Cheesecake.

Igår gjorde jag en jätte god cheesecake. Här är receptet:

Botten:
10 digestivekex
100 g smält smör

Mellanlager:
2 paket philadelphia ost (400g)
3 mellanstora ägg
1,5dl socker

Översta lagret:
2 små burkar creme fraise (ej lätt varianten)
1 msk vaniljsocker
1dl florsocker

Krossa digestivkexen och blanda med smält smör. Lägg detta i en form med löstagbar botten. Ha gärna folie under formen, så inget rinner ut.
Tryck ner kakdegen med fingrarna så att det bildar en tunn botten. Grädda i mitten av ugnen i 5-10 minuter 200grader.
Låt svalna.

Blanda ihop mellanlagret ordentligt och häll på kakan. Grädda i mitten av ugnen i 180grader, ca 35 minuter. Kakan ska "resa" sig lite och släppa lite från kanterna. Låt kakan svalna ordentligt innan det sista lagret läggs på.

Blanda de sista ingredienserna, sikta i florsockret så att det inte blir klumpigt. Häll sedan på detta på den svalnade kakan och grädda i ugnen i 5-10 minuter.

Kakan ska serveras kall! Ät och njut!

(Om man vill kan man göra någon god fruktsås till (exempelvis en citron- eller jordgubbsås) eller servera med färsk frukt/bär exempelvis passionfrukt, hallon eller blåbär)


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0