Fint på H&M

Dessa plagg gillar jag jätte mycket, hade inte tvekat en sekund på att beställa dessa om föräldrapenningen hade gett lite större utdelning ;-)

















Liten uppdatering!

Här hemma är det en liten sjukstuga just nu, Maja har sin astma och hostar precis hela tiden. Hon har feber till och från och är allmänt hängig. Som smöret på moset (säger man så?) så fick hon en slags allergisk reaktion på viruset i kroppen och blev prickig på hela kroppen, så igår var vi tvugna att åka till närakuten i Gullmarsplan och där fick hon12 tabletter betapred och så fick vi tavegyl utskrivet. Prickarna försvann nästan på en gång, men Maja vart helt däckad av medicinerna och sov från 15.30-06 imorse... Hon vaknade några gånger under natten och var ledsen, men somnade snabbt om igen. Och dessutom har hon sovit två gånger idag på dagen! Helt slut är hon, vår stora lilla tjej.

Just nu ligger hon i soffan och tittar på film, inte ens glassen jag har köpt till henne vill hon äta.. 

Maja har varit med min syster en stund på dagen då jag var hos frisören. Syrran kom hit, så de tittade på film och tog ett bad. Mysigt! Och mitt frisörbesök gick toppen, Ellen var så snällt hela tiden och charmade alla inne på salongen. Dessutom så gjorde min frisör Laila mig blond igen, och jag är såååå himla nöjd!!!
Först gjode hon slingor i blondt, sedan penslade hon utväxten med någon askblond ton och sedan hade hon någon annan färg i hela håret i bara någon minut.. Hon klippte även upp håret lite, men behöll längden. Så fint!!



Glad! :)

img_2711 (MMS)

Glad! :)


Vänner.

Jag insåg idag hur många fina människor jag har runt omkring mig. Vänner som alltid finns där och som betyder så otroligt mycket! Som man kan prata om allt och inget tillsammans med. Bästa, bästa!

Det häftigste är att det hela tiden dyker upp nya bekantskaper om man bara tar möjligheten! Min "bästa vänner"-lista blir inte kortare även om någon har fallit bort på vägen. Tvärtom så öppnar jag famnen för nya människor på ett helt annat sätt än förut, och det är härligt! Jag inser att det är spännande med människor som inte är som jag och jag tror det till stor del handlar om att jag utvecklats enormt som person de senaste åren. Jag är stolt över den jag är och vad jag har åstadkommit innan 25-års ålder. Och det är underbart att känna så!

Jag har en fantastisk sambo som jag är kär i och som jag älskar något enormt.
Jag har två vackra döttrar som betyder mer än allt annat.
Jag har så otroligt fina vänner som jag bryr mig om och som bryr sig om mig.
Jag har en utbildning som jag är stolt över och jag känner att jag har hittat rätt i mitt yrkesval.

Ta vara på det NI har och njut.


Lunchat med syster.

Jag ringde och väckte min syster Frida imorse och tvingade iväg henne till centrum så hon kunde äta lunch med mig. Först gick vi förbi Specsavers och jag gjode en synundersökning eftersom jag måste skicka in det till transportstyrelsen för att få börja övningsköra. Efter synundersökningen åt vi massa onyttig lunch och sedan tittade vi runt i några av affärena i Högdalen. Det är ju inte direkt något stort utbud här i vårt lilla centrum, men vi gick på Lindex, Kicks, Högdalens väskaffär och så var vi på Rascals som säljer en massa fina barnkläder!  

Om ni vill så titta gärna in på : http://www.rascals.se/ 

Där finns Nova Star, Didriksons, Name it, Pippi, Lip fish, Celavi, Kavat och massa fler märken.

Själv så tittade jag lite på bebiskläder till två kompisars barn, men jag kunde inte bestämma mig så det blir en sväng förbi där imorgon igen.


Maja i pulkabacken.


Grymt snygg jacka.

Jag älskar den här jackan från Sexy by Sweden, ni som läser Katrin´s blogg har säkert sett den eftersom det är hennes kille Bingo Rimér som har sexy.se.
Min syster har en liknande jacka fast från ett annat märke och jag testade den igår, galetsnygg är den.. Men den här är lika snygg den, känns bar onödigt att köpa den nu när vintern är slut om högst 2 månader (borde väl ändå vara slut i sluten på april?!). Ni hitta jackan här.



Vill ha!!!

Vi har precis varit i Lida och åkt snowrac...

img_2657 (MMS)

Vi har precis varit i Lida och åkt snowracer och stjärtlapp! :)


Det är mycket enklare att dammsuga, plocka...

img_2649 (MMS)

Det är mycket enklare att dammsuga, plocka ut diskmaskinen, dricka kaffe, leka med Maja (och mycket mer) när man har bebis på ryggen :D


Massa fina bilder... Åh vad tiden har gått...

img_2642 (MMS)

Massa fina bilder... Åh vad tiden har gått snabbt!!


Äntligen har jag börjat med Ellens album :)

img_2641 (MMS)

Äntligen har jag börjat med Ellens album :)


Utslagen, snorig och febrig liten Ellen! :(

img_2603 (MMS)

Utslagen, snorig och febrig liten Ellen! :(


Maja har gjort en teckning till sin kärlek...

img_2600 (MMS)

Maja har gjort en teckning till sin kärlek på dagis :)


Oansvarigt?

Fick en kommentar från en läsare om gårdagens inlägg. Det är tydligen oansvarigt att skaffa barn utan körkort, för tänkt om det händer barnet något och man inte hinner vänta på ambulans?

Om du tänker på Maja så bor farmor och farfar bor 5-10 mnuter bort (om man går, 2 minuter med bil max), de har bil och jag kan gå dit och hämta henne. Det var inget problem alls, om du inte förstod det.
Men det var lättast att Mathias hämtade henne efter jobbet.

Sen så bor vi 10-15 minuter med bil till sjukhus och vi bor i lägenhet med massor av grannar. Vi skulle kunna få hjälp hur snabbt som helst om något allvarligt hände(dessutom har som sagt Mathias körkort).
Hur tänker du då om de som bor en halvtimme-timme bort från sjukhus med barn?? Det vore isfall oansarigt om något? Eller hur tänker du??

Finns massor av andra saker som jag kan dra upp - exempelvs vad oansvarigt det vore att inte ha utbildning i HLR om man har barn. För tänk om det händer något? Eller vad oansvarigt det är att lämna på dagis för tänk om det händer något där och personalen inte har körtkort? ;)


Sötungen Ellen och jag har varit hemma och...

img_2583 (MMS)

Sötungen Ellen och jag har varit hemma och visat idag eftersom det är kaos i hela Stockholm pga snön som kommit. Vi skulle ha träffat Ida & Julius egentligen ju, så trist att inga bussar har går idag :( Maja är hos sin farmor och farfar, Mathias hämtar henne efter jobbet! Jag längtar efter henne så himla mycket, har inte träffat henne sen igår morse.


God mat!

Här kommer ett enkelt recept på en underbar pastasås!

Ingredienser:

Svamp (gärna kantareller)
Chorizo
Lök
Haloumi
3dl grädde
Soja

Stek kantareller, lök, chorizo (eller någon annan korv med mycket smak på) och haloumiosten. Häll på 3dl grädden och ca 1 msk soya. Låt småkoka ett tag och smaka av, kanske behövs lite salt & peppar beroende på hur mycket smak korven ger. Servera med färsk pasta!!



Nya skor.

Beställde hem lakan till Maja i rosa och då passade jag även på att köpa ett par söta tygskor till våren/sommaren på Ellos. Jag shoppar nästan ingenting alls just nu för jag måste hålla hårt i pengarna, men jag kommer behöva tygskor till våren och dessa var så söta och billiga. Jag gillar verkligen att de är randiga i vitt och ljusblått!


Jag tycker att det har kommit in massor av fint nu till våren/sommaren i affärerna och jag skuller mer än gärna köpa:

* En beige trenchcoat, så snyggt!
* Jeansshorts och lite finare shorts, gärna i ljusrosa, "kamel" och ljusbeige.
* Gladiatorskor, båda bruna och svarta.
* Ballerina. Ljusrosa, svarta och vita!
* Chinos. Mörkblå, svarta, beiga och khakifärgade..
* Bikinis, gärna i blått/vitt/rött - lite marin stil. Även något blommigt, sött & romantiskt.
* Långkjolar och långklänningar. Gärna en svart långkjol tillsammans med gladiatorskor och ett vitt linne...
* Piké t-shirts. Vitt, rosa, ljusblått.. Tillsammans med chinos eller shorts!
* Ett brunt läderbälte
* En brun väska
* Linnen
* Klänningar, somriga!
* Tunikor i ljusa färger
* Ett par riktigt ljusa jeans och ett par svarta jeans.
* En strandtunika till Turkiet, eller en sarong.

Ja, det var väl allt......  ;)


Förlåt!

Ser att en del läsare har tittat in här dagligen fastän jag inte har uppdaterat på en hel vecka. Förlåt för det!
Jag har inte haft någon blogglust alls.. Jag har tänkt lite och jag kommer nog inte uppdatera här dagligen i fortsättningen, utan bara då och då! Så nu vet ni det också..

Jag har haft en mysig vecka! Jag har träffat massa goa vänner och deras barn, varit på öppna förskolan, samt fixat och donat en del här hemma. Sen allt det vardagliga som dagishämtningar, lämningar, middagar som ska lagas, träning på gymmet, handling m.m.

Imorgon ska jag hem till Ida och Julius (som jämngammal med Ellen), det ska bli jätte trevligt!


Bjuder på en bild på Ellen också! (Undrar om hon blir blåögd ändå?!)




Mina fina barn.

Maja har blivit så stor och förståndig. Hon pratar i ett och berättar långa historier om allt möjligt, både sånt som hänt på riktigt och sånt som hon hittar på! En riktig fantasiålder detta och ibland är det svårt att hålla sig för skratt när hon nästan tror på sig själv. Häromdagen berättade hon att hon och Julia på dagis hade hittat älgbajs i skogen, att de tagit på det och att det var alldeles mjukt. Så sa hon "Jag fattar inte varför älgarna måste gå runt sådär på nätterna och bajsa överallt" :D
Själv visste jag inte ens att det fanns älgar här i området....

Hon är jätte duktig på att förklara och visa känslor. Hon är väldigt känslig bakom sin tuffa personlighet, kramas och talar om att hon älskar oss, att jag är världens bästa mamma och att Ellen är världens gulligaste lillasyster. Hon är också väldigt stolt och säker på sig själv, tycker att hon själv är bra på det mesta och tycker att hon är sötast i världen :D Precis som det ska vara när man är 3,5 år. Hon älskar att spexa, dansa och få uppmärksamhet. Hon är inte det minsta blyg. Hon har mycket "go" i sig och tar för sig av livet. Är envis som synden och detta tar henne långt. Jag är så himla stolt över henne!! Hon fick börja på storbarn före andra som var äldre än henne för de tyckte att Maja var den som behövde det mest, hon var mest redo och "mogen" vilket gör mig stolt som mamma.

Och så lilla Ellen. Lugnare än vad Maja var, inte lika bestämd och skriker inte för att få det hon vill. Lite jämnare humör, men är väldigt tydlig med vad hon vill. Tidig på det mesta, rullade jätte tidigt åt båda hållen, satt utan stöd innan sin 4-månaders dag och ålar nu 6 månader gammal. Hon står mot möbler om man ställer henne där och tar sig upp mot saker stående på knä (men ramlar lätt åt sidan och slår sig..). Hon "pratar" och "sjunger" jätte mycket. Hon gillar att gosa och pussas, frågar man om man får en puss så öppnar hon munnen och försöker pussas, så gulligt! Hon sträcker ut armarna när man frågar "vill du komma?" eller så gömmer hon sig i famnen om hon vill vara kvar hos den som hon är hos.

Mina tjejer är så fantastiska!!!!

Ellen gungar :)

img_2470 (MMS)

Ellen gungar :)


Nu ålar hon!

6 månader och 1 vecka gammal och nu ålar hon.... För min del hade det gärna fått dröja ett tag till men visst blir man ändå så stolt!!

Nu får jag mycket göra om dagarna...

RSS 2.0