Bara för att...

1. Vad heter du: Nina
2. Ett ord på fyra bokstäver: Boll
3. Flicknamn: Ellen
4. Pojknamn: Vilmer
5. Yrke: Vårdbiträde, Omsorgsassistent, Barnskötare & Personlig assistent... (Men snart blir jag... undersköterska!!)
6. Färg: Rosa
7. Klädesplagg: Tights.
8. Mat: Idag TEXAS LONGHORN! Men annars gillar jag det mesta..
9. Sak i badrummet: Badkar
10. Plats/stad: Nåttarö
11. En orsak att vara sen: Att jag letar efter nycklar, mobil m.m......
12. Något man skriker: Nu räcker det!!!!!
13. Film: Ice age 3, den går på repeat här hemma....
14. Något man dricker: Kaffe
15. Band: The knife
16. Djur: Hund
17. Gatunamn: Skebokvarnsvägen
18. Bil: Vilken som helst, ge mig en bil!
19. Sång: "här är jag och där är du...." (Maja sjunger den just nu....)

Härliga fredag!

Idag har jag haft det ganska så fullt upp hela dagen. Jag har hunnit med att sy en hel del korsstygn (Nej, jag är inte 70 år, men det är faktiskt jätte roligt och avkopplande!!), slingat håret blondare (blev okej, inte superbra, men det får duga), städat och fixat här hemma, lämnat och hämtat Maja på förskolan, och åkt till Huddinge och träffat upp Nadja, shoppat, ätit på donken och sedan åkt hemmåt igen, gått en sväng förbi konsum och köpt lite nödvändigt + glass och nu sitter vi här framför Let´s dance. Mathias är på hockey :)

Jag shoppade en knallrosa mössa och en knallrosa t-shirt från Nova Star till Maja, sen fick hon även solglasögon och hårspännen från H&M. Vi köpte även ett svart nagellack (som Maja valde) och ett rosa. Några örhängen från H&M fick följa med hem också, samt en fin sommarklänning som magen förhoppningsvis får plats i, samt en rosa massagegrej (till ryggen....).

Det var jätte trevligt att träffa söta Nadja! Lite vimsigt blir det bara när man har med sig barn, när den andra personen inte har barn. Det blir så många avbrott hela tiden, vilket man inte tänker så mycket på när man träffar någon ofta eller någon som också har barn som avbryter samtalen lika mkt som en själv, men när man träffar en nära vän som man inte pratat med på länge så märks det tydligt att fokus inte bara är på den personen och samtalet är liksom i "luften" eftersom man måste tänkta på vad Maja gör/är hela tiden! Men så var Maja trött och dessutom gick vi i affärer, så det är väl kanske inte ultimata stället heller. Hade varit enklare att gå till en park så Maja kunde leka själv, för då får man mer tid att prata :) Men vi hann prata massa en då och Maja var inte alls så jobbig som hon kan vara när hon är trött! Det är bra med fredagar när man kan lyxa till det med glass och halstabletter för att få lite lugn ;)

Ni som läser!!! Kan inte ni bara kommentera och lämna några fina killnamn?!?! Snälla, snälla, snälla!!! :)

På tjejlistan är har vi några riktiga favoriter, så där kan vi komma överens utan problem tror jag. Jag har några favoriter som han inte alls kan tänka sig visserligen, men jag tycker lika mycket om några andra namn som Mathias också gillar. På killsidan har vi ett enda namn som Mathias gillar jätte mycket, och som jag tycker är helt okej. Egentligen är det ett jätte fint namn, men det är bara inte riktigt min stil. Visserligen passar det bra ihop med Maja och vi ska nog inte ha fler barn efter denna lilla bebis heller, så jag behöver inte tänka att det ska funka med kommande syskon heller. Men, jag skulle gärna vilja ha några andra namn att välja imellan om det blev en kille!!

Om ni undrar vilka favoriterna är just nu är det: Ellen, Ebba, Mira, Nora och så Isak.


Vi har...

5b935ccdb9ea17cfec7fe90dd3668cb3.png

Kolla varifrån!

Vi har påskpysslat, här är resultatet! 


Jag kunde...

5838e02cc382c95e23da8011b89b4854.png

Kolla varifrån!

Jag kunde bara inte låta bli att shoppa dessa utsöta vårklänningar och baggyjeansen med Rosa mudd till Maja!! Själv köpte jag en calippo Cola och en sandwich till mig själv för att "fira" läkarbesöket som gick strålande och visade opåverkad tapp! så nu kan jag pusta ut. 


Läkartid

Idag kl 11.40 har jag en läkartid inbokad eftersom jag har en massa sammandragningar. Har redan kollat om det beror på en tyst uvi, men så var inte fallet. I söndagskväll hade jag jätte mycket sammandragningar i kombination med rejäl mensvärk så jag ringde till mvc på måndag för att höra om det var ok eller om det borde kollas upp och hon bokade direkt in mig hos läkaren för att kolla så att tappen inte var påverkad, så som jag förstod det i alla fall.
Egentligen är jag inte särskilt orolig, mamma hade likadant när hon väntade mig, massa onda förvärkar som inte gjorde något alls förutom att störa. Men det känns skönt att kolla upp det iaf, jag vill inte att föda förtidigt! Och särskilt inte nu när risken för överlevnad är minimal.
Fast jag tror som sagt inte att det är någon fara alls.
Undrar mest om de gör en vaginal gynundersökning idag endast, eller om de kanske gör vul? Hoppas på det sistnämnda för då kanske jag får en skymt av bebis!
Nu ska jag och Maja äta ett varsitt ägg sen ska vi bege oss till förskolan.Maja har börjat gå hela vägen dit själv, så det tar ca 20 minuter och jag tycker att hon är så duktig!! :)

världens sötaste...

0-23e450c60ff8f8822fd35a6ddfde8750.png

Kolla varifrån!

världens sötaste unge påväg till parken efter dagis! :)


Praktiken

I fredags var sista dagen på akutvårdsavdelningen för barn. Jag har tagit hand om allt ifrån små nyfödda bebisar som väger runt 2 kg, upp till 16-åringar. Men till 95% har det varit barn mellan 0-3 år. Många med rs-virus och gastroenteriter, men även med barn pneumoni, diabetes, streptokocker, kramper, hepatit m.m.
Allt har varit jätte spännande och roligt!
Jag har fått göra massor av olika saker som att ta olika prover (CRp, blodgas, strep A, rs-test, urinstickor, avföringtest m.m), kontroller (resp., saturation, blodtryck, puls, temp, vikt m.m.), inhalerat med ailos, slemsugit övre luftvägar, varit med och assisterat vid pvk-sättning, sondsättning och liknande, sondmatat både för hand och via sondpump, haft barn med syrgas, barn som legat i cpap och mycket mer... Vi har skickat iväg barn i ilfart med ambulans till karolinska i solna där de har intesivvård för barn... Haft barn som krampar och som sjunkit i syresättning till extremt låga nivåer, som hade dött utan den vård vi gav..
Ja ALLT har varit så fantastiskt spännande och roligt!
Jag fick jätte bra utlåtande av mina handledare och de ska även rekomendera mig för högsta chefen :) Men nu är jag gravid, så jag kan ju inte jobba där på ett bra tag! Hoppas de behöver folk senare, det skulle vara min dröm att få jobba där!!!


vi är...

-d851a82f654043ecba5b76d69dcee22.png

Kolla varifrån!

vi är i Starrmyran med Madde och Amanda. Grillat korv och barnen har fått rida! Nu blir det en sväng förbi affären, lördag idag... = Lördagsgodis!! ;)


Vi väntar på en bebis!

Jag tror jag äntligen börjar förstå.. Förstå att vi om några månader kommer att ha en alldelles egen liten nyfödd bebis här hemma. Det känns så overkligt att gå igenom detta igen, men så fantastiskt. Vi ska återigen åka den där otroligt nervösa men förväntansfulla färden till sjukhuset med värkar.. Vi ska återigen gå igenom en förlossning, ett av de mest fantastiska ögonblicket i livet, då ens eget barn tar sitt första andetag. Det finns nog inget mäktigare. Sedan ska vi få bära ut vårt barn från sjukhuset, jag minns å väl den där känslan av att åka hem med ytterligare en liten person som var en del av oss, en del av mig. Och väl hemma den där förlamande tröttheten av att inte få sova mer än någon kvart i taget, men hur livet ändå gick på i något slags lyckorus. Allt är så nytt, så spännande, läskigt och fantastiskt på en och samma gång.
Nu ska vi uppleva allt igen, på nytt. Fast med lite mer erfarenhet och kanske med lite mer skinn på näsan. Vi vet hur vi vill ha det, och vad som känns viktigt för oss. Och vår lilla bebis som har blivit stor och som ska bli storasyster. Nu ska vi återigen få pyssla, anpassa oss och lära känna en ny familjemedlem, som ska få all vår kärlek. Som jag längtar!

hmm... Ingen...

0-4e7d66bc6f9f10a589ed86930700736c.png

Kolla varifrån!

hmm... Ingen shopping var det kanske?! Men min mage växer i rasande fart.. (köpte förutom de 2 topparna idag även tvånigår...) bebisen måste fånliye egna kläder och så hade vi presentkort på hm till Maja från farmor, så hon fick välja lite kläder  och en söt vårmössa ;) blev inga skor för mig däremot, vilket jag egentligen åkt för att köpa! Fanns inget fint alls till lagom pris och jag vägar köpa skor för över tusenlappen när jag  bara kommer kunna ha de i någon månad eller två (för sen ska de minsann vara varmt!!). 


"Ta ett...

6f904dd7cc9eb02089ac706fe8c0e5ed.png

Kolla varifrån!

"Ta ett kort på mig mamma, jag är en pjinsessa!" 


Såhär Fina...

0-76ae9355430462396a304d8084abd131.png

Kolla varifrån!

Såhär Fina snögubbar hade någon gjort i parken där jag och Maja lekte igår innan jag började praktiken! 


Rensat ut...

2bedeaca5930cdf837b31773d1e64a5c.png

Kolla varifrån!

Rensat ut bland Majas kläder och lagt undan allt i storlek 98 eftersom det är för litet nu.. Så nu är det "bara" ca 45 tröjor/tunikor kvar i lådan och ca 25 par byxor/tights som är i rätt storlek, dvs 104-110. Tror det är dags att slutat shoppa  till henne ett tag framöver!  


RSS 2.0