Maja och jag har bakat goda chokladbollar,...

img_3116 (MMS)

Maja och jag har bakat goda chokladbollar, så nu ska det fikas! Är det helg så är det :) Till middag åt vi stekt strimlad kycklingfilé i pitabröd med sallad, tomat, gurka, rödlök, feferoni och vitlöksås, jätte gott!


Nu ska jag ut och springa!

img_3114 (MMS)

Nu ska jag ut och springa!


Till Maja :)

img_3111 (MMS)

Till Maja :)


Bodysuit/jumper till Maja!

img_3110 (MMS)

Bodysuit/jumper till Maja!


Linne till Maja !

img_3109 (MMS)

Linne till Maja !


Sommarlinne till Maja!

img_3107 (MMS)

Sommarlinne till Maja!


Supersöt kortärmad och kortbent bodysuit/j...

img_3099 (MMS)

Supersöt kortärmad och kortbent bodysuit/jumper till Ellen med mörkblå solhatt.


Ljuvlig klänning till Ellen :)

img_3100 (MMS)

Ljuvlig klänning till Ellen :)


Mer sommarkläder till Ellen :)

img_3101 (MMS)

Mer sommarkläder till Ellen :)


Sommarklänning i marint  till Ellen !

img_3095 (MMS)

Sommarklänning i marint  till Ellen !


Är ute oh springer! Härligt efter en dag i...

img_3090 (MMS)

Är ute oh springer! Härligt efter en dag i solen, grillning m.m.


Skansen.

Idag har vi varit på Skansen hela dagen. Det var jag, Mathias och barnen, mina föräldrar & deras kontaktbarn Louisa och min fabror samt hans tjejs två döttrar. Jätte trevligt var det och det var så varmt och skönt i solen! Vi åt matsäck och fikade utomhus, så underbart.




Groupon

Det har ett jätte bra erbjudande på Groupon just nu! Man kan köpa ett presentkort på 500:- att handla för på Babyshop, och man betalar endast 200:-
Du tjänar alltså 300 kronor när du beställer för 500, perfekt! Jag har redan köpt, så nu sitter jag och tittar vad jag ska beställa för något. Kanske ett par converse till Maja?

Ni hittar erbjudandet här.


Skärtorsdag.

Ellen har inte ätit på hela natten, det är första gången någonsin och det var så härligt! Visst har hon vaknat några gånger, men hon sov riktigt bra mellan 22-05.30. Hon fick en flaska när jag gick och la mig, men hon drack bara pyttelite. Och hon var knappt hungrig när hon vaknade imorse. Konstigt, men så skönt!

Idag är det iaf skärtorsdag och vi ska hem till Madde i Sköndal. Våra stora barn ska få påskpyssla :)
Vädret är perfekt också, stråland sol fast klockan bara är sex. Det gillar vi!


Maja vill vara en påskkärring idag. Ska försöka hitta lite kläder som hon kan ha till det. Förra året såg hon ut såhär:


Påsklov.

Nu har vi påsklov här hemma! Vi har haft en mysig dag med fika hos Maja & Ellen´s farmor och farfar, shopping, städning, lek och promenad. Vi träffade även min vän Carro och hennes barn en stund, eftersom de också skulle upp till centrum samtidigt som oss så tog vi sällskap och lät barnen leka en liten stund i parken tillsammans.

Jag fick med mig lite mer sommarplagg hem idag, på barnavdelningen på Lindex är det just nu Köp 3 betala för 2 på allt och jag passade såklart på. Nu börjar båda tjejernas garderober sakta förvandlas till en sommargarderob med klänningar, shorts, linnen och t-shirt. Härligt!

Själv köpte jag mig ett par ljusa shorts.

Lindex Shop Online - Shorts 

Barnen fick också varsitt par shorts i rosa, likadana blev det till och med.

Lindex Shop Online - Shorts





En söt kofta att ha på kvällarna i Turkiet, till Ellen.
Lindex Shop Online - Cardigan

Resten av sakerna jag köpte hittar jag inte på hemsidan, och jag orkar tyvärr inte fota det idag. Men det var en röd klänning med vita prickar, två linnen och en kortärmad body. Allt till Ellen. Maja har redan fått en massa nya sommarkläder från H&M som jag beställde för länge sen :) Allt för under femhundra, jag är duktig på att shoppa billig!


Sjuk är hon fortfarande, skrutten. Feber, ...

img_3042 (MMS)

Sjuk är hon fortfarande, skrutten. Feber, snor, hosta, blåsor i munnen och prickar på ryggen. Vi var till vårdcentralen idag och det är något virus, så det är bara att härda ut. Jag är mest glad för att hon slipper antibiotika! Annars har vi haft en lugn dag, sovit, powerwalkat, lagat en köttgryta till middag och tvättat massa i tvättstugan. Orkar inte ens öppna datorn idag, så ni får stå ut med ett mms-inlägg idag helt enkelt Hur som helst, en sovande söt sessa på bilden väger ju upp detta tråkigblogginlägg lite! Alla i familjen sover, funderar starkt på att göra detsamma. Få lite energi tillbaka och se fram emot en ny härlig dag imorgon :) kram så länge!


Nytt i garderoben.

Ett par marinblå chinos, en vit- och blårandig t-shirt till mig och så en underbar klänning till Ellen. Jag hade 30% rabatt på ett damplagg och ett barnplagg, och så var chinosen nedsänkta just nu. Så det var billig shoping idag, sådant tackar man för! :)
Och jag var tvungen att köpa chinosen i den minsta storleken de hade, känns skönt att vara tillbaka i storlek 34!






Så fort Mathias kommer hem från jobbet så ska jag sticka iväg till gymmet! Sen blir det middag hos Mathias föräldrar.

Tjejerna i familjen.

Madde lyckades fånga mig, Ellen och Maja på samma bild i fredags. Det är inte så lätt vill jag lova, men jag tycker den här bilden är helt underbar. Det spelar ingen roll att inte hela jag syns, eller att Ellen tittar ner - det är just det som är charmen!

Tack Madde, för en himla fin bild.





Godmorgon söndag!

Ellen vaknade klockan fem imorse och vägrade somna om. Hon somnade 21.30 igår, så jag trodde hon skulle sova lite längre än vanligt men såklart inte. Hon har varit jätte jobbig inatt, men jag antar att de är dem där dumma blåsorna i munnen som stör hennes sömn.

Men jag är på bra humör ändå! Det är redan strålande sol ute, så jag antar att vi ska gå ut senare - det gäller att passa på :) Sen har vi två lägenhetsvisningar att gå på. Ska bli kul att kolla, även om jag inte tror att vi kommer att buda på någon av dem. Vi vill ju helst inte bo i lägenhet, men det kanske är ett alternativ i några år till. Vi får se hur det käns helt enkelt!

Ha en bra söndag!

Vår lördag.

Ännu en fantastisk dag, denna dag med familjen!
Vi började dagen hemma i lugn och ro, sov i omgångar för att alla skulle få bli ordentligt utvilade. Något som kan vara svårt stundvis med två små barn, arbete, vänner, familj, träning, mat, städning och allt annat som ska hinnas med under veckorna.
Efter en lugn förmiddag så begav vi oss ut i det härliga vårvädret!
Först på gården, sedan på skolgårdarna här där vi bor och sedan gick vi till Bandängen och grillade korv & hamburgare, tittade på djuren och solade.
När vi hade lekt, ätit och solat klart gick vi till centrum och köpte lördagsgodis och lite annat smått som vi behövde. Men eftersom vi hade någon timme kvar tills vi skulle på middag så gick vi till ännu en lekplats för att fördriva tiden på!
Synd bara att Ellen har haft så himla ont i munnen idag bara, det har resulterat i en rätt så ledsen bebis. Hon har blåsor på tungan och på insidan av kinderna, antar att det är något virus för hon har ju även haft feber och så för några dagar sedan. Om det inte går bort så får vi nog bege oss till vårdcentralen på måndag för att se om det behövs antibiotika för att bli av med det!

Ikväll har vi ätit en fantastiskt god 3-rätters middag hos Mathias föräldrar. Lax- & räk"röra" till förrät, grillad fläskarré med potatis/morötter i ugn och en god sallad till varmrätt och en hallon- och blåbärparfait med maränger, jordgubbar, hallon och blåbär till efterrätt (allt hemmagjort!). Mums säger jag bara!!

Jag lämnade kameran hemma idag, så det blir inga bilder från dagen. Ibland tar kameran över och jag spenderar mer tid till att fota än att bara vara, så jag kände att det fick bli en kamerafri dag idag. Och det var skönt!

Bjuder ändå på två bilder, på två söta tjejer.


Maja älskar att gunga!


5 år tillsammans!

Igår -14/4- hade jag och älsklingen varit tillsammans i 5 år. Vi har hunnit med en hel del tillsammans under dessa år och vår kärlek blir bara starkare med tiden <3 Älskar dig baby!

Jag fick en jätte vacker bukett blommor dagen till ära. Och jag hade gjort en jätte stor och underbart god smörgåstårta, eftersom jag vet att han älskar det! Jag tror att den uppskattades mer än om han hade fått en present :)





Recept på smörgåstårtan:

2 paket landgångar

Fyllning:
3 burkar creme fraise
3-4 dl majonäs
Hackad dill efter smak
Några msk chilisås efter smak
Salt & peppar
ca 200 gram räckor (jag tog färdigskalade frysta att ha i smeten)
Ca 200 gram kallrökt lax i små bitar

Toppen:
Massa färska räkor
Kallrökt lax
Kokt ägg
Rom
Gurka att ganera kanten med.


Nu ska vi fira lite till med en flaska Moët ! Skål!


Fantastiska fredag!

Idag har vi varit ute hela dagen och det har varit alldeles underbart!

Jag och mina älskade barn tillsammans med finaste vännen Madde och hennes döttrar. Gått en lång promenad i solen, vid vattnet och längs blåsippeklädda skogsvägar. Sedan klappat hästar, fotat massor av bilder, ätit picknickmat och druckit kaffe/varmchoklad. Efter det en lång promenad tillbaka. Vackra vårdväder!











Jag har hur mycket fina bilder från dagen som helst, men jag tror att der räcker så :)



Nya bikinis!

En ny bikini til mig och en till Maja att ha i Turkiet, det börjar närma sig nu. Exakt en månad kvar!





Visit hm.com


En varm vårdag på balkongen.


Skål!

Finaste älsklingen i alperna.



Mys på rummet.


Fina Majken.


Potta!

Jag har börjat sätta Ellen på pottan och hon har båda kissat och bajsat på den vid flera tillfällen nu, även om det såklart inte sker varje gång. Min förhoppnings är att hon är torr nästa sommar, vid 2 års ålder, så vi har ju lite tid på oss. Maja var torr dagtid lagom till hennes 2-års dag och kunde då vara utan blöja hela dagarna utan att det skedde några olyckor (väldigt sällan iaf).
Mitt tips är att sätta barnet på pottan direkt efter det har sovit och sedan låta det sitta där en stund. Om inte annat bara för att vänja barnet vid pottan! Vi brukar alltid sjunga några sånger medan Ellen sitter på pottan.


Bloggtorka, minst sagt.

Jag har verkligen haft noll lust att blogga den senaste tiden. Eller jag har haft lust, jag har loggat in och skrivit ett par rader för att sedan radera dem igen.
Jag tror jag har börjat analysera och fundera för mycket; hur jag skriver, varför jag skriver, till och för vem jag skriver. Och då blir det inte roligt alls!
Jag ska försöka komma igång igen, känna att det är roligt och lustfullt. Men fortfarande inget tvång, det är verkligen en svår balansgång. Jag vill inte bara leverera mms-inlägg för det är bland det tråkigaste jag vet. Jag vill läsa riktiga inlägg med fina bilder, även om det kan vara kul att då och då få en skymt av någon vardag i form av en spontan mobil bild vid en särskild händelse. Men inte annars! Och då vill jag ju själv leva upp till de kraven jag själv har när jag läser andras bloggar.
Nu har jag lite bilder liggandes i datorn, så jag sa föra över de och sortera upp dem lite och förhopnigsvis lägga ut lite bilder allt eftersom här på bloggen. Riktiga bilder tagna med systemkameran, rätt stor skillnad i kvalitet i jämförelse med mobilkameran.

Här hemma har vi sjukstuga med två febriga barn. Det tar också energi och krafter vill jag lova!
Annars har vi haft många mysiga och roliga stunder den snaste veckan, däribland 3-rätters midag och stand up med goda vänner UTAN barn! Goda middagar, träning, vänner, shopping och annat smått och gott.

Ellen har lärt sig att säga pappa nu också, låter väldigt gulligt! Hon har även blivit lite vildare den senaste tiden, hon ställer sig upp mot allt nu, drar ut saker ur lådor, och älskar att terrorisera sin storasyster genom att dra henne i håret!




7/4 2011

Kom nys hem från ett härligt träningspass på gymmet. Så skönt! Och nu efteråt är jag sådär skakig som man blir när man kört hårt, så nu sitter jag här och dricker en proteindrink med jordgubbsmak och försöker varva ner.
Igår kväll var jag ute och joggade/powerwalkade med Maja i hennes gamla vagn. Perfekt sätt att få henne att somna och för mig att bli av med mina extra kg som jag gärna blir av med så snabbt som möjligt. Tiden rusar förbi och det är ju bara 1,5 månad tills vi ligger vid poolen på hotellet i Side eller vid den fantastiska sandstranden och njuter av värmen. Och tills dess vill jag gärna gå ner några kg....

Gud vad jag längtar till värmen!!!! Det börjar ju faktiskt bli vår här i Sthlm nu, helt underbart. Fast idag har det varit riktigt blåsigt ute. Som tur är har jag spenderat största delen av dagen inomhus.

På dagen idag var Madde, Carro och Dominiqe här med sina bebisar. Det var jätte mysigt! Vi drack kaffe, åt en pasta & kalkon sallad med vitlöksdressing och lät barnen leka/sova. Det är bland det mysigaste som finns när man är föräldraledig, kunna mysa med barnen och andra mammor och bara ha det allmänt trevligt.

Vi har också hunnit med en god kycklingmiddag hos Mathias föräldrar och efter det en lägenhetsvisning. Vi tittade på en trea här i Högdalen. Den var jätte fin, men för liten för oss. Dessutom hade människan som bodde där rökt inne, så sjukt äckligt. Vi har lite andra funderingar egentligen. Drömmen är ju att söka sig en liten bit utanför Stockholm och bo i hus. Vi försöker se olika möjligheter, utan att "bo upp" alla pengar - för vi vill ju kunna leva, resa, shoppa och annat för pengarna mer än att bara lägga det på boende. Vi får se hur det blir framöver, men vi måste verkligen flytta snart för vi har vuxit ur denna lägenhet för flera månader sedan....

Nu ska jag sluta "babbla" och koppla av istället, så ha en bra kväll! Nu ska jag vila i soffan, ska bli superskönt.


Äter hon inte sand i sandlådan så tuggar h...

img_2971 (MMS)

Äter hon inte sand i sandlådan så tuggar hon på varuvagnen i affären. 2 tänder är påväg upp, kanske är därför.... Mumsigt tycker Ellen, äckligt tycker mamman!


Ellen är lite skeptisk i sandlådan från en...

img_2954 (MMS)

Ellen är lite skeptisk i sandlådan från en början, men efter en stund börjar hon ösa in sans i munnen ;) Precis som sig bör...


Måndag.

Jag gillar måndagar, till skillnad från många andra. Varje måndag känns som en ny start, med nya mål och nya händelser att se fram emot. Jag kommer nog att gilla måndagar även när jag börjar jobba, för jag kommer nog aldrig jobba måndag-fredag, eftersom jag kommer jobba på  sjukhus och förhoppningen är att få fortsätta på något sjukhus efter mitt sommarvikariat. Jag gillar inte tanken på att jobba mån-fredag, men jag vet inte varför. På sjukhus så brukar man börja någon gång vid 7 på morgonen och sluta vid 15.30, eller börja vid 14 och sluta vid 21.30. Det ser såklart lite olika ut, men på ett ungefär! Sen jobbar man vissa helger och är därför ledig vissa vardagar. Passar mig perfekt!
Det är även skönt när man har barn och en sambo som jobbar 7-16/8-17. Det betyder att barnen inte behöver gå så långa dagar jämt vilket de hade fått göra om jag hade samma tider som Mathias.

Nu hamnade jag på villospår, tillbaka till måndagen. Vad ska vi göra idag?
Faktiskt inte särskilt mycket alls. Maja är lämnad på förskolan och Ellen sover sitt fm-pass. Jag passar på att sitta lite vid datorn, och snart ska jag plocka lite här hemma och kanske vila lite också om tiden räcker till. Sen när Ellen vaknar ska hon ha mat, sedan ska det väl lekas lite, plockas lite till, dammsuga, äta mellis, hämta på dagis osv. Det blir helt enkelt en lugn hemma dag idag, tycker att det passar bra när det är så grått och trist ute.

Mathias ska tatuera sig efter jobbet. En ny tatuering på bröstet tror jag att det är. Det blir nog bra! Så vi tjejer blir ensamma ikväll, så jag gör nog en rätt enkel middag idag. Sen ska jag försöka komma iväg till gymmet ikväll om Mathias inte blir alltför sen. Han är ju rätt duktig på att härda ut så han brukar vara ett par timmar hos tatueraren. Mathias tatuerar sig på NM Tatoo i Sköndal och Modde som jobbar där är grymt duktig så att ni vet! :)

Såg precis att han skaffat en hemsida, gå in och kolla i galleriet om ni vill. http://www.nmtattoo.se/ 

Detta fick jag av älsklingen för att "jag ...

img_2949 (MMS)

Detta fick jag av älsklingen för att "jag är värd det"! :) en fin flaska rödvin och en ansiktskräm från biotherm!


Nytt till Ellen.

Lindex Shop Online - Set




Lindex Shop Online - Body Lindex Shop Online - Joggingbyxa
Bilder från Lindex Shop Online.


RSS 2.0