Ni vet de där kladdkakemuffinsen? Måste er...

img_0700 (MMS)

Ni vet de där kladdkakemuffinsen? Måste erkänna en sak. Jag använder inte alls en tesked när jag måttar vaniljsocker och bakpulver! (det står det i originalreceptet som jag har gjort om). Jag har använt kryddmått!! Haha :) det gör jag alltid, men skrev/tänkte fel då det som sagt står tsk i det vanliga (omgjorda) receptet. Sorry!


Vår eftermiddag & kväll.

Hämtade Maja på förskolan kl.15.00 Vi gick direkt till den lilla parken och var där i nästan en timme, innan både hon och jag tröttnade på den. Så vi gick till en annan lite större park och lekte en stund istället. Nästa stopp blev Jysk, där vi köpte en liten rosa platsstol till balkongen, som Maja kan sitta på. Två rosa filtar fick också följa med i påsen!
Vid fem-tiden var vi hos faster Krisitn och där bjöds det på en jätte god köttgryta med ris och sjävklart kaffe efteråt. Mycket trevligt!
Nu är Mathias på gymmet och Maja ligger i sängen, hoppas att hon somnar snart.

Lite bilder från gårdagen:




Så jag älskar min fina dotter & snygging till pojkvän. Jag blir lite extra kär bara genom att titta på bilderna av dem. 

Föresten bjuder jag på den osminkade sanningen på den sista bilden!!
(Det är nämligen så att jag i stort sett aldrig går ut utan smink, men denna dag var tydligen ett undantag.)

Klänningen ni ser på bilden shoppade jag i fredags på H&M, köpte även en likadan i beige och har också beställt en i svart på nätet!! Jag älskar dessa klänningar, även de får gravidmagen att se större ut av någon anledning. Perfekt att ha på sommaren med gravidmagen och så är de så himla fina. Det bästa av allt är att jag kan ha de även efter graviditeten, lätta att amma i och döljer magen sådär perfekt i början då magen inte alls är som innan (Även om jag trodde att den skulle bli det på någon vecka förra graviditeten... Nu vet jag att det tar lite tid innan den ser ut som förr...).
Imorgon ska jag visa två andra klänningar jag har beställt på H&M. De är inte från mammaavdelningen, men fungerar utmärkt med gravidmage i alla fall!

Nu ska jag ta det lugnt, och gissa vad? Maja sover!! :)


IKEA

Vi ska åka till Ikea någon gång inom snar framtid. Det har vi tänkt länge, men tiden flyger iväg. Sen bör det väl tilläggas att Mathias inte direkt är överförtjust i Ikea. Eller okej, han hatar det helt enkelt.
Vi ska köpa skötbord, bebiskudde, bebismadrass, hundbädd (till bebis!), lite lakan och sånt, ett nytt vardagsrumsbord och en byrå till liten. Byrån får stå i vardagsrummet på väl vald plats, för att det är typ på det enda stället i hela lägenheten som den får plats. Men det kommer att bli fint!
Saken är den, att jag har hela tiden tänkt mig att byrån och bordet ska vara i ek. Men nu börjar jag att tveka, rejält. Kanske vore det finare med vitt?

Vi har en svart fondvägg, en svart tv, svart hylla, svart "tv-bänk/byrå". Jag har beställt en ny vardagsrumsmatta i grå/svart. Vi har vita gardiner och lite andra vita detaljer. Då och då slänger jag in lite färg genom att byta gardiner, köpa nya ljus och byta kuddfodral för att piffa upp det hela lite. Så vore inte vitt lite finare till?
Dessutom är ju möblerna i Majas "hörna" vita. Jo, det får nog bli vitt helt enkelt. Måste fråga Mathias först, men det är jag som sköter inredningen här hemma, så jag tror nog att han är med på noterna.
Och ni som varit här, vad tycker ni? Vitt eller Ek? Ek eller vitt? Det är frågan.

(För övrigt så håller säkerhetsdörren på att monteras upp, fy sjutton vad högt det låter när man borrar i metall!)

Godmorgon!

Ska strax gå med Maja till förskolan. Sedan tänkte jag sätta mig på balkongen och försöka plugga lite, börjar en ny kurs idag som inte alls är roligt (Arbetsmiljö och säkerhet).
Mellan klockan 10-11 kommer vår nya dörr! En fin Daloc säkerhetsdörr. Det var på tiden, vår gamla är skruttig och man hör precis allt utirån traphuset. Och de hör oss också. Känns skönt att slippa tänka på grannarna varje gång Maja, eller lilla bebisen så småning om, skriker eller har sig på dumma tider.

Bjuder på en bild från gårdagen, pappa & dotter:



Fler bilder kommer senare. Nu går vi till förskolan!

Härlig söndag!

Idag, i motsats till igår, har vi hunnit med en hel del!
Efter god frukost och lite mys här hemma gick vi som sagt till fotbollsplan och spelade lite fotboll. Maja var inte alls lika intresserad som Mathias av att spela fotboll, så efter en stund gick vi vidare till en mysig liten park i närheten. Värmen gjorde oss alla tre sugna på glass, så vi gick till Bandhagen och köpte varsin stor strut som vi avnjöt på en parkbänk vid den stora fontänen.
Maja tyckte såklart att vi skulle gå till Bandängen efteråt (Vår stora park, där det finns grisar, getter, får, höns, en tupp, kaniner och sen en stor lekpark med cyklar, en stor sandlåda, klätterställning och sen finns även en bandy/basketplan, gungor, en lite mindre park till där sakerna är helt byggda i trä och på sommaren är även en bassäng fyld med vatten som barnen kan bada i.), så vi gick dit och stannade ett bra tag! Maja träffade en dagiskompis, och de lekte jätte bra tillsammans.
Efter en heldag ute så tog vi det lugnt i några timmar, och vid tre tiden kom Mathias pappa hit med hunden Emma. Så nu har vi varit hundvakt till deras lilla jack russel. Efter middag och fika så gick vi ut med lilla Emma och stannade och lekte lite på skolgården här där vi bor. Sedan lämnade vi hem Emma och gick en lie extra promenad så att Maja somnade i vagnen. Nu blir det hyrfilm!!!


Morsdag

Min tredje dessutom, tänk att jag redan varit mamma i tre år! Och snar är jag mamma till en liten till, helt fantastiskt! Inte så långt kvar til 22 juli nu..
Idag fick jag sovmorgon, men gick ändå upp vid nio, som vanligt när jag har sovmorgon så kan jag inte sova så länge. Sedan har vi ätit en mysig frukost tillsammans - Ägg, kaffe, smörgåsar & färsk ananas. Snart ska vi gå ut i det underbara vädret, Mathias och Maja ska spela fotboll! Själv tar jag nog med mig en "tältstol" och min bok "Vår lilla hemlighet" och sätter mig i solen. Låter som en bra plan, eller hur?

Lättroade.

Efter ha sett den svenska filmen "Det enda rationella", som var helt sjukt dålig, så väger vi upp kvällen med annan underhållning. Så här kul har vi:



Är vi inte snygga? :P


Nyss hemkomna från en supergod middag hos ...

img_0792 (MMS)

Nyss hemkomna från en supergod middag hos svärföräldrarna. Maja somnade på vägen hem i vagnen. Nu blir det hyrfilm! Och färsk ananas, flädersorbe & krossad chokladglass till mig, schweizernötchoklad till Mathias... Ha en mysig kväll, det ska vi ha!


Tröttisar!

Vi är helt sega idag, hela familjen. Både jag och Mathias har sovit middag. Maja är den enda som orkat hålla igång hela dagen idag, trots att hon somnade senare än vanligt igårkväll och att hon gick upp tidigt.
Tror att hon väntar på det där lördagsgodiset ;)
Vi har inte gjort ett skit idag. Vi har spelat  Barbapappaspel med Maja, låtit henne kolla på Lotta på Bråkmakargatan som visades på tv, sen har hon lekt mycket själv med sina leksaker. Duktig tjej!
Snart ska vi i alla fall gå ut en sväng, köpa godis & lite annat gott. Middag serveras hos svärföräldrarna, alltså Majas farmor & farfar. Lax står på menyn! Maja får sätta på sig galonbyxorna och gummistävlarna så hon kan hoppa i lite vattenpölar och leka en stund på gården hos farmor och farfar för att springa av sig lite. Idag är en latdag helt enkelt, men jag tror att det kan behövas ibland, det också.

Varje kväll detta... 2xMitt val kvinna, c-...

img_0789 (MMS)

Varje kväll detta... 2xMitt val kvinna, c-vitamin och niferex (i hopp om att det dåliga järnvärdet ska gå upp!) Sen lite senare blir det gaviscon för halsbrännan! Det är spännande att vara gravid, det tycker i alla fall Maja..


Maja målar en hellikopter :)

img_0787 (MMS)

Maja målar en hellikopter :)


Lång dag!

Med tanke på när Maja vaknade imorse så känns dagen oändligt lång, men trevlig. Har hunnit med shopping (2 klänningar och två capritights), fika x 2, avslutningslunch, en halvtimmes vila, hämtning på dagis, lek i parken med Nellie & Carro, och nu står maten på spisen. Ikväll blir det kryddade köttfärsbiffar som jag lagt i tärningsstora bitar av ost i som serveras med bulgur, rivna morötter och en vitlöksås. Gott!
Mathias har varit och köpt varsin glass till mig och Maja, till efterrätt. Mums!
Har haft mycket sammandragningar idag och är ordentligt öm i revbenen. Men är man gravid så är man :)

Har glömt att tala om att bvc-besöket gick strålande! Maja fick oerhört mycket beröm för sitt språk och ordförråd, samt sin förmåga att rita gubbar :) Hon är en stor tjej på 15,4 kg och nästan 96 cm lång (fast hon stod inte riktigt still så hon kan nog vara någon cm längre eller kortare också...).


God(?)morgon.

Maja vaknade 05.30 idag och kunde inte somna om, trots att hon fortfarande var jätte trött. Hennes hosta förstörde denna morgon kan man säga. Gnäll och tjaffs om minsta grej, för att hon är så trött. Och jag är också trött och har inte alls lust att höra på gnäll om allt tidigt på morgonen.
Nu är hon dock lugn och kramig istället, men hon skulle verkligen behövt sova lite mer för att orka hela dagen.
Jag ska lämna henne på förskolan kl 9, hon ska springa något lopp och alla barn kommer få diplom! Låter roligt :)
Själv ska jag möta upp Madde, Caroline & Nina i Skanstull för fika och lite skitsnack, sedan ska vi ha en "sommarfest" i skolan. Det är egentligen en 2-timmars avslutningslunch för oss som bli klara undersköterskor denna termin! 2 veckor kvar i skolan, sen jag jag klar! Nästa vecka börjar den nya, och allra sista, kursen! Så den 12e juni ska vi grilla lite med mina och Mathias föräldrar och syskon, för att "fira" att jag är färdigutbildad undersköterska.



Gröna Lund - bilder!



Vecka 33 (32+0)

Idag går jag in i vecka 33 (har alltså gått 32 fulla veckor)!

Kopierat från barntotal:

I magen:

Barnet kan nu skilja på ljus och mörker och pupillerna kan vidga och dra ihop sig. Precis som en nyfödd bebis sover barnet mestadels av tiden. Nu kan det till och med ha REM-sömn, det vill säga den delen av sömnen som man drömmer under. Barnets lungor är nästan helt färdigutvecklade och deras alveoler är täckta med surfactant som ska hjälpa barnet att andas när det är fött. Det samlar på sig fett som värmer och skyddar och barnet ökar en hel del i vikt under graviditetens sista veckor. Nu ligger det oftast i rätt ställning inför födseln, det vill säga med huvudet nedåt.

             

Vikt: 2-2.2 kg

   

Längd: 43 cm

Mamma:

Du kan känna små rytmiska ryckningar i livmodern. Det beror på att barnet hickar. Det sväljer fostervatten, kissar och tränar därmed matsmältningen.

Partner:

Kanske är det dags att ni sätter er tillsammans och gör en födelseplan. Skriv ner era önskningar om hur ni vill att födseln ska gå till. Kanske vill ni ha dämpad belysning, en viss förlossningsposition, musik eller vissa smärtlindringsmetoder. Men kom ihåg att det är just önskningar. Personalen kommer att försöka tillgodose dem så gott det går men det är inte alltid säkert att de kan det.


Mödravården:

Du fortsätter att besöka din mödravårdscentral varannan vecka. Ditt symfus-fundusmått är troligen mellan 29 och 34 centimeter. Vid den här tidpunkten brukar barnmorskan kontrollera om fostret ligger i rätt ställning, det vill säga med huvudet nedåt.

Om du oroar dig för förlossningen är det bra att du berättar det för barnmorskan. Ofta kan du och din partner få göra ett studiebesök på den förlossningsavdelning ni har tänkt föda på. Alla har dock inte möjlighet att ta emot studiebesök men då anordnas istället en informationsstund i en samlingslokal.



Bild på magen från igår:


Grönan.

Vi har varit på Gröna Lund idag! Maja åkte dit med morfar direkt efter BVC-besöket, och jag och Mathias kom direkt efter att Mathias hade slutat jobba. Jag är helt slut nu, både trött som sjutton och öm i kroppen. Så jag tänkte strax gå och lägga mig.
Uppdaterar imorgon om BVC- och Gröna Lundbesöket. Kanske får ni se en bild eller två också! (Tror att vi lyckades ta någon bild på mig med magen, som jag inte tagit själv för en gångs skull!)

BVC

Klockan 15.15 ska jag och Maja till BVC för 3-års kontroll. Det ska bli jätte roligt & spännande!



Sötaste Maja i parken.

Regn, regn, regn.

Idag har det regnat hela dagen i stort sett så jag har inte haft någon lust att göra något alls mer än att ta det väldigt lugnt. Bäddade sängarna och plockade bara lite, pluggade, SOV & satt framför datorn medan Maja var på förskolan... Hade tänkt att dammsuga, men jag orkade inte. 
När jag hämtade Maja så gick vi rk vägen till farmor & farfar, alltså Mathias föräldrar. Jag kände inte för att gå hem och leka, var så trött trots att jag sovit på dagen... Undrar om järnvärdet har gått ned ytterligare?!
När Mathias kom från jobet vid fem-tiden så stack vi iväg till Farsta Centrum och handlade ett lila regnställ till Maja, det fick bli ett didriksons. Superfint!! Det konstiga var att didrikson kostade 499:- på Intersport, och 399:- på Stadium. Gissa vart vi handlade?! :)
Tycker det är så jobbigt att släpa gummistövlar och regnkläder fram & tillbaka från förskolan, så jag vill ha dubbeluppsättning och nu är det fixat, för stövlar fick hon ju på sin födelsedag.
Vi handlde även en riktig fotboll till Maja på Stadium, eftersom hon bara hade en sådan där barnfotboll i plats förut. Vi köpte en lite mindre boll, som var alldelles lagom för henne. Bollen var nedsatt från 249:- till 99:-! Så nu har Mathias lovat henne att dem ska gå till fotbollsplan i helgen och spela fotboll.
Sedan köpte Mathias även en djurgårdströja till Maja.... Inte för jag tycker om det, men men. Även denna var nedsatt från 500:- til 359:-
Jag och Mathias åt på Burger King, mycket gott! Maja var kvar hos farmor & farfar medan vi shoppade, och hon hade värkt i sig en massa fisksoppa med mörkt bröd till! Lite nyttigare än sina föräldrar med andra ord...
Nu är Mathias och tränar (Han får så fina muskler!! Fattar verkligen inte att det går så snabbt för honom att bygga muskler när han väl börjar träna.... måste bero på att han har tränat så himla mycket förut.), Maja ligger och sover och här sitter jag och lär väl göra ett tag till! Ska kolla lite bloggar, alltförföräldrar, facebook och lite annat kul innan jag lägger mig i sängen och läser. Jag kollar ju i stort sett aldrig på tv. Förut kollade jag nästan alltid på halv åtta hos mig, men nu orkar jag inte ens titta på det. Tycker bara att det är massa skit på tv nu förtiden... Var det inte mycket mer bra och intressanta program som visades för några år sedan?!?

Gårdagen.

Igår var det, till skillnad från idag, strålande sol hela dagen! Underbart.
Jag lämnade Maja på förskolan vid nio och gick sedan raka vägen hem. Satte mig på balkongen i solen med min lilla rosa dator och gjorde skolarbete hela förmiddagen. Strax efter ett kom Jenny förbi, så vi satte oss i varsin "tältstol" här utanför på gräsmattan och solade, snacka lite skit och drack kaffe. Mycket trevligt!
Hon jobbade i lördags när Majas kalas var, men gullig som hon är hade hon köpt en present ändå. Så vi gick tillsammans och hämtade Maja på förskolan och begav oss därefter till "den lilla parken". Maja fick sitt paket, gungade och lekte. Sedan gick vi hem til oss och Jenny hem till sig.
Maja och jag fixade balkongen här hemma när vi kom hem! (Jag som boar?!) Jag släpade ut läskbackarna, som har stått sedan i vintras, och ställde de i hallen. Störst chans att Mathias pantar dem är om de står i lägenheten eftersom han är pedant och hatar när saker står här inne. Samma sak med de gamla balkongmöblerna... De ställde jag också i ren protest i hallen (orkade inte bära de längre med tjocka magen), och de bar han till grovsoprumet så fort han kom hem! Sedan sopade jag och Maja rent på balkongen och torkade av räckena, fönsterbrädan m.m. Vi skakade den turkosa mattan och sedan gick vi till källaren och hämtade ett vitt litet bord att ha på balkongen. Vi ställde dit massa ljus i grönt, gult och turkost och ställde upp "tältstolarna" att ha där så länge. De kanske får stanna där också, för de är så himla sköna att sitta i!
Nu fattas det bara fina balkongblommor, så är jag nöjd med balkongen. När jag och Maja var klara så satt vi ute på balkongen och gjorde pussel, och lekte affär. När Mathias kom hem började han att spela spel med Maja medan jag lagade mat.
Kvällen avslutades sedan med korvstroganoff, mer spel, filmtittande, bad & slutligen sängen.


Maja säger "åh vad skönt det är med regn"....

img_0782 (MMS)

Maja säger "åh vad skönt det är med regn". Jag vet inte riktigt om jag håller med.


Kladdkakemuffins.

Här kommer, enligt önskemål, receptet på mina kladdkakemuffins:

150 g smält smör
2 ägg
2,5 dl socker
0,5 dl sirap
2 tsk vaniljsocker
0,5-1dl kakao
2dl mjöl
1/2 tsk bakpulver
Bullformar


Smält smöret och låt det svalna en stund. Sätt på ugnen på 175 grader (200 grader om man inte har varmluftsugn blir bra, tror jag). Vispa ihop ägg, socker och sirap (behöver inte vispas sådär jätte poröst, en liten stund räcker bra!), häll sedan i smöret. Därefter blandar man i vaniljsockret, kakaon (efter smak, beror på hur stark chokladsmak man vill ha) och sedan mjölet till en jämn smet. Sist i med bakpulvret och blanda om! Häll därefter i smeten i bullformar, jag brukar fylla de ungefär till hälften (Det brukar bli ca 15-18 stycken av denna smet) . Sedan gräddar jag muffinsen långt ned i ugnen, näst längst ned, tills de är färdiga. Jag brukar ha inne mina i ca 15 minuter, max 20 minuter, men det varierar nog mycket från ugn till ugn. De ska ju vara kladdiga, men inte rinniga. De stelnar ju till lite sen när de svalnar också!

Ibland brukar jag ha i lite annat gott i mina muffins också... 
Lite rivet apelsinskal och hackad apelsinchoklad i smeten så får man goda apelsinchokladmuffins, eller om man tar någon dl kokos i smeten så får man jäte goda choklad & kokoskladdkakemuffins !



Magen vecka 32


Födelsedagsbilder!



Sessan sover.

Nu sover vår lilla 3-åriga prinsessa. Hon somnade precis, efter en 13 timmars fullspäckad dag med en massa skoj.
Hon vaknade vid sju, så jag sa till henne att ligga kvar i sängen och vänta liten stund. Hon väntade med spänning och fick världens bredaste leende på läpparna när hon hörde att vi sjöng "Ja må hon leva", sedan såg hon alla paket och den lilla minitårtan som jag hade gjort och gapade stort! "Får jag äta godis på morgonen?!" Frågade hon förvånat när vi sa att hon fick äta sin lilla godistårta till frukost, i sängen. Hon öppnade snabbt alla paket och tackade efter varje paket, och såg alldelles lycklig ut. "Åh, jag har önskat mig en sån! Tack snälla!!"
Jag filmade alltihopa, så nu är det förevigat på film. Mysigt!
Sedan gick vi upp och började fixa på en gång. Åt frukost tillsammans, bakade lite fler kladdkakemuffins och gjorde en jordgubbstårta & en godistårta. Precis vad Maja hade önskat sig.
Kalaset var supermysigt, med släkt och de alla närmsta vännerna. Majas bästa kompisar var där såklart! Barnen lekte för fullt och hade superkul tillsammans, det är så kul att se dem nu när de verkligen leker ihop och hittar på olika lekar.
Maja fick massor av fina presenter! Pärlor, spel, blåsbubblor, en pippiryggsäck, gummistövlar, en kassaapparat som var jätte populär, böcker, kritor, "my little ponnys", t-shirt, sängkläder och lite annat roligt! Allt är mkt upskattat!
Efter kalaset gick vi hem & Maja lekte oavbrutet med sina nya saker, och med alla ballonger jag hade blåst upp. Vid fem tiden gick vi ut i värmen igen och köpte thaimat i "gula kiosken". Sedan satte vi oss i en park och åt middag på en filt, jag Mathias & Maja. Supermysigt! Gud vad jag älskar min lilla familj. Sedan fick Maja leka tills sju-tiden, då gick vi hem. Vi trodde Maja skulle somna på vägen, för hon var helt slut. Men inte då ;) Hon skulle minsann leka lite till när hon kom hem, men nu lite efter åtta tiden så somnade hon som sagt... En händelserik födelsedag, och jag tror att hon tyckte den var alldelles perfekt!
Nu har jag svullna fötter & ont i både höfter & ljumskar.. Men vad gör det?! Ingenting!!
Jag älskar denna värme!! Och jag älskar att vara gravíd för jag vet vad vi har framför oss!!
Längtar efter att tre ska bli fyra. Bara två månader kvar nu. Hoppas på en fin och varm sommar så att vi kan spendera våra dagar på stranden tills dess att bebis bestämmer sig för att titta ut.

Min stora lilla flicka.

Imorgon bli min stora lilla flicka 3år. För tre år sedan skrev vi in oss på förlossningen. Jag hade ca 3 minuter mellan värkarna och hade ca 12 timmar kvar tills dess att Maja skulle se dagens ljus för första gången, och 12 timmar kvar tills att jag skulle bli mamma för första gången. Världens häftigaste känsla!
(Imorgon är det också exakt 2 månader kvar tills jag är beräknad att bli mamma för andra gången.)

Maja brukar rätt ofta vara ledig med mig på fredagar, om jag hunnit med de uppgifter jag måste ha gjort i skolan. Men eftersom hon var ledig med mig i torsdags, och eftersom hon ville fira sin födelsedag på förskolan, så fick hon gå dit idag! Hon var så stolt när jag lämnade henne med ett paket päronsplit!! Och när jag hämtade henne var kalaset fortfarande i full gång, så jag fick vara med när GRODAN kom med ett paket till Maja i sin mun. Maja fick två tofsar och ett hårspänne av förskolan i present, det var underbart att se lyckan och stoltheten i henne ögon! Den här dagen var det hennes tur att få paket av grodan! :)

Jag började baka kladdkakemuffins så fort jag kom hem igen imorse, vid 9.15 tiden. Sedan fixade jag lite här hemma. Gick upp til centrum och shoppade en massa nya sommarkläder till Maja (3 shorts, 2 linnen, en kjol & 3 capritights) och ett linne samt tre par trosor till mig att så småningom lägga i BB-väskan. Köpte även paket till Amanda som fyllde tre år i onsdags! (Vi ska på hennes 3årskalas på söndag. )Sedan mötte jag upp mamma & pappa för lunchbuffé på kinaresturangen i Högdalen.

Sen gick jag hem, läste lite gruppforum i skolan och gjorde något eget inlägg. Dessutom passade jag på att vila i nästan en timme, Maja har varit rätt så stökig de senaste nätterna, så det var så skönt!

Efter hämtning på förskolan så gick vi upp till centrum för att träffa min mamma. Mathias är på grönan ikväll med jobbet och min pappa & syster jobbar båda två så då tänkte jag, mamma och Maja passa på att hitta på något bara vi tre. Tanken var att vi kanske skulle åka in till stan, gå på grönan eller något annat skoj. Men helt plötsligt var himlen alldelles mörk, så vi stannade kvar här hemma. I högdalen centrum satt en riktigt fylletrasa på marken utanför den mest ökända krogen i hela Högdalen. Med sig hade hon ett barn, max ett år äldre än Maja, som var alldelles smutsigt. Vi sa till väktarna i centrum och när de kom dit och skulle prata med mamman (som var SÅÅÅÅ berusad), så började mamman att slåss med väktarna. Vi stannade för att titta så väktarna inte lät henne gå (det verkade så från början, innan hon började slåss), men sedan kom även polisen. Så förhoppningsvis blev flickan jourhemsplacerad eller hämtad av någon bra släkting eller pappan eller så... Det som jag verkligen reagerade på att den lilla flickan knappt reagerade när mamman började slåss med väktarna, utan bara blev lite orolig och såg sorgsen ut... Ett barn som vuxit upp i en vanlig familj hade blivit hysterisk om mamman började slåss med två okända män, så jag kan bara tänka mig vad denna unge varit med om....

Nog om det... Vi gick till mammas gård och åt en god middag ute,  mozarellaostsallad och ört- och vitlöksostfylld lövbiff, och så baugette till det! Jag och Maja var där ute ända tills efter sju, sedan gick vi hemmåt och Maja somnade i vagnen på väg hem! Hon var helt slut, lilltjejen.

När vi kom hem la jag Maja i sängen, sedan bakade jag en till plåt kladdkakemuffins till tills imorgon! Kan det där receptet i huvudet nu... Kan lägga upp det på bloggen sen, för det är verkligen ett jätte gott recept som jag ändrat lite på själv för att få det som jag vill ha det.
Jag har även blåst upp massa ballonger som ligger på golvet i köket och slagit in Majas paket och lagt på kökbordet! Det ska bli så himla mysigt att sjunga för henne imorgon bitti. Kameran är laddad och minneskortet tömt så att vi kan ta många kort imorgon. Videokameran är framtagen och batteriet laddas just nu (gud så dåliga vi har varit på att filma de sista året.... men vi har ju massa bilder och minnen i huvudet).

Nu hoppas vi stenhårt på att det blir fint väder imorgon!!! Håll tummarna, snälla!




Vackra, fina, söta, underbara (snart) 3-åring. Mamma älskar dig mest av allt i hela världen!

Maja springer runt som en galning på lekpl...

img_0754 (MMS)

Maja springer runt som en galning på lekplatsen! Snart ska vi gå till Bandhagen centrum för att äta middag, det blir nog sushi :)


En liten rosa.

Sitter och skriver på min lilla nya samsung. En liten ROSA minidator som väger mindre än 2 kg, superlätt med andra ord! Känns perfekt, kan jag ta med den ut och plugga på fik och liknande. Den andra var tung och klumpig att släpa på.
Här hemma verkar vi ha börjat "boa". För er som inte är gravida och aldrig har varit, så innebär det att man fixar och donar i hemmet (eller i trädgården, bilen och så). Det kan vara allt möjligt man gör, som att rensa grejer, renovera, måla, inreda.. Som en omedveten (eller medveten) slags förberedelse inför bebisankomsten. Vi har förutom att storstädat och skrubbat hela jäkla badrummet i minsta detalj även hunnit med att rensa i diverse utrymmen och lådor, gått ned med saker i källaren, tvättat en massa och massa annat smått...
Idag lagade jag min livs första lasagne, den blev supergod! Har även varit och handlat, hämtat paket på OK, tvättat mera, vikt tvätt, diskat, varit i parken, haft picknik på gården och gått i farsta C under dagen/kvällen. Detta i kombination med helgens bravader har gjort att jag har galet mycket sammandragningar nu. Dags att ta det lugnt med andra ord.
Imorgon ska jag ligga på soffan och plugga hela dagen när Maja är på dagis. På torsdag är det stängt på förskolan, så då ska vi baka lite inför lördagens kalas. Mys!


Myser ute i värmen!! Underbart :) vi har m...

img_0746 (MMS)

Myser ute i värmen!! Underbart :) vi har med saft och mariekex trots att Maja har "sockerförbud" på vardagar. Är det en såhär undebar dag så är det!


En liten olycka skedde visst igår... Blir ...

img_0739 (MMS)

En liten olycka skedde visst igår... Blir ingen datoranvändning idag inte! :( bara att köpa en ny så snart som möjligt, så att jag kan plugga igen.


Vi storstädar, ordentligt! Alla parfymflas...

img_0736 (MMS)

Vi storstädar, ordentligt! Alla parfymflaskor, krämtuber och liknande har till och med blivit diskade i köket. Mathias har dammat o dammsugit! Så fint det blir här hemma.


Maja gick upp själv idag! Kom in och pussa...

img_0735 (MMS)

Maja gick upp själv idag! Kom in och pussades lite, gick sedan ut igen och satte på barnprogram på tv:n. Efter ett tag började hon leka med dockor och gör så fortfarande. Gud så skönt, jag gick upp alldelles nyss (kl.9!) och Mathias ligger fortfarande i sängen. Söta underbara Maja, hon kände väl att vi behövde sova lite.


Oj!

Gick in här och tittade på statistiken. Jag har ju många besökare varje dag, till min stora förvåning. Många i mina ögon vill säga, upp emot 20 unika besökare varje dag! Inte illa. Vissa dagar är det måååånga fler unika besökare än så, men det är när jag länkat till bloggen på AFF eller FB. Hur som helst så känns det jätte roligt!
Jag tror det är dags att börja skriva lite oftare och lite mer ordentligt, dvs titta efter stavfel och så. Fast ofta uppdaterar jag bloggen när jag har massa annat för mig, så vi får se hur det blir med den saken... Jag vill inte lova för mycket!

Vår dag har varit alldelles underbar. Vi har shoppat lite i Farsta C, ätit god lunch på ett mysigt fik, lekt i en parklek i Farsta, ätit på middag på balkongen, varit ut lite till, gjort rent Majas vagn & gungat.

Ni kanske tycker vi är tokiga som gick till ett shoppingcenter i denna värme. Men vi har varit ute också, och det är väldigt härligt i shoppingcenter när det är så här varmt ute. Svalt och skönt, och inte en massa människor!
Maja var helt vild och sprang precis överalllt, och lyssnade inte alls på vad vi sa. Ingen aning om varför, hon brukar vara rätt så att bra på att lyssna. Men inte idag. Flera gånger försvann hon, men var såklart bara någon meter bort eftersom vi hade, eller hmm... försökte, ha koll på henne hela tiden. Förutom en gång! Vi stod precis vid kassan på Kicks och helt plötsligt var Maja helt försvunnen. Jag ber Mathias kolla utanför, men hon syns inte till någonstans. Jag ber Mathias ställa sig i kön och börjat leta själv (Mathias undrar hur fan jag kan vara så lugn). Jag är inte lugn, men försöker att vara. Går snabbt till godisaffären mitt över, men hon är inte där. Går tillbaka in i Kicks och går ett varv i affären. Och där är hon, som tur är! Hon har gått in i affären, till andra sidan, där de har fönster mot torget. Där står hon och spexar i rutan inför ett par som tycker hon är hur charmig som helst. Jäkla unge!

När vi åt lunch så hade vi det så himla mysigt. Jag åt en så himla god kyckling- och fetaostsallad! Maja hittade en femårig pojke (han skulle fylla fem i oktober, hörde jag, för Maja frågade!) att leka med i en liten hörna för barn, så de satt och pratade och lekte med caféts leksaker. Jag och Mathias satt i lugn och ro och bara njöt av att "vildingen" hade lugnat ned sig ett tag. Ibland känns hon så himla stor, vår Maja. Konverserar med en snart femårig pojke om allt & inget. Frågar en massa frågor och leker, skrattar med pojken och åt roliga saker de kommer på tillsammans. När vi skulle gå så ville hon absolut ha en kram från pojken, och han var så snäll och ställde upp. Trots att han snart var fem år och tyckte att det var lite löjligt.

Skulle kunna skriva en massa mer, men nu ska jag göra "mannen" snygg & slinga hans hår!

Hej svejs!

Godmorgon!

Vilket fint väder det är ute! Strålande sol och redan ganska varmt, 15 grader klockan 08.20 är inte illa alls. Fast det skulle ju bli rätt dåligt väder idag, så det lär väl ändras lagom tills dess att man ska gå ut.

Vet inte alls vad vi har för planer för dagen idag. Mathias pratade om att kanske åka till Farsta centrum och shoppa lite. Hur som helst så köper vi nog slingor till både honom och mig, nu är ju sommaren snart här och då är det fint med mycket ljusa slingor på oss två, tycker jag (Sen fattas bara att bli brun också....). Sen tycker jag det är himla kul att slinga håret på andra. Särskilt på Mathias :D
Igår lyckades jag buda hem en helt ny MOLO t-shirt till Maja, "Airbush", för 179:- Perfekt! Jag gillar verkligen det mönstret. Alltså MOLO har alltid varit dyrt, men nu är det ju galet dyrt. De vanliga långärmade tröjorna kostar 499:- och de gjorde de inte förut! Trist att det ska vara så ruskigt dyrt tycker jag.. Ibland kan man ju köpa en ny tröja och så spiller dem något som inte går bort i tvätten, första gången de använder det. Då känns det inte riktigt värt att köpa tröjor för en femhundring. Aja, nog om det....
Maja sov till 07.30 idag, rena sovmorgonen! Nu bygger hon med klossar, skönt att hon leker så bra själv nu för det gjorde hon inte förut. Hon tjattrar i ett men det är ju bara mysigt. Fast hon blir väldigt irriterad på mig när jag inte hör vad hon säger, eller om jag svarar -"mmm" på fel ställe. Ibland måste man stänga av öronen och koncentrera sig på sitt = inte så uppskattat alla gånger.
Bebis i magen har haft sitt "morgonrace", som vanligt på morgonen har den alltså haft det riktigt livat i magen! Men nu verkar h*n sova gott igen. Myspys! Skulle gissa på att liten vaknar snart igen, eftersom h*n alltid gör det efter jag har ätit och druckit kaffe.
Nej nu kurrar magen högt, dags för den där frukosten! Maja vill ha toast med ost & skinka, låter som en rätt bra idé.

Ha en mysig lördag!


Har gått in i vecka 31 nu!  Magen känna st...

img_0730 (MMS)

Har gått in i vecka 31 nu!  Magen känna större än för någon dag sedan... Håller ni med? Eller så beror det bara på pizzan.. Glassen..muffinsen... :D skitsamma, banta kan jag göra sen, för just nu är jag galet hungrig hela tiden!!!


Ledig fredag.

Mathias har varit på jobbet idag, medan jag och Maja har varit lediga tillsammans och haft det mysigt! Men nu är det helg (igen!) och Mathias får ta och mysa nu istället. Fast precis för tillfället är han fullt upptagen med disken! Jag sa att jag kunde ta den, eftersom han har jobbat hela dagen, men det fick jag inte. Gulle han.

Tanken var egentligen att jag och Maja skulle bege oss mot Sköndal dagen till ära. Hem till Madde och Amanda. Där skulle även Alexandra med Elsa, Carro med Nellie samt Nikki med Esperanza och Leonel vara. Dock så snorar jag och Maja fortfarande en hel del, och jag vill inte riskera att smitta de andra. Särskilt inte lilla Leonel som bara är 1,5 månad gammal. Jätte tråkigt, men vi får ta det en annan dag helt enkelt.
Istället har jag och Maja spenderat dagen på "tu man hand". Vi tog det lugnt imorse, åt god frukost och tog ett varmt bad tillsammans. Sedan bakade vi kladdkakemuffins, efter det lekte vi en stund, åt rester av gårdagens pastasallad och myste. Efter det så gick vi till parken, Bandängen. Vi tittade länge på djuren och Maja lekte sedan i själva lekparken medan jag satt på en bänk och läste i min bok Mamma sa att jag var sjuk. Efter en stund dök en kompis till Maja upp, Nellie (en annan Nellie), så de fick leka en stund innan det var dags att gå hem.

Nu har vi precis ätit middag. Hemlagad pizza stod på menyn idag. Maja fick en glass till efterrätt eftersom det är fredag, men hon åt den inte så vi la tillbaka den i frysen. Det skulle aldrig ha hänt för några månader sedan!! Då hade hon ätit den hur mätt hon än var. Men nu spar hon hellre och äter det senare, än att äta upp det trots att hon egentligen är mätt.
Mathias har lyckats få i sig tre tycken kladdkakemuffin efter middagen, jag tror att han gillar dem!

Nu ska Mathias få ha datorn en stund. Trevlig helg på er allesammans!!


MVG x 2

Natten hade gått jätte bra hemma hos mormor & morfar, betyg MVG!
Maja hade visserligen varit lite ledsen på kvällen när hon blev trött och sagt "Jag vill gå heeeeem, jag vill ha fredagsmyyyys med min mamma". Men sen hade det inte varit mer med det. Hon hade vart glad och nöjd resten av tiden, fått äta glass och lekt med Louisa! Idag har de varit på skolgården, i parkleken och på MCdonalds. Antar att hon har haft det rätt så bra?! :) Hon hade hostat som en tok när hon skulle sova, men vi är ju vana är hemma. Hennes astma har varit rätt jobbig ett tag nu, tyvärr. Men nu verkar det gå åt rätt håll i alla fall, ingen hosta idag vilket är ett gott tecken inför natten.

På tal om något helt annat. Jag skrev ett arbete förra veckan, i Lindrande vård, som hette "Massage som smärtlindring inom den palliativa vården". Min lärare tackade bland annat för ett fantastiskt arbete och skrev att hade uppnått målen för MVG! Så himla skönt. Jag har haft mvg i typ varenda kurs sedan jag började plugga till undersköterska, förutom nu i slutet för jag har varit så trött och lat i och med graviditeten. Så det känns skönt att vara på banan igen :) Den här kursen är lärorik och väldigt intressant, och det underlättar en hel del. De två första terminerna av utbildningen var fantastisk roliga, särskilt eftersom man lärde sig så himla mycket nytt. Den här terminen har det mest varit repetion, så jag tror att det också, förutom graviditeten, har gjort att det inte har varit fullt lika motiverande att kämpa för mvg som tidigare (kanske borde vara tvärtom?!).


Bm-besök + lite annat!

Idag var det återigen dags för bm-besök! Helt plötslig stod Mathias i väntrummet också, det var en trevlig suprise att han kunde gå lite tidigare från jobbet för att vara med

Lite siffror:

Vecka 29+6
Vikt: +10kg! (Fattar inte vart de satt sig, men vågen stämmer ju..... Men jag känner mig inte alls särskild stor och inte tycker jag att jag har blivit särskilt tjock någonstans heller! Men sist gick jag också upp mycket fram tills vecka 32 ungefär, sen stod det still. Hoppas på samma sak denna gång! Men jag är inte orolig heller, jag var ju väldigt smal innan och ska gå upp en del. )
Hjärtljud: 147 (Ökade sedan upp mot 155 någonting)
BT: 110/70 (högre än vanligt, antar att det beror på att jag precis varit sjuk och fortfarande är genomförkyld!)
Sf-mått: 28
Vi tog inget HB eftersom det togs för tre veckor sedan och jag känner själv att järntabletterna hjälper.

Bebisen ligger dessutom med huvudet nedåt nu, med ryggen på min vänstra sida Ganska långt ned, så barnmorskan trodde chansen var minimal att h*n skulle vända på sig nu!

Det roliga var att hon bara behövde titta på magen för att se det. Jag frågade nämligen om hon kunde känna hur bebisen låg och hon tittade bara på magen och sa: "ja den ligger nog med huvudet ned och ryggen där, och så fötter och armar såhär!" Sen kände hon efter ordentligt och bekräftade bara att det var så. Jag frågade hur sjutton hon kunde se det, och hon svaradea att det såg man ganska tydligt på mig för jag var så smal, jag var lite större där och man såg konturer av ryggen där osv.... Det märks att hon har jobbat en himla massa år som bm!

Efter barnmorskebesöket handlade vi lite gott till kvällen och var dessutom på sysmtemet en snabb sväng. Mathias köpte några öl och jag köpte faktiskt denna graviditets första alkoholfria öl!! längtar redan efter att få smaka den, det är ju bara så gott!!
Vi är nämligen barnfria ikväll och ska ha lite mys och se filmen 2012!
Maja har inte sovit borta på måååååånga månader (inte så kontsigt, hon är ju bara 3år), men vi tänkte att hon skulle "öva" nu och kanske en gång till innan det är dags för mig att föda. Då kanske hon får sova borta i två dygn (om vi åker in på kvällen exempelvis, sen stannar vi nog en natt när barnet väl är fött), så det känns bra att veta att det funkar innan dess!
När hon var liten har hon sovit hos både farmor & farfar och mormor & morfar utan problem, inte många gånger, men någon gång. Nu när hon är större är hon mer medveten och har vi frågat henne om hon vill sova borta har hon svara "Nej, jag vill sova hemma i min säng. Jag vill vara hemma med min mamma och pappa". Men nu hade vi förberett henne sen igår att hon skulle sova hos mormor & morfar, dessutom är deras kontaktbarn där som är 9 år och hon ska också sova där vilket gör det hela lite extra roligt! (Maja älskar verkligen Louisa!)
Medan Mathias spelade fotbollsmatch efter barnmorskebesöket så grillade jag, Maja, Louisa och min mamma & pappa hemmaggjorda hamburgare! Jätte mysigt och mycket gott :)
Vi grillade även igår, kött, också med mamma & pappa samt några andra familjer, och det var också supertrevligt och jätte gott!!

UNDERBART MED SOL & VÄRME!!!

Ha!

Mathias kommer hem efter träningen med några små burkar. Jag undrar vad det är han håller i?!
-Det är min lunch. Det är tonfisk.
Jag gapar, ska HAN äta tonfisk till lunch, på riktigt?
-Ja, jag har ju ingen matlåda, så jag ska äta tonfisk och keso.
Jag gapar ännu större. KESO?! Seriöst, killen har aldrig ätit keso!! Aldrig smakat trots att jag försökt få honom att testa många gånger.
Men alltså, på riktigt så ska han alltså äta keso & tonfisk imorgon till lunch. Den här gymgrejen har plötsligt blivit väldigt mysko. Jag kan inte sluta skratta för mig själv.

Jag säger bara, vänta ni!! Vänta till augusti/september någon gång! Då fan ska det springas förorten runt, det ska simmas och gymmas och gud vet allt. Jag ska väga min normalvikt, dvs 52kg, senast i november/december. Hör ni det? Åh, nu får jag mycket att leva upp till.... Pepp pepp!! Fan vad jag ska äta keso & tonfisk, dietsoppor och vad sjutton som helst. Jag ska bli smal, det är ett som är säkert.

(Ps. Påminn mig om detta och tryck upp i ansiktet på mig sen, snälla?! Upp till bevis liksom, på mig bara!!!! Ds.) 

Såhär smal ska jag bli igen, snabbt som attans. Inte världens bästa bild. Men smal är jag. Ja, precis så ska kroppen bli snabbt som attans!


Magen vecka 30


Vecka 30!

Nu har jag gått in i vecka 30 i graviditeten, vilket känns helt fantastiskt! Ibland går tiden extremt långsamt och ibland extremt fort. Nu så känns det som om det närmar sig på riktigt. Vi har lite små saker att se fram emot på vägen tills dess att vår lilla tvåa kommer, och det känns att ha några milstolpar på vägen och andra saker att fokusera på! Det blir lätt så att man helt snöar in sig på när bebisen ska komma, i alla fall för mig.
På onsdag är det återigen dags för bm-besök, det ska bli spännande att se hur mycket jag väger, hur stor magen har blivit och hur hjärtslagen slår :) Maja får följa med, eftersom jag fick en sen tid denna gång. Hoppas hon tycker att det är spännande!
Sedan den 22a maj är det kalas för Maja, ska bli så himla mysigt :) Få ge presenter i sängen och sjunga "Ja må hon leva" för vår stora tjej som blir 3 år! Tiden flyger iväg.
Sen runt den 11e juni (tror jag) är jag klar i skolan och därmed utbildad undersköterska! Tror det blir en god middag med familjen för att "fira" lite då. Den 30e juni fyller jag 24 år och då blir det säkert ett litet kalas, jag längtar efter smörgåstårta, som om jag orkar så ska jag baka det då. Sedan är det Nåttarö 4-11 juli och den 22a är liten beräknad!
Jag försöker njuta av magen, av sparkarna och av hela känslan av att var gravid. Alla funderingar på vem som finns där inne i min mage och hur h*n ser ut m.m. Så himla mysigt!! Det här blir nog andra och sista gången, då vi bara tänkt att skaffa två barn (men man vet ju aldrig!). Känns lite sorgset, men ändå bra :) Vår familj känns komplett som den är, och kommer nog kännas ännu mera fullständig när liten kommer!!
Jag ser fram emot ett nytt kapitel i livet, med fyra familjemedlemmar, att få vara föräldraledig igen, att sen få börja jobba som undersköterska och så småning om köpa radhus eller hus.. Framtiden känns underbar!
Och nuet är lika underbart det som tur är! Längtar jut nu efter min stora flicka som jag ska hämta kl 14 på förskolan, vi ska baka kladdkakemuffins när vi kommer hem tänkte jag.
På återseende och TREVLIG HELG!!! (Den här veckan har gått snabbt, det var ju nyss helg?!)

"Flickan med de röda skorna - Berättelsen ...

img_0687 (MMS)

"Flickan med de röda skorna - Berättelsen om min älskade flicka som dog i cancer". Den bok började jag på igårkväll och liksom den andra boken så läste jag ut denna direkt. Den var ännu bättre och ännu mer gripande! Otroligt osorglig men en hyllning till livet. Dessa böcker har verkligen fått mig att tänka och jag känner någon slags ro över mig själv och mitt liv just nu och bara njuter. Som nyss, njöt av att hålla Maja i handen påväg till dagis, av solen som lyser och av alla pussar jag fick när jag lämnade på dagis. Jag känner mig harmonisk och tillfreds, de senaste veckorna mer än på mycket länge. Och det smittar av sig på Maja, underbart.


"Kan jag dö, mamma?" heter boken jag lånad...

img_0686 (MMS)

"Kan jag dö, mamma?" heter boken jag lånade igår på biblioteket efter det att jag hämtat Maja på förskolan. Alla 192 sidor har jag redan läst ut, kunde bara inte lägga ifrån mig boken igårkväll.  Den var helt enkelt väldigt bra, lättläst och otroligt känslosam.


Bebiskläder! Det var visst rätt mkt i små ...

img_0682 (MMS)

Bebiskläder! Det var visst rätt mkt i små storlekar, tror det räcker nu... :)


Bebissaker!

Har varit nere i källaren idag. Jag rotade, sorterade och höll på i nästan en timme! Med mig upp fick jag tre proppfulla kassar med bebiskläder i storlek 50,56 & 62! Samt en sjal och en bröstpump. Tog också med mig två soffkuddar som inte används. Tänkte att jag kunde använda dem till att sy en amningskudde nämligen! Får se bara, när och om det blir av. Här uppe ligger även en del nyköpta kläder till bebisen (så söta, tittar på dem lite då & då och läääängtar tills vi får använding för dem!) och en stor påse med bebiskläder som Love och/eller Emil har haft, samt en del som Emil fått låna av Majas gamla bebiskläder. Sen finns också den nya sjalen i skåpet & ett andningslarm. Vagnen är beställd och kommer i juni. Babyskyddet och babysittern får stå kvar i källaren tills i juli någongång. Vi måste köpa ett nytt skötbord, vi har bestämt oss för detta :



Sen behöver vi även en ny byrå för att få plats med alla bebiskläder (väntar med att tvätta alla bebiskläder tills vi köpt den nya byrån). Vad behöver vi mer då??? Kanske blöjor, nappar, flaskor, salvor, amningsinlägg, någon ny amningsbh och lite sånt där. Ska kolla vad vi har och vad som behövs... En ny madrass till resesängen behövs också, och kanske en till bebis kudde. Bebisen kommer att sova med oss (JA till samsovning!!!) men det kan vara skönt att lägga bebisen i sängen under dagen när man måste fixa med något. Särskilt sen när de börjar ta sig runt lite, då är det perfekt att sätta ned bebisen med lite leksaker där i medan man går och kissar eller tar en snabbdusch eller så :) Funderar även på att köpa en lite hundbädd från ikea! Haha, låter säkert helt knasigt. Men om Maja kommer in till oss på natten så känns det lite säkrare att ha bebisen i hundbädden i sängen, så Maja inte rullar på bebisen. Då har den lite kanter runt omkring sig. Den kan även vara mysig att ha i soffan och liknande tänkte jag!! Såhär ser den ut (finns även i grått & blått, har inte bestämt mig för vilken färg jag vill ha.. och har inte frågat mathias ännu heller):


Vilodagen?

Söndag är Mathias vilodag, eller han vill gärna att det ska vara det. Idag tänkte jag att han kunde få vila lite eftersom han skulle ut igår. Det blev ingen riktigt utgång för honom dock, han hade först varit på hockey med en kompis sedan hade de åkte till Gröna Lund tills de stängde vid elva. Efter det hade de tagit en taxi till huddinge där en kompis bodde, så då var fyra killar som hade skoj och badade såndär badtunna. Sen kom han hem vid två tiden, då vaknade Maja, så vi låg och pratade en stund och bara myste allihopa innan vi alla somnade igen. Så himla mysigt och jag tyckte att det lät som en jätte rolig kväll för Mathias del!
Jag såg Avatar igårkväll och den var bra. Inte sådär suuuuuuuper mega extremt otroligt bra, som många har fått det att låta. Men den var absolut häftig och välgjord, sevärd helt enkelt. Sen förstår jag såklart att hela upplevelsen blir häftigare i 3D.
Snittarna jag skrev om igår, de är föresten finhackad rökt skinka i också.  Kom på det nyss när Maja ville ha skinka på sin smörgås.
Våra nya grannar ovanför är föresten jätte jobbiga. En unge har sprungigt fram och tillbaka jättefort hela morgonen, jag vaknade av det och en kvart senare vaknade Maja också utav det. Jag fattar inte att man låter sin ungar SPRINGA i lägenheten fram och tillbaka (det lät dessutom som om ungen hade träskor på sig) !! Speciellt inte tidigt på morgonen. Jag har fått lära mig att springa får man göra utomhus, och även om Maja springer någon gång här hemma utan att det spelar oss någon roll så skulle vi aldrig i livet låta henne springa som en galning fram och tillbaka. Det låter ju i hela huset! Sen började de pumpa musik vid nio tiden, någon slags house... Suck.

Aja, snart ska vi ut i den fina vårsolen!! Jag ska ta med en bok att läsa medan Maja leker i parken. Jätte skönt!

Valborgshelgen.

Gårdagen spenderades hos Roger, Karin & Molly (2,5år). Där var även mina föräldrar och lite annat folk i blandade åldrar. Mycket trevligt! Maja hittade en kompis som hette Nellie, hon skulle fylla 4 år i oktober. De lekte konstant i flera timmar utan att bråka en enda gång, helt fantastiskt! Det är så kul nu när det leker tillsammans, med varandra. De hade så himla kul ihop!
Jag och Mathias fick med andra ord känna oss nästintill barnfria, då vi absolut inte var välkomna in i barnrummet.. Det lär ungefär såhär när jag tittade in: "Nej mamma, gå ut härifrån nu!!! Vi vill faktiskt leka själva!!!"...
Stämningen var god, men jag måste säga att det är en rätt rolig syn att det vuxna människor onyktra. De blir annorlunda, fast de märker det knappt själva...
Maten var jätte god! Det var ett slags knytkalas och mina snittar var mycket uppskattade :) Jag gjorde tortillasnittar fyllda med lagrad ost, cremefraise & sambal oelek som man har i ugnen i ca 10 minuter. Ett recept jag fick av Mathias mamma, mycket gott!! Sen var det västerbottenpaj, köttfärspaj, olika sorters ostar, mozarellasallad, italienska skinkor i olika slag, salami, "räksnittar", efterätt i form av någon slags chokladtårta och lite annat smått & gott.

Idag fick jag sovmorgon! Men Maja vaknade jätte sent, vid tjugo i nio, så jag kunde änd inte sova längre än så fastän jag fick om jag ville. Låg kvar i sängen en stund & läste min bok men sedan hörde jag att Mathias och Maja gjorde iordning frukost och då gick jag upp omedelbart bums :)
Sedan har jag spenderat dagen på tu man hand med Jenny, vi har shoppat  Farsta Centrum samt tagit en fika på Gullvivan i Högdalen.
Mathias åkte på hockey vid tre och lämnade därför Maja hos sina föräldrar. Så jag får lämning till dörren vid 18-19 tiden! Jätte skönt med lite egen tid. Har passat på att vaxa benen och ta ett långt varmt bad, och så har jag unnat mig en calippo cola glass också, mums!
I farsta köpte jag vax, mascara, en tröja, inbjudsningskort (till Majas kalas) & ett limstift (för att Majas var slut).

Nu ska jag försöka hitta på något att äta, det är sådär lagom kul att laga mat till sig själv... Och sen ska jag fortsätta läsa min bok tror jag. Ikväll blir det lite lördagsmys med grönsaker & holidaydipp. Och om Maja somnar i tid tänkte jag se Avatar, eftersom Mathias ska ut efter hockeyn. Imorgon blir det till att hitta på något roligt med Maja så att älsklingen får sova ut lite, antar att han kommer vara lite bakis ;)


RSS 2.0