BM-besök

Bm-besök vecka 36+6
Vikt: +13kg
Sf-mått: 33
Hjärtljud: 146-147
Fortfarande huvudet ner och fixerad, såklart!
Urinprov u.a (utan anmärkning)

Med andra ord, allt såg fint ut!

Bm och jag gick igenom graviditeten och pratade lite om kommande förlossning. Skrev in i journalen att jag ser fram emot förlossningen och har en positiv syn på min första förlossning. Skrev även att jag inte vill ha någon medicinsk smärtlindring som epidrual & lustgas (men det beror ändå helt på värkarbetet. Andra barnet brukar gå fortare, men liknar värkarbetet det med Maja så kommer jag nog ta åtminstone lustgas igen. Vi får se helt enkelt. Men målet är att klara mig utan, men jag blir inte på något sätt besviken om jag känner att jag behöver det ändå.)
Vi srev även in att Mathias har nålfobi och inte vill vara närvarande i rummet när bm sätter nål.
Bm tyckte inte att det behövdes skrivas något förlossningsbrev eftersom vi fick med det viktigaste i journalen, om jag inte hade något särskilt att ta upp och det har jag ju egentligen inte.
Hon fick med det jag ville ha sagt helt enkelt!
Bara jag får en bm och usk som jag litar på (annars byter jag bara) så tror jag att allt kommer att gå jätte bra! Vill inte planera för mycket, utan tar allt som det kommer. Det är svårt innan att veta hur man vill ha det, det beror så mycket på sinnesstämning, humör, förlopp, hur partnern är, bm & uskans roll osv.

24 år!

Idag fyller jag så mycket som 24 år! Vaknade på allra bästa sätt...
Lilla Maja väckte mig och frågade om jag fyllde år, så talade hon om att jag skulle stanna i sängen så hon och pappa kunde sjunga "ja må hon leva" för mig. Och vilken sång sen, finns det något gulligare än när en 3 åring sjunger "ja må hon leva" för sin mamma, med världens bredaste leende på läpparna? (Jag höll nästan på att börja gråta!)
Fick även dagens första present av lilla Maja. Hon hade fått välja vad som helst att köpa till mig, och hon hade valt en stor påse med geléhallon!! :) Som hon (med Mathias hjälp) slagit in igårkväll! Jag är ju inte överdrivet förtjust i godis, men här är det verkligen tanken som räknas. Jag har nog aldrig blivit så glad/rörd över en present, hon var ju så stolt när jag öppnade hennes paket som hon hade valt alldelles själv. Min prinsessa.

Snart är det dags för mig att gå till barnmorskan! Mysigt att lyssna på bebis också.
Maja får vara på förskolan idag, eftersom jag har en del att fixa. Det blir hennes sista dag innan semestern! Sen börjar hon inte igen förräns v.32 och då blir det nog ful rulle med att få in rutiner igen med en 3åring och en bebis i huset. Mys! 

Ha en bra dag!


21 grader i vattnet! Till och med jag har ...

img_0953 (MMS)

21 grader i vattnet! Till och med jag har simmat :) Underbart!


I väntan på bussen till hökarängsbadet äte...

img_0946 (MMS)

I väntan på bussen till hökarängsbadet äter vi varsin glass :)


Ikea & O´learys

Vi åkte till Ikea efter att Mathias slutat jobbet. Tänkte köpa en spjälsäng, Hensvik, för 299:- De har en kampanj just nu nämligen. Ringde och kollade innan om de fanns kvar sängar, och det fanns minsann 50 stycken! Väl där så var alla slut, trots att jag prata med kundtjänst OCH att det stod på internet att det fanns kvar. Så jävla surt.
Hade även plockat på mig glasburkar till alla Majas pärlor (hon fick 6000 pärlor när hon fyllde år, plus att hon hade massa pärlor innan), tvättlappar till bebis och så spjälsängsskydd. Det slutade med att vi inte köpte något alls, eftersom kön var lång och jag var sur över att ha blivit "lurad" på att sängarna fanns kvar.
Det ska komma in fler, så på onsdag morgon efter jag har varit hos BM, så ska jag och svärmor åka dit och handla den förbaskade sängen!
Vi kommer ju mestadels att samsova, men det kan vara skönt att ha en säng ändå att lägga bebisen i när det behövs. Där är bebis också säker från sin vilda storasyster ;)

Efter vårt trista Ikea-besök åt vi på olearys! Trevligt och mycket gott (åt varsin Cheesebugrer med bbqsås), så då blev jag på lite bättre humör igen.
Handlade även lite på willys när vi ändå var i kungens kurva, så Schampo+Balsam, deo & tandborstar fick följa med hem till BBv-väskan!
Idag har jag även hämtat upp babysittern och babyskyddet från källaren, det börjar verkligen kännas att det närmar sig nu!

Sammandragningar.

Har sammandragningar till och från hela tiden i stort sett. Men inga som gör ont, tyvärr. Min bm sa att de är bara de onda som gör "nytta", så det känns trist att pinas i onödan! För det är ju trots allt rätt obehgligt att magen är mer eller mindre konstant hård.
Men, jag har ju haft sammadragningar mer än halva graviditeten och jag har nästan vant mig vid det här laget. Jag har ju dessutom fått tappen kollad med VUL + gynbundersökning tidigare, och då hade det inte hänt något alls. Så jag räknar inte med att dessa sammandragningar gör särskilt mycket för senare värkarbete, mer än att träna sig lite kanske?
Inatt hade jag dock två rejäla förvärkar som jag fick andas mig igenom däremot, aj aj aj, men så roligt ändå! Jag längtar verkligen tills det blir på riktigt, jag vill föda barn! Och få upp den där lilla kroppen på bröstet. Undebart!
Fast inte ännu, liten får gott stanna 2 veckor till :) Gärna 2,5 om man får välja! BF är om 3,5 vecka och jag vill helst inte gå över så många dagar heller (fast VEM vill det?!).

Äsch. Ungen kommer när ungen kommer helt enkelt, och jag har inte det minsta bråttom. Det är mysigt att vara gravid, att känna rörelserna, att planer och förbereda. Dessutom mår jag bra just nu! Mycket känns lättare sedan magen har sjunkit, inga problem att måla tånaglar eller sådant längre, och jag andas mycket lättare.

Just nu så ger både jag och Mathias en väldans massa tid till Maja, leker, myser och bara är. Snart kommer hon få dela uppmärksamheten med en liten bebis som tar en väldans massa tid. Så jag försöker ta vara på all vår egentid tillsammans, för sen blir det nog inte lika mycket av den varan.. Vilket känns lite sorgset på något sätt.
Ett nytt kapitel i våra liv startar ju så fort bebisen har kommit! Antagligen lika underbart, eller ännu bättre! Men såklart känns det ändå vemodigt att avsluta det gamla, trygga, underbara, fantastiska kapitel vi är mitt inne i just nu. Speciellt för Majas skull, hon är så stor men fortfarande så liten. Men, jag tror att det kommer gå bra! (Och viss avundsjuka räknar vi såklart med. Det är ju bara naturligt.)

Vi börjar dagen med att göra sniglar och p...

img_0943 (MMS)

Vi börjar dagen med att göra sniglar och pepparkakor ;) Idag ska Maja gå till förskolan och jag ska fixa inför nåttarö-resan. Hörs senare!


Trött.

Jag är väldigt trött idag. Vi har nästan inte gjort någonting alls på hela dagen! 
Jag tror att alla tre här hemma behövde en riktig slapp dag i lugn och ro. Både jag och Mathias har sovit på dagen, men inte Maja.
När jag sov så var Mathias och Maja förbi centrum och köpte lördagsgodis, och så vattnade de blommorna hos Majas farmor och farfar som är på landet. Maja hade inte ens frågat om att få leka i parken när de gick förbi den, vilket verkligen talar om hur trött hon måste ha varit idag efter flera dagars håll igång. Nu sover vår prinsessa sött i sängen och vi fortsätter vår dag i lathetens anda - dvs i soffan.
Det enda jag har gjort idag är att duscha, damma, laga middag & diska. Jag har inte ens varit utanför lägenheten!!
Imorgon blir det andra bullar, vi funderar på att dra iväg till en strand om det är soligt.
Bebis i magen verkar dock inte det minsta trött, det är full rulle där inne i magen. Längtar efter att få träffa vårt lilla barn och se vem det är som sparkar på mig där inne! Så spännande och fascinerande. Jag vet redan att jag älskar den där lilla varelsen som växer innuti min mage och jag tänker på henne/honom nästa hela tiden. Ändå vet jag ingenting om den ännu, om det är en liten flicka eller pojke, hur h*n ser ut eller hur dens personlighet är.. 26 dagar till bf! Snart får vi veta :)


Midsommar!

Nu är jag helt slut och ska titta på film med älsklingen. Vi kom nyss innanför dörren och Maja somnade alldelles nyss. Hon var helt utmattad, lilltjejen. Hållt igång hela dagen (inte en lugn stund), vaknade tidigt & somnade sent igårkväll. Trots att hon var trött redan vid 15-tiden igår efter en hel dag på stranden så vägrade hon att sova..

Idag har vi varit på lunch hos mina föräldrar, midsommardansat och ätit jordgubbstårta på Farsta gård, badat och äti glass på Farstastrand badet, handlat på Vi, tagit en snabb sväng hem för att lämna av alla varor och för att byta om för kvällen och direkt därefter blev det resturangbesök med trevligt sällskap fram tills nu!
Underbar dag, varmt & härligt!

Hoppas ni också har/ har haft en trevlig midsommar!


Maja på stranden tidigare idag! Vi har var...

img_0941 (MMS)

Maja på stranden tidigare idag! Vi har varit ute hela dagen, så himla skönt. Jag har fått jätte mycket färg idag och vågade till och med visa mig i bikini på stranden.. Fast kjolen behöll jag på. Nu har vi precis ätit god middag hos mina föräldrar. Ha en trevlig midsommar imorgon! Det ska vi ha :)


Okej, jag bjuder på en bikinibild... Lär i...

img_0936 (MMS)

Okej, jag bjuder på en bikinibild... Lär inte bli fler ;) ser ni att magen har sjunkit rejält??


Magen vecka 37

Nu har jag gått in i vecka 37, är alltså i vecka 36+0 idag. Fyra veckor kvar till bf!
Har försökt att mms:a upp en magbild till bloggen, men av någon anledning så har den inte kommit upp ännu. Blogg.se hade ju samma problem för ett tag sedan, så det kan hända att bilden kommer upp senare. Om inte, så tar jag kort med vanliga kameran och lägger upp i kväll så att ni få se tjusiga kulan då.


Gravid vecka 37


 Du anses nu vara fullgången och hos bebisen utvecklas de sista detaljerna. Den är nu omkring 49 cm från huvud till tå och väger c:a 3 kg. Under denna veckan kommer din bebis sannolikt att sjunka ned och fixeras med huvudet i ditt bäcken. Om det inte är din första graviditet så kan fixeringen komma senare. Du kommer förmodligen känna en viss lättnad när bebisen sjunker ned och trycket på dina revben lättar, medan å andra sidan trycket på din livmoder, bäcken och blåsa ökar så att ditt behov att kissa kan öka, samtidigt som vissa upplever smärta i ljumskar och ben. Forskning har visat att stresshormoner kan påverka bebisen, så se till att koppla av, ha kul och ta det lungt. Bebisen är fullt utvecklad och är egentligen redo att födas, men växer fortfarande och bildar mer fett, upp till 15 gram om dagen. Om detta är din första graviditet så är det vanligt att förlossningen sker närmare 40 veckor eller kort där efter, medan om det inte är ditt första barn så är det mer sannolikt att du föder tidigt. Se till att väskorna är packade!


Siffror

  • Förlossningsdatum: 2010/07/22
  • Gravid i vecka 36+0
  • Har klarat av 90% av graviditeten
  • Har 27 dagar kvar till förlossningen

Magen i vecka 36+0!

img_0934 (MMS)

Magen i vecka 36+0!


Sommar!

Nu känns det verkligen som att sommaren är här på riktigt. Fantastiskt härligt tycker jag, som är en riktig soldyrkare. Vi har, som ni såg på bilden tidigare, vart iväg och badat! Eller inte jag dåra, men lilla hjärtat. Hon badade jätte mycket och hade så himla roligt i vattnet. Snacka om lycka, att få bada utomhus.
Jag har en riktigt bra dag också, har inte alls lika ont i kroppen som jag brukar ha efter en dag full av aktivitet.
Särskilt med tanke på att jag till största delen av dagen suttit på en filt, vilket belastar mina höfter helt åt skogen fel just nu. Vi åt en god pastasallad med kyckling, och vitlöksdressing såklart, till lunch och efteråt åt vi varsin isglass. Mums!
Jag har även köpt en ny bikini. Herregud vad stor magen är, ska jag våga mig ut i bikini bland folk med magen rätt ut i vädret?! jo, jag måste väl det för annars svettas jag ihjäl. Men  får se om jag vågar ha den på mig på en strand här i Stockholm, eller om jag håller mig till att ha den enbart på Nåttarö....
Imorgon går jag in i en ny vecka och då ska ni få en ny magbild.
Jag har föresten fått två komplimanger idag, av två helt olika människor. De tyckte båda att jag var så fin i min blommiga klänning med magen! Sånt är alltid kul att höra. Det är den blommiga vita klänningen som jag visat i tidigare inlägg, den för 99:- från H&M (inte någon mammaklänning).

Maja badar! :) själv sitter jag på en filt...

img_0929 (MMS)

Maja badar! :) själv sitter jag på en filt i solen. Skönt!


Segpropp.

Jag har haft en allmänt seg dag och har därför inte haft någon som helst lust att blogga under dagen. Men jag har i alla fall hunnit med att plocka som vanligt, diska, bädda sängarna och tvätta två maskiner tvätt, samt mina två par vita tygskor.
Jag och Maja har varit i parken också, och hon hittade som vanligt en pojke att leka med. Denna gång en pojke som skulle fylla 4 år i september. De hade jätte roligt tillsammans i lekstugorna! Ordnande fest med köttfärssås och glass, som de bjöd oss mammor på!

Jag har faktiskt packat lite till bb-väskan idag också. Några par ombyten till bebisen, sjalen, olja, några blöjor, nappar och amningsinlägg har jag packat ner. Resten av mina saker får åka i senare! Måste komma ihåg att köpa lite hygienartiklar också. Men än så länge har jag ju tid på mig. 1 månad till bf idag! Jag tänkte ha väskan helt färdig tills vi åker till Nåttarö den 4e juli, så att jag kan ta med den dit. Utifall att förlosningen mot förmodan skulle starta redan under tiden vi är där.



Nu ska jag och Maja handla. Visst är hon f...

img_0921 (MMS)

Nu ska jag och Maja handla. Visst är hon fin i nya gröna windstopper fleecen?!


Bilder:


Gnällspik.

Idag är jag en riktig gnällspik, så att ni vet. Natten har varit hemsk. Jag har varit väldigt förskonad från diverse graviditetskrämpor, båda graviditeterna, så jag ska egentligen inte klaga. Men jag är inte van!!
Inatt vaknade jag hela tiden av att jag hade ont på olika ställen.. Var det inte höfterna, så var det  ljumskarna.. eller ryggen.. nacken... benen.... och värst av allt var de återkommande ligamentsmärtorna (som jag knappt kännt av tidigare).
Tror minsann att jag ska vila en stund på dagen idag, för jag känner mig inte utvilad överhuvudtaget.

När jag väntade Maja så jobbade jag heltid på förskola fram tills två veckor innan BF, utan problem! Jag hade kunnat jobba ända fram tills dess att jag födde om det hade varit så, men jag tycke det var skönt att få vara lite ledig innan bebis ankomst. Sen kom Maja ju 6 dagar över tiden, så jag var ledig i ca 3 veckor vilket var jätte skönt.
Men, jag tog det nog inte direkt lugnt. Jag målade till exempel balkonggolvet, höggravid som jag var!
Denna gång är jag mycket tröttare, mer öm i kroppen och skulle verkligen inte orka jobba heltid.
Fast jag kanske bara har blivit bekväm?? Eller så beror det på att jag har en 3-åring som tar en massa energi och kraft, och att kroppen inte är lika stark denna gång??

Hur som helst... Nu ska jag faktiskt inte klaga mer. Jag har fått må så himla bra under mina graviditeter, så jag ska vara tacksam för det!

Idag ska jag tvätta 4 maskiner tvätt, vila och lägga över ca. 3000 bilder på denna datorn och sedan kopiera över de till vår externa hårddisk. Sedan ska jag tömma minneskorten i båda kamerorna, så att vi kan ta massor av ny bilder i sommar och på vår nya lilla familjemedlem så småning om :)

(Borde förövrigt framkalla en himla massa kort och sätta in i fotoalbum. Det får nog bli ett framtida mål, som jag borde kunne uppnå under föräldraledigheten.)

Söndag.

Vi har ju spenderat dagen på Gröna Lund. Så jag tänkte lägga upp någon bild imorgon! (Fotade med vanliga digital kameran, inte systemkameran)
Vi har haft det jätte kul och vädret har varit toppen. Barnen hade så himla roligt och var så glada!

Efter Grönan har vi mest tagit det lite lugnt, lagt pussel, badat glott på tv och ätit Tacos till middag. Maja har precis somnat, vilket innebär att jag bara ska lata mig resten av kvällen. 

Kroppen är rätt öm efter en dag som denna. Jag är trött, seg och svullen om både fötter och händer. Men livet är underbart! Bebisen busar och har sig i magen, älsklingen är här med mig och vår fantastiska dotter sover sött i rummet bredvid. Kärlek.

Maja har blivit ansiktsmålad som Hello Kit...

img_0918 (MMS)

Maja har blivit ansiktsmålad som Hello Kitty ;)


Nu ska jag och stora magen, Maja & Mathias...

img_0910 (MMS)

Nu ska jag och stora magen, Maja & Mathias strax åka in till gröna Lund och möta upp Madde, Johan & Amanda! De har fixat gratis inträde och åkband till oss :)


Lördag.

Mathias skulle ju få sovmorgon, men istället hade han gått upp bara en liten stund efter att vi gått ut. Han hade dammsugit, dammat och torkat golvet i hela lägenheten. Han är för go, min älskling!

Jag och Maja var i Bandängen innan de öppnade, så Maja fick vara med när de tog ut djuren. De var så glada, och skuttade runt som bara den! Speciellt lammungarna, som också väntade på sin välling och "skrek" som bara den. Sedan fick Maja se när de fick sin välling ur en hink, gulligt!
När vi varit i Bandängen gick vi hem till mina föräldrar och de hade även sitt kontaktbarn där (som sovit över från igår), så Maja och hon lekte en stund.
Vi åkte tilsammans till Globen och jag handlade lite på Polarn o Pyret. Maja fick en grön windstopper fleece som jag kikat på länge och som nu var nedsänkt till 349 kronor. Bebisen fick ett par byxor i ekoogisk bomull, som hade bruna och vita ränder, så söta! Köpte även ett par strumpor som matchade byxorna.

När jag och Maja tittade på fiskarna, marsvinen och kaninerna i djuraffären blev jag plötsligt alldelles snurrig i huvudet. Så jag drog med mig Maja till Mc donalds och köpte cheeseburgare och äppeljuice, i hopp om att må lite bättre om jag fick i mig något. Tillslut ringde jag Mathias, så han fick komma och hämta oss.. Jag var rädd för att svimma om jag åkte hem kommunalt, för jag var helt skakig i hela kroppen och hade riktiga svimningskänslor.
Mamma och Louisa hade ett "privat" ärende att göra och skulle sedan in till stan, så jag skulle inte få sällskap hem heller. Skönt att han kom! Mådde lite bättre efter en stund, och väl hemma drack jag lite söt saft och sedan la jag mig och sov. 

Nu har vi ätit middag, tittat lite på bröllopet på tv och varit till affären och köpt lördasgodis. Nu blir det soffmys.

Ha en mysig kväll!

Vi är påväg till parken så att Mathias får...

img_0898 (MMS)

Vi är påväg till parken så att Mathias får sova. Underbart väder ute, det är varmt och skönt fastän klockan inte ens är nio på morgonen!


Idag.

Idag har:

*Maja vaknar väldigt tidigt.
*Maja badat i badkaret.
*Jag och Maja spelat memory många gånger, och Maja är bättre på det än mig! 
*Jag och Maja sjungit oss igenom sångböckerna x antal gånger.
*Jag och Maja varit i Bandängen och hon hittade en 5årig pojke som hon lekte med jätte bra.
* Jag och Maja sovit middag, så Maja kommer somna väldigt sent ikväll! Hon är helvild just nu.
*Jag och Maja varit på Nellies 3-årskalas.
*Hela familjen ätit på Mc´Donalds och handlat på Vi i Örby (Vi skaffade Vi-kort = Vuxenpoäng.)

Nu blir det soffhäng och förhoppningvis kan Maja också koppla av om en stund. Senare blir det chips med dipp, som Maja har önskat sig till fredagsmyset.

Trevlig helg!



Magen! :)

img_0895 (MMS)

Magen! :)


Vecka 36

Gravid vecka 36

Bebisen

Din bebis är nu c:a 34 cm från huvud till stjärt och omkring 48 cm från topp till tå och väger runt 2.7 kg. Bebisens ansikte har blivit rundare och ser nu mjukt och knubbigt ut. Bebisens huvud är fast men inte hårt, eftersom det behöver vara något formbart för att kunna passera ut genom ditt bäcken. Trycket på bebisens huvud kan göra att det ser tillplattat eller toppigt ut diret efter förlossningen, men det kommer att gradvis försvinna och gå tillbaka till normalt. Du har nu så mycket fostervatten som du kommer att ha och bebisen rör sig inte lika mycket som den gjort tidigare. Detta kan verka oroande men så länge du kan känna den röra någon eller några gånger sig varje dag så finns det ingen orsak till oro.

Du

Övre delen av din livmoder är nu ännu lite längre upp och befinner sig c:a 14 cm ovanför naveln. Livmodern har vuxit en hel del de senaste veckorna allteftersom bebisen lagt på sig vikt. Du har antagligen gått upp omkring 13-14 kg fram till nu och du kommer inte att gå upp särskilt mycket mer. Eftersom din livmoder trycker på organen i bukhålan och upp mot bröstkorgen så kan det ibland kännas obehagligt och svårt att andas. Du kan också känna smärta när din bebis sparkar på intilliggande organ. Lyckligtvis så kommer bebisen att sjunka ned och fixeras i ditt bäcken under de kommande veckorna, och då kommer mycket av obehaget och andningsbesvären att avta. Vanligtvis träffar man sin barnmorska/läkare varje vecka från och med nu, för att kunna följa slutstadiet av graviditeten och hur förlossningen närmar sig. Det är också hög tid att fundera på förlossningen och prata om olika alternativ, så som smärtstillande medel och hur du vill föda. Prata med din MVC.


  • Förlossningsdatum: 2010/07/22
  • Gravid i vecka 35+1
  • Har klarat av 87% av graviditeten
  • Har 33 dagar kvar till förlossningen

  • Barnarbete.

    Jag har nyss tagit ett bad med Maja. Mycket uppskattat! Hon satte på sig en skrubbhandske och tvättade mina fötter och ben jätte länge, så skönt! Sen bad jag om massage och att hon skulle klia mig på ryggen. Hon gillar sånt, och med ett stort leende på läparna sa att hon att hon jobbade :) Gud så avkoplande det var!
    Mathias tog disken och fixade här hemma, så jag har mest latat mig. Fast jag har hunnit med en hel del idag ändå, så det känns som jag var värd min vila. Nu ligger Maja nerbäddad i sängen och kommer nog snart att somna, och Mathias har precis stuckit iväg till träningen. Lugn och ro med andra ord.

    Imorgon kommer jag att lägga upp en ny magbild för den som är intresserad (eftersom jag har gått in i vecka 36 nu). Magen är stor, och jag börjar känna mig riktigt tung. Längtar efter att få föda barn och möta vårt älskade barn för första gången. Men nu är det bara några veckor kvar och jag försöker verkligen njuta av sommaren så länge. Imorgon får vi se om Mathias kunde få ledigt några dagar. Håll tummarna för det!! Jag vill så gärna ha lite semester på landet. Men annars har jag ju Nåttarö att se fram emot den 4e juli.



    Lilla älskade M, förra sommaren på Nåttarö.

    Vi är i parken och har det mysigt! Maja dr...

    img_0885 (MMS)

    Vi är i parken och har det mysigt! Maja dricker vatten ur sin hello kitty flaska som hon fullkomligt älskar :)


    Sött!

    Var iväg till apoteket efter förskolelämning och köpte en Care Fix BH. Perfekt när man ammar och skön för ömma bröst när mjölken rinner till. Den är också superskön att ha på natten eller i soffan de dagar man inte tar sig utanför dörren ;) Den kan jag verkligen rekomendera! Kostar runt en 100-lapp om jag inte minns tokigt.

    Var även förbi Konsum och köpte massa saker.. Melon, ostkaka och 3 dounouts slank visst ner i påsen också, mums!
    De som känner mig vet att jag verkligen INTE är en person som gillar söta saker, så detta är pga graviditeten! Jag äter inte kakor över huvud taget annars, gillar inte tårta, choklad, godis och andra söta saker. Ibland kan jag äta något litet sött på kalas (fast oftast inte då heller) om jag är riktigt hungrig, men det tillhör ovanligheterna. Jag brukar i vanliga fall mest äta chips med dipp på helgen om jag vill ha något gott. Och på sommaren älskar jag isglass, och även vanlig glass om det är riktigt itialiensk glass på något bra café! (Fast jag föredrar ändå sorbéglass, och absolut inte chokladglass av något slag). Men nu när jag är gravid är jag sötsugen rätt nästan varje dag! Äter mer än gärna glass, dounouts och annat onyttigt, precis som när jag väntade Maja..
    Minns att det försvann när Maja var några månader gammal, så jag hoppas att det gör det denna gång också!!

    Fullt upp!

    Idag har jag verkligen inte haft många lugna stunder över, förutom de sista två timmarna. Dagen började innan sju, och vid halvåtta hade jag hunnit duscha, äta frukost tillsammans med Maja, hjälp henne att fixa i ordning sig med kläder, tandborstning m.m. och själv sminkat och klätt på mig. Sedan spelade vi spel, läste bok och så innan jag lämnade henne på förskolan klockan nio.

    Efter lämningen gick jag hem och sydde påslakan och örngott, som ni redan vet. Därefter åt jag en tidig lunch och vid 11.15 kom en tjej och köpte Majas gamla vagn. Skönt att bli av med den!
    Mötte upp Madde i gullmarsplan runt tolv och vi åkte tillsammans till Hötorget där jag bytte ett par skor som var för små, som jag hade köpt via nätet. Sedan gick vi til kungsträdgården och köpte varsin mjukglass som vi avnjöt i solen vid vattnet! Gud så varmt det var idag, och en hel del uppståndelse inne i stan pga bröllopet.
    Vi promenerade till Slussen och satte i oss lite mat för att sedan skiljas åt vid tunnelbanan. Jag åkte till Mariatorget och gick därifrån till babyproffsen för att hämta ut babyboxen, som jag sedan släpade hem.
    Den innehöll inte mycket alls, men jag ville framförallt åt blöjhinken. Inte för at jag kommer fortsätta använda de där svindyra refillerna, men jag tycker om att ha en hink med lock på att lägga blöjorna innuti i badrummet. När de påsarna man fick med är slut kommer vi använda vanliga soppåsar där i och bajsblöjorna lägger vi i fryspåsar/hundbajspåsar innan de slängs. Fungerar minst lika bra! (eller bättre.... vår förra blöjhink slängde vi för den luktade så äckligt efter ett tags användning med de där refillpåsarna, eftersom man slänger i så galet mycket blöjor innan det är dags att byta)

    Mathias föräldrar hämtade Maja på förskolan idag, eftersom dem åker upp till landet imorgon så ville de träffa henne innan de åkte. Vi åt sedan middag där, hela familjen. Jag och Mathias passade på att sova lite också!! Båda två var helt slut... Jag hade framförallt ont i fötterna och i ryggen efter att ha gått så mycket i värmen (Svullen!).
    Imorgon är det exakt 5 veckor kvar til BF!! Inte långt kvar nu!
    Jag försöker övertala Mathias att han ska ta 4 dagar föräldraledigt nästa vecka, så att vi också kan åka upp till ytterberg och ta det lugnt en vecka. Skönt för Maja också, att kunna vara ute från morgon till kväll! Men, jag vet inte riktigt om det går med tanke på Mathias jobb... Lite sent ute kanske?? Men jag hoppas i alla fall att han kan höra efter... Vore så mysigt!



    Söt-Maja i Ytterberg, förra sommaren.


    Nu har jag sytt kuddfodral och lakan till ...

    img_0881 (MMS)

    Nu har jag sytt kuddfodral och lakan till vagnen av ett tyg från Ikea! Täcket som ligger innuti påslakanet har Mathias haft när han var liten. Det är ett jätte tunnt täcke som jag tror blir perfekt på sensommaren/hösten!


    Klippning!

    Mathias är hos vår underbara frisör, Laila. Hon är bäst faktiskt, både på att klippa och på att färga. Så ska ni klippa er i södra stockholm så boka in en tid hos henne, ni kommer inte bli missnöjda :) Sacher salongen i Högdalen, be om en tid hos Laila.
    Hur som helst är jag lite nervös! Det var länge sedan han klippte sig och jag gillar hans långa hår, men samtidigt är det verkligen på tiden att han klipper sig eftersom det är FÖR långt på sina ställen. Tror/Vet att det kommer bli bra, men jag vet ju inte HUR han ska klippa sig så det är spänning på hög nivå ändå!!! 


    Målartjejen!

    img_0878 (MMS)

    Målartjejen!


    Härlig dag!

    Vilken fint väder det är ute, alldelles underbart. Undra vad man ska hitta på idag?
    Tanken var att jag skulle städa badrum och putsa fönster, men det känns som att det kan vänta till en annan dag... 
    Efter 16-tiden idag kommer det en tjej som kanske ska köpa Majas gamla rosa vagn. Jag la ut den billigt på blocket igår. Måste även börja lägga ut lite kläder som knappt är använda, fast på tradera. Tycker att det är så tråkigt och omständigt att hålla på, men jag vill såklart inte slänga kläder som i stort sett är oanvända. Så att lägga ut de till försäljning är något som måste göras helt enkelt.

    Nu måste jag börja fixa mig för dagen om det ska bli något gjort här hemma, men vi hörs senare!






    Hick!

    Bebisen har hicka i magen, och varje gång den får hicka blir den helt vild. Maja hade ofta hicka i magen, men hon rörde sig inte alls så mycket samtidigt. Denna bebis verkar absolut inte gilla att hicka, för så fort det börjar så börjar h*n röra sig  och sparka som en galning, åt alla håll och kanter!

    På tal om något helt annat... Jag är så trött just nu, trots bra järnvärde! Maja somnade tidigt idag, och det gjorde jag också. Nu förtiden vill hon ju ofast somna själv, men idag ville hon ligga i vår säng så då fick hon det såklart. Jag la mig bredvid och måste ha somnat på en minut! Vaknade igen lagom tills Mathias kom hem från träningen.. Tror inte att det är några problem att somna sen i alla fall, men tanke på mitt sömnbehov just nu. Men men, min tanke är ju faktiskt att riktigt vila upp mig de här veckorna innan förlossningen och bebisankomsten!

    Har börjat läsa "Att föda" nu, tycker den är riktigt bra faktiskt. Förra graviditeten hade jag nog haft svårare att ta till mig den, men nu har jag ju en förlossninge bakom mig och kan känna igen mig i mycket. Jag har nog mycket lättare att känna vad jag vill och inte vill denna förlossning och jag har någon slags koll på vad jag faktiskt klarar av. Sen vet man aldrig hur en förlossning blir, och jag vill inte på något sätt planera en massa i förväg! Däremot ska jag skriva ett förlossningsbrev denna gång tror jag. Ett kort förlossningbrev, med några punkter som känns viktiga att ta med. Vad som ska stå kommer i ett senare blogginlägg! Jag ska läsa klart boken först och fundera lite till på vad som är viktigt!


    Måndag.

    Kom hem för bara en liten stund sedan.. 
    Jag och Maja myste lite extra länge hemma idag, så hon fick börja senare på förskolan. På måndagar har personalen planering, och därför är alla barnen ute redan på morgonen, så då gör det inget om hon kommer senare, jätte skönt! Alla andra dagar har de samling k l9.00, så då ska barnen vara där den tiden. Maja älskar samlingen, så den går liksom inte att missa för allt i världen.
    Tanken var egentligen att Maja skulle få vara ledig idag, men hon ville inte det. Igår kväll grät hon och längtade efter Adam, en pojke på förskolan. Gulligt va? :)
    Efter förskolelämningen så gick jag till centrum och handlade en massa på Vi-butiken, brukar inte gå in där så ofta, för att det har så fruktansvärt mycker bra erbjudanden så att man kommer hem med dubbelt så mycket som man hade tänkt sig från början....
    Samma sak idag.. 15 ägg=15kr, ja då tar jag väl de istället för ett litet paket... 2 gurkor för 10 kronor, ja då tar jag väl två istället för en gurka... och så där håller det på!!! Slutade med två fullproppade kassar, som jag knappt orkade bära hem sen. 

    Och just det, jag får ju inte glömma det viktigaste! Jag var förbi en snabb sväng på biblioteket också, och lånade boken "Att föda". Den har jag tänkt att läsa i lugn och ro nu när Maja ändå är på förskolan! Har hört jätte mycket positivt om boken, så den kanske vore något för er andra gravida som läser bloggen?






    Bilder:

    Några bilder från igår:


    (Älskar dessa mammatunikor från H&M, men de får magen att se gigantisk ut!)


    (Jag & Mathias skämtar lite. Humor.)


    (Skål!)



    Vi var nyss ute och lekte, men rätt som de...

    img_0865 (MMS)

    Vi var nyss ute och lekte, men rätt som det var började det spöregna så vi fick springa hem! Vi sprang och skrattade som galningar, Maja tyckte det var jätte roligt!!


    Middag.

    Vi kom precis hem från en god middag hos svärföräldrarna, för att "fira" lilla mig som blivit undersköterska. Vi hade hjälpts åt med maten allihopa och tanken var att vi skulle grilla och äta ute, men det var alldelles för blåsigt (och några regnskurar kom då och då). Så Mathias pappa grillade på gården och så åt vi allihopa uppe i deras lägenhet. Allt var så himla gott - snittarna, varmrätten & efterätten. Jag tog med kameran, men glömde bort att fota så det blev inte så värst många bilder. Men några stycken lyckades jag ta, så jag bjuder på någon bild eller två imorgon.
    Jag fick presenter också! En liten första hjälpen väska  och 500:- av mina föräldrar, och så 500:- av Mathias föräldrar. Jag blev så glad! Pengarna kommer verkligen komma tilll användning om man säger så..
    Maja somnade precis, så nu ska vi mysa lite innan det är dags att sova. Tror minsann att jag ska äta lite sorbéglass, hallon och fläder.... Mums!


    Lördag.

    Maja sov ända till åtta imorse!! Så himla skönt, det händer inte ofta. Lyckades få henne att sova en timme igår på dagen, eftersom hon hade gått upp så himla tidigt, och det gjorde att hon inte somnade förrän vid tio igårkväll. Oftast när hon somnar sent på kvällen så brukar hon ändå vakna lika tidigt som vanligt, bara det att hon är tröttare (=grinigare) under dagen, men nu lyckades hon sova ända fram till åtta och det behövde både hon och jag!
    Mathias kom hem någon gång efter tre inatt. Han hade varit inne i stan och festat, det är ju Love stockholm just nu och de hade tydligen byggt upp festställen i närheten av slottet & vattnet. Han sa att han hade önskat att jag kunde vara med, och för första gången sedan jag blev gravid kände jag en liten längtan efter att bara gå ut och släppa loss - gärna i sällskap med honom. Fast det kommer ju senare, och jag kommer nog inte alls vara särskilt sugen på det när bebis väl tittar ut för då är man så inne i sin lilla bebisbubbla :)
    Hur som helst så gick jag upp när han kom hem och vi satte oss i köket och åt rostat bröd!! Mathias var såklart lite onykter, vilket bara var underhållande. Sen vid fyra tiden gick vi och la oss igen. Mysigt med en liten pratstund mitt i natten! 
    Nu ska jag stoppa Maja i ett bad så att hon är ren och luktar gott. Sedan ska vi väl börja göra i ordning oss för dagen! Lite trist väder ute, så jag känner ingen brådska att komma igång. Tycker det är rätt mysigt att bara sitta i soffan, men Maja är inte lika förtjust i det..


    Sommarlov & undersköterska!

    Nu är jag helt klar med min utbildning, och kan stolt titulera mig som undersköterska! Äntligen!!! Vi ska fira lite smått imorgon. Jag, Maja & Mathias tillsammans med mina föräldrar, Mathias föräldrar och Mathias syster (min syster kan inte). Vi ska äta god mat tillsammans och ha det allmänt trevligt. Kanske slår jag till på stort och skålar i alkoholfri skumpa?
    Jag och Maja har bakat en kladdkaka tills imorgon, som ska serveras med vispad grädde och hallon som Mathias mamma har plockat. Till varmrätt blir det ryggbiff, klyftpotatis, halloumi, såser (tzatziki, bearnaise, chili bearnaise, vitlökssmör) och en mozarellasallad till det. Hoppas på att vi kan grilla halloumin och köttet, men vi får väl se om vädret tillåter det...

    Nu har jag sommarlov i alla fall!
    Jag tänker mest lata mig och förbereda inför bebisankomsten nu. Den 2:a juli går Maja på lov från förskolan i minst sex veckor. Vi får se hur mycket hon kommer gå i förskolan dessa 3 veckor som är kvar fram tills dess, med tanke på att jag ändå är ledig. Det beror nog mycket på hur mycket min kropp orkar med, hur trött jag är och på vad hon vill. Så vi får se helt enkelt!
    Hon kommer hur som helst inte gå några långa dagar, och jag kommer ha möjligheten att ha henne hemma hur mycket jag & hon vill i minst ett år frammåt, så tid för varandra har vi gott om!

    På tal om något helt annat, nu har Maja ätit alldelles för mycket morötter med dipp!!
    "Mamma, min mage gör så ont och är helt full, jag har ätit alldelles för mycket! Jag vill att några av morötterna kommer upp ur min mun igen!!"

    Vecka 35! (34+1)

    img_0852 (MMS)

    Vecka 35! (34+1)


    Regnig dag!

    Det ösregnar ute, och jag tycker faktiskt att det är riktigt mysigt. Vi har haft en jätte jobbigt natt, Maja är förkyld och med förkylningen kommer såklart astman. Så hon har hostat halva natten och haft det jobbigt. Jag är helt slut nu, så mig passar det bara bra att det regnar ute. Då kan man stanna inne utan dåligt samvete och bara slappa framför tv:n, läsa böcker och ha det mysigt hela dagen. Maja är såklart hemma från förskolan, med tanke på natten. Så vi ska ta det lugnt tillsammans. Hon har varit vaken sedan fem imorse, och somnade senare än vanligt igårkväll så jag hoppas verkligen att hon kan sova en 30min-1h idag mitt på dagen. Det skulle vara så skönt! Och eftersom det är fredag så gör det ingenting om hon är vaken lite längre ikväll då. Mathias ska ut ikväll, så jag och Maja ska ha fredagsmys ensamma. Vi har redan bestämt att vi ska köpa en god brämhultjuice, morötter, gurka och blomkål att doppa i tortilla dipp! Så har vi vattenmelon hemma också att mumsa på. Får se om det slinker med något onyttigt i påsen när vi handlar också, vem vet :)

    Vi är hemma hos mamma och pappa, och såkla...

    img_0849 (MMS)

    Vi är hemma hos mamma och pappa, och såklart fina hunden Loui! Pappa hämtade Maja idag eftersom jag var i skolan, och Maja var såklart överlycklig att morfar hämtade ;) skönt att bli bjuden på middag också! Mathias är iväg och tränar, så han ska hämta upp oss igen efter träningen. Hoppas på att Maja somnar i bilen påväg hem!


    Seriösa frågor i skolan.... Brödrost & hus...

    img_0848 (MMS)

    Seriösa frågor i skolan.... Brödrost & husdjur?!? ;)


    Bebiskläder och BB-väskafunderingar!

    Idag har jag tvättat fyra maskiner med bebiskläder, sängkläder, täcke, 2 kuddar och tre filtar. Åh, det luktar så gott om alla de små kläderna så jag blir alldeles bebissjuk. Har köpt neutralt tvättmedel & sköljmedel och det påminner om när Maja var liten, och det känns faktiskt som att en del av kläderna fortfande luktar bebis.
    Nu ska jag bara välja ut vad som ska följa med i bb-väskan... Fast jag ska inte packa den än på ett tag.
    Men tänkte i alla fall börja förbereda lite och se vad som behöver handlas och vad jag rean har här hemma.

    Dessa saker kommer jag på just nu som jag vill ha med mig i bb-väskan:

    VIKTIGT:
    Kamera
    Filmkamera
    Journal
    Leg
    Laddare (Mobil, kamera, filmkamera)

    Till mig:

    * Bekväma kläder, 2 ombyten (Svarta tights och tunikor. Svart eftersom det finns en risk att blöda igenom när avslaget är som värst.. Tunikor för att jag vet att magen inte kommer vara platt på en gång....) och så kanske något skönt att sova i, även om jag trivs rätt så bra i landstingets skjortorna.
    * Strumpor, trosor och amningsbh.
    *Något gott att äta och dricka.
    *Schampo, Balsam, Tvål, Tandborste & Tandkräm
    *Någon tidning?
    *Amningsinlägg
    *Bindor (Får man på sjukhuset, men tar med mig en förpackning egna ändå)
    *Olja, som Mathias kan massera mig med under värkarbetet om jag vill det.
    *TENS-apparat? (Har inte hyrt någon än, men det börjar ju bli dags utifall att jag ska ha en. Måste leta runt lite på nätet...)

    Till bebisen:

    *Sjal att bära bebisen i. (Får bli bomulls/trikåsjalen, mei taien får börja användas senare här hemma.)
    *Nappar
    * Byxor, bodys, strumpor, hjälmmössa & koftor (2-3 ombyten), samt pyjamaser.
    *Filt
    *Några blöjor 2-4 kg (Får man också på sjukhuset, men några tar jag med ändå)
    *Våtservetter (Använder tvättlapparna på sjukhuset, men är bra att ha med på vägen hem)
    *Olja att använda vid blöjbyten (samma olja som jag använder till mig.)

    Mathias får packa det han vill ha med sig själv. Antagligen ett ombyte kläder bara och något att tugga på kanske. Och mobilladdare.. Hyigienartiklar tar ju jag med mig, packar även ner en tandborste till honom.
    Vi kommer antagligen bli skjutsade till förlossningen när det är dags, och blir hämtade sen när bebis har kommit. Så babyskyddet tar vi inte med på förlossningen utan det får mamma & pappa (eller mathias föräldrar) ta med i bilen när de hämtar oss!

    Har ni något att lägga till som jag har glömt??? Jätte tacksam för tips och råd, så kommentera gärna utifall att ni kommer på något.


    Utvecklingssamtal

    Nyss hemkommen från utvecklingssamtal på Majas förskola!
    Majas förskolelärare berättade massa om deras projekt, olika teman, vad de brukade göra om dagarna och sen såklart massa om Maja och hennes utveckling. Man blir så himla stolt som förälder på de där samtalen, de är så himla bra på att lyfta fram barnen! Sen vet jag ju att hon är väldigt smart och duktig, min prinsessa :)



    Nu har jag dock värsta beslutsångesten......
    Inför hösten ska några barn flyttas till en avdelning för större barn. Denna avdelning jobbar på ett helt annat sätt än Majas avdelning, de åldersindelar nämligen barnen så att 3-åringar har en grupp för sig, 4-åringar för sig och 5-åringar för sig, största delen av tiden på förskolan.
    Så skulle Maja börja på "storbarn" så kommer hon ändå spendera den mesta av tiden med de andra 3-åringarna i alla fall vilken hon redan gör på den avdelningen hon går på nu. Samtidigt kan det var väldigt roligt och framförallt utvecklande för henne att börja på en ny avdelning.
    Den avdelningen hon går på nu har önskemål om att bli en 1-4års avdelning, vilket betyder at hon får gå kvar om vi vill.
    Jag älskar all personal och de har verkligen fått ihop en fantastisk barngrupp! Det är otroligt duktiga och jag har pratat med flera vikarier som har hoppat in som alla är otroligt fascinerade över hur mycket de kan för att vara tre år! Det skiljer sig väldigt mellan 3-åringarna på Majas avdelning och på avdelningen bredvid, till och med. Dessutom kommer ju en del av hennes jämnåriga kompisar gå kvar, så hon kommer fortfarande ha jämnåriga att leka med.

    Jag behöver inte bestämma mig nu hur vi ska göra, vilket känns skönt. Och det är heller inte säkert att Maja får plats på avdelningen för större barn eftersom det bara är 7 lediga platser där och de kommer gå efter ålder. Det är nämligen flera barn som har fyllt tre år innan Maja. Men sen så är det vissa som redan nu bestämt sig för att de vill ha sina barn kvar på samma avdelning även till hösten.
    Aja, jag ska prata igenom detta med min älskling Mathias såklart, och även prata lite med mamma min som brukar komma med bra råd.

    Njuter av vattenmelon efter en fullspäckad...

    img_0832 (MMS)

    Njuter av vattenmelon efter en fullspäckad dag.    Jag har tvättat 4 maskiner tvätt, skrivit klart min sista examination, skrubbat rent hela Majas gamla vagn, diskat, bäddat o plockat, hämtat Maja, varit i lekparken, storhandlat, ätit sushi, stekt pannkakor till Maja, nattat henne och tagit ett  varmt bad. Och just det!! På Willys inhandlades blöjor 2-4kg, amningsinlägg, mam-flaska, ersättning (ska amma, men vill ha hemma om mjölken inte runnit till i början och bebis är hysteriskt hungrig eller så), tvättlappar, våtservetter och olja! :)


    Längtan.

    Nu när det börjar närma sig till bebis så blir lägtan allt starkare. 1 månad och 2 veckor kvar idag, och jag vill bara att tiden ska flyga iväg!
    Samtidigt så har vi ju inte ens fixat allt ännu. Nästa gång vi storhandlar är det läge att köpa de där yttepytte små blöjorna, lite tvättlappar, amningsinlägg, kanske en flaska om bebis någon gång skulle behöva ersättning och sådana nödvändigheter. Allt blir så mycket mer verkligt när bebissakerna åker fram här hemma!! Maja tycker det är spännande fast också lite konstigt att vi köpt och ställt fram skötbordet & vagnen. Hon frågar "Kommer bebisen idag mamma?" nästan varje dag nu, och det frågade hon inte förut. Jag försöker förklara att bebisen kommer efter det att vi varit på Nåttarö, och oftast så är hon nöjd med den förklaringen.
    Vi åker till Nåttarö den 4e juli och kommer hem den 11e! Nåttarö är en super mysig ö i Sthlm Skärgård. Skulle förlossningen, mot förmodan, starta redan där ute så blir det helikopterfärd till förlossningen. Men, jag tror absolut inte att bebis kommer komma så mycket för tidigt. Jag är ju rätt så säker på att gå över några dagar, men den som lever får se! Jag är ju beräknad den 22a juli, så jag är inte särskilt orolig. Och en helikopterfärd vore ju rätt coolt det med.


    Trevlig måndag!

    Det har varit en mycket trevlig dag. Lämnade Maja på förskolan vid nio och sedan gick jag hem och skrev klart en examination i arbetsmiljö och säkerhet. Bara en examination kvar nu att göra innan jag är klar! Och så mste jag ha närvaro på torsdagsen lektioner, sen så är jag klar undersköterska på fredag!!!! :) Underbart!!

    Kl. 11.00 hade jag tid hos barnmorskan! Mysigt att lyssna på hjärtljuden som slog mellan 140-150, bebisen rörde sig mycket så de varierade lite.
    Liten gav också bm en ordentligt spark, så pass stark att både hon och jag blev ordentligt förvånad. Kändes som om den gjorde värsta kullerbyttan, men det gjorde den minsann inte för nu är liten helt fixerad!! Och har dessutom sjunkit långt ned i bäckenet. Men, det säger ju egentligen inte mycket alls om när bebisen kommer. Jag tror nog att det blir den 25e juli, eller 27e kanske... Alltså några dagar över tiden.
    Mitt järnvärde hade stigit rejält tack var Niferex, och ligger nu på 128!!! Så jag kan inte längre skylla min trötthet på det... Sf-måttet var på 31 (vecka 33+4) och vikten 67!! >Har gått upp 2 kg på tre veckor, kändes mycket eftersom jag troddejag stod rätt still just nu. Men, men.. Samlar en del vatten nu pga av värmen och så har ju magen vuxit en del, så det är väl inget konstigt med det egentligen och jag har gått upp ungefär vad jag ska så det är ju bra det också!

    Efter MVC-besöket gick jag till Laila, min frisör. Klippte topparna, och det blev bra som vanligt! Min kära vän Jenny och jag hade bokat in frisörbesöken samtidigt för att kunna snacka lite, så hon satt med folieslingor i håret när jag kom. Hennes hår blev jätte fint!!

    Nu på eftermiddagen/kvällen har vi varit hos Mathias kusin på studentmottagning, det var jätte trevligt och det serverades jätte god plockmat. Maja lekte med en jämnårig flicka som hette Felicia, och de hade superskoj tillsammans under tiden vi var där! Det är så härligt i den här åldern, när de verkligen tar kontakt med varandra och börjar hitta på lekar tillsammans. Så söta ihop när de busade :)
    Maja somnade i bilen på vägen hem, så Mathias stack direkt iväg och tränade när vi hade kommit hem. Själv ska jag strax gå och lägga mig fastän klockan är jätte lite, jag är verkligen helt slut idag!

    Hemma hos oss:

    Här får ni se lite bilder på hur det ser ut hemma hos oss! (Bilderna blev dock inte så jätte bra, måste träna lite på att fota i starkt solljus och även på att fota inomhusmiljöer...)

    Vårt sovrum (Tavlan på bilden längst ner gjorde jag förra sommaren) :



    Vardagsrummet & Majas hörna (sovalkoven i vardagsrummet är hennes):



    Köket & Badrummet:


    Och så en bild på mina älsklingar:



    Magen v 33+3! Nu är jag stor!! :)

    img_0823 (MMS)

    Magen v 33+3! Nu är jag stor!! :)


    Konstigt!

    img_0814 (MMS)

    Tidigt morse så hade mina mms-inlägg lagts upp, alldelles för sent. Konstigt! De innehöll i alla fall lite om gårdagens Ikea besök, men det skrev jag ju om senare ändå. Här har ni i alla fall bilden på byrån vi köpte!


    Ikea!

    Idag har det varit fullt upp hela dagen! Nu är jag helt slut i kroppen, särskilt i fötterna och i höfterna. Jag tog nyss ett varmt bad, och det hjälpte lite men inte helt.
    Maja gick upp 06.37 imorse och sen dess har det vari full fart! (Nåja, jag slumrade lite i soffan medan Maja tittade på barnprogram en stund på morgonen.)
    Vi åt frukost hela familjen, badade Maja & såg till att hon var klar, fixade oss själva och sedan lämnade vi Maja hos mormor & morfar vid tio-tiden imorse (De har varit vid havet nästan hela dagen - fiskat, grillat, ätit glass och haft det mysigt!). När vi lämnat Maja gick vi raka vägen hem till Mathias föräldrar och lånade deras bil och sedan åkte vi vidare till Ikea.
    Vi shoppade loss ordentligt! En stor vit byrå, ett vitt vardagsrumsbord, spoling skötbord i svart, två bebiskuddar + madrass, påslakan+kuddfodral och två underlakarn till bebis, hundbädd (till bebis), en liten vit billy bokhylla till hallen, skohylla, galgar, glas och två fleecefiltar! Kanske något mer som jag har glömt...
    Vi skruvade ihop allting när vi kom hem, det tog lång tid vill jag lova! Och så bar vi ner massa saker till källaren -sorterade de saker som skulle vara kvar här uppe, som skulle slängas och som skulle sparas i källarförrådet. Vi slänge vår gamla dator men sparade plattskärmen. Om någon är intresserad av en din dator-plattskärm till en billig peng, så säg till! Vi använder bara bärbar dator nämligen. Hur som helst...
    Nu är det riktigt fint här hemma igen! Försökte mms:a upp en bild på byrån där bebiskläderna ska ligga, men det gick inte av någon anledning. Tänkte att ni skulle få se lite bilder från vår lägenhet sen! Antingen imorgon eller på måndag. Vi bor ju väldigt litet (57 kvm), i en tvåa, så det gäller att fixa och trixa för att få plats med allt och ändå få det att se snyggt ut. Men nu tycker jag att vi lyckats riktigt bra med förvaring. Bilder kommer som sagt sen!


    Vår nya fina vagn!!!

    img_0813 (MMS)

    Vår nya fina vagn!!!


    Gravid vecka 34 (33+1 idag)

    I magen:

    Fosterfettet på barnets hud blir tjockare och lanugohåren är nästan helt borta. Ca Längd: 44 cm Ca Vikt: 2.3-2.4

    Mamma:

    Att känna sig utmattat är helt normalt. Svårigheter att sova, värk, viktuppgång och oro inför förlossning kan vara bidragande orsaker. Vila så ofta du kan.

    Livmodern tränar sig inför förlossningen och det kan du känna av som förvärkar - en del känner du inte alls, en del är svaga och andra kraftiga. Om du lägger handen på magen kan du känna att den drar ihop sig och blir spänd.

    Flytningarna blir allt rikligare.

    Partner:

    Har ni pratat om praktiska saker efter förlossningen? Ska barnet försäkras och hur ni vill dela upp föräldraledigheten? Diskutera den typen av frågor redan nu. Det kan också vara en god idé att införskaffa en bilbarnstol inför hemfärden från BB.

    Mödravården:

    Fortsätt att träffa din barnmorska varannan vecka.


    (Barntotal.se)



    Bebisen

    Din bebis längd är denna veckan ungefär 32 cm från huvud till stjärt och 46 cm totalt. Den väger nu omkring 2.2 kg. Håret fortsätter att växa sig längre och tjockare. Bebisens hårfärg kommer troligen att förändras efter förlossningen, så om den är blond finns det en chans att det mörknar senare eller vice versa.

     

    Det mesta av lanugohåret trillar av vid den här perioden, men vernixproduktionen ökar. Bebisen tar kalcium från dig för att kunna bilda skelett så därför är det viktigt att du för i dig mycket kalcium, antingen genom att dricka mjölk och/eller genom kosttillskott.

    Om du skulle föda bebisen nu skulle den klara sig bra utanför livmodern, den största skillnaden mot ett fullgånget barn är lungornas mognad. även om lungorna i vecka 34 inte är helt färdigutvecklade så är chanserna goda att bebisen skulle klara sig utan intensivvård.

    Bebisen flyter inte längre omkring utan vilar på livmodern. Naglarna har nu vuxit över kanten på fingrarna och bebisen kan riva sig på dem.

    Du

    Från naveln är det c:a 14 cm till den övre delen av din livmoder, men tänk på att detta mått kan variera från individ till individ. Du ska inte oroa dig om du inte har exakt samma mått som dina gravida vänner så länge som du växer som du skall. En växande livmoder är ett tecken på att bebisen där inne växer bra.

    Dina Braxton-Hickssammandragningar tilltar i styrka och frekvens allteftersom din kropp förbereder sig för förlossningen. Sammandragningarna börjar i övre delen av livmodern som blir spänd och hård för att sedan sprida sig nedåt och slappna av. Många misstar de här “övningssammandragningarna” för verklilga förlossningsvärkar, men det är oftast falskt alarm. Ett sätt att avgöra om det är Braxton-Hicks eller “verkliga” sammandragningar kan vara att gå omkring en stund. Om spänningen då släpper, och om det inte gör ont så är det nästan säkert Braxton-Hicks du upplever

    (http://www.blimamma.se/gravid-vecka-34.html)


    Det skiljer sig lite på siffror och liknande på de olika sidorna har jag märkt. Men det är ju ändå på ett ungefär eftersom alla mammor & bebisar är olika.

    Dagens Siffror

     

    • Förlossningsdatum: 2010/07/22
    • Gravid i vecka 33+1
    • Har klarat av 83% av graviditeten
    • Har 47 dagar kvar till förlossningen

    Magen vecka 34 (33+1)

    img_0809 (MMS)

    Magen vecka 34 (33+1)


    Igår.

    Jag skrev inte på hela dagen igår. Jag var alldelles för trött. Jag, Carro och Madde hade en supertrevlig kväll i onsdags, filmen (SATC 2) var bra och vi kom hem rätt sent. Och så igår, då var det skola och vi gick upp tidigt hela familjen. Jag hade sovit urdåligt under natten och var helt slut. Läraren i skolan var förvirrad och dagen var allmänt seg och jobbig. Jag och Madde åt i alla fall en rätt god lunch och vädret var ju härligt. Väl hemma var Maja gnällig, middagen skulle fixas och allt annat också. När Maja väl skulle sova bestämde jag mig för att sova jag också, så inatt har jag sovit mellan 20.00 och 06.20!!! Så himla skönt, och det behövdes verkligen. Nu är jag fit for fight igen. Ska ägna dagen åt att plugga, sedan ska jag hämta Maja klockan 14. När Mathias kommer från jobbet ska vi allihopa åka iväg på min kusins studentmottagning och efter det blir det fredagsmys! Låter som att denna dag kommer bli mycket mysigare än gårdagen, som tur är.

    Kaffe, ost- och kalkonfralla, vattenmelon ...

    img_0803 (MMS)

    Kaffe, ost- och kalkonfralla, vattenmelon och så den lilla Rosa datorn i solen på balkongen! Mys!


    SATC 2

    Ikväll ska jag gå på bio och se Sex and the City 2 tillsammans med Madde och Carro. Vi tänkte även äta ute någonstans. Carro fyllde nämligen 25 år igår, och eftersom vi alla tre är gravida blir det inte direkt någon partyrunda på stanm utan istället en trevlig men lugn kväll!
    Mathias kallar oss "De tre små grisarna", detta sen vi alla blev gravida. Han tycker det är urkul. Jag låter honom hållas! Fast de där med "små" kan jag väl inte riktigt hålla med om! Eller, jag är i alla fall inte liten längre!! Carro och Madde är beräknade i slutet av september, så de är ju inte så stora ännu men min mage börjar bli gigantisk. Fast den är fin ändå :) Ska lägga upp en bild imorgon då jag går in i vecka 34 (33+0). Bebis har värsta gympapasset just nu, magen ser så roligt ut!

    Trötter.

    Jag är så himla trött just nu. Vet inte varför, om det bara är graviditeten eller om järnvärdet är dåligt. Men järnvärdet var påväg uppåt sist och jag har ju tagit en niferex om dagen, så det borde ju hjälpa tycker man. Skulle hem till en kompis från klassen nu, men jag hoppade det. Är för trött, måste ha tvättstugan och har massa annat som ska fixas. Trist, men vad gör man?

    Här är i alla fall klänningarna jag har beställt på hm:



    Har även denna sedan tidigare ur samma kollektion:



    Sedan beställde jag som sagt en svart klänning, likadan som den turkosa jag hade på bild i tidigare inlägg. Och vet ni vad jag beställde mer? En matta till vardagsrummet, en grå, för halva priset. Hoppas den är fin i verkligheten.

    RSS 2.0