Vi är på bussen, på väg till Farsta för at...

img_1361 (MMS)

Vi är på bussen, på väg till Farsta för att möts Ida och hennes söta Julius! :)


Detta köpte jag på Lindex till Ellen igår....

img_1359 (MMS)

Detta köpte jag på Lindex till Ellen igår. Två par tights med spets, en body och så den supersöta blommiga "zipkoftan"!


Måndag.

Idag har jag inte gjort så mycket. Försökte sova på dagen men fick en massa samtal med jämna mellanrum. Typiskt! Jag satte på ljudlös men vaknade ändå av vibratorn som jag inte ville stänga av. (Jag väntar nämligen samtal från skatteverket ang. Ellens namn som ska regristreras. Vi har lite bråttom med pass nu nämligen, och man får inte göra pass förrän barnets namn är regristrerat i folkbokföringen. Men som tur är känner mamma en kvinna som jobbar på passcentralen inne i city, så det ska nog ordna sig så fort namnet är klart hos skatteverket. I värsta fall får vi lägga ner pengar på ett provosoriskt pass. Men det skulle kännas lite surt att lägga närmare tusenlappen för att sedan kasta det så fort man kommer hem. Hoppas skatteverket snabbar på lite! Ni kan väl hålla era tummar för det?!)
Vart var jag nu...? Jo, jag försökte sova.. men gav upp. Så jag plockade lite här hemma istället och sen kom Mathias syster och ex över med en diskmaskin, gud så skönt det ska bli att slippa diska förhand! Dock är den rätt stor och klumpig där på diskbänken.. Men denna gång ska jag, för ovanligheten skull, tänka mer på hur praktiskt det är än på hur det ser ut. Så det får vara så!

Efter det skulle jag hämta Maja på förskolan, men så ringde min pappa och frågade om han fick hämta Maja. Självklart fick han det, så då gick jag upp till centrum så länge och shoppade lite fina kläder till Ellen på Lindex, och två par tumvantar till Maja. Det lär väl behövas snart skulle jag tro... (Lägger upp en bild på Ellens nya kläder senare eller imorgon. De var så himla söta.) Sedan kom Maja och pappa upp till centrum och vi tog en fika på Gullvivan. Därefter gick vi till parken och när Mathias kom från jobbet åkte jag och Mathias snabbt iväg till Willys och köpte en stor och en mindre resväska där. De var jätte fina, till ett mt bra pris! Hoppas de håller bra också.. Under tiden passade morfar Ellen och Maja, vilket hade gått jätte bra. Det var ju bara en halvtimme, men det kändes ändå lite nervöst att lämna Ellen för första gången till någon annan än Mathias.
Jag köpte även köttfärs på Willy, så jag lagade köttfärssås och spaghetti hemma hos mamma och pappa. Gott och trevligt!

Nu har vi precis nattan båda barnen. Mathias tittar på Hamarby-Jönköping och själv sitter jag framför datorn (som ni förstår) och lär väl göra ett tag till.

Imorgon ska jag träffa Ida, det ska verkligen bli jätte roligt! Vi har inte setts på flera år, men nu har vi fått tillbaka kontaken på internet. Hon fick en son ca 2 veckor före mig, så vi ska ses med våra bebisar! Hon bor väldigt nära också, så förhoppningsvis blir det en del barnvagnspromenader och fikor under föräldraledigheten!

(Kom på att jag började inlägget med "idag har jag inte gjort så mycket", men nu när jag läser ígenom inlägget inser jag att jag har hunnit med en hel del!")


Söndag.

Vi var ju i parken tidigare idag. Min mormor kom till Högdalen för att få se lilla Ellen, eftersom hon inte träffat henne ännu. Så vi bestämde oss för att vara i parken så att Maja kunde leka lite samtidigt! Mamma kom också dit, så vi grillade hamburgare där och sedan drack vi kaffe medans Maja lekte.  Mycket trevligt!
Sen när vi kom hem sov hela familjen förutom jag. Ikväll har vi ätit räkmackor (ja, agåt det idag igen..), så gott! Maja och Mathias var ute en stund på kvällen också, plockade äpplen och lekte kurragömma. Under tiden myste jag med Ellen.
Just nu bär Mathias runt på henne nu, eftersom hon är jätte trött men inte riktigt kan sova.. Hon somnar, och vaknar efter bara någon minut igen... Så är det nästan varje kväll, fram tills dess att hon somnar djupt. Hon vill vara vaken och spana på oss ;)
Hoppas ni andra har haft en trevlig helg!

Söndag.

Vi var ju i parken tidigare idag. Min mormor kom till Högdalen för att få se lilla Ellen, eftersom hon inte träffat henne ännu. Så vi bestämde oss för att vara i parken så att Maja kunde leka lite samtidigt! Mamma kom också dit, så vi grillade hamburgare där och sedan drack vi kaffe medans Maja lekte.  Mycket trevligt!
Sen när vi kom hem sov hela familjen förutom jag. Ikväll har vi ätit räkmackor (ja, agåt det idag igen..), så gott! Maja och Mathias var ute en stund på kvällen också, plockade äpplen och lekte kurragömma. Under tiden myste jag med Ellen.
Just nu bär Mathias runt på henne nu, eftersom hon är jätte trött men inte riktigt kan sova.. Hon somnar, och vaknar efter bara någon minut igen... Så är det nästan varje kväll, fram tills dess att hon somnar djupt. Hon vill vara vaken och spana på oss ;)
Hoppas ni andra har haft en trevlig helg!

Barnen sover efter en dag i parken.. Maja ...

img_1358 (MMS)

Barnen sover efter en dag i parken.. Maja brukar aldrig sova på dagen i vanliga fall, för då somnar hon inte på kvällen när hon ska. Men eftersom vi sov hos mormor & morfar i fredags och hon var på kalas igår så har hon sovit alldeles för lite för sitt eget bästa denna helg... så vi låter henne sova en stund nu, och hoppas att hon är på bättre humör när hon vaknar än vad hon har varit under dagen ;)


Räkmacka.

Mathias & Maja är på fest/kalas, Ellen ligger bredvid mig i soffan och snuttar på sin napp och själv sitter jag här  -mätt och belåten. Jag tog med mig Ellen till Ica och köpte lite middag och godsaker förut, så nu har avnjutit två stora räckmackor och pannacotta till efterrätt, mumsigt!

Tror att det blir tidigt i säng idag, om Ellen somnar vill säga. Jag är trött, sover så himla dåligt borta... Även om jag sov i mitt gamla rum (som numera är min systers), så känns det ändå konstigt att inte sova med Mathias.
Det är samma sak när han är ute på natten, då har jag jätte svårt att sova. Tur att han inte jobbar natt :)

Nu ska jag fortsätta mysa med Ellen, hon börjar tröttna på att ligga själv..

Övernattning.

Vi stannade över natten hos mamma och pappa. Maja var så trött på kvällen och det är en bit att gå hem, så hon hade aldrig orkat att gå hela vägen. Eller jag hade väl fått bära henne, och samtidigt köra vagnen, men det kändes inte så lockande. Vi har ju inte köpt någon syskonvagn för att vi tycker Maja är för stor för det, men just såhär på kvällen skulle det vara bra att ha ibland..

Just nu ligger Mathias och Ellen i sängen och sover, och Maja är iväg på badhuset med sin farfar! De ska börja bada en gång i veckan tillsammans, vilket är jätte roligt för Maja som älskar att bada. Hon är fantastiskt duktig när hon har sina badpuffar på sig! Hon tar sig fram på djupt vatten med en särskild simteknik, nästan som hundsim, så gulligt!
Ikväll ska Mathias och Maja iväg på fest, en kompis till Mathias har fyllt år så de ska dit och ha det lite trevligt. Det är andra barnfamiljer och så där, så det är nog jätte kul för Maja också. Hon älskar nämligen när det händer saker och är mycket folk runt omkring! Vår alldeles egna lilla sociala teaterapa.


Maja tittar på tv......

img_1344 (MMS)

Maja tittar på tv......


Tacomiddag.

Om någon timme ska jag ta med mig barnen till min mamma. Vi ska äta tacos och ha lite fredagsmys! Min syster och pappa jobbar, så det blir bara vi fyra. Mathias ska nämligen ut ikväll, så jag ringde och frågade om vi kunde komma och äta hemma hos mamma så får jag samtidigt lite hjälp med barnen. Sen så är det ju trevligt med lite vuxet sällskap också :)

Hoppas ni andra får en trevlig fredagskväll!


Ellen 1 månad!

Idag blir Ellen 1 månad gammal. Tiden går otroligt fort, fast samtidigt känns det som hon har funnits hos oss väldigt länge. Familjen känns komplett med två underbara döttrar!! Än så länge går allt över förväntan, vi får sova, äta och allt annat som behövs för att må bra :) Jag hinner med lika mycket som vanligt också för den delen, jag vet inte om det beror på att jag är "van" eller om det är för att Ellen är en rätt så nöjd bebis. När Maja var liten kändes det som att jag knappt hann med att duscha, nu hinner jag det fast jag är själv med båda barnen - utan problem dessutom! Det är så skönt!!
Om en liten stund ska jag och barnen träffa gravida Madde & Carro (de ska ha i september) med deras 3-åriga döttrar Amanda och Nellie. Vi ska nog gå till Bandängen, en sotr parklek med djur här i närheten. Ska bli jätte mysigt!


Pizza kit spicy!

Om ni vill göra egen pizza snabbt så tipsar jag om Pizza kit. Vi brukar köpa den vanliga förpackningen, men sist vi handlade hittade jag en som hette Spicy. Vi gjorde den igår, med skinka, färska champinjoner och ost såklart. Det var SÅ gott! Mycket godare än den vanliga. Det är själva tomatsåsen som är starkare, påminner lite om salsa eller tacosås. Rekomenderas verkligen!! Nästa gång ska jag nog testa att ha tacoköttfärs, rödlök och färska tomater på och göra en vitlöksås att ha till, tror at det kan bli jätte gott!


Såhär ser den vanliga förpackningen ut, den nya som heter "Spicy" har en orange förpacknig, men jag hittade ingen bild på den.


Ellen är inte så nöjd just nu, tror att ho...

img_1335 (MMS)

Ellen är inte så nöjd just nu, tror att hon är övertrött. Så för att jag ska kunna städa, äta och allt annat får hon vara i sjalen där hon är nöjd och belåten så länge jag går omkring och fixar saker :) bär just nu i min mei tai  som är superbra, men älskar min andra sjal precis lika mkt! Utan sjalarna hade jag inte klarat mig (eller jo, men jag hade inte fått hälften så mkt gjort). Jag bjuder på bilden på mig själv också, vet att jag ser sur ut men det är jag inte ;)


Dagens outfit:

På "förfrågan" av Caroline, här kommer en Dagens outfit bild på söt-Maja i sina nya kläder:


Lite bilder:


Vilka är ni?

Har en del läsare som kollar in bloggen varje dag nu, vilket är superkul! Men jag undrar verkligen vilka ni är??
Kan ni inte kommentera och berätta vilka ni är, länka gärna till era egna bloggar så jag får titta in dem också!

Jag ska sätta mig och försöka svara lite på kommentarer sen, även om det är lite svårt att få tiden att gå ihop när man har två småbarn, ett hem, en relation och sig själv att ta hand om också (+vänner, släkt och familj), som såklart alltid före bloggen!

 
Mina älsklingar, mitt allt. Världens bästa pappa och pojkvän Mathias. Underbara söta och kloka Maja, med blött hår och de finaste bruna ögonen i värden. Lilla sovande Ellen, vackra lille bebis med de godaste kinderna som man bara vill äta upp.


Det blev visst lite shopping till Maja! Hi...

img_1332 (MMS)

Det blev visst lite shopping till Maja! Hittade (för ovanlighetens skull) fina kläder och skor på H&M till henne.


Mätta och belåtna efter en god lunch i Far...

img_1331 (MMS)

Mätta och belåtna efter en god lunch i Farsta centrum! Caroline, Madde och Nina har hållt mig sällskap dagen till ära! (vi pluggade alla till undersköterskor samtidigt). Ellen sover gott i vagnen och Maja är på förskolan. Nu blir det lite fönstershopping!


Har ni sett vad rund och god Ellen börjar ...

img_1328 (MMS)

Har ni sett vad rund och god Ellen börjar bli? :) Här ligger hon i sin säng och lyssnar/tittar fascinerat på sin musikmobil! Så söt så.


H&M beställning.

Detta är lite av vad jag beställde på H&M:


Efterförlossningskroppen.

Jag har ingen aning om hur mycket jag har gått ner sedan förlossningen. Men några kilo måste jag ha gått ner, även om det är långt ifrån alla.
Gick mest upp över lår och rumpa, tycker jag själv. Får se hur lång tid de tar innan jag blir lika smal som vanligt igen.. När jag hade fött Maja tog det nog ett par månader, men då gjorde jag ingenting för att gå ned och vägde väl ändå runt 52-53 kg efter några månaders amning.
Hoppas på något liknande igen! Tycker faktiskt att jag ser smalare ut nu, än vad jag gjorde efter 3,5 vecka efter att Maja hade kommit.. Men jag vet inte, vågen kanske säger annorlunda. Måste väga mig snart!! (Har ingen våg..)
Jag har dock glömt bort hur hungrig och sötsugen jag blir när jag ammar!!! Trodde liksom att jag skulle tappa det där sötsuget när jag inte var gravid längre, men det är ÄNNU värre nu. Och om jag tänker tillbaka så var det ju faktiskt likadant när jag ammade Maja, och jag har för mig att det släppte efter några månader det också.
Än så länge äter jag det jag har lust att äta, nyttigheter som onyttigheter. Efter vår resa så får vi se vad vågen säger, och hur kroppen ser ut. Så får jag starta därifrån! Vill ha tillbaka min platta mage i alla fall, så jag tänker köpa ett träningskort sen när vi kommer hem från Rhodos. Hoppas på att träning, promenader (power walks) och sunt förnuft gällande maten ger mig min gamla kropp tillbaka på nolltid. Om inte så blir det till att kämpa rejält.
Ska leta upp det där gamla inlägget som jag skrev som gravid. Jag hade någon målvikt vill jag minnas, och någon tidpunkt då jag skulle väga den... Känner att jag behöver en massa inspiration för att komma dit jag vill. Pepp, pepp!!!


Godmorgon!! Vi sitter i soffan och tittar ...

img_1315 (MMS)

Godmorgon!! Vi sitter i soffan och tittar på Dora utforskaren. Mysigt :) Om två timmar ska vi bege oss in till stan och köpa en vagn, en teutonia spirit s3 :) vill inte ta med vår fina bugaboo när vi reser utomlands, då de kan gå sönder, bli snea i chassit och så under flygresan! Så vi köper en beg. teutonia med hårdlift att ha med på resan och så får vi sälja vidare den igen sen! Den är i svart och ser jätte fin ut, dessutom hittade vi den mycket billigare än vad de vagnarna brukar säljas för, perfekt :)


Läsare!

Tack för att jag fortfarande har  x antal besökare varje dag här, det betyder jätte mycket! Kul att så pass många har fortsatt att läsa bloggen, trots att jag inte bloggat så mycket de senaste veckorna.
Jag har heller inte haft orken att svara på era kommentarer, men jag ska bli bättre på det också.

Idag har vi bara varit hemma och tagit det lugnt sedan jag lämnade Maja på förskolan. Ellen har varit rätt trött, antagligen för att hon knappt sov igår på dagen. Jag har beställt lite kläder på H&M till mig självockså. Beställde även lite till mig och Ellen för någon vecka sedan, och det kom igår. Jätte fint! Tyvärr tycker jag inte att H&M har några fina kläder för barn i Majas ålder, så hon fick inget den här gången. Fast det gör ingenting, hon har ju MASSOR av kläder den ungen :) (Jag älskar att shoppa barnkläder!).

Snart ska vi hämta finaste Maja på förskolan och gå till parken med Carro och Nellie (lika gammal som Maja), sedan ska jag, Maja och Ellen till bvc. Ellen ska på läkarkoll, en liten extra check för att vi ska åka utomlands om några veckor.

Hoppas ni andra har haft en mysig dag! Här i Stockholn regnade det på förmiddagen men nu är det fint väder ute igen :)

Maja i regnet på väg till förskolan!

img_1285 (MMS)

Maja i regnet på väg till förskolan!


Jag och Ellen myser i soffan :) Maja har v...

img_1270 (MMS)

Jag och Ellen myser i soffan :) Maja har vi varit och lämnat på förskolan. Hon har det superkul där! Första morgonen ensam med barnen idag, och det gick över förväntan! Maja var på jätte bra humör och Ellen sov nästan hela morgonen med undantag för amning, blöjbyte och påklädning. Älskar mina fina döttrar SÅ mycket!!!


Söta fina Maja precis innan hon åkte till ...

img_1253 (MMS)

Söta fina Maja precis innan hon åkte till förskolan idag :) lägg märke till bläckan under ögat, efter en olycka på dagis förra veckan (en pojke som skulle ta en kula från henne, så hon ramlade rakt in i ett bord) Men nu ser det bättre ut än vad det har gjort i helgen.. :)


Förkylda.

Hela familjen är förkylda nu. Vi snorar och har ont i halsen, men vi har ingen feber eller så som tur är. Vet inte om Ellen också är sjuk, men hon nyser då och då hon var jätte gnällig igår, och skrek jätte mycket på kvällen vilket hon aldrig har gjort förut. Visst har hon skrikit litegrann, men aldrig länge och hon har alltid blivit nöjd när vi burit runt på henne.  Men igår var hon inte nöjd vad vi än gjorde förutom när hon ammades..Hon verkade inte direkt ha ont i magen, så kanske är hon lite förkyld hon också.
Idag har hon sovit sig igenom dagen med undantag för lite amningar och 2-3 vakenperioder på max en timme styck. Hon verkar helt slut, lilla hjärtat.
Maja är det full fart på som vanligt, trots förkylning och för lite sömn.
Lite senare ska vi trotsa vädret och bege oss till vår stora park. Vi ska möta mina kusiner, min moster och hennes kille samt mina föräldrar. De ska snart åka hem till Tyskland igen.
Pappa fyller 50år i september, så han ska bjuda oss utomlands. Idag bokades biljetterna till Rhodos, så det är bara några få veckor kvar nu! :)
Ska bli så kul och härligt!! Jag älskar vekigen att åka utomlands. Det kommer bli så himla kul för Maja också! Hon älskar ju att bada, så om jag känner henne rätt kommer hon vara mer i poolen än på land. Detta blir såklart Ellens första resa och det blir Majas 4:e utomlandsresa, men denna gång är nog första gången hon verkligen förstår att vi är på semester och jag tror hon kommer tycka att det är SÅ kul! (Hon har varit på Kreta när hon var 3 månader, Fuerta ventura när hon var 8 månader och Gran Canaria när hon var 1 år och 8 månader).
Längtar redan tills vi åker!!




Värdlens finaste Maja på Gran Canaria i januari 2009.

Tjejkväll!

Idag har jag, Maja & Ellen tjejkväll. Mathias är på hockey, så det är första gången jag är själv med båda barnen en längre tid. Allt går bra, men Ellen har haft svårt att sova hela dagen och så även nu på kvällen när Mathias har gått. Hon har knappt sovit något alls under dagen känns det som, hon somnar en stund för att vakna igen en stund senare (inte utvilad..) och så har vi fått bärt henne, jag har ammat, och gosat och gett nappen och så har hon somnat igen, och vaknat igen... och så har det hållt på. Nu har hon i alla fall somnat igen, men nu hoppas jag att hon sover för natten med undantag för amningar. Hon måste vara helt slut, lillan! Men hon är lätt att ha att göra med ändå, hon skriker int mycket alls utan gnyr och gnäller bara lite när hon är trött eller så.
Och blir nöjd snabbt om man bär, gosar, pratar, ger henne napp eller ammar henne. Inte som med stackars lilla Maja när hon var liten, som kunde skrika i timmar trots att man hade prövat med precis allt.. Stackarn hade väl så himla ont i magen de första veckorna :(
Sen så hatade hon att sova också, och det gör hon fortfarande :D Förstår inte hur hon orkar med tanke på hur lite hon sover och hur mycket hon är igång under dagen....

Aja.... vart var jag nu???

Tjejkväll var det ju!! Maja och jag har köpt chips dagen till ära, så vi har fredagsmys och tittar på Anki och Pytte. Underhållning på hög nivå ;)

Vi har varit på BVC idag också, och äntligen har Ellen gått upp över sin födelsevikt och lite därtill! Hon är nu en lång tjej på nästan 55cm och väger 3875g. Hon ser fortfarande rätt spinkig ut på ben och armar, eftersom hon är rätt lång, men ansiktet börjat bli lite rundare :)

Maja har blivit förkyld också, hoppas inte hon smittar Ellen... Maja har ju sin förkylningsastma också som gör att hon hostar värre än när andra blir förkylda, så det är inte så lätt att skydda Ellen från hennes hostattacker... Även om vi säger till Maja att hålla för munnen och hosta åt andra hållet så kommer det ju garanterat på Ellen ibland ändå. Dessutom rinner hennes näsa hela tiden... Och Maja vill ju klappa, pussa och gosa med lillasyster hela tiden.. Men jag hoppas på att Ellen är skyddad av mig och amningen!




Lite frågor & svar!

Vad heter ditt barn?

ELLEN Thelma Mantere

MAJA Alicia Mantere

När var du beräknad att föda?

E - 22 juli 2010

M - 16 maj 2007

Föddes barnet på utsatt datum, om inte när?

E - 27 juli

M - 22 maj


Hur stor var barnet vid födseln?

E - 3620 g & 52cm

M - 3465g & 52cm

Hur lång tid tog förlossningen?

E - Ca 4,5 timme från första värk, 1 time & 6 minuter på förlossningen. Krystade 6 minuter.

M - Oregelbundna värkar en hel dag, sedan 12 timmars värkar från att de kom var 3-4e minut. Krystade ca 20-25 minuter.

Tog du någon smärtlindring?


E -Lustgas sista 15 minutrarna av förlossningen, samt efteråt när jag krystade ut moderkakan och när jag syddes (3stygn).

M - Epidural och lustgas.

Är du tillsammans med barnets pappa?

Ja, sambo och förlovad.

Tog ni reda på könet?

Nej.

Om nej, vad trodde ni att barnet var för kön?

Jag trodde att både Maja & Ellen var flickor.

Hade ni bestämt vad barnet skulle heta?

Ellens namn hade hängt med hela graviditeten och var mer eller mindre bestämt om det blev en tjej, men vi hade några andra namn utifall att det inte skulle passa. Med Maja hade vi också några namn som vi valde emellan, även efter att hon hade kommit, men vi bestämde oss rätt snabbt och hade pratat om namnet Maja länge.

Hade du en svår graviditet:

Båda graviditeterna har varit "enkla", jag har sluppit många graviditetskrämpor. Sista graviditeten var dock lite jobbigare än första, jag kände mig tyngre, hade mer ont (i slutet), dessutom var värmen väldigt jobbig.

Kan du tänka dig att skaffa fler barn?

Ja, absolut! En trea om 2-4 år skulle vara underbart! (Men det beror ju helt på hur allt ser ut då. Vi kanske får fullt upp med de två prinsessor vi har och inte alls känner för en till.) Sen får vi se vad Mathias tycker om saken ;) Men först vill jag vara föräldraledig, sedan jobba och bli fast anställd, och så måste vi flytta till större boende innan vi kan börja planera för en till!

Har du fått några bristningar?

Några små, som man knappt tänker på :)

Var du nervös inför förlossningen?

Med Maja var jag inte ett dugg nervös, med Eller var jag inte nervös alls förrän värkarna hade startat och vi var på väg in. Men det släppte så fort vi kom till sjukhuset.

Hade du några cravings?
Några stycken som jag inte minns just nu....

Hur reagerade du/ni när du plussade?

Men Maja så blev vi chokade och tyckte att det var jobbigt från en början, men sedan när vi hade bearbetet det ett tag så var vi såklart världens lyckligaste :) När jag upptäckte att jag var gravid med Ellen blev vi jätte glada!!! Fast jag kunde inte riktigt tro på att det skulle gå bra och att testet verkligen stämde! :D

Hur långt gången var du när du förstod att du var gravid?
Med Maja, 12 veckor! Med Ellen 4 veckor.

Hur mycket gick du upp i vikt?
Från inskrivningen till sista vägningen, ca 12 kg med Maja och  ca 15 kg med Ellen. (om jag minns rätt).

Hur länge ammade du?
Ammade Maja tills hon var 10 månader (men då bara på kvällen/natten). Ellen helammas och kommer nog ammas i många månader till om det fungerar lika bra som det gör just nu.

Vem är barnet mest lik?
Vet inte. Ellen är nog mer lik Mathias.. Kanske Maja också??

Vad är det bästa med att ha barn?

Kärleken!

Vad är det sämsta med att ha barn?

Det är inget som är "sämst", men självklart är det jobbigt och krävande vissa stunder, som när Maja har sin sjuttonde utbrott för dagen eller när bröstvårtorna blöder pga amningen ;)

Är ditt barn döpt?
Maja döptes 20 oktober 2007 i Sköndalskyrkan. Eller ska döpas om några månader.

Hur gammal är barnet nu?
Maja är 3 år 2 månader och 3 veckor (imorgon). Ellen är 15 dagar.

Lilla ELLEN Thelma Mantere! :) andranamnet...

img_1200 (MMS)

Lilla ELLEN Thelma Mantere! :) andranamnet klart och bestämt, och efternamnet är efter pappa Mathias. Nu ska vi bara skicka in papprena!


Två veckor blir vår minsta prinsessa idag!...

img_1188 (MMS)

Två veckor blir vår minsta prinsessa idag! Tiden går otroligt fort... Vill saaaakta ner tiden nu på en gång. Idag måste vi bestämma andranamn till Ellen och slicka in papprena till Skatteverket. Vi är lite stressade med tanke på att vi ska åka till Grekland i början på september och Ellens namn måste vara godkända och registrerade innan vi kan göra ett pass till henne... Det lutar åt att hon får heta Ellen Signe Mantere. Fast Signe är ett av mina favoritnamn, så jag funderar på om jag vill spara det utifall att vi skaffar en till liten bebis någon dag.. Haha :) vi får se! Jag uppdaterar vad vi väljer!! Ska blir lite bättre på att blogga, har varit lat den senaste tiden... Finns så mkt annat mysigt att göra... Som att spendera tiden med mina sessor!!


Förlossningsberättelse.

Vid 23-tiden den 26:e juli nattade jag Maja, som hade svårt att sova just den kvällen. När hon äntligen somnat låg jag kvar för att mysa en liten stund och då kom den allra första värken. Jag gick upp och satte mig i soffan istället och efter bara några minuter kom en till värk, så jag startade värktimern på internet och värkarna kom med några minuters mellanrum på en gång. Jag gick in till Mathias och sa med ett leende på läpparna: "Nu har det nog startat, jag tror inte att du kommer kunna gå och jobba imorgon".
Eftersom värkarna kom med 5-6 minuters mellanrum redan från början så ringde jag in till förlossningen, då de rekomenderar att man ska åka in ungefär då när man fött barn tidigare. Jag pratar med en barnmorska och vi kommer överens om att jag kan stanna hemma en stund till. Jag känner att det är lika bra att fixa barnvakt på en gång, och ringer pappa. Jag talar om att värkarna är igång, men att jag inte är helt säker på om det är "falskt alarm" eller om det verkligen är på riktigt. Men att det känns skönt att ha barnvakten fixad på en gång, istället för att behöva fixa med det när man har riktigt ont. Pappa kommer på en gång och Mathias kör hem Maja och Pappa. Mathias lånar pappas bil och när han kommer hem igen så har mina värkar tilltagit i styrka. Jag ringer förlossningen igen vid ett-tiden och talar om att jag nog vill komma in snart. Då är det plötsligt fullt på förlossningen, men att en del redan har fått barn och att de får platser så fort de har åkt upp till BB. Hon undrar om jag klarar mig hemma ett tag till eller om jag vill att hon kollar efter plats på andra sjukhus och Södra BB. Jag känner att jag kan vänta en stund till, så barnmorskan får mitt nummer och ringer tillbaka trekvart senare och säger att de har lediga platser. Jag talar om att vi bara ska packa in i bilen och sedan åker vi in. Hon hälsar oss välkomna.
Bilturen är rätt jobbig och värkarna kommer tätt. Vi parkerar bilen på SÖS parkering 02.18 och skrivs in på förlossningen 02.30. Vi hälsas välkomna av en uska och hon kopplar CTG vilket visar på oregelbunda värkar, 1-3stycken på tio minuter. Bebis hjätljud är bra och ligger stadigt på 130-140spm. m kommer sedan in oc undersöker mig och talar om att jag redan är öppen 8 cm. Vattnet har dock inte gått ännu, så när det går kan öpnningen gå tillbaka någon cm.
Värkarna ändrar sedan karaktär och kommer oftare och är mer intensiva, men fortfarande hanterbara. Jag försöker koncentrera mig på andningen och att "gå in i värken". Det går helt okej, så länge jag börjar andas så fort värken börjar smyga sig på.
Mathias går iväg för att kissa vid kvart över tre och då plötsligt gör värkarna djävulskt ont!! Jag upplever inga som helst pauser mellan värkarna och vet inte hur jag ska sitta/stå eller gå.  I ren panik trycker jag på knappen och ber och bönar efter lustgas. 
Kl. 03.20 får jag 50/50 syrgas/lustgas och strax därefter känner jag ett starkt tryck nedåt. Jag har då ingen tanke på att jag behöver krysta, eftersom vi bara varit inne på förlossningen en stund. Jag säger att jag kommer att bajsa på mig och då blir det plötsligt en väldig fast på uskan, och hon uppmanar mig  att genast hoppa upp i sängen och trycker på larmet så bm ska komma in. Mathias har precis kommit tillbaka och undrar vad som händer. Bebisen är påväg!!
Uskan och bm skyndar på sig förkläden, handskar m.m. och tar fram alla saker de behöver för att förlösa mig. Mathias och jag är nog lite i chocktillstånd, bebis nu?! redan?!.
03.30 börjar jag krysta "lite smått" - som det står i journalen, och sedan tar jag i ordentligt och 03.36 föds vår underbara Ellen och samtidigt går vattnet! Hon är lite medtagen efter det intensiva slutet, men skriker efter lite kutanstimulering. Jag säger "Jag tror att det är en flicka, har jag rätt?" och BM tittar efter och talar om att det är en flicka.
03.43 krystas moderkakan ut och efteråt sys jag med 3 stygn.
Vi får därefter in fikabrickan och myser tillsammans hela familjen. Vi har fått en till dotter, och vi förundras över hur fin och vacker hon är. Hon är helt klart en liten Ellen, namnet som vi pratat om hela graviditeten!
Efter att jag har duschat och så får vi plats på avdelning 72, då BB är fullt. Vi får ett litet rum, med ett badrum utan möjlighet till att sköta bebis. Mathias har bara en liten stol att sitta på, så jag säger att han kan åka hem och sova en stund och komma tillbaka lite senare. Jag och Ellen myser, ammar och sover en stund, sedan bestämmer jag mig för att jag vill åka hem. Barnmorskan ordnar så vi får en läkarkoll på Ellen redan vid 11 på dagen och därefter kommer en stolt pappa och storasyster för att hämta hem oss!! Mormor och morfar är med och tittar på sitt andra barnbarn. Maja håller Ellen för första gången och är världens stoltaste storasyster.
Allt fungerar bra hemma på en gång, och det är så skönt att komma hem!!



Världens finaste Ellen, några minuter gammal.



RSS 2.0