Fina saker på H&M

Den här har jag beställt:



Den här är superfin den med, likadan som den leopardfärgade fast i svart.. De kostar bara 199:-



Söta mössor för bebisar, Ellen ska få en av varje! 29,50:-




Söta klänningar för barn, 79,50:-




Ellens nya sneakers som hon fick i julklap...

img_2167 (MMS)

Ellens nya sneakers som hon fick i julklapp av Mathias kompis Mehmet. Så söta & snygga!


Nyårsmeny.

Vår meny:

"Löjromstoast"
- Egentligen med stenbitsrom, smetana, rödlök och räkor. Toasten ska vi smörsteka.

Nötytterfilé i ugn med "potatisrullar á la Madde" (hon ska göra rullar av smördeg med riven potatis, rödlök och purjolök i, kanske något mer..). Till det en god blandsallad och olika såser såsom beanaise, chilibeanaise och barbequesås.

Frozen cheesecake á la Johan & Amanda,
serveras  med passionsfrukt.

Sedan har vi välkomsdrink (med smak av lime och citron), ost och kex till kvällen, chips m. dipp, ostbågar och saltapinnar och såklart champange till 12-slaget! Barnen har fått en egen flaska rosa bubbel, alkoholfri såklart (om jag ens behöver nämna det...).

Vi firar här hemma hos oss tillsammans med Madde & Johan och deras barn Amanda & Moa.


Liten titt på köket för er som är nyfikna....

img_2161 (MMS)

Liten titt på köket för er som är nyfikna. Mobilbilder blir ju inte så bra, men orkar inte ta fram kameran! Jag gillar det i alla fall :) härligt med stort bord!


Ellen älskar gröt!

Det blir kladdigt när man äter gröt, i alla fall om man heter Ellen och vill hjälpa till att stoppa skeden i munnen ;)


Skidor!

Maja fick skidor i julklapp, här kommer några bilder på när hon var ute och åkte på annandagen:


Sötungen! Ikea och Mio nästa...

img_2160 (MMS)

Sötungen! Ikea och Mio nästa...


Lugn dag.

Idag har vi inte gjort mycket så mycket. Båda barnen krånglade som sjutton inatt, så både jag och Mathias var helt slut imorse.. Maja vaknade 04.20 och försökte somna om, men kunde inte. Så det var bara sätta henne framför tv:n efter lite mer än en timmes försök at få henne att somna om..
Både jag, Mathias, och Maja har sovit en stund på dagen för att ta igen lite sömn. Maja fick bara sova en stund eftersom hon inte kan somna på kvällen annars (hon brukar inte sova på dagen i vanliga fall). Så hon sov medan vår bulldeg låg på jäsning. Sedan bakade vi dem med mandelmassa och kanel, så gott!
Annars har det varit lugnt här idag, vi har fått det gamla köksbordet + stolarna hämtade så nu är det helt tomt i köket. Det ska köpas nytt imorgon, så ni får en bild på det senast i övermorgon.
Mathias har tatuerat sig idag också, och tatueringen verkligen fin! Jag ska ta en bild på den också, och lägga upp när jag har ork.

På tal om något helt annat så planerar vi en utlandsresa... All inclusive ska det vara och helst två veckor! Kan jag säga att jag LÄNGTAR?! :D Resan blir i maj, då jag förhoppningsvis får ett jobb till sommaren och då inte kan ta ut någon semester så får vi åka lite tidigt..  Dessutom känns det lagom varmt då för barnen. Nu ska vi bara hitta hotell och komma överens.. Vi är 4 "viljor" eftersom vi åker med två kompisar (och deras barn, men barnen har ingen talan.... ;) )!

Nytt matbord + stolar.

Nu har vi sålt bordet och stolarna vi har i köket. En kille kom och betalde för det och ska hämta upp det imorgon. Jag har även ringt till MIO i Kungens kurva och lagt undan åtta stolar som vi ska ha. Vi ska köpa det nya bordet på IKEA, eftersom vi vill ha ett som man kan göra om till större när man får många gäster. Så det bordet vi ska köpa är för 4-8 personer, men vi ska ha 6 stolar till det (Två stolar får hamna i källaren när de inte används). Det blir nog bra!
Bordet är i ek och stolarna är svarta. Jag tycker det är en skitsnygg kombination, så hoppas att det blir så fint som jag tror att det blir :) Måste få in lite detaljer av ek i köket också, tror det blir svartvita bilder i ekramar på väggen i köket. Har ju massor av fina bilder på barnen som skulle kunna komma till pass!


Världens vackraste.

img_3533 (MMS)

Världens vackraste.


Vår jul.

Vi hade det fantastiskt igår. Alla nära var med; mina föräldrar, Mathias föräldrar, min syster, Mathias syster med pojkvän och så vi & barnen. Vi åt massor av god mat (som fanns i överflöd) och det fanns även massa godis, kakor, knäck, ischoklad, fikon och allt såntdär som hör julen till och som knappt gick åt eftersom alla var så mätta.

Barnen fick otroligt mycket fina julklappar. Och det var hur många som helst!
Maja fick tågbana, massor av lego, rit- & skrivböcker, poliskläder och polissaker, skidor, en mobil, pussel, pyjamaser, handdockor, böcker, blinkande tandborste och mer saker som jag inte minns just nu.
Ellen fick halsband, skallror, fisherprice telefon, en annan mjukishund med knappar där man kan spela in ett eget ljud, gosedjur, kläder, pyjamaser, böcker, en låtande hund med knappar och fler saker som jag inte minns just nu.

Mathias och jag fick pengar av Mathias föräldrar som är mycket välbehövliga och som ska gå till ett nytt matbord!
Jag fick mitt objektiv, en rouge, kaffe, tvål... Mathias fick böcker och så fick han tatueringstid av mina föräldrar..

På kortet stod det:

Denna klapp du kanske
önskar att du slapp
Den består av massa hål
och den görs med nål..

:)

Tack allihopa!!


Fick detta objektiv av mamma och pappa!!! ...

img_2151 (MMS)

Fick detta objektiv av mamma och pappa!!! :D tamron 70-300mm di LD macro 1:2 :D Bästa julklappen någonsin!


Måndag 3:e januari.

Åh vad jag längtar tills den 3:e januari kl. 10.00 för då ska jag klippa av mig massa gammalt äckligt hår. Jag är så trött på mina slitna längder!!! Amningen gör att jag tappar massa hår och allt färgande/slingande av håret har gjort håret rejält slitet trots att jag klippt det. Så nu ska det bli axellångt, och jag tycker det är riktigt fint eftersom det blir lite mer frisyr av det hela - även de dagar man inte hinner fixa håret innan det är dags att lämna på förskolan och sånt.

Sen kommer håret att bli ganska blondt igen. Fast det ska jag göra någon vecka senare, så att det inte hinner bli någon utväxt till Ellens dop. Men jag orkar inte vänta så länge på att klippa mig så jag får gå två gånger.

(Funderade på att bli brunett först... Men jag ska inte bli det för att: Jag tröttnar alltid på det. Det blonda lyser alltid igenom efter 2-3 tvättar oavsett hur ofta jag färgar det brunt. Jag var brunett på Majas dop så det är roligt att vara blond på Ellens dop. Blondiner har roligare.)

Det tråkiga med hår är att det kostar så jäkla mycket att underhålla det och ha det fint.



Dagens läkarbesök!

Jag har glömt att uppdatera om Ellens läkarbesök idag. Läkaren gjorde en mycket nogrann undersökning där hon lyssnade på hjärtat, lungorna, tog pulsen två ställen på kroppen och kollade allmäntillstånd. I dagens läge är hon en perfekt och fullt frisk liten bebis (och sen fick hon en massa annat beröm av läkaren också, min solstråle) precis som jag trodde! Det är helt normalt att bebisar är lite blå om fötter och händer, men det är alltid bra att kolla upp sa läkaren. Skönt att ha det klart! (Och sen sa hon att man alltid ska söka till VC eller barnakuten om de blir mycket blå/lila eller blå om läpparna också,vilket kanske är självklart för de flesta men vill ändå skriva det).


3 år sedan.

Denna bild hittade jag, och den togs för exakt 3 år sedan på Maja. Samma dag hon blev 7 månader! (Lägg märke till att Ellen har samma overall nu, fast den är ju lite större på henne ;) )



Och en annan bild jag hittade på Maja, på hennes 8-månaders dag i Spanien. Söt som socker.






Stortån är god att tugga på...........

img_2138 (MMS)

Stortån är god att tugga på...........


Det blir sjal till dagis idag... Dags att ...

img_2122 (MMS)

Det blir sjal till dagis idag... Dags att hämta storasyster :)


BVC!

Idag har jag och Ellen varit på bvc och vägt, mätt och tagit vaccinationer. Ellen sa ingenting alls första sprutan, hon bara log och såg glad ut, men när hon tog den andra sprutan blev hon jätte ledsen, den verkade göra mer ont. Fast hon är ju så rolig Ellen, för hur ledsen hon än är så kan honinte låta bli att le när någon pratar med henne! Det är så gulligt när hon ler, skrattar och gråter samtidigt :) Bvc sköterskan sa att det var den gladaste bebisen hon träffat på länge! Hon skrattar ju åt allt Ellen, skiner upp som en sol så fort någon tittar på henne.
På onsdag fick vi en extra kontroll hos läkaren, eftersom Ellen blir så himla blå om fötter och händer ibland så ska vi kolla hennes hjärta en extra gång. Det är säkert inget, vissa barn blir ju lätt blå, men hellre kolla det en gång för mycket än en gång för lite.

Dagens siffor: 6680gram "tung" och 65cm lång! Bvc-sköterskan var nöjd med de sifforna, det var skönt! Hon sa att det inte var konstigt att hon inte ökar så mycket nu när hon rör på sig så mycket. Och 700gram på lite mindre än 2 månader var helt klart godkänt enligt henne. Skönt, slipper vi tänka på det! Jag tycker ju hon äter massor men ändå är hon rätt liten och späd, hon brås nog på mig....


Förlåt!

Jag har haft fullt upp cch då har bloggen har fått lida. Men det är väl inte mer än rätt?
Familj, vänner och JAG går före bloggen såklart, och det är därför det har uppdaterats så dåligt nu ett tag. Lusten har sviktat och är det inte roligt så vill jag inte skriva några inlägg. Jag har gjort så tidigare, skrivit inlägg för er läsare, men det är inte rätt det heller. Bloggen ska inte vara ett måste, tvärtom! Jag vill blogga för att det är kul, vilket det för det mesta är!

Igår åt vi middag hos mina föräldrar, det var jätte trevligt! Jag, Maja och Louisa gjorde lite marsipanfigurer som vi doppade i choklad, mysigt! Ellen visade upp hur bra hon sitter nu också, och mamma tyckte att det såg gulligt och roligt ut med en 6kg´s bebis som sitter (snart 7kg... fast det är några hungra g dit, kanske är där om 3-4 veckor!) Maja satt också utan problem i samma ålder, men vägde mkt mer...

Idag ska vi handla julgran och julgransfot. Vi har inte haft gran tidigare, men i år ville Maja ha en så då får det bli så :) Vi kommer fira jul hos mina föräldrar, som har julgran, men det är ju mysigt att ha en hemma ändå. Vi ska klä vår gran i rött och silver, hoppas att det blir fint!


Sötungarna myser framför tv:n!

img_2109 (MMS)

Sötungarna myser framför tv:n!


En ljuvlig liten tjej...

Fick nyss ett mms av en av mina bästa vänner.. Bilden i mms:et var på hennes alldeles nyfödda dotter! Hon är så söt, helt underbar.... Så jag vill bara säga:
Grattis till den nyblivna mamman, pappan och storasystern!! :)

Bilder.

Lilla Ellen tidigare idag.


Lucia!

Idag har vi varit på öppna förskolan och firat Lucia med de små barnen. Det var gulligt, nästan alla bebisar gillar ju sånger och musik. Madde, Moa, Nicki och Leonel var med, så det var jättre trevligt!
Ellen har lärt sig sitta nu, det blir längre och längre stunder för varje dag. Även om hon har suttit själv kortare stunder sedan ett bratag tillbaka är de först nu de senaste två dagarna som det verkligen har släppt och nu kan hon faktiskt sitta och leka med sina leksaker en ganska bra stund utan problem, så söt!
Men det var nog idag som det släppte rejält, hon vill sitta precis hela tiden och lägger man henne ned försöka hon sätta sig upp (utan framgång). Hon är ju bara 4,5 månader, så jag tycker hon är otroligt duktig :)

Snart ska hela familjen vara på dagis och kolla på när Maja lussar. Hon ska vara Lucia, efter eget önskemål och det ska bli så mysigt att gå dit och titta! Hon har blivit så stor, min prinsessa. Tiden flyger verkligen iväg! 

Så fin blev almanackan!! Glad att jag best...

img_2086 (MMS)

Så fin blev almanackan!! Glad att jag beställde på fujidirekt för den var på riktigt fotopapper och kostade bara 99:- jag gillar inte när de är på "vanligt" tjockt papper som de har på många ställen, de är så fult... (det fick vi förra året på vistaprint och även Majas första år då vi beställde från önskefoto, men de kan ju ha ändrats nu).


Ellen myser med snutten i soffan :)

img_2080 (MMS)

Ellen myser med snutten i soffan :)


Campadre igen...

De har så mycket bra erbjudande just nu!!! Frank Dandy (superfina kalsonger att ge bort i julklapp kanske?), Hello Kitty i samarbete med Brio (leksaker att ge din fina lilla älskling?), Sturebadet Haga, Vila m.m.

Titta in kampanjerna och bli medlem här.

Pulka till dagis!

img_2070 (MMS)

Pulka till dagis!


Trött.

Jag är trött. Eller "helt slut" är nog det rätta ordvalet. Maja har inte varit på dagis sedan den 18:e november så jag har haft fullt upp med 3,5åring som behöver aktiveras och bebis som har sina behov. Den här veckan är Mathias dessutom borta tis, ons och fredag också. Igår var det hockey, idag tatuerar han sig och på fredag är det firmafest/julfest. Men det är bara bita ihop och kämpa på! 
Vi har fått mycket hjälp också av både mina och Mathias föräldrar, så det är inte synd om oss på något vis! Det är mysigt och underbart med barn och jag VILL ha den här tiden med dem, så erbjud er inte barnvakt nu, det behövs inte :) Men att man blir trött, det är ett faktum.
Imorgon är jag dessutom redan erbjudande barnvakt, eller snarare är det så att Majas faster gärna vill vara med henne efter hon har slutat jobba och det kanske blir så att Maja sover kvar där över natten också!
Och imorgon blir troligen Majas första dag på dagis på lääääänge, hon längtar dit!!! Hon har har en hudinfektion, som läkaren sa, som inte har gått över. Själv kallar jag det svinkoppor. Det började med en på rumpan, sen kom en till och så gick den första bort och så kom en till osv... Och det går att behandla själv och jag vill inte ge antibiotika i onödan. Dessutom vill de inte gärna skriva ut det heller, men nu hade hon haft det så länge så nu fick det bli så. Fanns inga andra alternativ.

Idag har vi gjort laxpudding, varit på OKQ8 och hämtat dopkorten, varit ute och åkt pulka, haft Majas morfar här på fika och sen har jag bara underhållit barn...... ;) Ellen har varit på sitt sämsta humör idag, vet inte vad det är med henne.. Hon som jämt brukar vara så glad.

Ellen vägrar luta sig bakåt i babysittern ...

img_2058 (MMS)

Ellen vägrar luta sig bakåt i babysittern nu, sätter sig bara upp! Farligt kanske? Fast det känns som hon sitter rätt bra såhär..


Ingen lust.

Jag har ingen direkt ork eller lust att blogga. Men jag bjuder på en bild från vårt pepparkaksbak idag i alla fall:


Rascals barnkläder.

Var inne i vår barnklädesaffär som vi har här i Högdalen. Massor av fina plagg av olika fina märken såsom Nova Star, Didriksons, Name it, Fixoni, Kavat, Celavi, Lipfish, Villervalla, Småfolk m.fl.
Då berättade hon som äger butiken att hon öppnat en hemsida, och jag sa att jag skulle länka till den i min blogg.

HÄR har ni den!!

Shopen har inte kommit igån helt och hållet ännu, men den ska komma igång ordentligt innan jul. Så kika gärna in där om ni har lust!

Tävlar!



Jag är med och tävlar hos http://Loon.blogg.se om ett fint pris från nivea, värt 600kr. Var med du också här!"



Cheesecake.

Igår gjorde jag en jätte god cheesecake. Här är receptet:

Botten:
10 digestivekex
100 g smält smör

Mellanlager:
2 paket philadelphia ost (400g)
3 mellanstora ägg
1,5dl socker

Översta lagret:
2 små burkar creme fraise (ej lätt varianten)
1 msk vaniljsocker
1dl florsocker

Krossa digestivkexen och blanda med smält smör. Lägg detta i en form med löstagbar botten. Ha gärna folie under formen, så inget rinner ut.
Tryck ner kakdegen med fingrarna så att det bildar en tunn botten. Grädda i mitten av ugnen i 5-10 minuter 200grader.
Låt svalna.

Blanda ihop mellanlagret ordentligt och häll på kakan. Grädda i mitten av ugnen i 180grader, ca 35 minuter. Kakan ska "resa" sig lite och släppa lite från kanterna. Låt kakan svalna ordentligt innan det sista lagret läggs på.

Blanda de sista ingredienserna, sikta i florsockret så att det inte blir klumpigt. Häll sedan på detta på den svalnade kakan och grädda i ugnen i 5-10 minuter.

Kakan ska serveras kall! Ät och njut!

(Om man vill kan man göra någon god fruktsås till (exempelvis en citron- eller jordgubbsås) eller servera med färsk frukt/bär exempelvis passionfrukt, hallon eller blåbär)


Kontraster.


Finast i världen.

(Delar första platsen med storasyster såklart. Mathias kommer på andraplats ;) )


Myslördag.

Vi har precis ätit frukost. Kaffe, juice, banan, ägg, smörgåsar med ost och korv. Gott!
Nu ligger Ellen på golvet och skrattar åt Maja som dansar åt Septembers tolkning av Mikronfonkåt, Majas favoritlåt just nu! Hon sjunger den jätte ofta, sötungen.
Idag ska vi gå till centrum och köpa en pulka, sen ska vi åka lite i någon backe. Det gäller att passa på när det är så mycket snö! Dessutom har mina varma Timberland mukluk kommit, så jag kommer att vara varm om fötterna.
Vi ska även baka pepparkakor och göra någon god middag av den färska laxen vi köpte igår. Det blir nog potatis och en rom- & rödlöksås till den. Mathias ska på hockey senare, så vi får se vad jag och barnen hittar på då..
Kanske bara äter lördagsgodis och myser?

Vad ska ni hitta på idag?

Dessa söta haklappar från Gaia & Ko kom me...

img_2022 (MMS)

Dessa söta haklappar från Gaia & Ko kom med posten!


Tradera.

Jag har två auktioner ute på tradera nu. Kanske lägger upp mer senare, rensar lite i Maja's låda.

http://www.tradera.com/auktioner/mmatte86

Poolbad!

Bjuder på några bilder från Finland (och dessutom en bild på mig osminkad... det händer inte ofta. Ni kanske förstår varför..). Ellen älskade i alla fall att bada i pool!!




Fujidirekt.

Jag älskar fujidirekt! De har otroligt snabba leveranser, det är billigt, och kvalitén är alltid bra. Så jag har nyss gjort en beställning där, delvis den årliga julklappen som är en kalender med bilder på barnen (alla som brukar få en räknar med att få en sådan i år igen, så jag orkar inte ens hålla det hemligt) och sen så beställde jag även dopkort! Hur korten ser ut får ni se senare, när alla som ska ha korten har fått dem.

Så det är även ett tips till er som har barn, välj ut 12 fina bilder på barnen och gör en kalender att ge till mor- och farföräldrar eller någon annan som älskar era ungar! De kostar 99:-/149:- beroende på storlek, här är sidan.

Tillbaka i stan!

I söndagsmorse åkte vi iväg till finland, och vi kom hem imorse. Det är därför det har varit så snålt med inlägg i bloggen. Jag hade lagt upp några få tidsinställda inlägg för att det skulle komma upp något i alla fall.
Vi har haft det jätte mysigt på resa! Badat väldigt mycket och Maja simmar nu upp till 25 simtag själv, men hon var riktigt feg i början och hade nästan glömt bort hur man gjorde. Men efter lite påhejning så simmade hon lugnt och fint med stor simtag istället för att bara trampa vatten. Så duktig!! Båtresan var också spännande tyckte hon, och hon fick spela spel, dricka läsk, äta godis och så träffade hon Ville Viking på utresan. Maja stortrivdes med andra ord! 
Ellen trivdes också jätte bra, däremot sov hon dåligt under dagarna, eftersom hon inte gillar att sova i vagnen.. Hon vill sova på mage i sängen, inbäddad med täcke och snuttisen. Annars är hon nog världens gladaste bebis som skrattar åt precis allt och ler så fort någon tittar på henne! :)

Så här såg en del av badet ut på hoellet:



Maja och Ellen på mammas 50årsdag:





Nu ska jag kolla lite bloggar och sen julpynta med Maja!


RSS 2.0