Ellen är fyra dagar gammal nu! Hittills är...

img_1144 (MMS)

Ellen är fyra dagar gammal nu! Hittills är hon väldigt snäll och sover väldigt mycket :) det märks tydligt att hon har en helt annan personlighet än vad storasyster Maja har! Allt flyter på här hemma och det är såååååå mysigt att ha bebis igen. Gud vad jag älskar mina fina underbara barn Maja tycker omställnigen är jobbig och är väldigt gnällig, ledsen och arg. Inte mot Ellen, henne vill hon pussa på hela tiden, men hon testar min och Mathias kärlek till henne väldigt mycket. Det är såklart krävande och det är svårt att inte bli arg på henne, men vi försöker verkligen ge henne mycket egentid. Annars är allt toppen med oss alla! Förlossningen tog 4,5 timme från första kännbara värk tills att hon var ute, varav 1 h och 6 minuter på förlossningen. (Återkommer med förlossningsberättelse senare.) Jag mådde bra på en gång och vi åkte hem när Ellen bara var några timmar gammal. Hon ammade direkt och mådde bra, jag kände mig bara rastlös på sjukhuset och Maja väntade på oss :) kändes toppen att komma hem så snabbt och vi fick sova gott i vår säng hemma, hela familjen tillsammans!!


Ellen! Född 27/7-10 kl03.36. 3620g & 52cm ...

img_1070 (MMS)

Ellen! Född 27/7-10 kl03.36. 3620g & 52cm lång :)


Bakat kladdkakemuffins och kokostoppar med...

img_1023 (MMS)

Bakat kladdkakemuffins och kokostoppar med Maka! (tänkte frysa in, tror nämligen att endel kommer vilja komma över på fika inom någon vecka eller så... +4 idag!!)


Regn!

Och jag älskar det. Så skönt med svalka, frisk luft och härligt regnväder ute. Perfekt väder att föda barn i, eller vad tycker ni?
Jag har ju gissat at bebis ska komma den 25:e eller den 27:e juli, idag känns dock rätt kört. Men nu kan ni väl snälla hålla tummarna för den 27:e?!? Eller kanske redan imorgon?!
Hoppas mest på att inte behöva gå över mer än vad jag gjorde med Maja, det vill säga 6 dagar över tiden. Men jag kan inte styra över det heller, och om man ska vara positiv så är det ju absolut max 11 dagar till bebis, antagligen tidigare än så då SÖS sätter igång en redan i vecka 41+2 om man är mogen och det finns plats.
Fast jag vill ju helst av allt undvika igångsättning, helt klart. Min största rädsla är att snittas, och risken är högre vid igångsättning.
Hur som helst så har jag mycket sammandragningar, särskilt på kvällarna. En del riktigt jobbiga, men de flesta bara obehagliga och småonda. Man kan ju hoppas att de ger lite resultat i alla fall, så att jag börjar öppna mig lite smått. Har hört att om man fött barn tidigare så kan man vara öppen 2-3 cm långt innan förlossningen startar, och det vore ju alltid trevligt att "betat" av de där första jobbiga centrimetrarna.

Maja är på Gröna Lund idag med min mamma, min moster och hennes två barn (mina kusiner) Love snart 4 år och Emil 1,5 år! Det är femte gången för i år som Maja är på Grönan och hon älskar det!

Förlåt föresten för dålig uppdatering, har verkligen blivit lat de senaste dagarna. Går runt här i min gravidbubbla och tänker på bebis, och hoppas på att det snart sätter igång. Pustar och stånkar vad jag än gör, och längtar tillbaka till min gamla kropp igen - att få känna sig lie smidig.

Ha det så bra!! / Nina, Bf +3


Bf idag! Men bebisen är fortfarande kvar i...

img_1010 (MMS)

Bf idag! Men bebisen är fortfarande kvar i magen. Hoppas den vill titta ut snart, gärna innan helgen är slut :)


Detta djur fanns i juiceförpackningen!! Så...

img_1007 (MMS)

Detta djur fanns i juiceförpackningen!! Så jäkla äckligt, undrar om jag någonsin vill/kan dricka juice igen.... Ska maila och klaga senare när jag är lite piggare. Ofräscht!!!!


2 dagar kvar!

Nu är det bara två dagar kvar til bf, sen går jag på övertid! Inte en enda känning inatt (vilket jag haft tidigare nätter), lite surt men samtidigt vet jag ju att det kan starta precis när som helst, hur som helst.
Mathias har ju gissat på fredag, det skulle vara en rätt bra dag att föda barn på tror jag!
Ärligt talat så är till och med jag supertrött på att vara gravid nu i slutet, även om jag "brukar" trivas bra som gravid. Men nu är det mest jobbigt faktiskt. Längtar så mycket!! Är inte ett dugg nervös för förlossningen eller så, det enda som lite läskigt/nervöst är hur allt ska bli med Maja.
Att hon ska känna sig utanför, inte känna sig lika älskad som tidigare... Hon är så pass stor nu att hon antagligen kommer att testa vår kärlek till henne väldigt mycket när bebisen väl kommer, och jag tror jag får räkna med en hel del gråt, bråk och tjat här hemma från hennes sida när bebisen väl kommer.
Hon är ju vår lilla prinsessa, som alltid har kommit i första hand och som jämt har fått mycket tid och kärlek av oss, och nu kommer snart en ny liten familjemedlem som kommer behöva mig ännu mer och som ibland kommer att få gå före för att jag är den som ammar m.m. Det kommer nog bli lite jobbigt för henne med den omställningen, att få dela vår kärlek med någon annan.
Men det ska lösa sig, det med!! Längtar som sagt oerhört mycket, och det gör Maja också!! :)
Dessutom har ju Maja och bebisen världens mest fantastiska pappa!! Min älskling, vår fina Mathias, som är bäst bäst bäst!! Snart är vi en familj på fyra!!

Ingen bebis ännu!

Om ni nu trodde det. Jag har bara inte ork/energi/lust att skriva här så ofta just nu. Tungt såhär i slutet, speciellt i värmen. Längtar efter bebis! Men idag är ingen bra dag att föda barn, så jag väntar gärna några dagar.. Men, det är ju inte jag som bestämmer när bebisen ska komma och tur är väl det :) Men den verkar trivas bra i magen, så jag tror fortfarande att jag går över tiden. 25:e eller 27:e har jag gissat på, tror fortfarande på något av de datumen.


39+0

Idag är jag i vecka 39+0, alltså exakt en vecka till bf!
Sf-mått: 34
Hjärtljud: 136-138
Blodtryck var bra, men hon sa inte vad det låg på.
Vikt: 69,7 kg! Shit vad vatten jag har i händer och fötter nu.. Blä, men ännu har jag inte passerat 70kgs gränsen. Tänker inte väga mig igen innan jag föder, så det så.
Bm bokade inte in något mer besök, hon trodde jag max skulle gå några dagar över tiden på sin höjd. Men man vet ju aldrig..

Förutom bm-besök så har vi spenderat dagen på stranden med Jenny! Jätte mysigt, även om Maja vad trött och gnällig, för att hon vaknade innan sex imorse!! (Trodde runt halv sju, men tydligen hade Mathias ställt sin klocka på 06.00 och då var hon redan vaken....)

Imorgon ska vi träffa Carro och hennes dotter Nellie som är jämngammal med Maja. Det ska bli mysigt!

Majken på Nåttarö:


Alla kort!!! Sjukt snabb leverans, alla 18...

img_0995 (MMS)

Alla kort!!! Sjukt snabb leverans, alla 1800 bilder (lite fler än så, minns inte exakt!). Jag älskar www.fujidirekt.se


Grattis!!

Stort Grattis till Ida som har blev mamma till en liten pojke igår kväll !! :)

Onsdag

Vi har tagit det lugnt idag. På förmiddagen tog vi ett svalt bad i badkaret, målade, lekte och glodde lite på barnprogram.
På eftermiddagen var vi och åt lunch med Jenny, och efteråt gick jag och Maja till biblioteket, Lindex (köpte en söt sommardress till bebisen), nya barnbutiken i Högdalen, Jysk och så köpte vi varsin Calippo Cola (bådas favoritglass) som vi åt på vägen hem.
Nu på kvällen har vi ätit hos Mathias föräldrar. Kött, färskpotatis, sallad och god sås... Jätte gott!! Sedan åkte jag och Mathias till Willys och storhandlade, jag vill ha allt hemma när bebis kommer. Så nu är kyl, frys, skafferi, stäskåp och badrum fullt.
Lite annan nytta har jag också gjort, dammsugit köket och gjort rent babysittern, sen det vanliga plocket, bädda sängarna och allt sånt som man måste göra varje dag. Det fick räcka, energin är inte på topp just nu.
Händerna och fötterna är rejält svullna, så jag vågar nog inte ens väga mig imorgon hos bm. Jag vägrar komma upp över 70-kg gränsen och jag är rädd för att jag gått upp det i vätska sedan sist då jag vägde 68 kg om jag inte minns helt fel?
Uppdaterar efter bm-besöket imorgon!!

Just det, ikväll börjar Livet på BB på kanal fyra! Jag kommer såklart att titta på det.

Vecka 38+6! Nu ska vi bege oss till centru...

img_0994 (MMS)

Vecka 38+6! Nu ska vi bege oss till centrum och äta lunch med Jenny och det blir glass till efterätt :)


Dagen:

Jag har inte gjort mycket alls idag. Handlat, tvättat 4 maskiner tvätt, sovit i 1,5 timme, lagat mat, diskat och laddat upp en massa bilder för framkallning.
Rekomenderar verkligen fujidirekt.se om ni ska framkalla era digitala bilder!! Så himla bra - supersnabb leverans och bra kvalitét på bilderna. Jag beställde nyss 1834 bilder från systemkameran och digitalkameran. Det som är jobbigt med det hela är ju uppladdningstiden, det har tagit typ hela dagen.. (Men det har det gjort på alla ställen jag har beställt kort ifrån.)
Alla bilder gick i alla fall på lite under tusenlappen, jätte bra pris tycker jag! Just nu kostar bilderna 49öre styck, annars 79 öre. Billigt hur som helst.
Jag har ju redan massvis med bilder som jag framkallat tidigare, som inte fått åka in i fotoalbum ännu, och nu blir det ännu mer... Men jag har ju sagt att det ska bli gjort under föräldraledigheten, så jag ska försöka hålla mitt ord.

En Nåttaröbild bjuder jag på, fler får ni se senare i veckan.



Mina älsklingar. Mitt allt.

Grattis!!

Jag vill gratulera en av mina allra bästa vänner, Jenny, som tog körkort idag!

 Stort grattis gumman!! Jag är så stolt över dig, bra kämpat!!! Grattis grattis grattis!!!


Börjar dagen med en jordgubb/apelsin smoot...

img_0993 (MMS)

Börjar dagen med en jordgubb/apelsin smoothie! Har precis varit och handlat lite gott hem. Maja är med mormor vid havet och badar, själv stannar jag hemma. Lite för varmt just nu som höggravid tycker jag, så jag håller mig inne idag och vilar upp mina stackars svullna fötter. Måste nog tvätta lite också, men isåfall får det bli lite senare.. Först min iskalla smoothie, sedan ett svalt bad med en bra bok och därefter kanske jag är redo att göra lite nytta! Vad gör ni idag??


Bild på mig:

En bild på mig, från Nåttarö:



Och en till:


I´m back!!

Hej på er alla!
Nu är jag tillbaka i stan & ingen bebis har fått för sig att titta ut för tidigt :) Fast nu är h*n mer än välkommen ut, för denna värme är lite för mycket för "gravid-Nina". Det är ju så himla kvavt här i stan, det var SÅ mycket skönare vid havet. Men det är såklart jätte skönt att vara hemma igen!
Jag har tagit en hel del fina bilder poå Nåttarö som ni ska få se senare. Jag lyckades även få vara med på två bilder(!), så jag tänkte lägga upp de så får ni se hur fint magen växer.
Jag känner mig faktiskt riktigt fin som gravid, men det är otroligt tungt rent fysiskt såhär i slutet och särskilt i kombination med att det är 30-graders värme. Men tiden har ju gått snabbt & snart har vi vår bebis här hos oss, och jag kan knappt förstå det!! Idag är det bara 10 dagar kvar till bf, helt otroligt!!
Nu ska vi bege oss till Carro & Nellie, Madde & Amanda ska också komma dit. Blir antagligen att vi mammor sitter och pratar en massa i skuggan med våra gravidmagar, medan barnen badar i deras barnpool.

Vi hörs senare!

Magen v 38+4

img_0988 (MMS)

Magen v 38+4


Vi njuter för fullt på nåttarö. Det är var...

img_0982 (MMS)

Vi njuter för fullt på nåttarö. Det är varmt & skönt, och vi spenderar dagarna på stranden och kvällarna vid grillen! Maja leker i timmar med andra barn på stranden eller lekplatsen, det känns som att jag ser henne mindre än hemma - men vad gör det när hon njuter av att kunna springa och leka fritt utan att ha oss i hälarna hela tiden. Maja har blivit kär i en pojke också :) idag är jag i vecka 38+0 och har alltså exakt 2veckor till bf. Hade förvärkar inatt, oregelbundet med ganska ofta, vilket gjorde mig lite nervös. Men nu känns allt som vanligt igen! :) några dagar till, sen är bebis mer än välkommen ut!! Och föresten har jag föresten fått reda på att Jaana (en av mina nära vänner) och hennes syster freja väntar barn i nov/dec, med 2 veckor emellan!!! Är så glad för deras skull!! Och för min egen, ännu fler underbara vänner att spendera föräldradagar tillsammans med senare i vinter!!


Nåttarö, here we come!

Imorgon åker vi äntligen på semester. Det ska bli så himla härligt!! . Nu väntar havet, grillen, dassen, myggen, hårda våningsängar & inget rinnande vatten i stugorna (det får man hämta i en kran utomhus, men det finns "dusch-hus" där man får låsa in sig i ett pyttelitet bås med dusch)!! 
Men jag kommer njuta för fullt - att få spendera dagarna i naturen, bland de finaste av skärgårdar.. Alla fina stränder & klippor :) Helt underbart.

Idag har vi varit på stranden, packat och ätit middag. Typ så. Fast det har tagit hela dagen :)

Värmen är helt fantastisk och min gravidmage har blivit jätte brun!! Jag klagar inte alls på att var höggravid mitt i sommaren, även fast fötterna och händerna blir verkligen svullna i denna värme. Särskilt härligt är det ju nu när det har blivit så pass varmt att man kan bada & svalka sin kropp i vattnet!! Man känner sig så lätt när man simmar, och tänker inte alls på hur stor & otymplig man egentligen är - i alla fall på land.


Fredag!

Nu har älsklingen semester med oss tills nästa söndag, så skönt! Sedan blir han ju hemma i två veckor när bebisen har kommit + att han har semester v 31. Och i början på september åker vi utomlands, så då har han ledigt i 11 dagar i sträck (vi blir borta 1 vecka, men han tog två extra dagar, och så räknar vi ju med helgen).

Idag har jag och Maja varit i Bandängen, och hon har badat i bassängen där samt lekt i lekparken. Mina föräldrar kom förbi en stund vilket var trevligt!
Vid två hade vi tvättstugan, och när Mathias kom hem från jobbet stack vi iväg till Willys för att handla mat inför vår Nåttarö-resa på söndag! Blev väldigt stressigt, eftersom vi var tvungna att vara tillbaka till 18.00 då vår tvättstugetid gick ut, men vi hann precis!
Och alldelles nyss kom vi hem från en Kinaresturang i Örby, pappa bjöd oss för att "fira" att han fått sin båt såld. Vi stannade inte så länge då Maja tröttnade fort och var gnällig (nu har hon sprungit på toaletten flera gånger och varit "hopplös i magen" som hon själv säger). Hoppas inte hon är påväg att bli sjuk!

Nu ska jag "bara vara". Magen är spänd och det känns som bebis ska sparka sig ut, inte någon skön känsla alls.
Just nu längtar jag mest tills på söndag då vi äntligen är på plats i skärgården. Ska bli härligt att bara öppna dörren och gå ut det första man gör när man vaknar. Äta frukost, lunch & middag utomhus. Grilla, sola, bada. Inte ha någon tv, dator eller så med sig. Kommer inte ens att ta med datorn trots att jag har mobilt bredband. Så det kommer inte bli så mkt bloggande. Jag har ju mobilen, så några inlägg via mms kommer att komma upp och jag har ju även tillgång till internet på telefonen så helt "off" är jag inte.


Ps. 20 dagar till bf! Ds.

Magen v 37+0! (nej jag har inte bäddat sän...

img_0963 (MMS)

Magen v 37+0! (nej jag har inte bäddat sängen ännu, jag ska göra det alldelles strax!)


Vecka 38

Nu har jag gått in i vecka 38 (37+0)! Magbild kommer senare.

Bebisen

Nu är bebisen ungefär 50 cm från topp till tå och väger omkring 3.1 kilo. Den växer fortfarande även om den egentligen redan är redo att födas. De senaste veckorna har bebisen samlat på sig avfall i mage och tarmar. Detta avfall kallas för beck och är grön-svart, och består av hudceller, lanugohår och annat material som bebisen svalt. Detta är den första avföring som bebisen kommer ge ifrån sig efter förlossningen. Ibland händer det att bebisen släpper becket ifrån sig redan i magen och kommer då ut delvis täckta av grön-svarta restprodukter. Särskilda åtgärder vidtas av vårdpersonalen om detta skulle vara fallet. Om det är en pojke så skall hans testiklar vandrat ned i pungen vid det här laget och när den föds skall båda vara på plats. Hos omkring 1% av alla pojkar som föds har ännu inte testiklarna vandrat ner. Eftersom detta kan orsaka infertilitet och öka risken för testikelcancer så undersöker barnmorskan pojken efter förlossningen. Bebisens huvud är mjukt och formbart på grund av de s.k. fontanellerna som kan liknas vid rörliga plattor, ännu inte sammanvuxna. Dessa är till för att huvudet skall kunna deformeras något för att enklare kunna passera ut genom födslokanalen. Detta är normal och inte farligt för bebisen, men kan göra att huvudet ser lite underligt ut direkt efter förlossningen, men återgår snart till normal form. Ögonen saknar ännu tårkanaler, vilka utvecklas först några veckor efter förlossningen.

Du

Innan dina förlossningsvärkar börjar kan det hända att du upplever förvärkar, vilka inte skall förväxlas med Braxton-Hicks. Dessa förvärkar hjälper till att utvidga livmoderhalsen och förbereder vattenavgången. De kan försvinna om du ställer dig upp och går omkring en smula. Övre delen av din livmoder är nu 16.5 - 18 cm ovanför naveln. Du kanske känner dig stor tung och otymplig, men håll ut. Målet är inte långt borta. Bebisen kan födas vilken dag som helst nu. Bara 5% av alla barn föds på sitt beräknade förlossningsdatum. 


 

  • Förlossningsdatum: 2010/07/22
  • Gravid i vecka 37+0
  • Har klarat av 92% av graviditeten
  • Har 21 dagar kvar till förlossningen

RSS 2.0