Veckan som kommer:

*Träffa Ida någon dag?
*Föräldramöte på föskolan.
*Träffa "undersköterskegänget", Madde, Nina och Caroline.
*Gå till naprapaten Christer.
*Gå till frisören och färga håret. Blondt, brunt rött?
*Träna på gymmet.
*Förhoppningsvis träffa några mammor från aff.

Ja, det var väl det.. Sen alla vardagsbestyr som att städa, laga mat, handla, ta hand om barnen, diska osv... Sen dyker det alltid upp något mer! Känns som att det inte blir så många lugna stunder över nästa vecka. Men det blir nog en himla rolig vecka!


Lugn kväll?

Jag har lagt Ellen i sängen och hon somnade direkt. Skönt! Hoppas bara hon fortsätter att sova och inte vaknar jätte pigg om ett tag. Hon har nämligen sovit rätt mycket på dagen idag, men helst vill jag ändå att hon sover för natten så att hon inte vänder på dygnet och börjar vara uppe sena kvällar.
Mathias och Maja är på hockey! Så jag har antagligen en riktig lugn kväll, om inte Ellen vaknar då.
Hoppas att Maja tycker det är roligt på hockeyn :) Hon skulle få godis, fast det inte är lördag.. För det får man ju på hockey ;) Dessutom är hon ledig imorgon, så det gör inget om hon kommer hem sent.
Förhoppningen är att vi ska träffa Carro, Nellie och lilla Julia imorgon. Om de har fått sova något nu inatt. Båda mina vänner som fick barn nyligen har fått bebisar med lite magknip (eller mycket för den andra....). Tycker så synd om dem, för jag vet hur jobbigt det är då Maja skrek konstant på kvällarna de första tre månaderna av sitt liv. Hoppas i alla fall mina vänner slipper det, kolik är hemskt. Håller tummarna för att deras små tjejer slipper sitt magont snabbt som sjutton efter lite magdroppar och magmassage i några dagar!!

Sovit!

Nu har jag sovit med Ellen i 1,5timme! Så himla skönt. Vilken tur att hon var på sovhumör idag.

Här är pälsvästen från Ellos som jag har beställt och som jag tycker är så fin! Hoppas den är lika fin i verkligheten, men den har fått bra omdömen så jag hoppas det.




Bilden är lånad från Ellos.


Tidig morgon.

Imorse vaknade båda tjejerna innan 04.30. Ni kan tänka er hur sugen jag var på att gå upp vid den tiden va??
Jag och Mathias försökte verkligen få dem att somna om, men det ville dem absolut inte. Antagligen var det roligt att vara vaken just därför att den andra också var vaken. Maja vill bara pussa och prata med Ellen som låg och skrattade åt allt möjligt. Inte ens barnprogrammen hade börjat, så vi fick sitta i soffan och vänta på att de skulle starta kl 05.30!
Nu är jag riktigt trött, trots att jag druckit två koppar kaffe. Jag ska försöka vila så fort Ellen somnar... Och det kan bli nu, eller om några timmar... Hon är lite rolig vår lilla Ellen, hon kan hålla sig vaken en hel dag nästan, om hon vill det. Andra dagar sover hon sig igenom största delen av dagen och är bara någon timme eller två åt gången.
Men nu verkar hon faktiskt väldigt trött, ligger på mitt bröst och myser... Kanske att hon somnar snart, håll tummarna för det!!

Sjalbarnet gillar att vara nära! :)

img_1532 (MMS)

Sjalbarnet gillar att vara nära! :)


Träning!

Nyss hemkommen från gymmet! Skaffade gymkort idag, blivit lite uppsjuktet pga det ena och det andra. Men det var SÅ skönt att träna. Nu ska detta bli en ny god vana!
Nu ska jag bara sitta och mysa framför tv:n och  se på "Berg flyttar in" och därefter "Välkommen åter" som enligt Mathias ska vaa jätte roligt.

Vi "hörs" imorgon! Då ska jag visa en fin väst jag har beställt på nätet. Och kanske även något mer från min shopping häromdagen.

Godnatt!

Parklek.

Igår var vi i parken efter förskolan.


Godmorgon!

Maja vaknade 08.15 och Ellen sover fortfarande!! Jag gick upp först av alla och undrade vad jag skulle göra, lite smått i chock. De brukar inte sova så länge... Dessutom håller de på att sågar ner stora grenar från trädet precis utanför oss, med en stor motorsåg.. Förstår inte hur Ellen kan sova med det där oljudet utanför fönstret!!

Idag får Maja var ledig med oss, så vi blir nog hemma och myser. Kanske går iväg till någon park ett tag lite senare.

Snart blir det frukost... Men vi har ingen mjölk till kaffet hemma kom jag på!!! Måste nog gå förbi affären, kaffe klarar jag mig inte utan och svart kaffe är inget för mig... (jag kör typ 50/50 med mjölk och kaffe!). Hur vill ni har ert kaffe?


Tummen upp!

Badade Ellen, satte på pyjamas och la henne i vår säng på mage och sa godnatt till lillfisen. Hon somnade helt själv på någon minut! Vår lilla tvåa är en sådan motasts till ettan så det inte är klokt. Maja hatar att sova och har alltid gjort. Skulle ALDRIG någonsin somna själv det första (och kanske andra) året av hennes liv. Hon krävde konstant närhet av oss. Snacka om olika barn!! (Men lika underbara och fantastiska!!)


Älskar er mest av allt!!!


Magsovning.

Jag vet att risken för PSD (plötslig spädbarnsdöd) ökar om de sover på magen. Men enligt bvc så är det helt okej så länge de är under uppsikt eller har andningslarm!
Två dagar i rad när Ellen har varit kinkig och vägrat att sova på hela dagen, så har jag tillslut provat att lägga henne i sin säng med nappen, på mage. Tror ni inte att ungen somnar på 10 sekunder båda gångerna?? :)
Hoppas att det fungerar lika bra nästa gång hon är trött!! I så fall skulle vi kunna försöka vänja henne vid det på kvällarna när hon ska nattas. Skulle ju vara jätte skönt om hon kunde börja somna helt själv.


Nya skor!

Efter ett mycket trevligt besök hos lillkillen så åkte jag förbi Centralen och handlade tre par skor på skopunkten! De har ju ta 3 skor betala för 2! Så det blev 998:- för tre par höstskor. Två par svarta och ett par mörkbruna blev det. De låga svarta var dessutom fodrade, skönt när det börjar bli lite kallare! Tycker skorna är mycket snyggare i verklighten än på bilderna, de kommer inte riktigt till sin rätt. Nöjd är jag hur som helst!!


Fika och mysa!

Idag ska jag bege mig till mitt gamla jobb för att fika och MYSA...
Det är nämligen inte en vanlig arbetsplats, utan hemma hos en mycket underbar familj! Där har jag jobbat som assistent till en speciell liten pojke, framförallt på nätterna.
Lillkillen har en progressiv neurologisk sjukdom. Det innebär att alla hans kroppsliga funktioner sakta försvinner.
I början av sitt liv så utveckaldes han i stort sett som alla andra barn. Så småning om märkte föräldrarna att han började "halka efter" de jämnåriga barnen och med tiden stannade utvecklingen och vissa saker som han hade lärt sig hade han plötsligt "glömt" bort.. Det startades utredningar och då fick man reda på att han hade denna hemska sjukdom (skriver inte ut vad den heter, då den är så pass ovanlig.) som sakta tar hans liv.
Idag kan han varken sitta, stå, äta, prata eller göra några egna medvetna rörelser.
En förälders värsta mardröm.... Kan inte tänka mig något värre än att veta att ens llilla barn kommer att dö.

Men jag älskar att arbeta med svårt sjuka barn. Det är något jag vill arbeta med i resten av mitt liv. Det ger så fantastiskt mycket tillbaka av att vara en del i deras liv och göra det lite bättre...

Det ska bli så mysigt att träffa honom, det var jätte länge sen jag var där!! Man skapar så otroligt starka band när man jobbar med barn som inte kan göra något på egen hand, de är ju så totalt beroende av ens hjälp...


Nej, nu ska jag sluta skriva och göra mig i ordning för att åka!

Sötmaja på väg till förskolan! :) Ellen ga...

img_1481 (MMS)

Sötmaja på väg till förskolan! :) Ellen gallskriker i vagnen, hon är trött tror jag.....


En av tunikorna jag köpte! Älskar den!!! (...

img_1478 (MMS)

En av tunikorna jag köpte! Älskar den!!! (lindex)


Shopping!

Idag har jag shoppat kläder till mig själv för en gångs skull. Oftast blir det till barnen!
Men idag slog jag på stort och handlade 9 stycken toppar/tröjor/tunikor!! Så himla härligt att ha en massa nya kläder att sätta på sig. Ska se om jag orkar lägga upp lite bilder på kläderna lite senare också.. Vi får se!
En skjorta/tunika funderar jag på att lämna tillbaka, skulle egentligen vilja köpt den i en mindre storlek men det fanns inte... Men den är himla fin ändå, så vi får se om jag behåller den eller inte. Ska höra med älsklingen vad han tycker!

Hon väger 5,1kg och är 60cm lång på sin 2-...

img_1474 (MMS)

Hon väger 5,1kg och är 60cm lång på sin 2-månadersdag!


Ellen 2 månader!

Idag blir Ellen 2 månader, och det ska "firas" med ett BVC-besök kl 14.00. Uppdaterar senare om längd och vikt! Det ska bli så spännande att se hur stor hon har blivit, vi har ju inte varit där på mer än en månad (19:e augusti)!


Vilodagen.

Idag gick ja upp med barnen vid halvåtta och Mathias skulle få sova en timme. Försökte väcka honom efter ca 1,5 timme men han vägrade att gå upp. Jag blev väldigt irriterad, eftersom jag hade varit "snäll" och låtit honom sova... Men, men.. Han gottgjorde det sen i alla fall, så nu har jag sovit typ två timmar(?) med Ellen. Och nu är han iväg med Maja på äventyr! Och själv latar jag mig bara i soffan, Ellen sover fortfarande (hon har ju i princip vägrat att sova 2 dagar i rad, så hon är nog helt slut). Ikväll blir det middag hos svärföräldrarna, oxfilé ska serveras, mums!!

Julius & Ellen.


Helg.

Igår träffade jag Ida och Julius. Vi åt en god räksallad här hemma hos mig, och efter det unnade vi oss gott kaffebröd. Hon följde även med till förskolan och hämtade Maja, och efter det var vi en stund i parken. Jätte trevligt!
Maja sov hos mormor och morfar igår också! De hade sitt kontaktbarn sovandes där, och Maja gillar henne jätte mycket, så det va perfekt! Det hade gått jätte bra och Maja hade sovit bättre än vad hon gör hemma. 21-0745 utan att vakna en enda gång.
Mathias hade köpt hem vin, så vi tänkte ha en myskväll. Ellen hade sovit riktigt lite under dagen, så vi trodde att hon skulle somna jätte tidigt. Men inte då... Hon var vaken ända tills jag gick och la mig! Idag har hon fortsatt krångla och bara sovit små korta stunder, jätte jobbigt! Hoppas att morgondagen blir bättre, med något längre sovpass på dagen för det behöver både vi och hon.
Ikväll är Mathias på hockey, så vi har tjejkväll med lite lördagsgodis!
Under dagen har vi varit iväg till min kompis Madde och träffat hennes underbart söta lilla Moa! Så liten hon var, kan inte förstå att Ellen var sådär pytteliten.... Maja och Amanda lekte jätte bra också, roligt!
Nu skriker Ellen... måste ta henne.... Hörs kanske senare!


På väg till förskolan! Sen ska jag träffa ...

img_1471 (MMS)

På väg till förskolan! Sen ska jag träffa Ida och hennes söta Julius :)


Frågor & Svar.

1. Hur gammal är du om fem år? 29
2. Vem var den sista du träffade? Maja
3. Hur lång är du? 169,5 cm
4. Vilken var den senaste filmen du såg? Minns inte.
5. Vem ringde du senast? Pappa.
6. Hur löd ditt senaste sms och till vem? Oj, det är jätte långt och handlar om Ellen och Majas sovvanor som bebisar :) Det var till Carro, hon som födde lilla Julia häromdagen.
7. Vad är dagens planer? Natta Maja och sen sova.
8. Föredrar du att ringa eller skicka sms? Det beror till vem.
9. Är dina föräldrar gifta, sambos eller skilda? Sambos.
10. När såg du senast din mamma? Igår.
11. Vilken ögonfärg har du? Brun.
13. Har du någon gång hittat en katt? Nej.
14. Vilken är din favoritplats? Ingen aning, överallt här hemma, Nåttarö, Grekland...
15. Vilken plats föredrar du minst? Vet inte, det beror nog mest på omständigheterna.
16. Var tror du att du befinner dig om tio år? Oj, då har jag en 10åring och en 13åring... Jobbar förhoppningsvis på sjukhus. Är gift med älsklingen kanske? :) 
17. Vad skrämmer dig? Döden.
18. Vem fick dig att skratta senast? Maja.
19. Är du för ung för att äga vinylskivor? Nej, jag hade förut men inte längre.
20. Har du stationär eller bärbar dator? Bärbar.
21. Sover du med eller utan kläder på dig? Med trosor och amningsbh just nu i alla fall ;)
22. Hur många kuddar har du i sängen? Sex stycken.
23. Hur många landskap har du bott i? Bara ett.
24. Har du någon gång spytt? Ja, det har väl alla?
25. Föredrar du skor, strumpor eller barfota? Strumpor inne, stumpor och skor ute ;)
 26. Är du social? För det mesta, ja.
27. Vilken är din favoritglass? Calippo Cola
28. Vad skulle du göra om du vann en miljon? Betala av studielånet, åka på en resa med familjen, lägga en stor del på kontantinsats på en villa strax utanför Sthlm, lite lantligt helst.
29. Tycker du om kinamat? Ja, men inte för ofta.
30. Tycker du om kaffe? Skulle inte klara mig utan mitt kaffe!!!
31. Vad dricker du till frukost? KAFFE och C-vitamin.
32. Sover du på någon särskild sida? Vänstra sidan.
33. Kan du spela poker? Om någon färskar upp mitt minne lite så kan jag det.
34. Tycker du om att mysa? Ja det är klart. 
35. Är du en beroendemänniska?
Ja, det är jag nog... Eller kanske inte längre.
36. Känner du någon med samma födelsedag som din? Idas kille fyller tydligen år samma dag som mig :) Annars vet jag ingen.
37. Vill du ha barn? FLER barn? Det vet jag inte riktigt. Men de barn jag har vill jag såklart ha ;)
38. Kan du några andra språk än svenska? Engelska och liiiite spanska.
39. Har du någonsin åkt ambulans? Nej.
40. Föredrar du havet eller en pool? Det beror på.
41. Vad spenderar du helst pengar på? Kläder till mig och barnen.
42. Äger du dyra smycken? Nej.
43. När känner du dig lycklig? JA!!! Otroligt lycklig.
44. Vad var det senaste du stoppade i munnen? Kaffe.
45. Vem är den roligaste människan du känner? Maja :D
46. Välj ett ärr på din kropp? På magen efter en titthålsoperation.
47. Vad har du för ringsignal? En som låter som en gammal telefon.
48. Har du kvar klädesplagg sen du var liten? Ja, flera stycken. Bland annat en söt rosa overall/åkpåse som Ellen hade häromdagen.
49. Flirtar du mycket? Nej, det behöver jag ju inte :)
50. Vart togs din profilbild för din blogg? På nåttarö.
51. Kan du byta olja på bilen? Absolut inte.
52. Har du fått fortkörningsböter? Nej, jag har ju inte ens körkort.
53. Vilken var den senaste bok du läste? Elsas mode.. hahaha...
54. Läser du dagstidningen? Sällan.
55. Prenumererar du på någon veckotidning? Nej.
56. Dansar du i bilen? Nej.
57. Vilken radiostation lyssnade du på senast? Ingen aning, Mathias byter mellan radiokanalerna hela tiden när vi lyssnar på radio.
58. Vad var det senaste du krafsade ner på ett papper? Minns inte.
59. När var du i kyrkan senast? På farmors begravning.

Maja var visst trött :D

img_1469 (MMS)

Maja var visst trött :D


Lika systrar?

Jag tycker inte att Ellen och Maja är så jätte lika. Ingen annan verkar tycka det heller. Maja var mycket mörkare när hon var liten, större ögon m.m. Men när de sover och har mössa på sig tycker i alla fall jag att de är lika!! Vad tycker ni???? (Nu är visserligen Ellen bara 7 veckor på bilden och Maja är nog runt 4-5 månader...)





Ellen i svartvitt.


Tisdag.

Idag har jag varit på efterkoll och allt gick bra. Ska sätta in en hormonspiral i början på november så att det inte blir några fler bebisar ;) Den kostar strax över 1000kr, så hoppas att min kropp gillar den...
Synd bara att jag inte var 23 år, då hade jag fått den för 60kronor! Skulle år fyllt senare på året ;)

Maja har varit ledig från förskolan idag också. Jag var lat och hon ville vara hemma, så vi har gått i myskläder halva dagen. Jätte skönt!
Min syster Frida kom över och hade med sig kycklingsallad som vi åt till lunch också, jätte gott!

Nu är Maja hos sin farmor och farfar, jag ska bege mig dit om en stund! Vi ska äta där, och sen ska vi åka iväg och storhandla på Willys. Jätte tråkigt, men det är så skönt att ha allt hemma.

Köpte en Villervalla klänning till Maja idag också, och ett par strumpor från samma märke. Jätte fina! Ellen fick en hoodie från Lindex med rosor på, hon har samma mönster på en bodysuit (pyjamas kanske det är, men jag tycker den är superfin att använda som bodysuit på dagen) också... Älskar dem!



Grattis!!

Stort G R A T T I S till en annan av mina allra bästa vänner, nämligen Madde, som i natt födde sin andra lilla dotter!!!
Grattis till pappa Johan och Storasyster Amanda också!!

(Nu kan Carro och Madde träffas på BB under dagen :D )

Grattis!!

Jag vill gratulera en av mina allra bästa vänner Caroline, som blev tvåbarnsmamma inatt till lilla Julia!! Stort grattis gumman!! Och såklart vill jag även gratulera pappa Louis och storasyster Nellie också!

G R A T T I S ! ! !

Rödvin!

Igårkväll kom min kära vän Jenny över. Hon hade med sig rödvin, och det var det första glaset jag drack på mer än ett år tror jag. Så himla gott!
Vi satt och snackade fram tills tolv ungefär, jätte mysigt! Ellen låg bredvid mig och sov i soffan hela tiden och Maja somnade framför en film medan Jenny var här.
Ska bli kul att gå ut och festa sen när Ellen har blivit lite äldre! När Mathias fyller år den 5:e november så har vi bestämt att vi ska göra något tillsammns, bara han och jag, över natten. Kanske en kryssning?
Vi testade faktiskt att ge Ellen flaska igår och det gick jätte bra, precis som sist!
Så himla skönt! Maja tog ju inte flaskan förrän hon var 10,5 månad och jag slutade amma. Hon började även med napp då, knasungen! Eftersom jag vägrade amma henne (var SÅ trött på det) så var hon jätte ledsen, både hungrig och snuttigt. Så tillslut tog hon flaskan efter mycket om och men, och drack välling. Sen var hon fortfarande ledsen och jätte snuttig så då tog vi fram en gammal napp och då tog hon den. Så vi lät henne ha napp tils hon var 2år och 8månader!

Maskerad!

Älsklingen ska iväg på maskerad. Han har blivit sminkad, ja har sprayat hans hår svart, målat naglarna och sen har han fixat med outfiten själv. Tycker han blev cool :)


Utförsäkrade människor.

Har ni inte redan läst detta så gör det nu:

http://klamydiabrevet.blogspot.com/2010/09/sveket.html?spref=fb

Och efter att ha läst den texten, så undrar jag om ni fortfarande är för att utförsäkra sjuka människor?

Detta är är INTE ett ovanligt exempel. Det är MÅNGA människors vardag. Jag hör det överallt.

En vän till mina föräldrar har nyligen blivit utförsäkrad. En person som inte ens kan ta sig utanför dörren utan hjälp sin sambo. Som INTE på något sätt kan ta sig till arbetsförmedlingen (Eller kanske, om personen har en bra dag och sambon tar ledigt och hjälper honom dit) och som definitivt inte kan jobba.

Är detta rätt? Att utförsäkra massa sjuka människor och få dem att må ännu sämre? Att sparka på de som redan ligger?

Det tycker inte jag. Jag tycker det är så fel som det bara kan bli. Jag hoppas att de röd-gröna vinner imorgon och att de sjuka får upprättelse.

Godmorgon.

Maja vaknade kl 05.00, på pricken. Hon behövde gå på toa, och sen ville hon såklart komma in till oss varpå hon väckte Ellen. Jag lyckades i alla fall övertala Maja om att det fortfarande var natt (Fördelen med att det är mörkt längre på morgonen) och efter en halvtimme hade hon somnat om. Men Ellen har fortfarande inte somnat om nu, 1,5 timme senare, så jag sitter uppe i soffan med henne. Mathias ska på maskerad ikväll, så han får sova. Sen är det oftast lättare att jag går upp om det är Ellen som vaknar, eftersom jag har bröst med mjölk i och inte han ;) Så sover jag när Ellen somnar om!



Jag kommer att gråta...

Ja jag kommer att göra det om Alliansen vinner på söndag. För alla sjuka, för alla barn, för alla arbetslösa, för de äldre och för de fattiga, för skolan och förskolan, för vården och för de största delen av den svenska befolkningen (läs: De som inte är rika).

Tänk med hjärtat och rösta röd-grönt på söndag!!

För INTE vill ni väl ha ännu större förskolegrupper? Ännu mer privatisering av korttidshem, äldreboenden, socialtjänsten m.m.? (Jag tycker det är helt fel att exempelvis socialvård ska vara vinstrdrivande, det innebär i praktiken att ett bolag kan avstå från en omplacering för att de kostar för mycket, istället för att tänka på barnets bästa....) Visst vill ni att skolan ska bli bättre? Visst vill ni att alla ska ha lika stor chans att plugga upp gymnasiet på vuxenutbildning? Och vísst ska sjuka få vara sjuka? (Och NEJ, att utförsäkra människor som är sjuka är INTE rätt väg att få bort skattefuskarna. Det är att sparka på de som redan ligger. DET FINNS ANDRA SÄTT!!)

Mysdag.

Vi har mysdag idag. Maja går runt naken, Ellen sover med sin snutte och jag sitter i enbart linne och trosor FORTFARANDE! Skönt att inte behöva stressa denna morgon då Maja är ledig!

Jag ska ringa till frisören och se om hon kan klämma in Maja idag istället för på måndag och så ska vi gå till parken en stund. Kl 14 har vi tvättstugan och sen blir det väl lite fredagsmys ikväll. Funderar på vad för gott och nyttigt man ska göra till middag? Har ni något förslag?


Kvällsmål! Omelett med skinka och fetaost,...

img_1421 (MMS)

Kvällsmål! Omelett med skinka och fetaost, lite sallad till det. Till middag blev det rödbetssoppa, såååååå gott!! Mamma hade gjort soppan på rivna rödbetor, riven lök, morötter och vitkål som hon kokade med vatten och två buljongtärningar. Mums!!!


Glada tjejen! :)

img_1417 (MMS)

Glada tjejen! :)


Regnbåge! Fint va?

img_1416 (MMS)

Regnbåge! Fint va?


Rhodos


Mellanmål! Keso m. en halv (stor) persika ...

img_1410 (MMS)

Mellanmål! Keso m. en halv (stor) persika & så kaffe. Jag ska försöka att äta 6mål om dagen, och aldrig bli för mätt. En del av fetaostsalladen hamnade i papperskorgen för jag blev mätt. Hellre det än att äta upp den då. Detta är fjärde målet idag, middag o kvällsmål återstår... Soppa blir det till middag, och så kanske en naturdiet smoothie till kvällen. Får se om detta blir lagom eller om jag ska ändra till fem mål... År inte van att äta så här ofta men tror att det är bättre att äta ofta och mindre (och såklart nyttigt).


Lunch! "säsongssallad" (påse) med gurka, t...

img_1409 (MMS)

Lunch! "säsongssallad" (påse) med gurka, tomat o fetaost. Rapsolja, rödvinsvinäger, salt o peppar! Åt "mellis" vid elva - två Wasa sport knäckebröd med tonfiskröra på! (1 burk tonfisk, lite crème fraise, 1msk dijonsenap, vitpeppar o cayennepepper) Vi får dock se om jag kommer iväg ikväll då farfar fyller år idag och vi ska dit på fika (jag dricker bara kaffe!)


Vackra barn.


Jag förstår inte.

Jag föstår mig inte på Alliansens politik överhuvudtaget. Jag såg på tv4as valprogram igår där alliansen satt och svarade på frågor och jag kräks på deras politik rent ut sagt.
Sen förstår jag inte hur folk som har barn i förskola & skola, som pluggar/har pluggat eller ska plugga inom vuxenutbildningen, de som känner bryr sig om/älskar äldre som har eller kommer behövde ha äldreomsorg, de som känner och älskar någon som är arbetslös eller sjukskriven m.m. kan rösta blått?! Inte heller de som jag som jobbar inom vården m.m. där man tydligt ser alla nedskärningar. Jag förstår verkligen inte, men om någon vill förklara det för mig så skriv i kommentatorfältet!!!
Det enda den blåa politiken leder till är att de som har det bra får det bättre och de som har de dåligt får det sämre.

Citerar Jonas Gardell:

"

Jag är trött på privatiseringar av utmärkt fungerande institutioner som elbolag, apotek, skolor, vårdcentraler och sjukhus.

 

Alliansen är osunt fixerade vid att privat ägande alltid och utan undantag är bättre för mänskligheten, som vore det en naturlag, och denna sjuka övertro tror jag är till stor skada för dig och mig.

 

Jag tycker att det är upprörande att riskbolag kan ta ut 3 miljarder av våra skattepengar i vinst på de skolor de driver.

 

Jag tycker att det är rimligt att jag som tjänar mycket också ska betala mer.

 

Jag skäms över att ha fått såna stora skattesänkningar de sista fyra åren samtidigt som sjuka människor fasas ut ur försäkringssystemet och inte har något alls att leva på.

 

Jag skäms över att jag betalar mindre skatt samtidigt som nedskärningar inom förskolan gör att barngrupperna blir större och större.

 

Käre Fredrik, tack för skattesänkningarna, men det var inte på bekostnad av barnen, de sjuka och gamla som jag skulle få det bättre.

 

Jag ryggar tillbaka inför Alliansens revidering och relativisering av begreppet Välfärd när man nu talar om ”Välfärdens kärna”.

 

Jag tycker att borgerligheten ska ha en vision om kulturen, och att det är en skam att man inte har det.

 

Så ja, jag har bestämt mig. Kanske är det i botten en fråga om anständighet."


Jag har markerat vissa saker som är extra viktiga för mig............................

Sen vill jag också kopiera en text som Freja Kempe har skrivit:

Hej alla vänner på "andra sidan", ni är fantastiska och jag älskar er men ibland upplever jag att folk inte känner till vad som hänt under de senaste 4 åren då "ALLiANSEN" haft makten att genomföra förändringar i vårt kära samhälle..

 

Folkpartiet, Kristdemokraterna, Centern och Moderaterna lovar väljarna mer i plånboken, vilket ska leda till ökad konsumtion och därmed även fler arbetstillfällen och nya företag.

 

Hela grejen med "mer i plånboken" är inget argument som funkar på mig i alla fall, eftersom jag inte är egoist. Hellre ser jag att mina pengar går till

  • att mina och ALLA andras barn får gå i en skola av hög kvalitet med lärare som har tid till varje barn
  • att tandvården blir billigare för ALLA (även om jag har näst intill perfekta tänder och inte har något behov av tandvård för egen del)
  • att de som är sjuka ska få god vård och rehabilitering EFTER BEHOV - inte att vi utförsäkrar dem så att inkomsten halveras för dem i de tre månader de inte har "rätt" att vara sjuka längre
  • att pensionärer, som arbetat och bidragit till statskassan hela sina långa liv, ska få så mycket tillbaka som möjligt under deras sista tid i livet...

Med mera..

 

Att avgiften till A-kassan har höjts för vissa yrkesgrupper har fått många att avsluta sitt medlemskap i facket. Och angående alliansens argument om att införa en "obligatorisk A-kassa" så sa ju Herr Statsminister själv att ingen obligatorisk A-kassa kommer att införas under kommande mandatperiod - vilket innebär att folk kommer att fortsätta att vara oförsäkrade och riskerar att behöva gå på alfakassa, socialbidrag och bostadsbidrag då det oförutsedda händer. Där kan jag bara hålla med om det som Reinfeldt själv sa under partiledarutfrågningen, en obligatorisk A-kassa går inte att införa nu då medlemsavgifterna är så höga - vad var då ambitionen med höjda avgifter från första början? Att folk skulle gå ur?

 

Privatiseringen av äldreboenden är någonting som jag sett på nära håll. Jag har mött folk som beskrivit personal- och materialnedskärningarna efter att bland andra Attendo Care tagit över kommunalt styrda boenden. Personalen har fått välja om de vill vara kvar på boendet, under Attendo Cares regi, eller om de vill fortsätta vara anställda av Stockholms Stad och därmed byta arbetsplats. Många valde att byta, vilket fick vissa konsekvenser. Jag har ca 20 arbetskamrater (vänner, flerbarnsföräldrar, ensamstående, 50plussare med flera) som tvingats sägas upp eller bli sk "övertaliga" pga privatiseringen vilket även innebar att vissa avdelningar bytte personal HELT! Ta en stund och föreställ er kaoset. Detta drabbade inte bara resten av oss (trygga timanställda vikarier och de som jobbat på stället mer än 6 år) som arbetade där utan framför allt de boende på äldreboendet.

 

Någon som vill höra mer om vad ni inte sett av konsekvenserna av alliansens politik?

 

Om förändringarna som gjorts i vuxenutbildningen?

 

Eller kanske om hur antagningssystemet till universitet och högskola har gjort så att människor som gått ut med toppbetyg från gymnasiet inte har några möjligheter att konkurrera med yngre sökande som kunnat välja "rätt" gymnasieskola och "rätt" kurser på gymnasiet?

 

Kanske vill ni höra mer om hur konsumtionen som alliansen så gärna vill öka i Sverige inte bara kan driva ett land till överkonsumtion (med USA som praktexempel) utan även är fruktansvärt olyckligt ut miljösynpunkt?

 

Jag har ännu mer men anar att det blir lite overkill.

 

Plus att ni får ju mer i plånboken - det överträffar ju ALLA argument eller hur?



Ja, det var väl det. Kära medmänniskor. Tänk på vad ni verkligen röstar på och ta reda på va NI tycker är viktigast. Lite mer pengar i plånboken men försämringar inom vuxenubíldningen, äldreomsorgen, förskola & skola och inom sjukvården???? (och mkt mer......) Är det värt det????????


Frukost! 2 löskokta ägg, melon, c-vitamin,...

img_1408 (MMS)

Frukost! 2 löskokta ägg, melon, c-vitamin, kaffe och en vitamin "kvinna". 60kg vägde jag igår kväll, 6veckor efter förlossnigen (är 169,5cm lång). Ikväll ska jag till gymmet och igår joggade jag!


Pappa 50år!

Vi blev ju bjudna till Rhodos för att pappa fyllde 50år. Här en en bild tagen på hans 50årsdag, när vi är ute och äter middag.



Här under ligger Ellen! Hon har börjat med...

img_1402 (MMS)

Här under ligger Ellen! Hon har börjat med snuttefilt!!!! Anledningen är att om man ger henne nappen och lägger snutten över ansiktet när hon är trött så slutar hon oftast gnälla på en gång och somnar, helt otroligt :)


Ytligt.

Idag börjar jag kämpa mot målet om att få min gamla kropp tillbaka.
Jag har hela tiden tänkt att göra det efter vår Rhodos resa, och nu är vi ju hemma igen så det är bara att börja kämpa.
Från början hade jag tänkt lite på GI och LCHF, men det känns inte rätt att följa en strikt diet på det sättet eftersom jag inte har så jätte många kilon till min målvikt. 
Och jag tror att jag kan tillbaka min gamla form genom motion och sunt förnuft ganska lätt.
Jag kommer att försöka undvika kolhydrater och socker så mkt som möjligt, men jag vill kunna äta pasta (fullkorn) eller potatis om jag vill. Men framförallt ska jag försöka äta mycket grönsaker, kyckling, fisk, frukt.. Ja, ni förstår. 
Idag har jag ätit en stor omelett med tomater och creme fraise i till frukost/lunch, och sen även ätit en halv persika. Om en stund blir det en fruktsallad till mellis. Jag hatar att vara hungrig, så jag kommer att äta mig lagom mätt så att jag inte blir sådär vrålhungrig (Det gör mig dessutom otroligt sötsugen att äta för lite!!).
Jag ska självklart börja träna/motionera också. Vi får se om jag köper träningskort denna vecka, först måste vi få in lite rutiner här hemma med nattningar av två barn och så vidare. Det känns inte rätt att gå och träna på kvällen när Mathias har jobbat hela dagen, om båda barnen är vakna. Familjen går ju alltid först, som sagt. Men jag ska nog lyckas klämma in träningen riktigt snart!
Annars funkar ju det att gå power walks med barnvagnen, tänkte göra det ungefär varannan dag efter dagislämning! Ska hålla er uppdaterade om hur allt går.. Bloggen gör att jag känner mig peppad och motiverad!! Någon annan mamma som börjat komma igång med träning och kost?? Kommentera gärna och ge tips m.m.!


Rhodos!

Nu är vi hemma igen från en underbar vecka på Rhodos!
Förlåt att jag inte skrev något "hej då" när vi skulle åka, men eftersom jag har skrivit ut efternamn på bloggen så kändes det inte bra att skriva att vi skulle åka iväg en vecka med tanke på inbrottstjuvar m.m. Bättre att ta det säkra före det osäkra.
Vi har i alla fall haft det toppen. Ellen har njutit och mått jätte bra i värmen, hon har legat i bara blöja i skuggan och "pratat" och gett stora leenden till oss alla, och andra stunder har hon bara legat och tittat på palmerna och njutit! Hon är så snäll, vår lilla bebis. Tänkt att hon blir 6 veckor på tisdag, det känns som hon har funnits hos oss jätte länge..
Maja har varit vår stora duktiga tjej hela resan! Jag är så stolt över henne. Hon charmar alla i sin omgivning och pratar med ALLA människor runt omkring. Socialare unge får man leta efter ;)
Dessutom har hon lärt sig att simma!!! Duktiga tjejen!! Hon tar upp mot 10-15 simtag som max, och sen blir det en del hundsim också.
Ska lägga upp bilder och berätta mer om vår resa när jag har tid.
Vi hörs snart igen!

På väg hem efter en god middag hos svärför...

img_1384 (MMS)

På väg hem efter en god middag hos svärföräldrar na!


Ellen trivs bra i sjalen :)

img_1383 (MMS)

Ellen trivs bra i sjalen :)


Svullen.

Jag är svullen i ansiktet, eller på kinden rättare sagt. Jäkla tand.
Men nu har jag i alla fall varit hos tandläkaren, passade även på att titta efter hål, ta bort lite tandsten och röntga tändera. Inga hål, jätte skönt!! Nu behöver jag inte gå dit igen på två år, förutom om jag behöver ta bort den här dumma tanden. Tandköttet är inflammerat och tanden har det lite trångt, men den ska få plats att växa upp. Får jag prblem igen efter detta så ska jag ringe direkt och ta ut den. 
Tandläkaren sprutade rent under "tandköttsfliken" några gånger med två olika medel(?), hoppas att det hjälper lite. Sen fick jag en lapp på något medel jag skulle skölja munnen med 2 ggr/dag i max en vecka, så jag gick till apoteket och köpte det. Går mycket pengar när man har ont, fast som tur var kom jag undan billigt hos tandläkaren. Nu hoppas jag bara att inflammationen ger med sig snabbt.
Mathias föräldrar fick hämta Maja idag, så jag passade på att sova en stund med Ellen eftersom jag sov så dåligt inatt. Jag la mig på spikmattan och sov på den, jätte skönt!

Tandläkartid.

Jag ringde folktandvården och beställde tid idag 13.40. Får göra en vanlig tandläkarundersökning och röntgen av visdomstanden för att se hur den sitter (så jag kan ta bort den sen?) och sen lär de väl skölja under fliken på visdomstanden. Aj, aj. Men allt för att slippa att det ska bli värre.. Vi åker ju till Rhodos nu i september och jag vill helst inte ha ont medan vi är där. Om man får önska ;)

Blääää.... Har inte kunnat sova inatt pga ...

img_1371 (MMS)

Blääää.... Har inte kunnat sova inatt pga tandvärk Gör så sjukt ont!! Varför finns visdomständerna för?!?! Varit och köpt mer smärtstillande, men jag vill ju inte ta för starka när jag ammar..


Snabb uppdatering.

Igår hann jag inte skriva så mkt då Ellen var sjuk och Maja var hemma från förskolan (hon ville det). Sen på kvällen åt vi hos Mathias föräldrar och när vi kom hem nattade vi barnen och jag färgade håret. Idag har min syrra varit här på lunch, och så gjorde hon slingor på mitt nyfärgade hår. Jag var så blond förut, men ville ha de mörkare till hösten. Så jag färgade det först mörkblondt igårkväll och idag la syrran i ljusa slingor! Jag är jätte nöjd, det är fortfarande ljust men inte alls lika blondt som tidigare. Bild kanske kommer upp senare.
Till lunch åt vi en kyckling. och fetaostsalladsom jag gjorde , mumsigt!
Sen har jag en tvättat fyra maskiner tvätt..
Nu måste jag skynda iväg och hämta Maja på förskolan.

Yesterday.

Igår var jag och lunchade med Ida och Julius (som var så söt!!) som ni redan vet. Vi hade verkligen jätte trevligt och kommer att ses snart igen! De hade köpt present till Ellen, dessa supersöta bodies:



Tusen tack för det!

Såhär såg jag ut igår, tog lite kort på mig själv..





RSS 2.0