alltid att jag tänker på liten i magen eller på att den nyss rörde sig eller att jag vill att den ska röra sig eller vad den ska heta eller... Ja, ni fattar. Mathias tyckte tydligen mycket om Ellen, så där har vi ett namn som vi båda gillar väldigt, väldigt mycket :) Om det nu är en flicka vill säga. Ebba är ett annat favoritnamn som vi hade som förslag redan till Maja. Kan inte bestämma mig vilket som är finast dock. Även Ella är fint, och det gillar Mathias också... Men det känns inte alls lika fint som Ellen eller Ebba, tycker de har lite mer karaktär, att de är lite tuffare.. Ella känns lite för mjukt. 
Vi lär väl hinna ångra oss några gånger hur som helst..
Idag ska vi på middag hos mamma, pappa kommer inte vara hemma då han ska på pokerturnering. Vi ska få stek, gott gott!
Maja har sovit ca 10 timmar per natt och inget på dagen de senaste dagarna. Jag tycker att det är alldelles för lite faktiskt. Hon är trött men vägrar sova innan kl 21 och vaknar vid sju fast hon knappt kan hålla ögonen uppe ska hon ändå upp! Aja, hon kanske sover igen sig i veckan eller något. Hon brukar behöva åtminstone 11-12 timmars sömn per dygn. Hoppas verkligen inte att detta ska blir en ny rutin. Det blir liksom inte många timmars egentid på kvällen då..
Dagen har varit mycket lugn. Vi har plockat och städat lite här hemma och inte mycket mer än så.. Funderade ett tag på att åka lite snowracer idag också, men jag blev lat och Maja verkar tycka det är skönt att bara ta det lugnt! Och så ska vi ju faktiskt ut sen, så det känns inte som om det gör något.
Själv har jag fastnat för lite spel på telefonen... Så jag har spelat en hel del idag :D


Mys!

Jag har en liten stark bebis i magen minsann, jäklar vad den kan sparkas redan :) Och det är så jäkla mysigt! Trodde nästan att jag inbillade mig rörelserna som jag skrev om härom vecka, då jag inte kännt så mycket efter det. Men de senaste tre dagarna har liten rört sig SÅ mycket!! Det är en sådan speciellt känsla, gud vad jag älskar det!!! :) Mysfaktor 110!!! Är i vecka 15 nu och förra gången var jag nog i vecka 20 innan jag kände några rörelse, men nu vet man ju hur det känns.
Hela dagen har för övrigt varit mysig. Vi tog det lugnt imorse, åt god frukost med kaffe, juice, ägg, baguetter med massa pålägg som kalkon, ost, gurka, tomat, paprika... Så gott!
Sedan gick vi ut i snön hela familjen och åkte snowracer och Maja tjöt av skratt, underbart. Sedan gungade Maja en stund på farmors och farfars gård innan vi gick upp till dem och här är vi fortfarande.
Maja har hjälpt till att baka en tårtbotten som hon sedan ska garnera med grädde och godis (hon har själv bestämt att det ska vara godis på den.). Kl 17 kommer själva födelsedagsbarnet hit och jag gissar på att det blir förrätt, varmrätt och efterrätt. Smaskigt!!
Till Kristin köpte vi två biljetter till Jonas Gardell show/stand up, så får hon gå med vem hon vill :) Det blir en kobinerad födelsedags och examens present då hon tog sin sjusköterskeexamen förra fredagen och ännu inte fått någon present då vi inte kunde fira med henne pga av att Mathias var på kurs och Maja var magsjuk..
Ha en trevligt kväll! Det ska jag ha :)

Namn

Det här med namn är så himla svårt. Men roligt på samma gång!
Mathias är typen som har något förslag inom sig och påstår att man ser på förlossningen vad ungen ska heta! Jag har kommit på att han säkert har något namn bessämt  som han tänker försöka övertala mig om när jag är nyförlöst på bb.
Om Maja får en syster vill jag att hon ska heta: Ebba, Alva, Ellen, Selma, Elna eller Signe. Som jag känner just nu i alla fall! Freja är också fint, men känns lite bill och bull ihop med Maja fastän vissa tycker det passar jätte bra. Jag tror att det är störst chans att Mathias kan gå med på Ebba eller Alva. 
Killnamn har jag ingen jäkla aning om. Mathias vill Isak eller Mio. Jag tycker bättre om svenska äldre namn som han tycker är töntiga eller så tror han att jag driver med honom fastän jag är helt allvarlig. Förslag har varit exempelvis varit Valter (gick FET bort tydligen fast det är såå fint!) och Vilmer (tyckte han inte om, isåfall var Vilme bättre tror jag..). 
Kanske får göra en deal med honom... Jag bestämmer namn om det blir en tjej och han om det blir en kille? :)

 

Piggare!

Äntligen börjar den förskräckliga tröttheten som jag drabbades av så fort jag blev gravid (var ALDRIG så trött när jag väntade Maja)  försvinna och det är så jäkla skönt. För det är inte särskilt roligt att gå runt som en zombie trots att man sovit 12 timmar på natten och några timmar på dagen...
Annars ska jag egentligen inte klaga på någonting. Denna graviditete är precis lika snäll som den med Maja. Med Maja hade jag inte ont någonstans i stort sett under hela graviditeten, mådde inte illa, kände inte av foglossning eller ishias eller någonting alls. Denna gång har jag mått pytte lite illa vid måltider, men ingenting att klaga på annars!! Det konstigaste är att min rygg, som annars är så himla dålig, blir så mycket bättre när jag är gravid! Min naprapat som jag går hos 1 gång i månaden i vanliga fall, förklarade att det var hormonerna och att vissa tjejer faktiskt blev bättre under graviditeten. Och jag som var LIVRÄDD att jag skulle få ännu ondare i ryggen när jag blev gravid med Maja efterom jag har väldigt ont i vanliga fall, men det blev abra bättre och bättre och det verkar bli likadant denna gång.
Jag tror att det är en tjej i magen även denna gång, men vi får se! Vi har inte riktigt bestämt om vi ska ta reda på det eller inte... troligtvis inte.
Jag har redan börjat fundera på vagn.. Tror det blir en bugaboo cameleon (fast den är så jäkla dyr!), eller en Emmaljunga ocone city! :)

Idag har jag tvättat en massa på dagen och sen var jag och Mathias i Farsta C och shoppade lite så då fick Maja vara hos mormor och morfar en stund. Jag köpte bara slingor till håret och två par långa linnen.. Mathias köpte ett par skitsnygga lacoste skor och hårgele.. Sen så köpte vi raklödder också. Till Maja blev det färg att måla med! Sådan färg som de har på dagis i stora flaskor, mycket roligare än vattenfärg! En flaska kostade 42 kronor så hon fick nöja sig med blå, grön, röd och gul till att börja med och jag tror det räcker utmärkt till henne just nu. Ska fylla på med lite mer färger med tiden!

Ja just det... Jag känner redan bebisen!!! Förra gången kände jag inte förrän i vecka 19 eller 20 men nu känner jag fastän jag bara är i vecka 13, 14 imorgon!! Jag har nästan inte trott på folk som sagt att de känner sin bebis så tidigt förut, det känns så sjukt tidigt liksom och bebisen är ju så liten fortfarande. Men alltså, det går ju knappt att ta miste på och när man känt bebisen förut så känner man ju tidigare med andra barnet.. Får se om jag bara har inbillat mig alltihopa eller om det faktiskt är lillplutten där inne som redan busar! :) 

en till...

0-1668c5cff3c16c93bf2bbc4aaa18e29f.png

Kolla varifrån!

en till bild p? magen!?


Magbild i...

0-7f7480d1a42b6e88ea1d23e5bcbe0b27.png

Kolla varifrån!

Magbild i vecka 13! (v 14 om 2 dagar)


Tankar.

Jag sitter och kollar igenom datorn på kort efter farmor. Det finns inte så många, hon gillade inte direkt att vara med på kort. I vår extra hårddisk finns det minst 1500 bilder, som jag inte har på den här datorn. Där i ligger bland annat ett kort från julafton 07, när farfar precis ska ge farmor en puss på kinden. Jag har panik, jag måste hitta sladden så jag kan koppla den extra hårddisken till den här datorn så att jag får tag på bilden. Kanske gömmer sig det något mer kort på vår älskade farmor där bland alla bilder från Majas första år. Jag hoppas det.
Bilderna ska jag skicka efter så fort jag har tittat igenom de andra bilderna på hårddisken.. Ska göra kopior och ge korten på farmor till min farbror Pelle, till pappa och till farfar såklart. Jag tror att det kommer att uppskattas mycket..
Jag tänker också på att det är lite synd med dessa digtalkameror, att vi tar bort en massa kort som inte blir bra... Särskilt om det är ens egen digitalkamera... Jag vet att både jag och Mathias direkt går igenom bilderna om någon fotat och tar bort de riktigt hemska bilderna på sig själv. Men, egentligen är det väldigt synd... Det är oftast på de där "dåliga" bilderna personligheten verkligen lyser igenom. Så hädanefter ska det inte raderas så mycket kort, så det så.
Dagen har varit bra.. Knappt några tårar förutom när jag lyssnade på en låt som syster skickade till mig. Jag ska länka till den låtern längst ner i inlägget och jag tycker verkligen att ni ska er tid att lyssna på låten och höra texten. Den passar så bra in på allt runt farmor men jag är säker på att en del andra också känner igen sig i låten.
Farfar är säger hur glad han är att han har så mycket människor som bryr sig runt omkring sig just nu. Och det är klart han har det... Farmor och farfar brydde sig om ALLT och ALLA, jämt. De har alltid tagit emot folk med öppna armar. Bara det exemplet att farfar egentligen "bara" är farmors nya man men ändå har blivit en farfar för alla barnbarn. Och farmor som ALDRIG gjort någon skillnad på mig fastän jag inte är pappas riktiga dotter (och jag vet att den där meningen låter konstig, men jag kan inte formulera den annorlunda för då blir den fel. Fel i mitt huvud och i många andras också för den delen) och inte hennes barnbarn om man ser det rent biologiskt. Men hon berättade om första gången hon såg mig när jag var över ett år och hur charmig jag var. Jag blev hennes barnbarn direkt.
Det finns så mycket att skriva men inte tillräckligt med ord just nu..

Ta er tid, kära vänner:

http://www.youtube.com/watch?v=wzqegGgfk2c

Älskade, älskade farmor.

Vila i frid farmor.

Jag älskar dig.


En trött tråkmåns..

Har jag varit.. Fullständigt utmattad! Nu börjar jag bli lite piggare, men fortfarande tröttare än vanligt.
Men tröttheten kommer ur något alldelles underbart. En liten bebis som växer i min mage och tar en massa energi, helt fantastiskt!
Jag går in i vecka 13 om två dagar och har då lyckats passerat den magiska 12-veckors gränsen!
1 februari ska jag till bm (barnmorskan) och lyssna på hjärtljuden. Längtar jätte mycket på att få en bekräftelse på att liten mår bra där inne :)
Sen i slutet på februari så ska vi göra det stora ultraljudet! Och någonstans i februari borde jag faktiskt ha känt det första sparkarna!!! Mycket att se fram emot med andra ord!
Maja är jätte stolt, pussar ofta magen och säger att hon älskar sin bebis. Gullungen!
Nu håller ni tummarna för att allt går bra, eller hur?
Vi ska boka nåttarö till första veckan i juli, och bebisen är beräknad den 22a. En liten chansning med andra ord! Maja kom ju 6 dagar försent och jag tror att nästa kommer vara några dagar sen, den också. Men om bebis mot förmodan vill titta ut sisådär två veckor innan bräknad tid så får vi helt enkelt ringa efter hellikoptern och flygas till södersjukhuset! Lär antagligen inte ta så jäkla mycket längre tid än att lämna Maja hos farmor/farfar/mormor/morfar för att sedan ta bilen till sös, hitta parkering och gå upp till förlossningen. Så det löser sig alltid. Vore ju fakiskt rätt coolt att ta hellikoptern till bb, eller vad säger ni?
Äh, som sagt blir bebisen nog några dagar sen.

Ska försöka skriva lite oftare, nu när jag är lite piggare. Snart börjar skolan igen dock, Sjukvård (med praktik v8-11!!), så då kanske tröttheten blir värre igen. Den som lever får se! Det ska iaf bli otroligt kul att läsa sjukvård och få ha praktik på sjukhus, det har jag sett fram emot sen jag startade undersköterskeutbildningen! Och tänk att jag fakitskt är färdigutbildad undersköterska i början av juni!!! :)


RSS 2.0